Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriProjeSerbest Çalışmak İsityorum
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Serbest Çalışmak İsityorum  (Okunma Sayısı 6395 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
eersoy93
Üye
**

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ocak 18, 2022, 07:42:05 ÖÖ »

Öncelikle herkesin yeni yılını geç de olsa kutlarım.

Bu konu alım satım konusu değildir.

Serbest olarak retro/vintage bilgisayarlar, elektronik üzerine hazır basit devreler, mikrodenetleyici eklentileri, mikrodenetleyiciler, elektronik üzerine kitaplar satarak geçimimi sağlamak istiyorum. Bu konudaki tecrübeli arkadaşların önerilerini alabilir miyim?

Yanıtınız, ilginiz ve anlayışınız için şimdiden teşekkür eder, iyi günler dilerim.

(Foruma uzun zamandır giremedim, her giriş yaptığımda foruma katkıda bulunacağım.)
Remzi
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ocak 18, 2022, 13:03:50 ÖS »

...elektronik üzerine hazır basit devreler, mikrodenetleyici eklentileri, mikrodenetleyiciler, elektronik üzerine kitaplar

Bunlari aliexpress'ten makul fiyata tedarik edebiliyoruz.
Daha once kimsenin aklina gelmemis,fikir ve projeleriniz var mi?
eersoy93
Üye
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ocak 18, 2022, 15:33:21 ÖS »

Aliexpress'te her satılan ürün çalışıyor mu? Ben orayı pek güvenilir görmedim de.
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ocak 18, 2022, 18:55:29 ÖS »

Aliexpress'te her satılan ürün çalışıyor mu? Ben orayı pek güvenilir görmedim de.
Aliexpresteki her ürün mükemel değil ama en önemli özelliği ucuz olması satılan malın kalitesi ise iş görecek kadar oluyor çoğu zaman sper kalite değil . Güven meselesi ise malı alamaz isen bir şekilde tahminimce paranı geri alırsın.
Online satış fikri kötü fikir değil ayrıca neden olmasın internette elinde mal tutmadan satış yapanlar var tahminimce satıyor bir yerlerden temin ediyor gönderiyor bir sürü ticaret şekli olabilir neyi satıcağını nerden alıcağını nasıl göndericeğini vs vs ayarla koy online satış sitelerine sat. vs vs 
BlitzBasic
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ocak 18, 2022, 20:19:49 ÖS »

Piyasa kötü olunca bir yığın çakal türedi. Netten satışda ürünü kullanıp iade eden bir yığın dolandırıcı var. Hatta içini değiştirip iade edenlerde var.

Geçen Amazondan aldığı kitabı okuyup bitirip geri iade eden bir tipin marifetmiş gibi bunu sosyal medyada paylaştığını gördüm.

TR'ye değilde TR'den yurt dışına satış olayını araştırmanı öneririm.

A500|ACA500Plus42Mhz8MB|GoTeK|IndivisionECS|OS3.1
ZX Spectrum 48K, 48KPlus | Amstrad CPC6128
phoenix
Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ocak 18, 2022, 20:21:48 ÖS »

@eersoy93 , geçimini sağlamak zamanla, deneyim ve pazar payını arttırarak olabilecek bir şey. Her şekilde ihtiyaçlara göre yatırım yapman ve biraz sabretmen gerekiyor.
Sadece bu forum çatısı altında eski cihazlara gönül vermiş kişilere ulaşarak geçimini sağlamaksa niyetin biraz zor kanımca.  Alternatif kanallar çok ama bir nevi göle maya çalmak misali, deneyerek istediğin sonucu elbet bir gün elde etmeye başlarsın. Şimdiden kolay gelsin.
eersoy93
Üye
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ocak 18, 2022, 21:11:25 ÖS »

Piyasa kötü olunca bir yığın çakal türedi. Netten satışda ürünü kullanıp iade eden bir yığın dolandırıcı var. Hatta içini değiştirip iade edenlerde var.

Geçen Amazondan aldığı kitabı okuyup bitirip geri iade eden bir tipin marifetmiş gibi bunu sosyal medyada paylaştığını gördüm.

TR'ye değilde TR'den yurt dışına satış olayını araştırmanı öneririm.

Ben yurt dışına da satış yapmak istiyorum.

@eersoy93 , geçimini sağlamak zamanla, deneyim ve pazar payını arttırarak olabilecek bir şey. Her şekilde ihtiyaçlara göre yatırım yapman ve biraz sabretmen gerekiyor.
Sadece bu forum çatısı altında eski cihazlara gönül vermiş kişilere ulaşarak geçimini sağlamaksa niyetin biraz zor kanımca.  Alternatif kanallar çok ama bir nevi göle maya çalmak misali, deneyerek istediğin sonucu elbet bir gün elde etmeye başlarsın. Şimdiden kolay gelsin.

Umarım başarılı olurum.
kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Ocak 18, 2022, 21:34:31 ÖS »

Selamlar şu ana kadar yapmış olduğun bir şeyler var mı?
Mesela bu ürünü yaptım bu yazılımı yaptım şu işe yarar bu işe yarar gibi hevesini kırmak istemem ama hobi amaçlı retro bilgisayar donanım yazılım veya elektronik baait devrelerden kazanacağın parayla geçimini sağlaman çok zor hele ki bu zaman da maksat geçinmek için para kazanmaksa ya kendi işini kuracaksın ya da maaşlı bir işte çalışıp hobi amaçlı yaptığın yazılım donanım gibi şeylerden kendine yan gelir gibi düşüneceksin şimdiden kolaylıklar dilerim.
yusufy
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ocak 18, 2022, 22:35:14 ÖS »

uzmanlık alanlarını belirtirsen daha sağlıklı yorum yapabiliriz
Phoenix ve Özgür'e katılıyorum
Remzi
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Ocak 18, 2022, 22:50:49 ÖS »

https://www.youtube.com/watch?v=3Y4IjCd3ys8

Genc arkadas,bilgisayar programciligi bolumunden mezun oluyormus bu sene.
Erdem, https://www.fiverr.com/ websitesinde bir hesap ac.Java,Phyton,HTML falan bir kac ufak tefek is alabilirsin.Github'ini doldurduktan sonra saga sola CV'ni gondermeye basla.
eersoy93
Üye
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Ocak 19, 2022, 03:27:37 ÖÖ »

Selamlar şu ana kadar yapmış olduğun bir şeyler var mı?
Mesela bu ürünü yaptım bu yazılımı yaptım şu işe yarar bu işe yarar gibi hevesini kırmak istemem ama hobi amaçlı retro bilgisayar donanım yazılım veya elektronik baait devrelerden kazanacağın parayla geçimini sağlaman çok zor hele ki bu zaman da maksat geçinmek için para kazanmaksa ya kendi işini kuracaksın ya da maaşlı bir işte çalışıp hobi amaçlı yaptığın yazılım donanım gibi şeylerden kendine yan gelir gibi düşüneceksin şimdiden kolaylıklar dilerim.

Teşekkür ederim, uğraşacağım konuları gözden geçireceğim.

uzmanlık alanlarını belirtirsen daha sağlıklı yorum yapabiliriz
Phoenix ve Özgür'e katılıyorum

Ben aslında yazılım geliştiricisiyim. Bir yandan da yazılıma mı yönelsem acaba???

https://www.youtube.com/watch?v=3Y4IjCd3ys8

Genc arkadas,bilgisayar programciligi bolumunden mezun oluyormus bu sene.
Erdem, https://www.fiverr.com/ websitesinde bir hesap ac.Java,Phyton,HTML falan bir kac ufak tefek is alabilirsin.Github'ini doldurduktan sonra saga sola CV'ni gondermeye basla.

Sosyal ağlarda (YouTube, Bionluk, Upwork vs.) serbest çalışma için br düzenleme getirilmiş. Şu videoya bakabilirsiniz:

https://www.youtube.com/watch?v=T3LFz092Eiw

Tamamdır, yazılıma da yöneleceğim.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ocak 19, 2022, 10:40:27 ÖÖ »

Çoğumuz zaman zaman bir yerde maaşlı çalışmanın sıkıntılarını hissetmiş ve bir kısmımız kendi işini kurmak yoluna gitmiştir. Bu işin başarı oranı veya girişeceğin işin türü vs burada kısaca anlatılacak şpeyler değil ki bu konuda yazılmış kişisel gelişim kitapları bile var...

Çok kısa öneride bulunayım...

İncik boncuk hobi/DIY mikrocontroller devreler kitaplarla uğraşmak yerine (bunlar hobi, ekmek yiyemezsin o işlerden) madem yazılımcıymışsın, hemen upwork'de bi hesap aç kendine, yazılım sektöründe iyi olduğun konuları özetle, saati 10-20 USD'dan çalışmaya başla... Referans aldıkça ve iyi iş yapıyorsan saatlik ücretini 30-50 hatta 100 USD seviyesine çıkartabilirsin...

eersoy93
Üye
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Mart 20, 2022, 20:08:52 ÖS »

Yeniden merhabalar,

Fiverr'da kendime bir profil oluşturdum: https://www.fiverr.com/eersoy93

Fiverr, Payoneer istiyormuş ödemeleri almak için sanırım. Herhalde Payoneer açmam gerekecek. Payoneer güvenilir mi?

Bu arada bu tür online kazançlar için yeni gelen vergi istisnası düzenlemesi hakkında doğru şekilde bilgilenmek isterim. Bu tür vergilendirmeye gerek var mı?

Yanıtlarınız ve ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.

EKLEME: Biraz eski (iki aylık) bir konuya attım ama bu konu için uygun bir kategori bulamadım, bu yüzden var olan konuyu sürdürmeye karar verdim. Anlayışınız için teşekkür ederim.
« Son Düzenleme: Mart 20, 2022, 20:10:30 ÖS Gönderen: eersoy93 » Logged
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Mart 20, 2022, 20:25:33 ÖS »

Payoneer kullanıyorum ben ama sürekli politikaları değişiyor. Bir ara komisyon almıyordu felan. Sonra hesap kullanılmadıkça bir komisyon oranı almaya başladı. İyice okumanızı öneririm. Kart çıkartırsanız onunda aidatı oluyor yıllık. Türkçe okuyabilirsiniz. Sitesinde var.

Güvenilir mi ben bir sorun yaşamadım. Faturalandırma için acele etmeyin derim. Zaten devlet takip ediyor bir çok şeyi. Belli limitlerin altında pek ses çıkarmıyorlar.

Fiveer'da çalışan tanıdıklarım var. Onda da bir sıkıntı duymadım.

Şöyle birşey yapabilirsin abi. Bu yabancı yerlere tanıttığın hesabını ve kartını sadece para alımda kullanırsın. Asıl parayıda başka bir bankada tutarsın böylelikle dolandırılma olayını minimize edersin abi.

Ben misal onu sanal kredi kartı ile yapıyorum. Limit sıfır sadece alım yaparken ekliyorum. Böylelikle benim istemim dışında çekim olamıyor.
« Son Düzenleme: Mart 20, 2022, 20:41:12 ÖS Gönderen: AmigaEsref » Logged

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
Solomon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Mart 20, 2022, 21:03:57 ÖS »

eersoy93 hayırlı olsun.

Ara sıra freelance iş yaptıran biri olarak ufak bir önerim olacak. Profilinde bildiğin programlama dillerini yazmışsın fakat hangi alanlarda uzman olduğun belli değil. Örneğin web scraping, data visualization vb konularda bir uzmanlığın varsa ve bunu gösterirsen daha çok müşterin olacaktır. Kendi Gig'lerini oluşturmanda büyük fayda var.

Bol ve bereketli kazançlar dilerim.

C64 Breadbin | C64C | C64G | SX64 | VIC 20 | Plus4 | C128 | C128D | 1541 I-II
A500 | A500+ | A600 +Gotek | A1200 | A2000 | A4000 | CD32 | CDTV | A590
1084S-MPS1230-MPS801-MPS1200-Vic 1520
Atari 2600,800XL,65XE,1040ST |Sinclair ZX Spectrum | Amstrad CPC464,6128 | Oric 1 | Oric Atmos | MSX vb.
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: