ümitkaran
|
 |
« : Ocak 14, 2022, 11:42:19 ÖÖ » |
|
slm Modbo 750 çip takılmış 50004 hddli kalın kasa ps2 var ben bunun direkt hdloader ile açmasını istiyorum elimde mc kartta var diskten free hdbootta yükledim lakin direkt hdloaderle açılış yapamıyorum. çip ayarları varsa nasıl girerim onu bilmiyorum. elimde herşey var ama nasıl yaparım 1-2 konu gezdim lakin işin içinde çıkmadım nerdeyse her imajı denedim elimde ide disk çok yardım lazım bana teşekkürler konu uygun değilse silinsin lütfen.
|
|
|
|
|
|
|
|
Commandate
|
 |
« Yanıtla #2 : Ocak 14, 2022, 15:30:12 ÖS » |
|
freemac boot tan acıp usb belllek ile; hdloader i atıyoruk usb den hdloadi install ediyorsun hdd e o otomatik yapıyordu.Bu hdloaderin hem direk tıklayınca acılan versiyonu var birde kurulan install olan versiyonu var ''sonra hdd oyun atıyordun programı ile 20 yıl mış olmuş unuttum ama kaynak veriyorum sana. video da zaten herşeyi açıklamış arkadaşım https://www.youtube.com/watch?v=ChnEU9R7DmMbu video da ise WinHIIP ile oyun atmayı gösteriyor https://www.youtube.com/watch?v=vawC2BjX9rY&t=441s
|
|
« Son Düzenleme: Ocak 14, 2022, 15:34:21 ÖS Gönderen: Commandate »
|
|
Onurum Sadakatimdir ! 1975-1995 Arası Oyun Konsolu Mod-Restorasyon-Tamir
|
|
|
freedom
|
 |
« Yanıtla #3 : Ocak 14, 2022, 16:11:10 ÖS » |
|
Merhabalar @ümitkaran Öncelikle forum kuralları gereği kendinizi kişisel olarak tanıtmanızı rica ederiz. Sevgili @simon arkadaşımızın bu konuda çok iyi bir dökümanı var sanırım. FAT kasa ve network kart ile ben bu uygulamayı buradan yaptım birkaç kez. Faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Tekrar teşekkürler @simon. https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=7420.0
|
|
« Son Düzenleme: Ocak 14, 2022, 16:12:50 ÖS Gönderen: freedom »
|
|
|
|
|
ümitkaran
|
 |
« Yanıtla #4 : Ocak 14, 2022, 16:11:59 ÖS » |
|
teşekküler
|
|
|
|
|
|
|
ümitkaran
|
 |
« Yanıtla #5 : Ocak 14, 2022, 16:14:04 ÖS » |
|
onların hepsini yaptım direkt hdloader açılmıyor launcer açılıyor.
|
|
|
|
|
|
|
freedom
|
 |
« Yanıtla #6 : Ocak 14, 2022, 20:18:48 ÖS » |
|
onların hepsini yaptım direkt hdloader açılmıyor launcer açılıyor.
Oyun kolundaki soldaki ok tuşları ile aşağı doğru indiğinizde HDLOADER çıkmıyor mu?
|
|
« Son Düzenleme: Ocak 14, 2022, 20:27:01 ÖS Gönderen: freedom »
|
|
|
|
|
HkRecai
|
 |
« Yanıtla #7 : Ocak 15, 2022, 00:30:07 ÖÖ » |
|
https://youtu.be/--rACgTx4bIŞu videodaki gibi configuratörü açın, configuratör E1'e girin, en üstteki "AUTO" kısmına otomatik başlamasını istediğiniz ELF dosyasını gösterin, makina açılışta o ELF dosyasını açacaktır. Makina açılışta launçer ile açılıyorsa Fmcbconfigurator.elf 'i launçer ile çalıştırın, harddiskte yada fmcboot yüklü MC'da vardır, yoksa netten bulup usb belleğe atıp launçer ile çalıştırın.
|
|
« Son Düzenleme: Ocak 15, 2022, 00:35:23 ÖÖ Gönderen: HkRecai »
|
|
|
|
|
ümitkaran
|
 |
« Yanıtla #8 : Ocak 18, 2022, 09:59:03 ÖÖ » |
|
usta ben browsera birşey eklemek istemiyorum makina start verince direk hdloader açmasını istiyorum. teşekkürler video için.
|
|
|
|
|
|
|
ümitkaran
|
 |
« Yanıtla #9 : Ocak 18, 2022, 11:55:15 ÖÖ » |
|
https://youtu.be/--rACgTx4bIŞu videodaki gibi configuratörü açın, configuratör E1'e girin, en üstteki "AUTO" kısmına otomatik başlamasını istediğiniz ELF dosyasını gösterin, makina açılışta o ELF dosyasını açacaktır. slm cuma günü bir mcpaket yüklemiştiniz onu birdaha yükleyebilirmisiniz Makina açılışta launçer ile açılıyorsa Fmcbconfigurator.elf 'i launçer ile çalıştırın, harddiskte yada fmcboot yüklü MC'da vardır, yoksa netten bulup usb belleğe atıp launçer ile çalıştırın.
|
|
|
|
|
|
|
ümitkaran
|
 |
« Yanıtla #10 : Şubat 03, 2022, 13:04:14 ÖS » |
|
sonunda yaptım simon ustanın paylaştığı FHDB1.93 diski yükledim ps2 direkt mc kartsız açtı usbye loader attım adını boot yaptım launcerla hdd boot içindekş fcmyi silip boot.elf attım tekrar başlatıp mcbootnun nin ayarlarına girip load hddnin içine girdim sonra config e1 butona girip ilk sıra autoyu hdd bootu gösterdim en alt starttanda hdd bootu gösterdim geri dönüp ayarları hddye save edince makina başlayınca direkt hd loaderden başlatıyor. aslında geçen hafta yapmıştım buğün nasıl yaptığı çek ettim bi yeri kaçırınca siyah ekranda kalıyor cihaz ufak bi ayrıntı olsada görümiyorsunuz.
|
|
|
|
|
|
|
ümitkaran
|
 |
« Yanıtla #11 : Şubat 03, 2022, 13:05:09 ÖS » |
|
cevap yazan herkese teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
|
badocan
|
 |
« Yanıtla #12 : Şubat 03, 2022, 14:08:12 ÖS » |
|
hd loader yerine opl yi tavsiye ederim. OPL bir çok oyunu daha hızlı yükler ve daha stabil çalıştırır.(Aslında ben de fmcb yerine direk opl'den başlatmak istiyorum. Dediklerinin ışığında deneyeceğim)
|
|
|
|
|
|
|
mehmethakan
|
 |
« Yanıtla #13 : Şubat 03, 2022, 15:43:30 ÖS » |
|
Merhaba, 2.el aldığım kalın kasa ps2 çalıştıramadım. Açılışta matrix logosu geliyor. İnce kasa ps2 de çalışan fmcb kartını kalın kasa ps2 ye taktım fakat görmedi. Üzerinde network adaptörü olmasına rağmen HDD den de açmadı. Farklı bir açılış mı olası gerekiyor ? Bir de network adaptörünün çalışıp çalışmadığını nasıl anlarım ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|