Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetPC'ye geçişiniz nasıldı?
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: PC'ye geçişiniz nasıldı?  (Okunma Sayısı 8656 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Eylül 18, 2021, 23:09:06 ÖS »

Bu nedir? erkenden amigadan kurtulunmuş. 2000'li yıllara kadar Amiga kullandım. 1989 da 500, 1994 de de 1200 aldım. PPC kart, CDWriter, printer, scanner midi vs. kullandım. Gateway yeni amiga çıkaracağını duyurduğunda ppc kartı satmıştım. Malesef yeni amiga üretilmedi. bir süre sonra o parayla P3 işlemcili bir pc aldım. Sonra da Amithlon uygulaması çıkınca AMD işlemciler ile yoluma devam ettim.
« Son Düzenleme: Eylül 18, 2021, 23:11:29 ÖS Gönderen: haydar_abi » Logged

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
Falcon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Eylül 18, 2021, 23:23:16 ÖS »

Bu başlıkta çok iyi olmuş Teşekkürler Oğuzhan.
1993- Atari 1040STFM - 386 PC - "Tarihin bizlere attığı en büyük Kazıklardan biri"
yıl muhtemelen 1993. Atari 1040 STFM ve Star LC 10 24 pin yazıcı ile mutlu mesut günlerim. O yıllarda İstanbul Üniversitesi Biyoloji Bölümünde öğrenciyim hocaların tezlerini verdikleri el yazmalarından bu sistem ile elektronik ortama aktarıyorum çıktı alıp hocalara veriyorum. Kullandığım Signum adlı programla ve orijinal Atari monokrom monitörle gayet güzel bir iş çıkarıyorum. Calamus ve Signum ile harika dizgi yapıyordum Türkçe karekterleri bile kendim tasarlamıştım.  Tabiki renkli televizyonda da oyunlar oynanıyor müzik programlarıyla birşeyler yapıyorum. Birgün oyun almaya gittiğim bilgisayar bayisinde Atari artık sonuna geldi PC diye birşey çıktı dediler. Benim tertemiz sisteme talip oldular onu verdim üzerine parada verdim tabi ve ogün eve bir 386 PC ile döndüm.

Monokrom bir monitör (görüntü felaket), bir kasa. Evde açtım ekranda DOS. Bir disket içinde PW adlı not alma programı, harddisk diye birşey yok tabi. Ses sadece bip bip. Televizyondan Renkli çıkış yok. Mause yok. Program denilen şeyler ekrandaki taş devrinden kalma gibi şeyler. DOS komutları var disketin içindekilere bakmak için komut yazıyoruz. O an yaptığım hatayı anlamıştım ama iş işten geçmişti. Atari ile tek bir disketteki program ile yapılabilen işleri PC de yıllar yıllar sonra kat kat fazla sistem gereksinimleri ile yapabildik.

Atari 1040STFM
Atari Falcon 030
Amiga 500
amiga.os
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Eylül 18, 2021, 23:42:02 ÖS »

95-96 yılları, bir arkadaşımın tanıdığından PC almak için yola çıktık (o zamanlar bende A500+ vardı). Ama benim aklım Oğuz Abi'de (Joy Bilgisayar) gördüğüm harddiskli A1200'deydi. Doğubank'ta adam sistemi hesapladı, para da cebimdeydi ama elim gitmedi ve Kadıköy'e gidip Oğuz Abi'den 1200'ü aldım. Harddiskli bir Amiga benim için dünyanın en güzel şeylerinden biriydi.

Daha sonra 030/50, 16 MB ram, CD writer, modem vs. almış ve ilk web sitemi, okul bitirme tezimi (kardeşim de) bu 1200 ile hazırlamıştım.

Haydar Abi'nin de dediği gibi Gateway'den çok ümitliydik ancak olmadı. Sonra 2001 yılında yurt dışına çalışmaya giderken satmış, orada PC almıştım. Hiç bir motivasyonum yoktu, orada mecbur kalmıştım.
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Eylül 18, 2021, 23:47:30 ÖS »

Benimki geçiş değil ama birlikte kullanım sayılır.
sanırım 1988 yılıydı, ilk PC'mi kendim toplamıştım, 286-20MHZ 1mbVGA grafik kartlı. Conner marka 40MB hard diski aylar sonra alabilmiştim. Hedeka marka 20Mhz 286 anakartımı hala saklarım.
Motivasyonuma gelirsek, o dönem bilgisayar dükkanım vardı, ihtiyaçtan dolayı toplamıştım, zaten ara sıra müşteri çıkarsa PC toplayıp satış da yapıyordum.

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Eylül 19, 2021, 12:46:56 ÖS »

Ben PC ile ilk olarak okulda tanıştım. 286 makinalar. HDD yoktu ve 5.25'lik disketlerle çalıştırıyorduk.

Daha sonra işe başlayınca 386,486,P100 cihazlar kullandım.

İlk olarak kendime P133 CD-Romlu ve ses kartlı bir bilgisayar almıştım. (İşyerimdeki bilgisayardan daha iyi ve donanımlıydı)
Sene olarak aklımda kalmadı.
Motivasyon derseniz, senelerden beri gelen bilgisayar merakı.

Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Eylül 19, 2021, 14:04:43 ÖS »

1999 - Amiga 500 - Pentium 3 - Hiç bir zaman PC'ye geçmek istememiştim. Amiga ile mutluydum. Ama, teknolojiye de ayak uydurmak lazımdı. NFS2'nin gazıyla da geçmiş oldum sonradan.

Bu arada, Amiga kullandığım yıllarda babamın işyerinde 286 ve 486 pclerde vardı. Yani pclere çokta uzak değildim.
« Son Düzenleme: Eylül 19, 2021, 18:58:07 ÖS Gönderen: Agony » Logged

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Eylül 19, 2021, 19:32:50 ÖS »

Amiga'yı (1200) kaldırıp, PC'ye geçmedim... Her iki cihazı yan yana uzunca süre kullandım... PC'ye geçiş sebebim ise PC'de giderek artan oyunlardı Kahkaha Bir yandan da iyi bir PC yazılım sağlayıcı bir dostum vardı, bu kaynağı değerlendirmek akıllıca görünüyordu. O zamanlar Türkiyeye dağılan PC yazılımları o kaynaktan dağılır, BBS'ler gelip arkdaştan alıp, BBS'lerine koyarlardı... PC'de giderek artan yazılım ve oyun vs. nedeniyle Amiga 1200'ün yanına PC geldi.. Sonraları ne yazık ki PC kullanımı giderek arttı... Amiga 1200'üm hala durur, hiç ayrılmadık.. PC kaç defa değişti sayısını hatırlamıyorum bile... Amiga'nın yeri her zaman ayrıdır, PC ise pisi işte... Bir araç, alet, çamaşır makinası, tost makinası gibi bir şey Kahkaha

agathon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Eylül 19, 2021, 19:49:27 ÖS »

Amiga 500 ilk bilgisayarımdı. 93-97 arası kullandım. Babam sağolsun merakım olduğunu bildiğinden her okulun bitişinde dersler iyi gittiyse bilgisayar alırdı. Amigayı ilkokul mezuniyetimden sonra, PC yi de ortaokul mezuniyetimden sonra aldık. PC toplama bir P133 idi. İzmir’liyim ve okul hayatımı İzmir’de geçirdim. Mutlaka kullanan vardır ama İzmir’de bilgisayar satıcıları dahil 500 ve 500+ dan başka model kimsede görmedim. Belki isteyene getirtiyorlardı. Üst modelleri sadece dergilerde görüyordum. PC ise kısa sürede popüler oldu ve her dükkan çeşit çeşit konfigürasyonlarda satmaya başladı. Okuldaki bilg. laboratuvarında da PC ler vardı. Akrabaların ofislerinde de. Amiga’mı hiç satmadım. Yıllar sonra kullanamadığım ama içimde kalan 600 ve 1200 modellerini de edindim. Ama öğrencilikten, iş hayatına geçişte PC kendiliğinden hayatıma girdi ve yerini aldı diyeyim. Amiga ise hep kalbimde kalmaya devam etti. PC’yi aldığım yıllarda da, bugün hala da evimin bir köşesinde kurulu bir Amiga hep durur.
« Son Düzenleme: Eylül 19, 2021, 19:58:09 ÖS Gönderen: agathon » Logged

metaone
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Eylül 19, 2021, 22:06:38 ÖS »

Çoğunluk Amiga'dan PC'ye geçmiş, ben Amiga kullanacak kadar şanslı olmadığımı görüyorum

'88 yılında hala bir C64'üm varken nedense değişik makinalarda program nasıl yazılıyor falan diye Marmara Üniversite'sinde önce Macintosh'larda verilen BASIC kursuna gittim (ki BASIC'i yıllar önce yemiştim, assembler'a giriş yapalı da epey olmuştu), sonra da PC'lerde verilen C kursuna gittim. O dönem yurt dışından gelen bir fizik profesörü, Kernighan & Ritchie'nin kitabından C dersi veriyordu, PC'lere o dönem merak saldım, C64 setimi satıp üstüne harçlık falan ekleyip Commodore PC-1 ile takas yaptım. O dönem herhalde ondan düşük konfigürasyonda PC de yoktu herhalde Üniversitede mimarlığa girince de AutoCAD nedir diye bakınmak için mecburen NecV20'li bir PC'ye upgrade ettim, AutoCAD 2.6 içindi galiba. Sonra gerisi 386 SX25, DX2-50 falan diye devam etti diye hatırlıyorum.

hades
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Eylül 20, 2021, 00:50:44 ÖÖ »

1985'te 48K Zx Spectrum aldım. Bir sene basic öğrenmekle ve oyun oynamakla geçti. İkinci sene Z80 makine diline geçiş yaptım. Spectrumum bozulunca C64 + 1541-II + Multi Ice 6 aldım. Nereden aklıma geldiyse ilk pc'mi parça parça topladım. Bir ay klavye+flopy sonraki ay cd rom derken elimde celeron 366 + 14 inç monitör + 16MB Asus ekran kartı + 32MB+64MB ramli bir makine oldu. Need for speed porsche ve quake 2 bağımlısıydım.
Şu anda evde iki pc var. Bir tanede laptopum vardı. Lenovo V330 8GB Ram - 1TB hdd - İ5 8250. PCB çizimi yapardım. Kız üniye başlayınca ona verdim makineyi. Mesajı yazdığım pc epeyce eski. 32 bit win7 yüklü, 2GB ram, intel core2 duo E4500 2.2GHz cpu. Yaptığım tek şey forumları takip et, faceye gir, youtubeda film izle, freecell okey oyna falan filan. Bunların dışında hiç bir iş yapasım gelmiyor.
C64 bile masada öylece duruyor. Geçen gün biraz oyun oynadım o kadar. Yaşlandım, yoruldum ve doydum artık. Her şey zamanında güzeldi.
Mad_Wolf
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Eylül 20, 2021, 08:59:41 ÖÖ »

Benim Amiga'm da Commodore 64'üm de hiç olmadı.
İlk cihazım Atari 800xl idi. Sonra Master System 2 ve sonrasında direkt Commodore PC2 ile pc dünyasına geçiş yaptım. O zamanlar tabi pc donanım olarak çok geride olduğu için hem ses hem de görüntü olarak resmen Amiga benim için erişilmez bir cihaz olmuştu. Benim bilgisayarım da 4 renk cga varken Amiga'daki renklere, bende bızzz cızzz diye sesler çıkarken Amiga'daki seslere resmen ağzımın suyu akardı.
Gel zaman git zaman firma battı o gün bugün derken bir tane amiga sahibi olamadım. O zamanlar imkan yoktu şimdi ise cihaz yok varsa da çok uçuk fiyatlara.
Hala bir tane Amiga 1200 hayalim ama olur mu tabi ilerki zamanlar gösterecek.
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Eylül 21, 2021, 11:03:31 ÖÖ »

Çift adımlıydı, ve ilk adımı son derece sancılıydı.

Yıl 1989.  Evdeki bilgisayarımız 1987'den bu yana Atari 800XL idi ve çok severdim, ancak okuldaki arkadaşlarımın birçoğunda C64 vardı ve oyun yelpazesi (ve o zamanki görüşüme göre kalitesi) açısından Atari'nin çok önünde olduğunu hissediyordum.  Hatta yakın zamanda bazı arkadaşlarım A500'e geçmişlerdi ve onların evinde oyunlarını gördüğümde gerçekten aklım çıkacak gibi oluyordu.  Derken 1989'da babam bir karar vererek Atari 800XL'imizi emekli etti (kuzenime gitti sanırsam) ve eve bir IBM PC/AT klonu (286-12MHz olduğunu sanıyorum, Hercules grafik ve 13" monitör) alındı.  Teknik olarak 800XL'in çok ötesinde olsa da bu bilgisayarda siyah beyaz oyunlar ve PC speaker müziklerine hiçbir zaman alışamadım.  Bu dönemden kalan güzel PC anılarım sadece Prince of Persia ve Larry 1 sanırım.  Nihayetinde bu PC babamın ofisine taşındı ve eve 1990 yılında bir A500 alındı.

Yıl 1993.  Birçok arkadaşım 386SX/DX başta olmak üzere PC'ye geçmeye başlamış durumda ve hard diski de olmayan A500'üme artık oyun bulmak ve bulduğum oyunları oynamak (13 disketlik Monkey Island 2 vb.) giderek zorlaşmaya başlamış durumda.  Artık yeni bir bilgisayar istediğime karar veriyorum ve babamı bir A1200 almamız gerektiği konusunda ikna etmeye çalışıyorum.  O ise bir 486 almamız gerektiğini söylüyor ama kibarca beni reddetmiyor da.  Sonra bir gün bir arkadaşımın evinde o zaman için inanılmaz lüks olan 483DX2-66/GUS bilgisayarında Might and Magic 5'in sonunu ve Day of the Tentacle'ı görüyorum.  Konu orada kapanıyor, o yıl Compex'te Microstar International (şimdiki ismiyle MSI işte) adlı bir şirketin Pendik'teki ufacık bir ofisine giderek 486DX33/SBPro bir PC alıyoruz ve yolculuk orada başlıyor..

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Eylül 21, 2021, 11:04:36 ÖÖ »

Amiga'yı (1200) kaldırıp, PC'ye geçmedim... Her iki cihazı yan yana uzunca süre kullandım... PC'ye geçiş sebebim ise PC'de giderek artan oyunlardı Kahkaha Bir yandan da iyi bir PC yazılım sağlayıcı bir dostum vardı, bu kaynağı değerlendirmek akıllıca görünüyordu. O zamanlar Türkiyeye dağılan PC yazılımları o kaynaktan dağılır, BBS'ler gelip arkdaştan alıp, BBS'lerine koyarlardı... PC'de giderek artan yazılım ve oyun vs. nedeniyle Amiga 1200'ün yanına PC geldi.. Sonraları ne yazık ki PC kullanımı giderek arttı... Amiga 1200'üm hala durur, hiç ayrılmadık.. PC kaç defa değişti sayısını hatırlamıyorum bile... Amiga'nın yeri her zaman ayrıdır, PC ise pisi işte... Bir araç, alet, çamaşır makinası, tost makinası gibi bir şey Kahkaha

Hangi BBS acaba?  Dönemin BBS'cileri ile tanışmayı çok seviyorum.  Ben 'The Ring BBS' in SysOp'uydum.

Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Eylül 21, 2021, 11:17:55 ÖÖ »

Larry 1
13 disketlik Monkey Island 2 vb.
Day of the Tentacle'ı görüyorum.

Algıda seçicilik Sen de sağlam pnc adventure'cıymışsın.

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Eylül 21, 2021, 12:52:38 ÖS »

Larry 1
13 disketlik Monkey Island 2 vb.
Day of the Tentacle'ı görüyorum.

Algıda seçicilik Sen de sağlam pnc adventure'cıymışsın.

MAC Adventure, Pessimist Union..

Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: