Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Yeni Vergi düzenlemesi hk.  (Okunma Sayısı 8371 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Mart 15, 2022, 14:18:33 ÖS »

"hediyelik"ten fazla olan (ne demekse)

Atıyorum yeğenlere hediye etmek için getirdiğin,
üç el konsolunun ikisini,
"Bunların ikisi hediye kapsamına girmez. Vergisini vereceksin."
diyen işgüzar bir memura:
Anlat derdini anlatabilirsen, demek oluyor sanırım.   Ney

Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Mart 15, 2022, 14:32:39 ÖS »

Arkadaşlar,

Kızıma  2 elkitap alacağım amazondaki bir satıcıdan.

Satıcı Avusturyadan gönderecek. Kitap değeri 10 Euro, Kargo yaklaşık 21 Euro tutuyor.

Bir de ayrıca şimdi % 18 vergimi ödenecek?

Kitap, dergi içinde gümrük vergisi varmı?
atakantas
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Mart 15, 2022, 14:48:29 ÖS »

[/quote]
"hediyelik"ten fazla olan (ne demekse)

Atıyorum yeğenlere hediye etmek için getirdiğin,
üç el konsolunun ikisini,
"Bunların ikisi hediye kapsamına girmez. Vergisini vereceksin."
diyen işgüzar bir memura:
Anlat derdini anlatabilirsen, demek oluyor sanırım.   Ney

Bana AHL'de denk gelmişti.Kaç adet olması gerek diye sordum birbirlerine baktılar bişey diyememişlerdi. Ama bu kadar olmaz dediler..
« Son Düzenleme: Mart 15, 2022, 14:50:14 ÖS Gönderen: atakantas » Logged

AMIGA 1200 | GVP A1230 TURBO+ JAWS II | 20 MB RAM | INDIVISION AGA MK2CR | 3.9 ROM | 32 GB CF
AMIGA 500 | VAMPIRE V500 V2+ | GOTEK | 2 MB CHIPRAM | HDMI520 |
C64 BREADBIN | 1071 CRT| 1541 | IRQHACK64
Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Mart 15, 2022, 15:21:12 ÖS »

Arkadaşlar,

Kızıma  2 elkitap alacağım amazondaki bir satıcıdan.

Satıcı Avusturyadan gönderecek. Kitap değeri 10 Euro, Kargo yaklaşık 21 Euro tutuyor.

Soru: Posta/hızlı kargo eşyası için muafiyetin kapsamı nedir?

Cevap:. Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen, bedeli gönderi başına toplam 150 Avro’yu geçmeyen kişisel kullanıma mahsus kitap veya benzeri basılı yayına muafiyet tanınmaktadır.

2.Soru: Vergileri ödenmek suretiyle posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla serbest dolaşıma sokulacak eşya nedir?

Cevap: Her bir sevkiyat için kıymeti 1500 Avro'yu aşmayan eşyaya geldiği ülkeye göre tek ve maktu vergi oranı uygulanacaktır. Söz konusu vergi oranları, eşyanın

Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda %18,
Diğer ülkelerden gelmesi durumunda %20,
Kitap veya benzeri basılı yayın için %0,
6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (IV) sayılı listede yer alan eşya olması durumunda yukarıdaki oranlara ilave %20, oranında tek ve maktu bir vergi tahsil edilir.
Söz konusu eşyanın,
-      Yabancı bir ülkeden posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelmesi,
-      Ticari miktar ve mahiyet arz etmemesi,
-      Diplomatik eşya ve yolcu eşyası hariç olmak üzere posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelenlerde brüt 30 kilogramı geçmemesi,
 gerekmektedir.

Kaynak

https://ticaret.gov.tr/gumruk-islemleri/sikca-sorulan-sorular/bireysel/posta-ve-hizli-kargo-muafiyeti

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
Verminaard
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Mart 15, 2022, 15:52:12 ÖS »

Arkadaşlar,

Kızıma  2 elkitap alacağım amazondaki bir satıcıdan.

Oğuzhan'ın dediğine ek olarak, vergi muafiyetine girmeyen şeyler için sadece aldığınız şeyin bedeli üzerinden vergi ödüyorsunuz. Yani değeri 10 euro'ysa 1,8 euro karşılığı Türk lirası, bir de bedel bağımsız her şeyden alınan bir Deli Dumrul ücreti olan "Gümrüğe Sunma Bedeli (12 TL)" ve "Damga Vergisi" (1TL) olarak 13TL daha alınıyor. Bu arada bazı ürünlere ek vergi getirdiler, onların bir listesi var (bir ara konsollar falan da içindeydi), onlardan yüzde 18 üzerinde ek yüzde 30 daha vergi alınıyor. (AB dışından gelirse 20+30'du şimdi değişmezse 30+30 olacak)
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Mart 15, 2022, 16:24:24 ÖS »

Elektronik sıfır ürünlerde KDV (VAT) ödemediğiniz için %18-20 gümrük vergisi bir nebze tolere edilebilir oluyor. Ama şu da var ki, bazı elektronik ürünlerde yurtdışı makası ülkemizdeki alım gücü azalışı nedeniyle bayağı azaldı ve iyi takip ederseniz dolar bazında uygun fiyatlar yakalanabiliyor (geçen ay çocuklara aldığım bilgisayar bestbuy indirimli fiyatının altında idi burada). Bazı ucuz ürünler ise gümrüğe takılmadan gelebiliyor, Aliexpress'ten aldığım Çin'den gelen birkaç yüz liralık ıvır zıvır Aras veya Mng kargo ile gümrüğe uğramadan gelmişti.
Cimihendriks
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Mart 15, 2022, 16:28:28 ÖS »

Elektronik sıfır ürünlerde KDV (VAT) ödemediğiniz için %18-20 gümrük vergisi bir nebze tolere edilebilir oluyor.

Avrupalılar bunu çok güzel yapıyor, plaklarımı hep avrupadan alıyorum son bir senedir, VAT almadıkları için benzer hesaba geliyor ama ya DHL ya da FedEx ile geldiği için gümrük vergisinden kaçış çok olmuyor. En azından bıçaklamıyorlar ve şimdiye kadar hakkaniyetli fiyatlar çıkardılar

Alacağın bir kaç nefes, hiç düşündün mü?
Ne kalacak senden, hiç düşündün mü?
Bir cansız vücudun, o da çürür toprak olur gider.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Mart 15, 2022, 20:18:21 ÖS »

Burada sıkıntılı görünen kısım 150 Eur kısmı. Eskiden 1500 Eur altındaki ürünleri vergisini ödeyerek alıyorduk. Şimdi bu sınır 150'ye inmişse, bilgisayar vb. türü şeyi yurtdışından almak pek mümkün olmaz. Eğer 150 Eur altındakinden %30, 1500 Eur'a kadar %20 almaya devam edeceğiz diyorlarsa, çok sorun yok... 150 Eur'un sınır olması çok acayip kötü bir durum olur.

Avrupa konusuna gelince başıma dün ilginç bir olay geldi. Japonyadan nadir/koleksiyonluk Coca Cola aldım Ne alaka demeyin. İçecek olduğu için Türkiyeye direkt getiremedim. Proxy firmalara sordum Türkiyeye getiremeyiz dediler. Ben de Belçikadaki arkadaşıma DHL ile yolladım. Ürün 45 Euro kadardı... 8 Euro VAT ödeyeceğimi tahmin ediyordum. Ama Belçika DHL ekstra 17.5 Euro bir nevi gümrüğe sunma ücreti aldı (This is the administrative fee charged by DHL for processing and clearing your shipment, 2.75% of the customs fee with a minimum of 17.55 euros.)

Neyse ki Türkiyede böyle bir şey yok... 17.5 Eur avrupa için bir şey değil belki ama 45 Eur'luk ürüne 26 Euro vergi vs. ödeyince, bana çok geldi...
« Son Düzenleme: Mart 15, 2022, 20:19:53 ÖS Gönderen: LW3D » Logged

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Mart 15, 2022, 22:42:59 ÖS »

Mng bilmiyorum.
Ama Aras ile gelenlerde, (bana hep öyle oldu)
vergiyi satıcıya peşin ödüyorsunuz. O sizin adınıza gümrüğe veriyor.

Ödeme ekranında alt kısımda ne kadar vergi alındığını gösteriyor.

Aliexpress'ten aldığım Çin'den gelen birkaç yüz liralık ıvır zıvır Aras veya Mng kargo ile gümrüğe uğramadan gelmişti.
« Son Düzenleme: Mart 15, 2022, 22:49:13 ÖS Gönderen: Cengiz Demir » Logged

unitron
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Mart 15, 2022, 23:56:00 ÖS »

iyi olmuş %30 az bence.

IBM 5155
IBM PS/1 2168
IBM 300GL
Litton Monroe OC 8820
Pentium 233MMX
Pentium II 350
Commodore 64C
hakkan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Mart 16, 2022, 10:59:26 ÖÖ »

Bana AHL'de denk gelmişti.Kaç adet olması gerek diye sordum birbirlerine baktılar bişey diyememişlerdi. Ama bu kadar olmaz dediler..

Aynısı bana da oldu ama benimkiler çok netti, "biri sana, biri de hediye daha da hediye olmaz 2'den fazla geçiremezsin" dediler.
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Mart 16, 2022, 14:19:18 ÖS »

Mng bilmiyorum.

Aliexpress'ten aldığım Çin'den gelen birkaç yüz liralık ıvır zıvır Aras veya Mng kargo ile gümrüğe uğramadan gelmişti.

Aliexpress nedense, bazi entegre/chip , yedek parca gibi urunlere 8% gumruk eklerken oyun kartusu, alet edevat gibi urunlere 30%-40% gumruk ekleyebiliyor.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Mart 16, 2022, 15:31:21 ÖS »

iyi olmuş %30 az bence.

Bence de.  Müstehak.  Akıllanana kadar arttırmalılar, aynı benzin/mazot ve ekmek fiyatları gibi.

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Mart 16, 2022, 17:00:41 ÖS »

Mng bilmiyorum.

Doğru, Aras olmalı o zaman. Demek içine eklediler. Amazon da bazen fazladan alıp para iadesi yapıyor. Eskiden Dealextreme, Aliexpress, Banggood'dan amma alışveriş yapardık, dolar ucuz, shipping bedava, gümrük bile yoktu doğru dürüst, kıymetini bilememişiz...
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Mart 16, 2022, 19:49:19 ÖS »

Eskiden Dealextreme, Aliexpress, Banggood'dan amma alışveriş yapardık, dolar ucuz, shipping bedava, gümrük bile yoktu doğru dürüst, kıymetini bilememişiz...

Kur da müsaitti o zamanlar. Gözümü kırpmadan 500 €'ya Turbo Chameleon 64 almıştım. Hey gidi günler, kıymetini bilemedik. Masum
« Son Düzenleme: Mart 16, 2022, 19:52:18 ÖS Gönderen: Simon (Özay Turay) » Logged

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: