Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Merhabalar Commodore Ailesi  (Okunma Sayısı 6799 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Şubat 01, 2022, 05:55:42 ÖÖ »

Merhabalar Commodore Ailesi. Öncelikle kendimi tanıtmak isterim. Ortalama 1 yıl kadar geç kalsamda    Ben Can. Hayatıma ilk giren yeşil tüplü ekranı ile Amstrad oldu ve yanında gelen programlamayı öğreten beyaz telli büyük kitabı bilgisayara ilgi duymam için bana bir sebep oldu diyebilirim.ancak hayatıma her ne kadar ekranı yeşil olsada o yaşta bana o renkler gökkuşağı gibi geliyordu. Belli bir süre sonra nerden geldiğini hatırlamadığım bir şekilde amstrad renkli ekranı bulunup gelinmişti. Ama nasıl heyecan çağ atladık o yıllarda Sonrasında ilk pentium mmx bilgisayarıma kavuşmuştum 32mb ramli + tnt ekran kartlı.tabi artık model tam kafada kalmadı o günden bu güne.win3.1-95-98se-me-2000 onlar çökerdi ben tekrar yüklerdim.zevk alırdım.şimdiki yeni nesil pc donanımları o yıllarda olmadığı için eski windowslara tweak yapılacak bir durum söz konusu değildi.örneğin ssd kullanıp sysmain servisini kapatmak veya silmek gibi bir dert yoktu o dönemlerde.aslında en sevdiğim her ay level vb. dergileri almayı çok severdim.her ne kadar demo olsada içindekiler.dergiyi okumayı cdleride biriktirmeyi severdim.ancak maalesef zamanla taşına taşına kayboldu hepsi.tabi bide çocukluk dönemi çok sağlam bir yerde tutamadım onları maalesef.sonrasında pentium 3-4-celeron derken ryzen/i9 serilerinde bulduk kendimizi.velasıl zaman ilerledikçe yazılım işine girmeye başladım ve kendimi çok ilerlettim.tabi zaman ilerledikçede yeni nesil bilgisayarlar çıkmaya başladı ve mecburende dünya'ya ayak uydurmaya başlamak zorunda kaldım.şimdiki durumumu söyleyeyim yazılımcıyım ancak işsizim.son nokta bu.aynı zamanda müzisyen olduğum için ekstra işlere gidiyorum bir şekilde ekmek paramı çıkarmaya çalışıyorum. Geçmişten günümüze ne güzel günler oldu.Eğer seçme şansım olsaydı hayatım ile ilgili.1940-1950 zaman dilimlerine denk gelmek isterdim.nüfusun ve teknolojinin az olduğu bir tarih desem daha yeridir.Şöyle geriye dönüp baktığımda hayatıma "amstrad-commodore-pentium serisi-kasetli ateri-joystick'i antenli olan ateri-tetris" çok net hatırlamıyorum.çünkü o dönemler benim için çok seri geçti diyebilirim.Geçmiş yıllarımı hatırlayabildiklerimi iyi kötü yazıya dökmeye çalıştım.Herkese iyi forumlar dilerim.

27" Curved 165Hz ekranda retro oynayan çılgın genç
agg1401
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Şubat 01, 2022, 08:39:41 ÖÖ »

Hoşgeldiniz foruma hocam. Yaptığınız yazılımlardan bir iki örnek atar mısınız?
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Şubat 01, 2022, 09:13:28 ÖÖ »

Hoş geldiniz

C64 ve A500 gerisi teferruat
hakkan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Şubat 01, 2022, 10:15:27 ÖÖ »

Hoşgeldiniz, iyi forumlar.

Eğer iyi kodlama biliyorsanız iş bulamama gibi bir ihtimal yok zira şu an en çok aranan kişi program yazabilen kişiler. Bu yüzden bu konuda işlere başvurun derim iyi programcıysanız kesin iş bulursunuz.
muhendis
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Şubat 01, 2022, 10:39:38 ÖÖ »

hoşgeldiniz iyi forumlar
freedom
Uzman

Retro allowed me to be free.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Şubat 01, 2022, 10:56:01 ÖÖ »

@mtchannel

İyi forumlar dilerim, hoşgeldiniz.

mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Şubat 01, 2022, 11:31:53 ÖÖ »

herkese çok teşekkür ederim.
@NESDelisi merhabalar.yaptığım yazılımlar ile ilgili maalesef örnek verme gibi şansım yok.ben devamlı tekstillere muhasebe vb. ne ihtiyaçları varsa devamlı yazılımlara lisans ücretleri ödemesinler diye özel yazılımlar yapıyorum.yani firmaya özel bir şeyler yapıyoruz.elimde sadece anlaşmaya bağlı kaynak kodlarını tutuyorum.oda ilerde olursa ekletmek istedikleri herhangi bir durumda ekstra şeyler eklemek için.şu zamana kadar hep tekstil üzerine kişisel çalıştım.özel bir firmaya bağlı çalışma şansım olmadı.şu anda yaptığım işi söyleyeyim size.
1-) canlı müzik performansı yada arkada gitar solo/davul'a çıkıyorum.o gün için ne gerekliyse onu yapıyoruz.
2-) cpu ve ekran kartı ile kazım işi yapıyorum.
3-) yazılım işi (eğer istek olursa.ancak sabit çalıştığım bir kaç yer var)
hayatımı şimdilik böyle geçiriyorum.ALLAH büyük.

@hakkan merhabalar. her kodlama bilen maalesef her yerde %100 iş vermiyor.en çok aranan kişiler doğru.ancak iş için cv doldurup gönderdiğinizde çağırdıklarında herhangi bir konudan anlaşamayabiliyorsunuz.maalesef benimde şansıma anlaşamayacağım yerler denk geldi.bu sektördeki işçiye çok ihtiyaç olması demek her işi kabul etmek anlamına gelmiyor maalesef.keşke koşullar istediğimiz gibi olsa.bizde emeğimizin karşılığını alabilsek.ama şimdilik dıştan çalışmak benim için daha karlı.şu an dışarıda iş arayışında değilim.ALLAH herkesin yar ve yardımcısı olsun.

27" Curved 165Hz ekranda retro oynayan çılgın genç
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Şubat 01, 2022, 11:41:39 ÖÖ »

Hoş geldiniz

Solomon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Şubat 01, 2022, 12:45:42 ÖS »

Hoş geldiniz.

Müşteriniz özel ihtiyaçları olan firmalar ise yaşadığınız zorlukları tahmin etmek zor değil. İç süreçlerini doğru analiz etmeden hatalı kurguyla gerekli gereksiz her türlü fonksiyonelliği isterler. Elde edilen fayda ile fiyat çoğunlukla uyuşmaz. Hedeflenen fayda sağlanmayınca ödemelere yansıtılır vs. vs.  Ama SAP, MS Dynamics gibi yazılımlara milyonları akıttıktan sonra Excel ile işlere devam edildiğinde kimse sorgulamaz. Asıl sorun yazılımcıda değil işini doğru yapmayan veya projeye hiç dahil edilmeyen iş analistlerindedir. Sizi anlayan süreklilik sağladığınız firmalar varsa şanslısınız kanımca.

Firmaya özel projeden ziyade onbinlerce satılacak yazılım ürünleri iyi kazandırıyor son dönemde. Bunun için iyi bir fikir, iş planı, kaynak, sağlam bir ekip gibi bir çok sac ayağına ihtiyaç var. İşin içindesiniz zaten çok daha fazlasını biliyorsunuzdur.

Size keyifli forumlar dilerim.

C64 Breadbin | C64C | C64G | SX64 | VIC 20 | Plus4 | C128 | C128D | 1541 I-II
A500 | A500+ | A600 +Gotek | A1200 | A2000 | A4000 | CD32 | CDTV | A590
1084S-MPS1230-MPS801-MPS1200-Vic 1520
Atari 2600,800XL,65XE,1040ST |Sinclair ZX Spectrum | Amstrad CPC464,6128 | Oric 1 | Oric Atmos | MSX vb.
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Şubat 01, 2022, 13:02:54 ÖS »

Bu güzel foruma hoş geldiniz.
unitron
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Şubat 01, 2022, 23:14:46 ÖS »

dostum hoşgeldin, selamlar.

IBM 5155
IBM PS/1 2168
IBM 300GL
Litton Monroe OC 8820
Pentium 233MMX
Pentium II 350
Commodore 64C
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Şubat 02, 2022, 12:44:01 ÖS »

Hoşgeldiniz

AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Şubat 02, 2022, 15:00:19 ÖS »

@mtchannel kendini bizlere tanıttığın için çok teşekkür ederiz abi. Zamanınız olursa buluşmalarımıza katılmanızı da bekleriz Çok samimi ve içten bir yazı olmuş. Paylaştığınız için çok teşekkürler. İyi forumlar.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Şubat 02, 2022, 17:42:03 ÖS »

@mtchannel, forumumuza hoşgeldin...

Pentium anakart ve ganimetleri o kadar kişi arasından sıyrılıp alan da benim

Kendisi ile alışveriş vesilesi ile bayağı bir muhabbet ettik ve son derece düzgün bir arkadaş. Ben birşeyler alıp satarken bayağı düzgün insan da tanıdım, derler ya ülke çakal kaynıyor diye, aslında tam tersi muhtemelen ama kötü örnekler sarsıp iz bırakıyor insanda...
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Şubat 02, 2022, 18:05:32 ÖS »

@mtchannel, forumumuza hoşgeldin...

Pentium anakart ve ganimetleri o kadar kişi arasından sıyrılıp alan da benim

Kendisi ile alışveriş vesilesi ile bayağı bir muhabbet ettik ve son derece düzgün bir arkadaş. Ben birşeyler alıp satarken bayağı düzgün insan da tanıdım, derler ya ülke çakal kaynıyor diye, aslında tam tersi muhtemelen ama kötü örnekler sarsıp iz bırakıyor insanda...
Sen öyle diyorsan abi bizim içinde mükemmel bir referans oldun Teşekkürler.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: