Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga GenelTV'deki Hügo Oyunu Hakkında
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: TV'deki Hügo Oyunu Hakkında  (Okunma Sayısı 17139 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Ekim 15, 2021, 09:56:11 ÖÖ »

Hugo nun TV versiyonu, ITE System 3000  isimli Custom amiga 3000 lerde oynatildi. Makine uzerinde Midi, Telefon encoder, yuz algilama sistemi (hugoyu konusturmak, saga sola asagi yukari real time animasyon icin), hugometre vb bir suru donanim iceriyordu. Haliyle TV de oynatilan versiyonlari bulmak pek mumkun degildi. TV ye en yakini yine Amiga versiyonlariydi. Yine de orijinali ile arasinda detay farklari vardi. PC versiyonlarinda Amiga ya gore daha az animasyon ve farkliliklar vardi. Son yillarda ITE 4000 isimli PC tabanli sisteme gectiler.

Elimde 1996 yilindan kalma “Hugo buz magarasi” msdos Turkce iso’su olacakti. Buz Magarasi, Orman, Kutuk, Kayak gibi bir kac oyun iceriyordu ve TV deki seslendirmeydi. Isoyu bulabilirsem paylasayim.

Bu diğer bölümlerin olduğu Hugo'yu hiç oynamadım. Bendeki tren raylarında başlayıp, dağ bölümü ile devam ediyordu diye hatırlıyorum. Mümkün olursa ISO'yu denemek isterim

Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Ekim 15, 2021, 10:07:09 ÖÖ »

@Theoden, bilgisayar basina gectigimde bakacagim Bir ara “Modern” hugolarin koleksiyonunu da yapmistim hazir bulmusken.Acayip adalar, tropik ormanlar, motorsikletler vs vs… Hugo nun pixel art’tan cikip maymuna donustugu yillar. Turkce olmayabilirler ama onlar da olacakti.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
SkyLord
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Ekim 15, 2021, 20:31:45 ÖS »

Skylord hangi makinada oynayacaksınız?

Burada a500 için adf formatında danimarka versiyonu var. A1200'de oynayacaksanız arşive bakacağım sanırım onlar ingilizceydi.

https://www.planetemu.net/roms/commodore-amiga-games-adf?page=H
Windows olur , veya farklı emülatörler üstünde olabilir. Hafta sonu bu konuyu iyice araştırmak istiyorum bakalım bir şeyler çıkar belki.
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Ekim 16, 2021, 09:01:11 ÖÖ »

Emulatorde oynayacaksaniz, PS1 in Hugo 1,2 serisini tavsiye ederim. Hem klasik TV deki tum oyunlar var hem de grafikler aslina sadik kalinarak 3d sosu ile guncellenmis halde. Ayrica bir kac oyun modu daha var. Ornegin hugo normalde ormanda kendisi yuruyor biz sadece hoplatip egilmesini sagliyoruz. Arcade modda hugoyu da biz yurutuyoruz hatta kosturuyoruz platform oyunu gibi. Bahsettigim oyunlar Evil mirror gibi sonradan cikan 3d  platform oyunlarindan degil.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
Efecan4102
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Aralık 17, 2025, 14:56:14 ÖS »

Yeni konu açmak yerine konuyu hortlatayım dedim. Bu gün düşünürken aklım bir konuya takıldı, cevaplayabilecek biri varsa bu programdadır diye tahmin ediyorum.

Televizyon yayınlarında, yayına bağlananların televizyonlarının sesi kapattırılırdı ki yayın gecikmesinden dolayı ses sekmesin.

TV yayınlarında yayın gecikmesi varken Hugo gibi sadece reflekse bağlı bir oyun nasıl oynanabiliyordu. Eski yayınları kontrol edince tuzağı görüp butona basmak için 2-3 saniye vakit var gibi duruyor. Bu konuda bilgisi veya fikri olan var mıdır?

onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Aralık 17, 2025, 15:13:01 ÖS »

Sorunuzun cevabı olmayabilir ama tuş sesi geldikten 1-2 saniye sonra Hugo hamle yapıyordu. Zaten Tolga abi uyariyordu diye hatirliyorum

C64 ve A500 gerisi teferruat
Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Aralık 17, 2025, 20:21:29 ÖS »

Bahsettiğinizin olayın gecikme ile alakası yok.

Evde TV açıksa TV'deki ses telefon ahizesinden tekrar yayına gidiyordu. Sonsuz döngü şeklinde aynı konuşmalar iki kere olmaya başlıyordu.

Yani TV'nin sesini kapattırma sebebi buydu.

Diğer konu ise evet yayınlardaki gecikme.

Bunu da hesaplayıp oyuna bu şekilde bir "gecikme" tanımladıklarını düşünüyorum.

Meşhur "Tolga abi bastım ama hugo zıplamadı" olayı ise gecikmenin bazı yerlerde daha fazla olması...

Misal şu an aynı kanalı hem malum paralı kutulardan açın hem bildiğiniz çanak antenden açın bir de ortak uydudan açın.

Üçünde de farklı senkron göreceksiniz.

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
unay
Üye

Amstrad CPC sever

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Aralık 18, 2025, 08:12:04 ÖÖ »

Bahsettiğinizin olayın gecikme ile alakası yok.

Evde TV açıksa TV'deki ses telefon ahizesinden tekrar yayına gidiyordu. Sonsuz döngü şeklinde aynı konuşmalar iki kere olmaya başlıyordu.

Yani TV'nin sesini kapattırma sebebi buydu.

Diğer konu ise evet yayınlardaki gecikme.

Bunu da hesaplayıp oyuna bu şekilde bir "gecikme" tanımladıklarını düşünüyorum.

Meşhur "Tolga abi bastım ama hugo zıplamadı" olayı ise gecikmenin bazı yerlerde daha fazla olması...

Misal şu an aynı kanalı hem malum paralı kutulardan açın hem bildiğiniz çanak antenden açın bir de ortak uydudan açın.

Üçünde de farklı senkron göreceksiniz.

Oğuzhan hocam siz de yanıldınız.
Televizyondaki bilgisayarın başında yayın yönetmeninin oğlu oturuyor ve telefondan gelen tona göre sağ/zol/zıplama gibi tuşlara basıyordu. Gecikme bu arkadaşın zaman zaman tonu karıştırmasından ve karar verememesinden oluyordu. Hatırlayın, biz izlerken ekrandan telefon tuşlarına üst üste basıldığına dair ses gelirdi, özellikle bu sesin geldiği anlarda bilgisayarın başındaki arkadaşın zamanında tuşa basamadığını anlardık.
Kesin bilgi yayalım.
Oğuzhan
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Aralık 18, 2025, 08:39:24 ÖÖ »

O zaman Tolga abi boşuna mı küfür yedi

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
unay
Üye

Amstrad CPC sever

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Aralık 18, 2025, 08:42:30 ÖÖ »

Ondan dolayı yemese de, küfür yiyecek başka sebepler olabilirdi sanki
Misal, bir baba ay sonu telefon faturasını görünce ağzını bozabilirdi.
Oğuzhan
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Aralık 18, 2025, 08:50:15 ÖÖ »

Bu arada Tolga abi bunu yalanladı böyle bir şey yaşanmadı diye ama. Bizim forumda bile bunu canlı yayında duyduğunu söyleyen birden fazla arkadaşımız var. Ben halen şüphedeyim. Zamanında bu laf çok dolandı diye acaba empatiden kendim izlemişim gibi mi geliyor yoksa hakikaten şahit oldum mu emin olamıyorum.

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Aralık 18, 2025, 09:09:49 ÖÖ »

Ben çok sıkı takipçisi değildim. Çok severek izlerdim tabi. Ama ben denk gelmedim. Konu ile ilgili bir video var. Paylaşıyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=e36dtLP3L4U

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Aralık 18, 2025, 09:42:31 ÖÖ »

Tolga abiyi foruma davet edeyim artık zamanı geldi

C64 ve A500 gerisi teferruat
freedom
Uzman

Retro allowed me to be free.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Aralık 18, 2025, 10:16:08 ÖÖ »

Tolga abiyi foruma davet edeyim artık zamanı geldi

Bence de davet et. Durum ne ise netleşsin. Bu böyle olmaz. Yoksa konu oldukça manipüle ediliyor. Yanlış anlamalara mahal vermeden çözülsün.  Kahkaha

ancalimon
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Aralık 18, 2025, 11:33:54 ÖÖ »

Türkçesini nasıl bulamıyoruz ya. Hangi kanaldaydı bir şekilde bulunur doğru yaklaşımla tarihi kayıt altına alıyoruz diye.
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: