Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2] 3 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Metaverse hakkında  (Okunma Sayısı 11823 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Ocak 28, 2022, 11:54:07 ÖÖ »

Aynen witchdoktor katılıyorum,dünyada great reset başladı,hala çoğu puzzleın parçalarını birleştiremiyor.İnsanlık yanlız ve sanal bir dünyaya uyumu için adımlar birer birer geliyor,bunun 4 ayağı var.
1.Salgın hastalık 2.Kıtlık 3.iklim değişikliği 4.Enerji krizi
5.METAVERSE
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Ocak 28, 2022, 13:12:01 ÖS »

İnsan zekasının çok abartıldığını düşünüyorum. 100 yıldan fazladır içten yanmalı, fosil yakıtlı motorlarla seyahat ettiğimizi hatırlatırım.

Doğaya aykırı her insan eseri zamanla yıkılmaya mahkümdur, doğa teknoloji karşısında her zaman galip gelecektir. Hatta gerektiğinde, doğa, şu anda yaşamakta olduğumuz gibi, salgın hastalıklarla, afetlerle... insanı da dünyadan siler ve kendi yoluna devam eder.

AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Ocak 28, 2022, 14:33:24 ÖS »

Umudumuz o fort apokalpyse,her ne kadar retrocu isekte teknolojinin insanlığı esir almasını hiçbir zaman istemeyiz.
cinar
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Ocak 28, 2022, 14:49:05 ÖS »

Metaverse işine, daha doğrusu 'özgürlük' sağlamasına internet bu kadar tekelleşmişken pek inanasım gelmiyor. Aslında tekeli dışarıdan karşılıyor gibi gözükse de self-destructive bir biçimde azıtarak yok olacakmış gibi geliyor, kendi modasının hızlı geçmesini sağlayarak vs.
Öbür yandan bu kapsayıcılık ve escapism işine hiç mi hiç sıcak bakmıyorum. Daha doğrusu escapism'in çok açık uçlu olduğunu ve bu tür uygulamaların hayrına bunu dengede tutacağına inanmıyorum. Kabullenmek yerine kaçışçılık hakkının bireylere tanınmamasından yanayım kendi geçmişimde bu şeyin beni getirdiği yerden yola çıkarak. Bir diğer ucu da sınırsızlık, kısacası siber anarşi hahah, kulağı bile rahatsız ediyor. Görüyoruz otorisizliği Netflix'te şurada burada.

C64C | SwinSid | IRQHack
IIgs | ROM03
R1200 | Stok
A4000 RevB | CS mkII 060rev1@60Mhz | 128+64Mb FastRAM | BestWB-OS321 | ClassicWB-OS39
ssaylanc
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Ocak 28, 2022, 14:56:30 ÖS »

Şirketlerin derdi Z kuşağı olarak adlandırılan neslin sahiplenme duygusuna sahip olmamasıymış (Serdar Kuzuloğlu'ndan duymuştum), ev, araba vs satamıyorlar yeni nesile para harcatmaları lazım.
Yeni market metaverse gibi duruyor, NFT saçmalığından sonra metaverse ile aynı şeyleri tekrar tekrar insanlara kakalayıp cirolarına ciro katacaklardır.

Ve kaçış yeri, yeni nesil deneyim diye kakalamaya çalıştıkları şey ki meta'nın son reklamı tam bir felaket, bana hiç sıcak gelmiyor.
Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Ocak 28, 2022, 15:38:47 ÖS »

Kitlelere sürekli bir şeyler diretiliyor. Bu bana hep çok ilginç gelmiştir.

Bir grup insan oturup ortaya bir şey çıkartıyor. Başta çoğunluk burun kıvırsa da sırf "yeni ve güncel" olduğu için az sayıda insan bunu gönüllü olarak kullanmaya başlıyor. Sonra bu yenilik o az sayıda insana özgü bir ayrıcalık gibi gösteriliyor. İnsanlar özendirilerek bunun yeni bir moda olduğu algısı oluşturuluyor.

Bu yeni olguya dahil olmayan bireyler demode ve çağ dışı olarak fişleniyor. Bu aşamada bu ürün veya hizmetin yayılma hızı aşırı derecede artıyor ve çok geçmeden toplumda bir norma dönüşüyor. Cep telefonları ve facebook gibi ürünler/hizmetler bu yayılma eğrisi için çok güzel örnekler.

Şimdi Metaverse hizmeti için bu aşamaları yaşayacak olmamız üzücü. Bazı kararlar veren bir avuç insan kitleleri yönlendiriyor ve nihayetinde yönetiyor.

Pazarlama teknikleri, ürünlerini veya hizmetlerini toplumsal alışkanlıklara iyice yedirmek üzerine kurulu.
Ürünlerini, reddedemeyeceğimiz fırsatlar olarak göstermeye çalışıyorlar.

Kitlesel psikolojiyi doğru yönetenler başarıyı yakalıyor.

NFT bu kitlesel psikoljinin gücü ve etkisi için çok güzel bir örnek.
Kendiliğinden barındırdığı bir değeri olmasa bile herhangi bir dijital içeriğe sadece kitlesel algı ile milyonlarca dolara varan parasal bir değer biçilebiliyor.
« Son Düzenleme: Ocak 28, 2022, 18:47:06 ÖS Gönderen: Theoden (Arethrid) » Logged

Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Ocak 28, 2022, 16:48:34 ÖS »

Terimi bilmeyenler için, NFT sanal mal sahipliği belgesi işini görüyor. Şu anki kullanımı saçma olabilir ama şu an mp3, pdf vb kopyalanabilir dijital mallar satılıyor. O malların sahipliği için kullanılmaya başlayabilir. Hatta şimdi aklıma geldi daha bugün elsevier'den indirilen makalelerin her birinin farklı imzalandığını okumuştum. Fırsatı değerlendiriyorlar:
https://twitter.com/json_dirs/status/1486120144141123584

Bu arada tespit süper, mal almayandan para almanın yolunu bulmuşlar
Şirketlerin derdi Z kuşağı olarak adlandırılan neslin sahiplenme duygusuna sahip olmamasıymış (Serdar Kuzuloğlu'ndan duymuştum), ev, araba vs satamıyorlar yeni nesile para harcatmaları lazım...
« Son Düzenleme: Ocak 28, 2022, 16:50:50 ÖS Gönderen: Levent (Lvnt) » Logged

Use the brute force, Luke
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Ocak 28, 2022, 17:04:40 ÖS »

İnsanın olduğu her yerde manipülasyonda var demektir Bundan kaçmamız zor. Ağır bir çöküşte olabilir bu sistem. İnsanlara ne vaat ettiği ile de ilgili biraz.

Bu konuda Fatih Altay'lının programında DR. Agah Aydın'nın konu ile ilgili söylediklerini çok yerinde buluyorum. Bir kısmını buradan paylaşayım özet olarak merak edenler youtube'den o programı izleyebilir.

* Sanal ilişki diye bir ilişki yoktur. Her ilişki özünde bir yanılsamaya dayanır.

* Her ilişki sanaldır.

* Bu teknolojiler ötekine (başka insanlara) ulaşmak için kullandığımız bir araç.

* Gerçek doğadır. Anlamsız bir yer. İyi yok, kötü yok, son yok, başlangıç yok bir anlam yok.

* Gerçeklik ise buna bir anlam verme çabasıdır.

* Günümüzdeki şartlar ve mesai koşulları gereği yalnızlaşan insanın sarılabileceği bir araçtır, sosyal medya. (Özettir.)

* Yalnızlaşmayı gideren bir hastalığı, bir sorunu iyileştiren bir şeydi sosyal medya.

* İnsan sağlığını bozan en önemli şey yalnızlıktır.

* Sosyal medya başta bizi yalnızlaştırmamıştı. Yalnızlaştığımız için sosyal medyayı kullandık. Fakat kapitaliz bu sistemi o kadar suiistimal etti ki bizi tekrar yalnızlaştırmaya başladı bu durum.(Özet)

* Sosyal medya ile metaverse ve yeni üretilen teknolojiler artırılmış gerçeklik vs. gibi şeyler ise bir ihtiyaçtan değil. İşletmelerin şirketlerin ihtiyacını karşılamak için arz yaratmaya çalışılıyor. Dolaysıyla ikisi arasında bir fark.

* Öteki olması lazım. Sürekli bir insanı doyurarak elinizde tutamazsınız. Metaverse her şeyi size verse bile elinizde tutamayabilirsiniz.

* Kiliseler döneminde bunu yapabildiler. Cennetten arsa satılar ve insanlar yastık altındaki altınları kiliseye verdi. Huzur içinde de öldüler. Metaverse bunu yapabilirse başarılı olabilir. (Özet)

* (Metaverse) Çünkü bütün bu yetersizliği ve anlamsızlığı anlamlı hale getirecek bir anlatı sunuyor sana. Aslında buna gönüllü olacağız biz. (Metaverse girmek için)

* İnsan ötekinin arzusuyla ötekinin bakışıyla övülmeyi isteyen bir varlık. Ötekinin yüzünü çevirdiğinde yıkılan bir varlık. Orada kurulup, orada yıkılıyor.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Ocak 28, 2022, 23:44:54 ÖS »

https://tr.wikipedia.org/wiki/Kapital

prospektüs
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Ocak 29, 2022, 12:44:50 ÖS »

Şirketlerin derdi Z kuşağı olarak adlandırılan neslin sahiplenme duygusuna sahip olmamasıymış (Serdar Kuzuloğlu'ndan duymuştum), ev, araba vs satamıyorlar yeni nesile para harcatmaları lazım.
Yeni market metaverse gibi duruyor, NFT saçmalığından sonra metaverse ile aynı şeyleri tekrar tekrar insanlara kakalayıp cirolarına ciro katacaklardır.

Ve kaçış yeri, yeni nesil deneyim diye kakalamaya çalıştıkları şey ki meta'nın son reklamı tam bir felaket, bana hiç sıcak gelmiyor.

Sahiplenme duygusundan ziyade sahip olmak istense bile bir şey alınamıyor artık. Ev fiyatları yurt dışında da çok yüksek. Hâlihazırda ev sahibi olanlar daha fazlasını almaya devam ederken yeni nesillere alacak bir şey kalmıyor. Enflasyon ile eşit olarak artmayan maaşlar da cabası. Ki bireylerin bir şeye sahip olamaması büyük şirketlerin de işine geliyor bence. Gelecekte her şey kiralama servislerine dönecek gibi.
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Ocak 29, 2022, 13:45:22 ÖS »

Sahiplenme duygusundan ziyade sahip olmak istense bile bir şey alınamıyor artık. Ev fiyatları yurt dışında da çok yüksek. Hâlihazırda ev sahibi olanlar daha fazlasını almaya devam ederken yeni nesillere alacak bir şey kalmıyor. Enflasyon ile eşit olarak artmayan maaşlar da cabası. Ki bireylerin bir şeye sahip olamaması büyük şirketlerin de işine geliyor bence. Gelecekte her şey kiralama servislerine dönecek gibi.
Yüksek ihtimalle öyle gibi duruyor.

Yurtdışında bundan kaçınmak için insanların çift olarak karavanlara yatırım yaptığını görmeye başladım. Hatta kendileri aldıkları materyaller ile oluşturup dekore ediyorlar.

Benim burda komşumda bu işin ticaretini yapıyor. Eski tip büyük minibüs alıp. İçlerini karavana dönüştürüp satıyor.

Bu arada bence dünya nüfusu çok hızlı artıyor. Kaynak sıkıntısı da bundan olabilir.
« Son Düzenleme: Ocak 29, 2022, 13:47:01 ÖS Gönderen: AmigaEsref » Logged

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Ocak 29, 2022, 14:30:05 ÖS »

Teoriye göre insan nüfusu, var olan gıda kaynaklarına göre çok daha hızlı artıyor. Malthus'a göre gıda kaynakları aritmetik olarak artarken, nüfus ise geometrik olarak çoğalacak.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Thomas_Robert_Malthus

Türkiye'nin en verimli tarım arazilerinden birisi olan Bursa Ovası vahşi şehirleşme yüzünden artık binalarla dolmuş durumda.
« Son Düzenleme: Ocak 29, 2022, 14:34:42 ÖS Gönderen: fort_apocalypse » Logged

Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Ocak 29, 2022, 15:28:45 ÖS »

Bu kaynak sıkıntısı meselesi düzmece, yıllardır aynı filmi oynatıyorlar, bir şeylerin bahanesi. Bilmemnerede insanlar açlıktan neden ölüyor? kıtlıktan mı? Yoksa sömürgeciler orada sadece atıyorum mısır ekilmesine müsaade ettiği aksi halde insanların kulaklarını burunlarını kestiği için mi? Ülke var petrol zengini, ülke var elmas zengini ama bir bakıyorsun orada kimileri açlıktan ölüyor, yok askeri darbe, yok ülke yönetilemiyor. Öbür taraftan başka bir ülkeye bakıyorsun insanlar TV karşısında tıkınmaktan 200 kilo olmuş hala yiyor. Kaynak sıkıntısı diye birşey varsa o aç gözlü sömürgeci ülkeler için var, bunun adını bir koyalım.

Use the brute force, Luke
Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Ocak 31, 2022, 00:19:05 ÖÖ »

Levent çok haklı. Bu dünya aslında herkese yeter. Ama açgözlülük ve bencillik bu duruma getiriyor. En güzel örneğini pandemi başında yaşadık. Bir kaç aklı evvel kalkıp kapatılıcaz evlere hapis olucaz yicek içecek alamayacağız diye ortaya bir korku saldı. Millet tüketemeyeceği kadar malzeme aldı eve depoladı. İhtiyacı olanlar hiç bir şeye erişemedi. Noldu o kadar stok yaptılar eve aylarca yıllarca evde hapis mi edildik? HAYIR. Biz türk milleti tarihin hiç bir zamanında bu kadar bencil bu kadar düşüncesiz olmamıştık. Biz yüzümüzü batıya dönmedik. Asimile edildik benliğimizi unuttuk. İnançlı olmak merhametli olmak demode banal oldu. Tüketme harcama bencil ve açgözlü olmak çağdaşlık modernlik oldu. Yazık cehalet kötü birşey. Herkes o elindeki küçücük alete esir oldu. Orada ne yazarsa onu okuyor gerçek yada değil doğru yada yanlış o bilgiyi tek bilgi sayıyor. Allahın gönderdiği kitaba inanmıyorlar ama yüzünü görmediği geçek olup olmadığı bile şüpheli sanal insanların dediklerini tanrı kelamı gibi tek doğru olduğuna inanıyorlar. Nasrettin Hoca'nın hikayesindeki gibi kazanın doğduğuna inanıyorlar ama öldüğüne inanmıyorlar. Tarihe bakarsak çöküşler hep toplumun dejenarasyonundan sonra gelmiştir. Şimdi de öyle olacak. Git gide kendi sonumuza yürüyoruz. Ve bunu da o kadar şirin ve masum bir şekilde olduğuna inandırıldık ki. Bir şey diyemiyorum ne yazık ki.
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Şubat 28, 2023, 17:41:49 ÖS »

Var mı bir gelişme

Sadece VR gözlük kullanmak için öneriniz var mı 100 TL ye de var 10000 TL ye de Oculus markası kullanan var mı mesela

C64 ve A500 gerisi teferruat
Sayfa: 1 [2] 3 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: