Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: araba sorusu  (Okunma Sayısı 11574 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Ağustos 16, 2021, 20:04:22 ÖS »

25 seneyi geçti sanırım arabam yok hiç ilgimi çekmediler ancak bugünlerde acil olmamakla beraber bir araba almayı düşünüyorum ama ne almalıyım fikrim yok szilerinde tavsiye fikirlerinizi merak ediyorum.

istediğim özellikler:
100.000 tl bütçeme uygun olmalı
çarpışma testlerinde en az 5 yıldız almış olmalı yani güvenli bir araç olmalı
çok fazla arızalanan bir model olmamalı

siz kendinize alıyor olsaydınız hangi marka hangi model arabayı alırdınız mümkünse neden sebebi ile beraber yazınız.
not önümüzdeki 3 ay olabilir kışa doğru olabilir hemen olabilir hiç acelem yok zaten kafama tam yatmış marka yada modelde yok.
Najaz
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ağustos 16, 2021, 20:31:09 ÖS »

Araba almak için bu yüzyıldaki olabilecek en yanlış zamanı seçmişsiniz

3-4 sene önce kimsenin yüzüne bakmadığı 25 yaşındaki Doğan, Şahin'lere 45-50 bin TL para istiyorlar. Sizin 100bin TL'lik bütçeye Euro NCAP'te 5 yıldız almış, temiz ve az kullanılmış bir araba sığdırabilmeniz çok zor maalesef.
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ağustos 16, 2021, 20:32:52 ÖS »

Araba almak için bu yüzyıldaki olabilecek en yanlış zamanı seçmişsiniz

3-4 sene önce kimsenin yüzüne bakmadığı 25 yaşındaki Doğan, Şahin'lere 45-50 bin TL para istiyorlar. Sizin 100bin TL'lik bütçeye Euro NCAP'te 5 yıldız almış, temiz ve az kullanılmış bir araba sığdırabilmeniz çok zor maalesef.
sürüsüyle 5 yıldız almış araba sığıyor merak etmeyin o yönden hiç sıkıntı yok dediğim gib araştırma aşamasındayım
sabri64
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ağustos 16, 2021, 20:35:22 ÖS »

Bu bütçeniz ile 15-17 yaş arası ithal ,8-10 yaş aralığında yerli araç bulabilirsiniz.(bahsettiğim yaş ralığında bütçenizin 2.5 katı araçlar da var elbet.)
En az beş yıldız bu bütçede ve yaşta zor.O konu zaten görecedir.O dönemin 5 yıldızlı emniyet donanımları bugün için hiç sayılabiliyor.
Arıza konusu sizden önceki sahiplerinin otomobile yaklaşımıyla ilgili.
İlk kez otomobil alacaksanız mutlaka yakın çevrenizde meraklı birileri vardır.Ona danışmanız uygun olacaktır.Galeri gezmek yerine sahipleriyle görüşmek daha az hile ile karşılaşmanızı sağlar.
Bu fiyat aralığında ben olsam(ki öyleyim) bir Japon markasıyla ilgilenirdim.
Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ağustos 16, 2021, 20:57:57 ÖS »

https://www.youtube.com/channel/UCCOqshD50lbsSQczY5YIFGg/videos

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ağustos 16, 2021, 21:39:35 ÖS »

25 seneyi geçti sanırım arabam yok hiç ilgimi çekmediler ancak bugünlerde acil olmamakla beraber bir araba almayı düşünüyorum ama ne almalıyım fikrim yok szilerinde tavsiye fikirlerinizi merak ediyorum.

istediğim özellikler:

siz kendinize alıyor olsaydınız hangi marka hangi model arabayı alırdınız mümkünse neden sebebi ile beraber yazınız.
not önümüzdeki 3 ay olabilir kışa doğru olabilir hemen olabilir hiç acelem yok zaten kafama tam yatmış marka yada modelde yok.

Manuel ve otomatik vites beklentinize göre seçenekleriniz bayağı bir farklılaşacaktır. Otomatik/yarı otomatik vites araçlar 150.000 km sonrası sorun çıkartma eğiliminde ve özellikle son 10 yılda yaygınlaştıklarından nispeten daha yeni ve daha pahalı olacaklardır. Vites tercihiniz nedir?
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ağustos 16, 2021, 22:22:01 ÖS »

istediğim özellikler:

Manuel ve otomatik vites beklentinize göre seçenekleriniz bayağı bir farklılaşacaktır. Otomatik/yarı otomatik vites araçlar 150.000 km sonrası sorun çıkartma eğiliminde ve özellikle son 10 yılda yaygınlaştıklarından nispeten daha yeni ve daha pahalı olacaklardır. Vites tercihiniz nedir?
her ikiside olur manuel olsa daha tercih sebebi olur
sertacarslan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ağustos 17, 2021, 07:48:19 ÖÖ »

2013-2015 arası Ford Focus öneririm.
Zamanında kullanmışlığım vardır, güzel ve sağlam arabadır.
Trafikte çok kalmayacaksanız marka bağımsız olarak manuel vites ve benzinli araç daha az masraf çıkarır kanaatindeyim.
Şimdiden hayırlı olsun.

Sinclair ZX Spectrum 128k +2 -> PC
hakkan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ağustos 17, 2021, 07:52:58 ÖÖ »

Manuel, benzinli bir aracı aynı aracın dizel-otomatiğine kıyasla oldukça uygun fiyata bulabilirsiniz.

Ülkemiz son birkaç yılda çağ atladığı ve artık kimse manuel kullanamadığı için bu tür araçlar iyi fiyatlara denk gelebiliyor. Ancak aracın geçmişi çok kritik, iyi bakımlı bir araç olmasına özen gösterin yoksa sanayii 2. adresiniz olur.

Bol şans.
fdikbas
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ağustos 17, 2021, 10:00:05 ÖÖ »

10-15 yaş arası araç alırken bence en önemli kriter beygir gücü. Motor hacmi yüksek olsa da bazı araçlarda beygir gücü düşük olabiliyor. Gücü düşük araçlar özellikle yokuşlarda ve sollamada sorun oluşturuyor. Alacağınız aracın en az 90 beygir gücünde olmasına dikkat edin. Bunun dışında benim de tavsiyem manuel benzinli ve ilk sahibinden doğrudan alınan bir araç olacaktır. Sıkıntısız bir araca denk gelmeniz dileğiyle...
brkemreoglu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ağustos 17, 2021, 10:18:47 ÖÖ »

Genelde 100bin bütçe ile araç bakanlara bu sıralarda verdiğim tek bir örnek var. Bakacağınız araba en az 10 yaşında olacak kilometre olarak yüksek kilometrelerde olacak ve istediğiniz yerde kontorl ettirseniz de yakın vadede sorun çıkartma olasılığı var. @hakkan hocamın da dediği gibi sanayı 2. adresiniz olabilir.

Kendimden de örnek vermek gerekirse yıl başında benzer şekilde bir araç almam gerekiyordu elimdeki nakiti verip üzerine kredi çekerek sıfır bi araç aldım 2 hafta önce de onu değiştirdim sadece bir basamak olarak kullandım. O dönemde herkes aldığım araç ticari bi araç olduğu için laf etmişti, ben de 10 yaşında yüksek kilometrede ne olduğu belli bir araç almak yerine sıfır bir araç aldım diyordum. Nihayetinde garnatisi olan en ufak şeyde bayinin başını ağrıtabileceğim bir durum vardı.

Size önerim bütçenizi zorlayabiliyorsanız şu dönemde ÖTV indirimleriyle alabileceğiniz her hangibir sıfır araca yönelmeniz olur.

Yıllar sonra ilk aracınız olacağı için sıfır almak da biraz düşündürücü olabilir ama yinede şu şartlarda 10 yaşlarında ne olduğu belli olmayan bir araç yerine sıfır her zaman tercihimdir.
nightfall
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ağustos 17, 2021, 12:02:01 ÖS »

Sanayi ile uğraşmak istemiyorsanız japon ve kore araçlarına bakın derim. Almadan önce araçlara özel facebook gruplarına katılıp kullanıcılarından daha detaylı bilgiler edinebilirsiniz.
Cydonian
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Ağustos 17, 2021, 12:18:40 ÖS »

30 yıllık araba kullanım tecrübeme dayanarak sadece şunu söyleyebilirim, Opel markasından uzak durun, Hyundai markası tavsiye ederim (Hyundai'nin ithal bir modelini öneririm, yerli üretim modellerle ilgili bir tecrübem yok). Ayrıca galeri veya internet gibi bilmediğiniz bir yerden araç almak yerine, çevrenizde tanıdığınız arkadaşlarınız veya akrabalarınızdan araç alabilirsiniz, daha güvenilir olur.
« Son Düzenleme: Ağustos 17, 2021, 12:20:33 ÖS Gönderen: Cydonian » Logged

It is difficult to say what is impossible, for the dream of yesterday is the hope of today and the reality of tomorrow.
maverick
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ağustos 17, 2021, 12:40:28 ÖS »

Araç seçiminde benim tercihim Mazda oldu. Hem çok şık, ekonomik ve sağlam hem de satılması zor denilmesine rağmen kolayca sattım (98 mazda 323 1.5 familia ve 2005 mazda 3 1.6 otomatik) Geçiş olarak Skoda Roomster kullandım, Volkswagen üretimi olduğu için çok çok iyiydi, Şu anda 1.5 dizel 2010 model Nissan Qashqai var ve sağlamlığı, ekonomikliği, konforu ile gayet güzel.

Aslında Toyota veya Honda 'yı çok istedim ama fiyatların saçmalığından Mazda ve Nissan tercihim oldu. Alış yaparsanız hayırlı olsun şimdiden. (Ek bilgi olarak Mazda 'nın yapısı bir süreliğine Ford idi, Nissan ise Renault dci motor kullandı)

| Amiga 1200 | C= 64 | PS1 | PSone | Commodore Dergileri |
metaone
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Ağustos 17, 2021, 13:23:20 ÖS »

Burası da bir fikir verebilir. Biraz uzun bir sohbet ama faydalı oluyor, tavsiye ederim.

100.000 ₺ İle 2. El Araba Ne Alınır 3 I Halit Bolkan - Yalın Gülmez Model Model Anlatıyor I AutoClub
https://www.youtube.com/watch?v=bYAhXzviv_o

Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: