|
Levent (Lvnt)
|
 |
« : Aralık 31, 2021, 17:26:17 ÖS » |
|
paylaşmadan geçmek olmazdı: https://w2k.phreaknet.org/guideher ne kadar win2000'in grafik driverleri bende biraz sorunlu izlenimi bıraksa da hafıza gereksinimi xp'nin yarısı kadar. ilk direct3d'li nt sistemi. meraklısı çıkar mı? çıkar. günlük kullanım için win2000'in ağzına kadar güvenlik hatası dolu olduğunu, hatta bu yüzden windows hekleme işlerinde çömezler için kobay olarak kullanıldığını de belirtiyim, tek başına fena değil ama internete pek bağlamayın isterseniz.
|
|
|
|
|
|
Use the brute force, Luke
|
|
|
|
witchdoktor
|
 |
« Yanıtla #1 : Ocak 01, 2022, 09:10:31 ÖÖ » |
|
Baktım da bayağı çetrefilli işlemler. Bunu Vmware'de bir defa yapıp Office 2010 ile temiz bir paket yapacaksın, canavar gibi hızlı çalışan bir sistem olur.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
haydar_abi
|
 |
« Yanıtla #2 : Ocak 01, 2022, 10:23:47 ÖÖ » |
|
Ewet servis paketlerini kurmadan internete girmek anında risk idi. Yoksa ben severdim.
|
|
|
|
|
|
Amiga fanatiği.... Amigalıktan çıkmış Amigalar....
Amiga 1200 + Vampire V1200 LG 24MA53 TVMonitör Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF Amiga 2000 Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD 2 Casper M989A Monitor Commodore64
|
|
|
|
Voltron
|
 |
« Yanıtla #3 : Ocak 01, 2022, 11:04:38 ÖÖ » |
|
Windows NT 3.51’i de severim ben. Bir yerlerde buna benzer bir uygulama vardi. Ust versiyonlardan adapte edilmis ekstra suruculero, yamalanmis kernel, ntfs5 destegi ve bir kac eklenti guvenlik uygulamasi ile windows 2000den de dort kat az ram tuketen win31 arabirimiyle sirin ve cok hizli bir NT oluyordu.
|
|
|
|
|
|
Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
|
|
|
|
witchdoktor
|
 |
« Yanıtla #4 : Ocak 01, 2022, 12:45:59 ÖS » |
|
Windows NT 3.51’i de severim ben. Bir yerlerde buna benzer bir uygulama vardi. Ust versiyonlardan adapte edilmis ekstra suruculero, yamalanmis kernel, ntfs5 destegi ve bir kac eklenti guvenlik uygulamasi ile windows 2000den de dort kat az ram tuketen win31 arabirimiyle sirin ve cok hizli bir NT oluyordu.
Tevekkeli değil, ATM'lerin çoğu linux vb yerine bu windows sürümlerini kullanıyor...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
feuer
|
 |
« Yanıtla #5 : Ocak 01, 2022, 12:57:12 ÖS » |
|
ATMler için bildiğim kadarıyla Windows XP terih ediliyor. Amerikan ordusunun da halen windows XP kullandığını belirtelim. Pandeminin başladığı dönemlerde microsoft'un tüm işletim sistemlerini VirtualBox ile kurup az çok inceledim. Aşağıdaki adreste Windows 2000 için pre-beta,beta,rc sürümleri ve patchler da dahil olmak üzere pek çok dilde Windows 2000 ile ilgili dosyalar meevcut. https://winworldpc.com/product/windows-nt-2000/finalSitede eski işletim sistemlerine (XPye kadar olan) ve eski programlara ulaşmak mümkün. https://winworldpc.com/library/operating-systemsSanırım XPden öncekileri paylaşmak yasal olarak sorun arz etmiyor. Ancak sorun olursa linkler silinebilir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oğuzhan
|
 |
« Yanıtla #6 : Ocak 01, 2022, 13:32:57 ÖS » |
|
Amerikan ordusunun da halen windows XP kullandığını belirtelim.
Bu bilginin kaynağı nedir acaba? Bana çok olası gelmedi. Belki tüm client'ların %1'i kadarı belli sebeple kullanıyordur ama gerisinin olması çok muhtemel gelmedi bana.
|
|
|
|
|
|
Amiga 500/500+/1200/4000 Commodore 64 Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600 Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88 Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11" Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
|
|
|
|
Levent (Lvnt)
|
 |
« Yanıtla #7 : Ocak 01, 2022, 13:45:26 ÖS » |
|
@Oğuzhan: asker kısmısı eski teknolojiyi kolay kolay bırakmıyor. Ama sebebi farklı. Eskisinin her durumda nasıl davrandığı çok iyi öğrenildiği için yeni bir teknoloji çıkınca öyle hemen yenisine geçelim falan öyle birşey olmuyor. Mesela şu: 5-6 yıl önce diyelim, F16'ların program güncellemesi için hala disket kullanıldığını duymuştum. Geçende ilgili bir arkadaşa sorma imkanım oldu, evet dedi, öyleymiş.
|
|
|
|
|
|
Use the brute force, Luke
|
|
|
|
feuer
|
 |
« Yanıtla #8 : Ocak 01, 2022, 15:48:28 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mrmojorisin
|
 |
« Yanıtla #9 : Ocak 01, 2022, 17:09:48 ÖS » |
|
Haber tarihi 2015 değil mi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ercanersoy
|
 |
« Yanıtla #11 : Ocak 01, 2022, 20:21:33 ÖS » |
|
Paylaşım için teşekkür ederim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
witchdoktor
|
 |
« Yanıtla #12 : Ocak 01, 2022, 20:44:47 ÖS » |
|
Her yeni bilgisayarım ve son sürüm Microsoft ofis paketinde sistemin biraz daha hantallaştığını hissediyorum. 128 MB RAM'li Windows XP & Office XP & HDD hızını, Windows 10 & Office 2020 & Core i7 & 32GB RAM & m.2 SSD'li sistemde ancak yakalıyorum. Muhtemelen bu sayede 10 numara emniyet dahilinde huzur içinde hazırlıyorumdur dokümanımı...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
feuer
|
 |
« Yanıtla #13 : Ocak 01, 2022, 21:12:29 ÖS » |
|
Kötü bir sistemde windows 11 kullanıyorum.
Aslında bu sistemi uçurmanın yolu security ve update hizmetlerini zorlayarak kapatmaktan geçiyor ancak önermiyorum. Sadece ayarlardan kapatmaktan bahsetmiyorum. Pek çok hizmeti de zorlayarak kapatmaktan, zamanlanmış görevleri iptal etmekten.
Şuan da detaylı dosya görünümünde dosyadan dosyaya geçerken bile yavaşlık hissediyorum.
Bütünleşik update hizmetini engelleyip 3. parti çözümler ile windows update prosedürünü gerçekleştirmek mümkün ancak güvenlik uygulamasından vazgeçmek büyük risk almak oluyor.
3 hafta önce tüm yerel disklerimi silmek zorunda kaldım bir zararlı yüzünden (yedekleme prosedürüm olduğu için herhangi bir veri kaybetmedim sadece zaman kaybım oldu)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
witchdoktor
|