Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga Donanım8 MB Fast Ram İçin CPLD kullanımı ile ilgili bir sorun.
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: 8 MB Fast Ram İçin CPLD kullanımı ile ilgili bir sorun.  (Okunma Sayısı 2920 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Eylül 29, 2021, 03:11:54 ÖÖ »

Merhaba Arkadaşlar. Malumunuz hali hazırda yapmakta olduğum 8 MB Fast Ram kartları için kullandığım CPLD Atmel ATF1502AS. Ancak orijinal tasarımda Altera EPM7032 CPLD kullanılmış. Elimde aynı seriden EPM7032LC44-12 var. Sorun şu ben bu CPLD'yi bir türlü programlayamıyorum. Sebebini çözemedim bir türlü. Hiç bir şekilde USB Blaster CPLD 'yi tanıyamıyor. Ne hikmetse internette de doğru dürüst bir açıklama bulamadım. 7032S için var 7032LC için yok. Okuduğum bir şey özel bir 3. parti programlayıcı kullanmam gerektiği yönünde. Ama bir türlü konuyu çözemedim. Bu çipi bilen tanıyan varsa konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum. Yani Atmel olan çipi illaki yurt dışından temin etmem lazım. Altera Türkiyede mevcut ve CPLD'ye acil ihtiyacım olduğunda bu sistem için alternatif bir çözümüm olsun istiyorum. O yüzden bunu çözmek istiyorum.
Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Eylül 30, 2021, 05:58:02 ÖÖ »

Yok mu hiç bu konudan anlayan birileri. Ufak bir araştırma sonrası intel in yayınladığı bir yazıya ulaştım. Orada bu çiplerin JTAG Boundry Scan desteklemediği yazıyor. Yani çip otomatik algılanmıyor. Source kodlar ile tekrar bir şekilde POF dosyası oluşturarak yazdırmayı denedim ama sonuç nafile. Sistem yine aynı hatayı veriyor. JTAG ID KEDEC STAPL dosyası ile uyuşmuyor. Benim gelebildiğim yol bu kadar. Bu işlerden anlayan birileri elbette ki var forumda. Bir el atarsak bu olayı çözücez
ercanersoy
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ekim 01, 2021, 06:40:24 ÖÖ »

USB Blaster veya CPLD arızalı olabilir.

Atmel Firması, Microchip Firması tarafından satın alınmıştır.
Altera Firması, Intel tarafından satın alınmıştır.

Yeni ürün diye satılan Atmel ve Altera tümdevreleri ya eski tip ürünlerdir ya da sahtedir.

Örnek olarak Altera Cyclone V ürünü Intel Cyclone V olarak üretilmektedir.

USB Blaster olarak Waveshare Firması'nın USB Blaster ürününü önerebilirim.
Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ekim 01, 2021, 13:42:20 ÖS »

Cevap için teşekkürler. Sorun ne USB Blaster da nede CPLD'de çünkü ikiside normal çalışıyor. Hatta CPLD TDI ayağına sinyal gönderildiğinde yanıt veriyor. Sıkıntı tamamen bu çipin desteklenmemesi. Çipi tamamen görme adımını geçtim. Şuan atılacak yazılımda belirtilen CPLD ile uyumsuz gözüktüğü için hata alıyorum. Maalesef Quartus bu CPLD'yi desteklemiyor. Zaten bir önceki yazımda da belirttim bu seri çipler JTAG desteklemiyormuş. İntelin açıklamasına göre. O yüzden 7032S modellerini çıkarmaya başlamışlar. Neyse yapacak bir şey yok gibi o çipi anahtarlık olarak kullanıcaz. Kahkaha
ercanersoy
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ekim 05, 2021, 06:43:11 ÖÖ »

Söz konusu CPLD'yi destekleyen eski sürüm Quartus kullanabilirsiniz.

Intel'in web sitesinden eski sürümler de indirilebiliyor.
Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ekim 06, 2021, 17:53:23 ÖS »

Bir bakayım Ercan bakalım bir şey çıkacak mı Teşekkür ederim.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: