Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga GenelYeni bir QuickShot tamiri için destek ricası
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Yeni bir QuickShot tamiri için destek ricası  (Okunma Sayısı 2574 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Varyemez Amca
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« : Aralık 12, 2021, 17:55:45 ÖS »

Herkese merhaba,

Ortaokul dönemlerimdeki gibi hafta sonları Amiga oyunlarını, özellikle Sensible Soccer'ı oynuyorum. Birkaç sezon ilerleyinceye kadar QuickShot QS-189 iki oyun kolumu da aynı şekilde bozdum.

Fotoğraflarda da görüldüğü üzere kolun üst kısmı ile alt kısmı, 4 adet körüğe basan kısım diyebiliriz, ayrıldı. Havya ile iki plastiği ısıtarak birbirine yapıştırsam da, oyuna başlar başlamaz tekrar ayrıldılar.

Sitemizde çok faydalı oyun kolu tamir konuları da gördüm; maalesef benim arızama yönelik değillerdi. Eğer benim oyun kollarımı tamir için öneri vermek isteyen olursa memnun olurum. Tekrar Sensible'a dönmek istiyorum:)

Hepinize selamlar

* #1.JPG (401.08 KB, 3024x4032 - Görüntüleme: 329 kez.)

* #2.JPG (392.95 KB, 3024x4032 - Görüntüleme: 355 kez.)
« Son Düzenleme: Aralık 12, 2021, 17:57:28 ÖS Gönderen: Varyemez Amca » Logged
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Aralık 12, 2021, 18:17:28 ÖS »

Orası tüm gücün uygulandığı kısım olduğundan herhangi tamirat ancak kozmetik olarak işe yarayabilir, ama gücü kaldıramaz maalesef.

PC joystiği değil mi o? Amiga oyunları derken sanırım ya emulasyon ya da Amiga'daki oyunların dos versiyonunu kastediyorsunuz sanırım. Eğer PC ortamında oynayacaksanız ya USB gamepadleri (xbox gamepad'i kablo ile bağlayarak veya 8-bitdo ürünlerini) ya da nostalji olsun diye klasik joystickleri USB'ye çeviren arayüzler var, onları tavsiye edebilirim.

Ancak retro joysticklerin 30 küsür yıllık plastik olduklarını da unutmamak lazım

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Aralık 12, 2021, 19:25:35 ÖS »

soğuk akrilik ile düzgünce yapılırsa oluru var gibi denemek lazım.
lunarstrain
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Aralık 12, 2021, 23:06:21 ÖS »

Devcon 5 dakika epoksi yapıştırıcı denenebilir, gerçekten çok güçlü yapıştırıyor.
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Aralık 12, 2021, 23:20:11 ÖS »

benim iki önerim olabilir. Belki işinize yarar.

1-) ikinci el hurda aynı modelden bulup sadece o kısmı değiştirmek.
2-) 3d yazıcı ile ABS (Akrilonitril Bütadien Stiren) baskı. Sağlam olur ama o gücü kaldırır mı bir denemek lazım.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: