Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetÇizgi Roman Meraklılarına
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Çizgi Roman Meraklılarına  (Okunma Sayısı 4076 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
recepMUM
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Nisan 01, 2022, 10:29:21 ÖÖ »

Selam.. Çizgi roman meraklılarına gelsin. Güzel maceralar dileğiyle.

Rom

https://archive.org/details/rom-001-00a/Rom%2001/mode/2up

Tommiks

https://archive.org/details/Tommiks-1-14_Pdf/mode/2up

Teksas

https://archive.org/details/Teksas-1-14_Pdf/mode/2up

Zagor

https://archive.org/details/Zagor-gorunmeyen-istilacilar/mode/2up

« Son Düzenleme: Nisan 05, 2022, 02:06:56 ÖÖ Gönderen: recepMUM » Logged
mehmethakan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Nisan 01, 2022, 11:25:54 ÖÖ »

Teşekkürler. Emeğine sağlık.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Nisan 01, 2022, 13:09:57 ÖS »

Teksas, Tommiks; bir dönem ana babaların lanetlediği yapımlardandır.

İşin ilginci, İtalyan Esse Gesse stüdyolarının bu yapımları Amerika'da yayınlanmadı bile...

Tay Yayınları (Sultanahmet'te Klodfarer -Claude Farrère- caddesinde showroom'u vardı), bu yayınların kapaklarını Aslan Şükür'e çizdirirdi ki efsane bir çizerdi.

Kızılmaske, Zagor, Mandrake ve Mister No da bunlara eşlik ederdi kitaplıkta...
recepMUM
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Nisan 01, 2022, 13:49:02 ÖS »

Teksas, Tommiks; bir dönem ana babaların lanetlediği yapımlardandır.

İşin ilginci, İtalyan Esse Gesse stüdyolarının bu yapımları Amerika'da yayınlanmadı bile...

Tay Yayınları (Sultanahmet'te Klodfarer -Claude Farrère- caddesinde showroom'u vardı), bu yayınların kapaklarını Aslan Şükür'e çizdirirdi ki efsane bir çizerdi.

Kızılmaske, Zagor, Mandrake ve Mister No da bunlara eşlik ederdi kitaplıkta...

1960 dan 2013 e kadar yasaklı idi. 2013 den sonra serbest oldu. Televizyon yok, bilgisayar yok, telefon yok. Millet kendini bunlarla eğlendiriyordu. Bizde heves edip peşine takılırdık. okuyan varmıydı bilmem ama resmine bakan o biçimdi.
mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Nisan 01, 2022, 14:12:59 ÖS »

Bir hikaye yanlış hatırlamıyorsam 3-5 kitap sürdüğü için tüm kitapları denk getirip tam anlamıyla okumak neredeyse imkansızdı. Arkadaşlar'la değiş tokuş yapar farklı farklı maceraları başı, ortası, sonu neresi denk gelirse okur bitirirdik heyecanla
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Nisan 01, 2022, 14:57:55 ÖS »

Ben hala telefondan okuyorum.
Hatta bir sitede. Klonlama / Balonlama yaptığımız çoğunlukla renkli çizgi romanları paylaşıyoruz.

Teksas, Tommiks, Tex, Mister No, Zagor vb. epey Kahraman var

Telefondan okumak isteyenlere Challenger Comics Viewer

tavsiye ederim. Bir kaç ayarla, gayet düzgün okunabiliyor.
« Son Düzenleme: Nisan 01, 2022, 15:00:43 ÖS Gönderen: Cengiz Demir » Logged

haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Nisan 01, 2022, 18:51:37 ÖS »

Okumayı onlar sayesinde sevdim. Geçenlerde bir arkadaş linklerini verdi malesef günlük kısıtlama nedeniyle tommiksi indiremeden silindi.

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Nisan 01, 2022, 19:06:11 ÖS »

Tommiks Teksas olurdu bizde de. Bana cok sıkıcı gelirdi ama. Babamin fotografcilik dergileri, cografya, dunya, saglik ansklopedileri bana daha cekici gelirdi.

En son hatirladigim toplu halde bir dolu eski baski kitap ve fotoromanla birlikte tahta bir sandigin icerisinde yayla evindeydi tommiksler. Tabi 10-15 yil onceden bahsediyorum. Simdi ne yayla kaldi ne tommiksler.

Ha bir de Kizilmaske nin kostumu kizildi ve sadece yuzunde maske yoktu Kahkaha
« Son Düzenleme: Nisan 01, 2022, 19:19:56 ÖS Gönderen: Voltron » Logged

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
onair234
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Nisan 01, 2022, 19:22:53 ÖS »

Hatırlamam mı severek okurdum
Verminaard
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Nisan 01, 2022, 19:48:35 ÖS »

Ha bir de Kizilmaske nin kostumu kizildi ve sadece yuzunde maske yoktu Kahkaha

Kızılmaske'nin kostümü maalesef kızıl/kırmızı değil mordu. Gerçek adı da Phantom'dı. Bizde siyah beyaz yayınlandığı hâlde kapaklar renkli olduğundan mor renk kırmızıya çevrilmiş (mor renk kadınsı bulunduğu için) ve ismi de Kızılmaske yapılmıştır. Lee Falk duysa kafayı yerdi herhâlde. Zaten bildiğim kadarıyla çoğu yayın izinsiz ve lisanssız çıkıyordu. Bu arada İtalyan fumettileri Amerikan saçmalıklarına değişmem. Zagor ve Martin Mystere'yle büyüdüm Esse Gesse'nin çizgi romanlarından pek hazzetmezdim (Teksas, Tommiks, Kaptan Swing ve Zembla) hâlâ da çok sevmem. Ben Bonelli'ciydim. Hâlâ da öyleyim. Yeri gelmişken bizim Yüzbaşı (bazen Kaptan) Tommiks dediğimiz karakterin de gerçek adı Captain Miki'dir. Aynı şekilde Miki olmasın diye Tommiks uydurulmuştur. Mandrake'nin arkadaşının gerçek adı Abdullah değil Lothar'dır. O kadar çok saçma sapan şey yapılmış ki zamanında
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Nisan 01, 2022, 23:33:07 ÖS »

Yalnız 'Kızılmaske' gibi oturaklı isim zor bulunur, cuk oturan, sanki hep var olan bir isim gibiydi, buzdolabı veya bilgisayar tarzı. Çelik Blek'e yorum yapmamışsın Verminaard
maverick
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Nisan 01, 2022, 23:56:39 ÖS »

Ben biraz uzay sever olduğum için favorim uzay şovalyesi ROM 'dur. Bir de çok eskilerden, gazetelerin eklerinde yayınlanan kelle avcılığını konu alan Johnny Alpha 'lı Strontium Dog 'a bayılırdım. Lucky Luke de bizdeki Red Kit 'in orjinal ismi, tabii bu bilgi epeyce yaygın, bang bang lüky lüüüüük

| Amiga 1200 | C= 64 | PS1 | PSone | Commodore Dergileri |
phoenix
Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Nisan 02, 2022, 00:00:56 ÖÖ »

Ben biraz uzay sever olduğum için favorim uzay şovalyesi ROM 'dur. Bir de çok eskilerden, gazetelerin eklerinde yayınlanan kelle avcılığını konu alan Johnny Alpha 'lı Strontium Dog 'a bayılırdım. Lucky Luke de bizdeki Red Kit 'in orjinal ismi, tabii bu bilgi epeyce yaygın, bang bang lüky lüüüüük

Rom benimde favorilerim arasında ve filminin yapılacağı haberi yıllar önce söylenmişti. Tabii ki halen orata film falan yok. Belki yeni serilerde Marvel ROM uda bize gösterir. Kahkaha
Verminaard
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Nisan 02, 2022, 00:41:54 ÖÖ »

Çelik Blek'e yorum yapmamışsın Verminaard

Teksas'tan hazzetmezdim dedim ya. Esse Gesse'nin işlerini sevmiyordum Hâlâ da sevmiyorum.

Çelik Blek deyince aklıma Ahmet Yılmaz'ın yıllar önce çizdiği o meşhur karikatür geliyor hep. "Blek de Blek'miş haa... Bileğim gibi bırakmış."

Okuyan olduysa hatırlamıştır zaten, hatırlamayanlar da bir zahmet Profesör Von Gugıl'dan yardım alsın. Karikatür paylaşımıyla sıkıntı çıkarmayalım şimdi
« Son Düzenleme: Nisan 02, 2022, 00:44:56 ÖÖ Gönderen: Verminaard » Logged
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Nisan 02, 2022, 10:43:23 ÖÖ »

Evet ya, hayal meyal hatırladım şimdi

Elimdeki birkaç yüz (kendi aldığım, sıfır ayarında) çizgi romanı Beyazıt Sahaflar çarşısında bir dükkana satıp aldığım parayla C128+Monokrom monitör almıştım

Bunlar yukarıda bahsedilenlere ek Tex, Zembla, Kinowa, Conan vb idi. Marvel ve DC dışı çizgi romanlardı. ROM fanatiği arkadaşlar vardı ama ben hiç girişmedim.
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: