Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga GenelTurrican oyununun ve Diğer oyunların yapıldığı Amiga 500
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Turrican oyununun ve Diğer oyunların yapıldığı Amiga 500  (Okunma Sayısı 4518 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Aralık 13, 2021, 18:34:53 ÖS »

Turrican oyunu ve Ogan abinin tüm Amiga oyunlarının yapıldığı özel 2 adet Amiga 500 bilgisayarı geçtiğimiz günlerde Ogan Kandemiroglu  abimden teslim aldım. Mutluluğumu anlatamam. Bu iki özel makinenin bakımlarını yapıp eskisinden daha iyi bir donanımla ayağa kaldıracağım. Kaan Kandemiroglu dostumun amcası olan Ogan abiye ve Kaan'a çok teşekkür ederim. Turrican yapılan makine üstünde kraliyet arma forsu var. Ömrüm yettiğince Bu iki makineyi yaşatacağım. Long Live Amiga... Kaan benim mahalle ve ilkokuldan dostumdur. Ogan abi, Kaan dostumun amcasıdır. Celal Kandemiroğlu'da Kaan dostumun babası. o zamanlar yeni çıkan oyunların grafikleri daha piyasaya çıkmadan Kaan'a gelirdi ilk gören Kaan ile ben olurduk. aynı zamanda iki makinede de pilli RAM kart var. bir de Amiga 1081 monitör devir aldım Ogan abi'den. dikkat edin 1084 Commodore değil 1081 Amiga monitör. çok özel 2 adet Amiga bilgisayarla bir çok Amiga oyunu ve grafikleri yapılmış benim için harika bir Amiga donanım koleksiyonu oldu. normalde hiç tüplü monitör tutmuyordum lakin Amiga 1081 monitör hiç sararmamış öndeki power tuşu tıkır tıkır çalışıyor ve görüntü ilk günkü gibi net. onun için Turrican ve bir çok Amiga oyununun yapıldığı bu monitörüde köşemde çalıştırıyor olacağım.

Long Live Amstrad CPC/PCW/NC/GX
www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
Amstrad CPC: RSF3, V9990, AMSDAP, M4Wifi, ZMEM, MXBoard, DES Mini,GOTEK, USIFACII, DMP Printer, PS2 Mouse
Amstrad PCW 8256: 512K RAM, GOTEK, uIDE8, uRTC8
Amstrad NC 100: Wifi Modem
Amstrad NC 200: Gotek, PCMCIA
Levent
Deneyimli

4'294'967'296

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Aralık 13, 2021, 21:15:09 ÖS »

Fotoğraflar, videolar, ekran görüntüleri daha neler neler isterissssss.

█ Commodore 64C + MPS1230 █ Commodore 128D █ 2x Naked Amiga500 █ Apple eMac-700 █ WinXp PC █ Win11 PC █
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Aralık 13, 2021, 21:43:42 ÖS »

Hayırlı olsun. Keyifle kullanın.

DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Aralık 14, 2021, 08:30:39 ÖÖ »

Fotoğraflar, videolar, ekran görüntüleri daha neler neler isterissssss.

biraz zaman verin üstadım düzenleyeyim öyle atayım.

Hayırlı olsun. Keyifle kullanın.
TURRICAN'ın ve OGAN abinin diğer Amiga oyunlarının yapıldığı bilgisayarı kullamak harika bir duygu epey sohbet ettik kendisiyle. Kaan benim çocukluk arkadaşım mahalleden ve ilkokuldan. Ogan abi'ye yine gideceğim inşallah sohbete. bir röportaj yapmayı düşünüyorum.

www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
Amstrad CPC: RSF3, V9990, AMSDAP, M4Wifi, ZMEM, MXBoard, DES Mini,GOTEK, USIFACII, DMP Printer, PS2 Mouse
freedom
Uzman

Retro allowed me to be free.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Aralık 14, 2021, 09:25:58 ÖÖ »

@DoctorCPC,

İyi günlerde keyifle kullanın, koruyun.

Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Aralık 14, 2021, 09:35:05 ÖÖ »

Turrican oyunu ve Ogan abinin tüm Amiga oyunlarının yapıldığı özel 2 adet Amiga 500 bilgisayarı geçtiğimiz günlerde Ogan Kandemiroglu  abimden teslim aldım. Mutluluğumu anlatamam. Bu iki özel makinenin bakımlarını yapıp eskisinden daha iyi bir donanımla ayağa kaldıracağım. Kaan Kandemiroglu dostumun amcası olan Ogan abiye ve Kaan'a çok teşekkür ederim. Turrican yapılan makine üstünde kraliyet arma forsu var. Ömrüm yettiğince Bu iki makineyi yaşatacağım. Long Live Amiga... Kaan benim mahalle ve ilkokuldan dostumdur. Ogan abi, Kaan dostumun amcasıdır. Celal Kandemiroğlu'da Kaan dostumun babası. o zamanlar yeni çıkan oyunların grafikleri daha piyasaya çıkmadan Kaan'a gelirdi ilk gören Kaan ile ben olurduk. aynı zamanda iki makinede de pilli RAM kart var. bir de Amiga 1081 monitör devir aldım Ogan abi'den. dikkat edin 1084 Commodore değil 1081 Amiga monitör. çok özel 2 adet Amiga bilgisayarla bir çok Amiga oyunu ve grafikleri yapılmış benim için harika bir Amiga donanım koleksiyonu oldu. normalde hiç tüplü monitör tutmuyordum lakin Amiga 1081 monitör hiç sararmamış öndeki power tuşu tıkır tıkır çalışıyor ve görüntü ilk günkü gibi net. onun için Turrican ve bir çok Amiga oyununun yapıldığı bu monitörüde köşemde çalıştırıyor olacağım.

TURRICAN'ın ve OGAN abinin diğer Amiga oyunlarının yapıldığı bilgisayarı kullamak harika bir duygu epey sohbet ettik kendisiyle. Kaan benim çocukluk arkadaşım mahalleden ve ilkokuldan. Ogan abi'ye yine gideceğim inşallah sohbete. bir röportaj yapmayı düşünüyorum.

Çok karışık geldi okuması Benim gibi zorlananlar için özet geçiyorum topladığım bilgilerle

"Ogan Kandemiroglu abim"
"Kaan Kandemiroglu dostumun amcası olan Ogan abiye ve Kaan'a"
"Kaan benim mahalle ve ilkokuldan dostumdur."
"Ogan abi, Kaan dostumun amcasıdır."
"Celal Kandemiroğlu'da Kaan dostumun babası."
"Kaan benim çocukluk arkadaşım mahalleden ve ilkokuldan"

Özet;

Kaan Kandemiroğlu --> Volkan'ın mahalle ve ilkokuldan arkadaşı
Oğan Kandemiroğlu --> Kaan'ın Amcası, Grafik tasarımcısı, x-out ve turrican gibi işlerde imzası var.
Celal Kandemiroğlu --> Kaan'ın Babası

Naçizane Öneriler

1-) A500'lerin donanımlarını elleme. Oldukları gibi kalsınlar anıları hatıraları ile. Onları gotek veya benzeri güncel donanımlarla bozmayalım.
2-) Ram kartlarının üzerindeki pilleri sökelim akmasınlar bir yere

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
Solomon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Aralık 14, 2021, 19:26:15 ÖS »

Turrican oyunu ve Ogan abinin tüm Amiga oyunlarının yapıldığı özel 2 adet Amiga 500 bilgisayarı geçtiğimiz günlerde Ogan Kandemiroglu  abimden teslim aldım. Mutluluğumu anlatamam. Bu iki özel makinenin bakımlarını yapıp eskisinden daha iyi bir donanımla ayağa kaldıracağım. Kaan Kandemiroglu dostumun amcası olan Ogan abiye ve Kaan'a çok teşekkür ederim. Turrican yapılan makine üstünde kraliyet arma forsu var. Ömrüm yettiğince Bu iki makineyi yaşatacağım. Long Live Amiga... Kaan benim mahalle ve ilkokuldan dostumdur. Ogan abi, Kaan dostumun amcasıdır. Celal Kandemiroğlu'da Kaan dostumun babası. o zamanlar yeni çıkan oyunların grafikleri daha piyasaya çıkmadan Kaan'a gelirdi ilk gören Kaan ile ben olurduk. aynı zamanda iki makinede de pilli RAM kart var. bir de Amiga 1081 monitör devir aldım Ogan abi'den. dikkat edin 1084 Commodore değil 1081 Amiga monitör. çok özel 2 adet Amiga bilgisayarla bir çok Amiga oyunu ve grafikleri yapılmış benim için harika bir Amiga donanım koleksiyonu oldu. normalde hiç tüplü monitör tutmuyordum lakin Amiga 1081 monitör hiç sararmamış öndeki power tuşu tıkır tıkır çalışıyor ve görüntü ilk günkü gibi net. onun için Turrican ve bir çok Amiga oyununun yapıldığı bu monitörüde köşemde çalıştırıyor olacağım.

Çok karışık geldi okuması Benim gibi zorlananlar için özet geçiyorum topladığım bilgilerle

"Ogan Kandemiroglu abim"

Özet;

Oğan Kandemiroğlu --> Kaan'ın Amcası, Grafik tasarımcısı, x-out ve turrican gibi işlerde imzası var.

Naçizane Öneriler

1-) A500'lerin donanımlarını elleme. Oldukları gibi kalsınlar anıları hatıraları ile. Onları gotek veya benzeri güncel donanımlarla bozmayalım.

+64 

Bu soyadını hep duyardık zamanında. Kandemiroğlu ailesinin eli klavye tutan bütün üyeleri ile yapılacak bir youtube röportajı süper olurdu.

C64 Breadbin | C64C | C64G | SX64 | VIC 20 | Plus4 | C128 | C128D | 1541 I-II
A500 | A500+ | A600 +Gotek | A1200 | A2000 | A4000 | CD32 | CDTV | A590
1084S-MPS1230-MPS801-MPS1200-Vic 1520
Atari 2600,800XL,65XE,1040ST |Sinclair ZX Spectrum | Amstrad CPC464,6128 | Oric 1 | Oric Atmos | MSX vb.
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Aralık 15, 2021, 07:43:45 ÖÖ »

"Ogan Kandemiroglu abim"

Özet;

Naçizane Öneriler

üstadım harika özetlemişsin. aynen alır almaz ram kartları çıkardım. tam çıkardım bir tanesi akma yaptı anında. pillerin değişmesi lazım. onun dışında 2 makine de harika çalışıyor. orjinal hali ile tutma fikri konusunda haklısın sanırım hocam. peki harici gotek, IDE-CF konusuna da girmeyeyim o zaman değil mi? ana Amiga 500 makinemde piStorm, 1MB Chip Ram, RGB2HDMI var fazlasıyla yetiyor zaten.

www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
hakkan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Aralık 16, 2021, 07:56:25 ÖÖ »

Zaman zaman ani vefat gibi olaylar yüzünden ne ürünleri ne üzücü ortamlarda görüyoruz. Ancak böylesine özel cihazların kıymetini bilecek olan size ulaştırılmış olması büyük şans gerçekten.

Ogan bey bu cihazlardan niye vazgeçti merak ettim doğrusu.
agathon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Aralık 16, 2021, 10:53:20 ÖÖ »

Ogan Bey'i tanımıyorum, onun özelinde söylemiyorum ama herkes cihaza ya da markaya bu forum üyeleri gibi bir heyacan duymuyorlar.

Belki 10 sene kadar önce tanıdığım birinin zamanında Amiga ile yazılım yaptığını ve Amiga Dünyası'nda yazarlık yaptığını öğrendiğimde heyecanla konuşmaya gitmiştim. "Amiga mı kaldı oğlum, kapıcıya verdim benimkini seneler önce." gibi bir şeyler demişti.
« Son Düzenleme: Aralık 16, 2021, 10:54:51 ÖÖ Gönderen: agathon » Logged

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: