Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga DonanımAmiga Upgrade Önerileri
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga Upgrade Önerileri  (Okunma Sayısı 5450 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Mart 22, 2022, 22:24:27 ÖS »

Merhabalar Arkadaşlar,
Amiga'ma donanım upgrade önerileri bekliyorum. özellikle internet çözümüde istemekteyim. şu anda bir ethernet çözümü var ama kısaca aklınıza gelenleri yazarsanız sevinirim. şu andaki özellikleri yazacağım. mesela bir DVDROM vb. de takmayı istiyorum.

Amiga Sistem Özelliklerim:
Amiga 500 chipRAM mevcut
piSTORM
Rgb2Hdmi
2 adet LED Monitör
dahili GOTEK
harici 5'25'' Disket sürücü
yalnız 3'5'' sürücüm yok
PS2 Mouse adaptör
PS2 Klavye adaptör

Önereceğiniz özellikle piSTORM ile uyumlu donanımları upgrade için yazarsanız çok sevinirim. bu arada yatay krem rengi bir masaüstü kasa bulduğumda kesinlikle masaüstü bir amiga yapacağım.

Long Live Amstrad CPC/PCW/NC/GX
www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
Amstrad CPC: RSF3, V9990, AMSDAP, M4Wifi, ZMEM, MXBoard, DES Mini,GOTEK, USIFACII, DMP Printer, PS2 Mouse
Amstrad PCW 8256: 512K RAM, GOTEK, uIDE8, uRTC8
Amstrad NC 100: Wifi Modem
Amstrad NC 200: Gotek, PCMCIA
Let
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mart 22, 2022, 23:20:17 ÖS »

Daha ne olsun full aksesuar çelik jant gırtlak dolmuş senin bilgisayar...
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mart 23, 2022, 01:48:37 ÖÖ »

saygıdeğer Let üstad aynı zaman 2'5'' IDE-CF, DVD-ROM ve Ethernet/Wifi modül (Internet için) istiyorum. bir de harici 3'5'' FDD yok mesela 5'25'' harici FDD var. dahili GOTEK var. DVDROM ile Aminet CD'leri klon bile olsa alıp baksam. en iyi Amiga OS ile harika WB sahibim internete girerim. daha ne olsun modu olur. bir de mesela bu Amiga 500'ü bir kasaya koysam ZORRO kart takılabilir hale getirebilir miyim? eğer ZORRO kart takabilsem sanırım Amiga 2000'den farkı kalmıyor. o durumda da ZORRO'da neler var onu araştırırım. ZORRO kart ile ne takarım gereği bile var mı piSTORM varken bilemiyorum. bence gerekte yok. ama yine de çılgın bilmediğim birşeyler vardır belki. bu arada @haydarabi'ye hep teşekkür ediyorum bu piSTORM onun sayesinde konfigüre oldu hep çok yardımcı oldu.

NOT: Söylemeyi unutmuşum RTC'li RAM KART'ta takılı bu sayede RealTime Clock kısmını kullanıyorum.

Long Live Amstrad CPC/PCW/NC/GX
www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
Amstrad CPC: RSF3, V9990, AMSDAP, M4Wifi, ZMEM, MXBoard, DES Mini,GOTEK, USIFACII, DMP Printer, PS2 Mouse
Amstrad PCW 8256: 512K RAM, GOTEK, uIDE8, uRTC8
Amstrad NC 100: Wifi Modem
Amstrad NC 200: Gotek, PCMCIA
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mart 23, 2022, 10:55:15 ÖÖ »

Amiga 500 zorro diye aratınca side expansiona takılan birşey çıkıyor

A500 anakartını kasaya koyma işine hazır bir çözüm var mı bilmiyorum. Bir ara güç kaynağı da içinde olacak şekilde ona özel kasa yapmayı düşünmüştüm. Elimde 486 server kasa da var yüksek, ona da sığabilir belki ama pc tipli amiga fikri bana çok itici geliyor. Amiga'ya özgü birşey çok daha özel ve kullanışlı olur diye düşünüyorum.

Böyle özel tasarım, milimetre doğrulukta sac bükme bir kasa 5-10 tane yaptırıyoruz desek kaç tl isterler ki?

Use the brute force, Luke
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mart 23, 2022, 14:38:47 ÖS »

A500 anakartını kasaya koyma işine hazır bir çözüm var mı bilmiyorum. Bir ara güç kaynağı da içinde olacak şekilde ona özel kasa yapmayı düşünmüştüm. Elimde 486 server kasa da var yüksek, ona da sığabilir belki ama pc tipli amiga fikri bana çok itici geliyor. Amiga'ya özgü birşey çok daha özel ve kullanışlı olur diye düşünüyorum.

Böyle özel tasarım, milimetre doğrulukta sac bükme bir kasa 5-10 tane yaptırıyoruz desek kaç tl isterler ki?

Adam başı 4 haneli rakam olur en az.

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mart 23, 2022, 17:46:27 ÖS »

Adam başı 4 haneli rakam olur en az.
ne bekliyordum ki? karton mukavvadan hallice sac malzemeli bilgisayar kasalarına >1000 tl istiyorlar

Use the brute force, Luke
Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mart 23, 2022, 23:09:25 ÖS »

Üstat pistorm şuan iki koldan ilerliyor. Emu68 ve Classic Pistorm. Aralarındaki fark Emu68 JIT (Just In Time) yani herhangi yazılımsal yorumlamaya ihtiyaç duymadan direk işlemci tarafından yapılan bir emulasyon. Şuan için RTG ve Ahi desteği dışında bir gelişme yok sistemi stabilitasyon ile uğraşılmakta ve günden güne uyumluluk artmakta. Elinde Zorro kartı olan kişiler denemeler yapıyorlar. İşte internet desteği için vs. Şuan çalışma aşamasında. Classic Pistorm ise içinde linux olan bir sistem ve Emu68 den bir hayli yavaş. Ama RTG + AHI + Lan ve üzerindeki genişleme portları ile tanıtılabilcek donanımlara izin veriyor. Ancak çok yavaş günlük kullanımda beni tatmin etmedi. Zaten bu sistem yeterli seviyelere geldiğinde Vampire alternatifi olacak ucuz bir çözüm. Yani bu noktada öyle resmi olarak denenmiş ve kullanılmış  bir donanım tavsiyesi henüz yok. Herkes deneme yanılma gidiyor. Genişleme istiyorsanız yapabileceğiniz değişik alternatifler var ama amiga kasaı içine sığacak cihazlar sınırlı. Ya 68000 ile kalıp ufak bazı modifikasyonlar ile yani benim sayfamda sattığım tarzda genişletmeler ile 2000 den hallice bir A500 sahibi olursunuz. Yada amigayı kasasından söküp RTG kart işlemci upgrade ve diğer eklentileri ile bir kasa içinde toplayıp custom bir A500 sahibi olabilirsiniz.

Bu arada bir ekleme yapayım. 500 e öyle 2 3 zorro kart olmaz söyliyeyim. 2000 de Buster çipi var DMA adresleme için. Ve data hattı tüm zorro ve isa slotlarını kapsayacak kadar fazla logic entegreye sahip. Amiga 500 için hepsi bir arada zor. İllaki çakışan yada birbirini kesen donanımlar olacak. Birde şunu deneyimleme fırsatım oldu. 500 ün cpu tarafında pullup dirençleri var ve bir çoğu monte edilmemiş. Bunlar olmadığı için belli bir kuvvetin üzerindeki hızlandırıcı kartlar uyumsuzluk yaratabiliyor. Bunların yerleştirilmesi ve amiga 500 deki tüm kapasitörlerin yenilenmesi ayrıca en az 60 watt civarı bir PSU ya geçilmesi gerekli. Standart amiga PSU o yükü besleyemiyor. Yani uzun lafın kısası işçilik + zaman + para + temel elektronik bilgisi gerekiyor bu işlemler için. Yani çok yorucu bir süreç. Kendim deneyimlediğim için paylaşıyorum. Şu ana kadar Open Source projelere baya para yatırdım ve için en az 3 4 tanesi olmadığı için rafa kalktı. Boşa giden paralar ama o para karşılığında tecrübe edinddim Kahkaha
« Son Düzenleme: Mart 23, 2022, 23:21:58 ÖS Gönderen: Tonyukuk » Logged
Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mart 23, 2022, 23:28:32 ÖS »

O kasa olayı var Checkmate 1500 diye. İngiltere menşeli. İçinden PSU çıkmıyor ama zoro uzatması ve atx psu için 24 pin destekli bir aparat çıkıyor. Biraz tuzlu fiyatı. Ama güzel alet. Hatta Youtube da Retro Man Cave diye bir kanal vardı. Oradaki abimiz kendi 500'ünü toplamıştı. Bir bakabilirsiniz. Ben yakın bir tarihte kendime custom bir A2000 kasa dizayn edeceğim. O kasayı hem 2000 hem de 500 uyumlu tasarlayabiliriz. Olmadı yerli bir proje ile bu olayı devam ettiririz.
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mart 23, 2022, 23:43:32 ÖS »

Checkmate projesinde ATX'in biraz küçüğü olan SFX PSU kullanıyor. Amiga PSU ayarlama konusunda bahsi bolca geçti. Opsiyonel olarak da satıyorlar. Her şey opsiyonel. Zorro kartı. PSU girişi, PSU, Slotlara farklı bir driver takılacaksa onların adaptörü. Gönderim listesinde Türkiye yok. Mail attım ihtiyaçlarını bildir ayarlarız dediler. O sıra yabancı paralar ikiye katlayınca vaz geçtim.

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: