Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Blood Oyun Serisi  (Okunma Sayısı 7001 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Şubat 28, 2022, 13:41:02 ÖS »

Oğlana ön siparişle Elden Ring aldık, oyun çıktıktan sonra bir oyun kadar patch yedi. O zamanlar oyun neyse onunla oynardık, kolay kolay güncelleme vb olmazdı.

Oynadığım oyunların geliştiricilerinin sitelerini dibini kazırcasına okurdum. Pek birşey yoktu zaten. Oyun patch'larını da ilk buralarda rastladım sanırım

Pentium 120'lerin olduğu zamandı, quake'in opengl patchını bulup yüklemiştim. Görüntü çok daha güzeldi tabii ama birkaç saniyede 1 kare hızındaydı. Daha hızlı olması lazım bunu nasıl hızlandırırız diye her şeyi bilen bilgisayarcımıza gösterip adama mavi ekran verdirtmiştim. Sonra winamp altında mp3 dinlemeye devam ettik mp3 ve winamp'ı ilk orada görmüştüm

Use the brute force, Luke
mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Şubat 28, 2022, 15:08:40 ÖS »

2 mb format atan programı ilk win95'in disketlerini kopyalamak için kullanmıştım
Blood'ın orijinal CD'si depo'da kolilerin birinde halen duruyor bende.
İzmir'de Onur işhanında bilgisayar toplayıp satan bi arkadaşımın dükkanı vardı.93-98 yılları arasında fırsat buldukça oraya gider bilgisayar toplamasına yardım ederdim.
Bana avantajı direkt bayii fiyatından kendime bilgisayar toplar ve 1x Mitsumi yazıcısıyla yüzlerce programı cd'ye yazardım.
93-94 yılında internete egenet'ten bağlıydım ve download hızım 0,1 kb/sn'di.Netscape'le sörf yaparken kurtarıyordu ama 2-3 mb'lık download için sabahlara kadar beklediğimi hatırlıyorum. BBS'ler belirli saatlerde çok daha hızlıydı ama çok ciddi telefon faturası geliyordu.
Sonraları Superonline hizmet vermeye başlayınca 96 ya da 97'ydi sanırım 3,5 kb/sn ışık hızı gibi gelmişti Hizmet verdiği ilk bir kaç aydan sonra 5,5 kb/sn görüyordum

Edit: Hızı arttırmak için telefon hattına voltaj verdiğimizi hatırlıyorum. İşe yarayıp yaramadığını hatırlamıyorum. Belki de psikolojik bir hızlanma olmuştu.
« Son Düzenleme: Şubat 28, 2022, 15:11:46 ÖS Gönderen: mrmojorisin » Logged
feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Şubat 28, 2022, 15:17:05 ÖS »

Kendi kıyımımdan kurtulan CDler

Musti82
Üye

Death from Above

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Mart 01, 2022, 00:17:01 ÖÖ »

Blood denen oyunu bende ilk defa 1998 de görmüştüm,DOOM dan farklı bune yaa demiştim. Daha ilk bölümde tabanca ile ateş edince adamı tutuşturuyorduk bas bas bağırıyordu o da.Oha demiştim ilk görünce. Sonra elde 3lü mızrak mı ne onla dalarken beni pert ettiler.  Kahkaha 2ncisinin çıktığını bilmiyordum ilk defe burada görüyorum. Steam den Blood Fresh Supply ı yeni aldım, ilk Quake remaster ile beraber.

Quake de gerçekten kaliteli oyunmuş ben Doom ve Duke Nukem 3D den başkasını bilmezdim 1990 larda. Quake 2 yi de ilk multiplayer oynamıştık arkadaşlar ile internet kafede okul çıkışı..Ne eğlenmiştik beee.....

Red Alert ve Warcraft 2 CDlerinin aynısı bende de vardı kardeşim. Hatta Red Alert: Aftermath ve Counterstrike CD lerini aramış bulamamıştım.

Neden sonra Bakırköy de ToysR'Us mağazasında buldum comple paket halinde CNC95 ve Red Alert+Görev Diskleri orjinal CD.Sene 2000 yazı,20 milyona almıştım. Hala durur bende kutulu ve kitapçıklı atmam saklarım.  

Warcraft 2 CD sinin altı çizik çıkmıştı,ikinci el almıştım sonra attım onu Battle.Net edition aldım DVD de 2008 de.

Bende onun haricinde birkaç tane orjinal ve çekim CD/DVD daha var,AREA 51 var mesela.Onu ilk aldığımda bayılmıştım,grafikleri TV den daha iyi geliyordu,şimdi ne kadar yavan geliyor ama o bile hoşuma gidiyor baktıkça hala. Karizmatik

Onun haricinde diskete devam,50 tane disketim vardı kocaman kutusunda,çeker çeker yüklerdim bilgisayara. Hey gidi günler...
« Son Düzenleme: Mart 01, 2022, 00:23:11 ÖÖ Gönderen: Musti82 » Logged
feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Mart 01, 2022, 00:27:24 ÖÖ »

Red Alert'ten 2 tane vardı ben de farklı kapak ama bir tanesi bozulmuştu. Onu atmıştım.

Warcraft 2'nin de Sadece Tides of Darkness olanı vardı onu da bir akrabaya hediye etmiştim.

Bunları saklıyorum. CD/DVD sürücüm bile yok ama artık ihtiyaç yok zaten bu oyunlar için.

Disket bende de 4 kutu vardı.

Disketler, Kasetler, CDler, içerisindeki kitapçıkları falan aldığımız ürünlere değer katardı sanki.

Albüm bulamazdık, yurtdışından getirtirdik.

Şimdi herşey dijital. Ulaşmak çok kolay. Eski keyfi yok. Çabuk tükeniyor.
Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Mart 01, 2022, 08:47:33 ÖÖ »

İzmir'de Onur işhanında bilgisayar toplayıp satan bi arkadaşımın dükkanı vardı.93-98 yılları arasında fırsat buldukça oraya gider bilgisayar toplamasına yardım ederdim.

Onur işhanına ben de uğrardım 96-98 civarları, anılar canlandı gözümde

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Mart 01, 2022, 09:07:37 ÖÖ »

Eminönü (Sirkeci)'de Rainbow bilgisayarı bilen var mı? PC CD/DVD-ROM geçiş döneminde en son oyunları replika diskler ve kitapçıklarla satan bir yerdi.

Internet ve 256kbps ADSL hızının yaygınlaşmasıyla birlikte ev yapımı CD/DVD'ler arttı. Ben Cdcovers.cc sitesi müptelasıydım. CD/DVD etiketi, boş DVD kabı içi art falanla çok güzel bir arşiv oluşturmuştum. Boş CD, DVD kutuları, boş CD/DVD medyalar Tahtalakale'de uygun fiyata bulunabiliyordu. Öz kıyıma maruz kaldı hepsi. Hatta boş CD/DVD'leri bile attım bir ara.
Musti82
Üye

Death from Above

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Mart 01, 2022, 09:07:50 ÖÖ »

Bakırköy/İstanbul da çok vardı Bilgisayar program/oyun satan dükkanlar 1990larda. Ben Haznedar da otururken tatil günleri gider bakardım.

Hatta meydan a yakın tren yolunun önündeki sokakta vardı bir tane meşhur, kocaman CD dükkanıydı,en büyüğüydü muhtemelen.  

Orada her türden oyun bulunurdu,hatta dosyaları vardı bir tane oyun seçip sipariş veriyordunuz 2-3 gün sonraya gel al diyorlardı.

Ekiden çekim CD lerin kapağı/yüzey kaplaması falan vardı,sonra bütçeden kısmak için kaldırdılar. Korsan ın bile kalitelisini gördü bizim nesil bee..
Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Mart 01, 2022, 09:38:21 ÖÖ »

Blood'daki Cultist düşmanları büyük bir bela
Oyundaki hitscan saldırısı yapan tek normal düşman bunlar. Boss'lardan biri de hitscan saldırısı yapıyor diye hatırlıyorum.
4-5 Cultist'in olduğu bir odaya hazırlıksız girmek 1-2 saniye içinde ölmek demek. Genelde odaya hızlıca bir bakış atıp geri çıkıp içeri bir kaç dinamit atmak gerekiyor.
« Son Düzenleme: Mart 01, 2022, 13:31:18 ÖS Gönderen: Theoden (Arethrid) » Logged

Commandate
Üye

Ruhunu Dinle O kalbine Giden yolu Bulacaktır

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Mart 01, 2022, 10:03:42 ÖÖ »

o zaman tüm blood serverlere gelsin 10 yıl önce yaptığım bir p3 retro pc

Onurum Sadakatim dir
mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Mart 01, 2022, 10:14:45 ÖÖ »

Bakırköy/İstanbul da çok vardı Bilgisayar program/oyun satan dükkanlar 1990larda. Ben Haznedar da otururken tatil günleri gider bakardım.

Hatta meydan a yakın tren yolunun önündeki sokakta vardı bir tane meşhur, kocaman CD dükkanıydı,en büyüğüydü muhtemelen. 

Orada her türden oyun bulunurdu,hatta dosyaları vardı bir tane oyun seçip sipariş veriyordunuz 2-3 gün sonraya gel al diyorlardı.

Ekiden çekim CD lerin kapağı/yüzey kaplaması falan vardı,sonra bütçeden kısmak için kaldırdılar. Korsan ın bile kalitelisini gördü bizim nesil bee..
Yüzey kaplaması ve kitapçığı olan oyunlar büyük ihtimal bulgar ya da rus basımıydı.
90'ların başlarında Plak ve Audio Cd'lerde bulgar ve rus basımları gayet başarılıydı. Gümüş baskı diye bi kavram vardı Daha pahalıya satılıyordu.
feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Mart 01, 2022, 13:39:28 ÖS »

Oyundaki en sıkıntılı monster "hand"

İlk bölümün Boss'u Cheogh yenmek çok kolaydı çömeldiğinde zarar vermiyordu.

Tchernobog u yenmek de zor değildi (patlayıcıları tutumlu kullandıysanız)

Cinematiclerin basit de olsa bir hikayesi vardı.

Oyuna başlarken ilk cinematic te Tchernobog Ophelia'ı aldıktan sonra.

Sevdiğini aldım, şimdi de canını alacağım diyor.  :'(

@Commandate
Çok hoş olmuş blood temalı bilgisayar.

@Theoden (Arethrid)
Cultistlerin ne zaman çıkacağı belli olmazdı, oyunu devamlı save ederek oynamak gerekirdi.
« Son Düzenleme: Mart 01, 2022, 13:41:29 ÖS Gönderen: feuer » Logged
roboticmehdi
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Mart 01, 2022, 21:07:42 ÖS »

Normalde iyi oyun. Fakat bir eksiginden benim icin ilk 10'a giremiyor: 16mb ram talep etmesi. Bazi yontemler denedim, fakat 8mb ram ile calistiramadim.

intel 486
Pentium1
Pentium2
Pentium3
Pentium4
cidocego
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Mart 01, 2022, 22:28:19 ÖS »

Evde 3 kişi Pentium mmx makinaları bnc ağ kablolarıyla birbirine bağlayıp oynamanın keyfi süperdi. Tekrar arkadaşlarla bir araya gelip oynamak güzel olurdu. evin salonuna 3  makinayı monitörleri klavye ve kabloları sığdırmakta bayağı sıkıntı olmuştu ama buna değer
Cuma akşamüstü tüm bilgisayarlar salona kurulur. Akşamüstü dediğime bakmayın ilk oyuna başlamamız akşam 10’u bulur. Herkes masasının yanına en az 2 gecelik içecek, cips, ıvır zıvır ne varsa stoklar masadan sadece tuvalete kalkılırdı. Pazar akşamüstü bilgisayarları toplayıp eve gitmeyi hedeflerdik ama asla o hedefi tutturamadık. Pazartesi sabaha karşı 5’te bilgisayarları toparlamak, en küçüğü 17’’ olan crt monitörü taşımak tam bir ızdıraptı. Hele ki pazartesi  sabahı vize ya da final varsa 😁😁😁
99’du sanırım. Arkadaşım internet cafe açmıştı. 4-5 makinaya Blood kurmuştum. Haftasonları el ayak çekildikten sonra gece 2’den sabah 7-8’e kadar Blood oynardık. Hatırladığım kadarıyla maalesef 3 kişiden fazla oynayamadık. O zamanlar Quake 2 ve halflife popülerdi cafe’lerde. Güzel zamanlardı benim için. Gece en son çorbacıda noktalanır ertesi gün öğlen uyanıp Pazartesi sabahına kadar böyle devam ederdi 😁😁😁

Neyseki bizim monitörler 14-15" monitörlerdi 😀.Ama bizde aynı sizin gibi akşam 18:00 gibi oyuna oturup ertesi gün saat 11:00 civarına kadar Blood, nfs2 SE, red alert hepsini oynamıştık.

RoborG
-Commodore PC10-III, 12" Monochrome Monitör,5.25 360 KB FDD
-P3 450 CPU, 128MB SD-Ram,80GB HDD, 32X Creative infra, 5,25" Audicom-727 PC Kasetçalar
Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Mart 01, 2022, 22:32:48 ÖS »

Bu da benim koleksiyondan gelsin.

Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: