Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetKasa , teknik , mühendislik vs hataları
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Kasa , teknik , mühendislik vs hataları  (Okunma Sayısı 8322 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« : Kasım 30, 2021, 00:19:57 ÖÖ »

Eski bilgisayar ve aparatlarında şöyle yapsilsaydi keske diyeceğimiz bir başlık olsun  dedim. Ara ara aklıma gelenler var

Disket : 3.5 ve 5.25 inç disketler diyorum.

Çok seviyorum ama bir plak gibi sert değiller ve arasına küçük bir toz girdiğinde bile dönerken çizilip bozulabiliyorlar. Kaset teknolojisi bence disketinkinden daha dayanıklıydi. Daha iyi olabilirdi diyorum
« Son Düzenleme: Kasım 30, 2021, 00:25:22 ÖÖ Gönderen: onursapci » Logged

C64 ve A500 gerisi teferruat
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Kasım 30, 2021, 08:00:40 ÖÖ »

C64 klavye sisteminde kullanılan bozulmayan PCB sistem, Amiga modellerinde yerini membranlı sisteme bırakmış, çok yazık olmuş.

Atari 800XL SIO konnektör girişi standart D-Sub konnektör olsaydı Atari'nin kaderi değişebilirdi, diye düşünüyorum.

modelist
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Kasım 30, 2021, 09:56:12 ÖÖ »

Alıntı
C64 klavye sisteminde kullanılan bozulmayan PCB sistem, Amiga modellerinde yerini membranlı sisteme bırakmış, çok yazık olmuş.
aynı kanıdayım
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Kasım 30, 2021, 10:27:48 ÖÖ »

En büyük hata "Varta" pili kullanmak Kahkaha Milyonlarca cihazı bozulmasına sebep oldu. Bir çok sistemde kullanılan kalitesiz kapasitörler yüzünden cihazlarda düzeltilmeyecek sorunlar oluştu...

- Kapasitörlerin belli bir ömrü var muhakkak. Ama bazıları çok ömürsüz çıktı...
- Ne kadar mühendislik bilemem ama...

Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Kasım 30, 2021, 10:58:05 ÖÖ »

Bence tüm cihazlar için, 30 yıl içinde doğada yok olacak malzemeler kullanılmalıydı.

Şimdi bu pis işlere bulaşmamış olurduk ve aynı ürünlere tekrar tekrar para yığmamış olurduk

Düşünsenize sabah bir kalkıyorsunuz amiga500 yok olmuş Tertemiz

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
onursapci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Kasım 30, 2021, 12:00:23 ÖS »

Bence tüm cihazlar için, 30 yıl içinde doğada yok olacak malzemeler kullanılmalıydı.

Şimdi bu pis işlere bulaşmamış olurduk ve aynı ürünlere tekrar tekrar para yığmamış olurduk

A takımı çok izlemissin  Kahkaha  orada da 3 saniye içinde mi yok oluyordu bilgisayar

Juzzam
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Kasım 30, 2021, 12:24:38 ÖS »

EDIT: Yanlış oldu kusura bakmayın

2. EDIT: Hazır bu konuya cevap vermiş bulunurken ben de fikrimi söyleyeyim. Bence bugüne kadar yapılan en büyük mühendislik hatası USB-A dır. Bağlama istediğiniz cihazı doğru yönde sokmanız durumu değiştirmez. USB-A canı isterse girer.

3. EDIT: En son ne aldınız konusuna yazmak isteyip bu konuya attığım cevap aslında bayağı alakalıymış konuyla  Kahkaha Evet ben de dandik plastik membran mağduruyum ve sert PCB membran almak zorunda kaldım.
« Son Düzenleme: Kasım 30, 2021, 12:33:19 ÖS Gönderen: Juzzam » Logged
freedom
Uzman

Retro allowed me to be free.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Kasım 30, 2021, 13:46:34 ÖS »

Katılıyorum sana Kim bulaştırdı beni bu işe ahhh... @KNG.. 

sertacarslan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Kasım 30, 2021, 14:08:51 ÖS »

Eski bilgisayar ve aparatlarında şöyle yapsilsaydi keske diyeceğimiz bir başlık olsun  dedim. Ara ara aklıma gelenler var

Disket : 3.5 ve 5.25 inç disketler diyorum.

Çok seviyorum ama bir plak gibi sert değiller ve arasına küçük bir toz girdiğinde bile dönerken çizilip bozulabiliyorlar. Kaset teknolojisi bence disketinkinden daha dayanıklıydi. Daha iyi olabilirdi diyorum

3" disketler bu konuda oldukça başarılılar. Ama onlar da maalesef yüksek fiyatları nedeniyle olması gerektiği kadar yaygınlaşamadılar.

Sinclair ZX Spectrum 128k +2 -> PC
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Kasım 30, 2021, 14:50:40 ÖS »

Daha pratiği, doğa bizi temizliyor zaten
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Kasım 30, 2021, 15:12:11 ÖS »

çok eski değiller ama bence cep telefonlarında ve laptoplarda sökülüp takılabilen cpu üniteleri, ram ünüteleri. anakart ünüteleri gibi bir çok şey değişip yenilenebilse ve tüm markalarda standart olsa harika olurdu diyorum. ve retro ile alakasız bir şey yazmış oluyorum
muhendis
Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Kasım 30, 2021, 15:39:19 ÖS »

keşke amiga 1200 ün keyboard sistemi kablolu değiştirebilir olsaydı pinleri kırılmasaydı evladiyelik bir klavye sistemi yapsalardı
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Kasım 30, 2021, 15:52:05 ÖS »

A takımı çok izlemissin  Kahkaha  orada da 3 saniye içinde mi yok oluyordu bilgisayar

Mission impossible olmasın Kahkaha

onursapci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Kasım 30, 2021, 15:53:19 ÖS »

A takımı çok izlemissin  Kahkaha  orada da 3 saniye içinde mi yok oluyordu bilgisayar

Mission impossible olmasın Kahkaha

Görevimiz tehlike evet pardon yaşlılık  Kahkaha

kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : Kasım 30, 2021, 18:31:35 ÖS »

Takmayın böyle şeyleri kafanıza anı yaşayın elinizdekilerle mutluysanız gerisi boş 😛
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: