Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetStranger Things 4 - Amiga 1000
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Stranger Things 4 - Amiga 1000  (Okunma Sayısı 3728 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 28, 2022, 12:02:04 ÖS »

Stranger Things'in son sezonu Netflix'de başladı ve dizinin bizim yaşımızdaki retro sever izleyicileri (dönemin "geek" "nerd" leri ) çekmeye yönelik stratejileri doğrultusunda (eski sezonlarda atari 2600, arcade v.b. sahneleri vardı hatırlarsınız) döneme dair dokunduğu konulara Amiga da eklenmiş oldu

Spoiler yazmayın silerim !!! Kahkaha Kahkaha Kahkaha

Daha ilk bölümü seyredebildim zira...

AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mayıs 28, 2022, 15:33:04 ÖS »

Ben daha başlamadım 4.Bölüme bu başlamam için iyi bir sebep oldu Kahkaha Dizi şahane zaten Ballı börek tatlısı Kahkaha

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
Foxbat
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mayıs 30, 2022, 18:03:43 ÖS »

Stranger Things'in son sezonu Netflix'de başladı ve dizinin bizim yaşımızdaki retro sever izleyicileri (dönemin "geek" "nerd" leri ) çekmeye yönelik stratejileri doğrultusunda (eski sezonlarda atari 2600, arcade v.b. sahneleri vardı hatırlarsınız) döneme dair dokunduğu konulara Amiga da eklenmiş oldu

Spoiler yazmayın silerim !!! Kahkaha Kahkaha Kahkaha

Daha ilk bölümü seyredebildim zira...

Sadece dizinin o kısmı ilgimi çekiyor (birde D&D seven insanları da çekmek için yaptıkları hareketlerde var ki buda benim ilgimi çekiyor) sizce izlemeye değer mi ?
AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Mayıs 30, 2022, 18:15:17 ÖS »

Bence harika bir dizi serisi. Şu açıdan tavsiye etmem korku ve şiddet öğeleri içeriyor. Bilincinizin olumsuz etkilenmemsi için 16 yaş uyarısını dikkate almanızı öneririm. Beni de etkiliyor sahneler normalde korku izlemem ama Stranger Things'te bu kredimi kullanıyorum.
« Son Düzenleme: Mayıs 30, 2022, 20:17:15 ÖS Gönderen: AmigaEsref » Logged

'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mayıs 30, 2022, 19:28:47 ÖS »

Bence harika bir dizi serisi. Şu açıdan tavsiye etmem korku ve şiddet sahneleri içeriyor. Bilincinizin olumsuz etkilenmemsi için 16 yaş uyarısını dikkate almanızı öneririm. Beni de etkiliyor sahneler normalde korku izlemem ama Strangers Thing te bu kredimi kullanıyorum.

Teşekkürler @AmigaEsref, 16 yaşımdan sonra izleyeceğim diziyi Kahkaha Güzel dizi ama.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Mayıs 30, 2022, 19:58:00 ÖS »

Video klüpteki filmlerin reklam ve kapaklarından, arcade salonundaki oyunlara kadar ilgimizi çekecek çok şey var... Müzikler... Falco - Rock me Amadeus duyunca, eski bir dostu hatırlamış oldum... ve Amiga 1000... İşletim sistemi ve arayüzü de Workbenck olaydı iyiydi... TRS-80 ve kaypro II yine görünen bilgisayarlardan... Kaypro II'yi görünce, eksiklerim debreşti

Neyse... Bu sezon sanki korku öğeleri biraz daha sert görünüyor... Bu tür korkuyu pek sevmem... Ama dizi izleniyor... Yukarda saydıklarımız yeter...

AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Mayıs 30, 2022, 20:00:28 ÖS »

Ahhh Amiga kalbim  Masum

ssaylanc
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mayıs 30, 2022, 20:22:25 ÖS »

Bu sezon bildiğiniz Elm Sokağında Kabusa bağlamışlar. ilk 2 bölümüz izledim harikaydı. Obi-wan hayal kırıklığını, stranger things telafi etti.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mayıs 30, 2022, 21:07:41 ÖS »

Henüz izlemedim ama puanı baştan çaldı...

Dizi arayışında olanlara; Halo, Raised by Wolves, Star Trek New Worlds, Outer Range ve Tokyo Vice'ı öneririm.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Mayıs 30, 2022, 21:23:51 ÖS »

Mandalorian ve Boba Fett'den sonra Obi-Wan'dan beklentim vardı... İki bölüm hayal kırıklığı oldu (star wars hayranı değilim). Halo'dan hiç beklentim yoktu, ucuz dandik bir dizi beklerken, başarılı buldum...Son 2 bölümünü çok beğendim... Star Trek New Worlds yine son dönemde göz dolduran dizi (çok iyi gidiyor kanımca). Stranger Things ne kadar dandik olsa da 80'ler bizim için başka...Her tür gidiyor Kahkaha

Foxbat
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mayıs 30, 2022, 21:31:07 ÖS »

Anladım dizi hakındaki görüşler biraz karışık sanırım ama kendim denemeden bilemem yorumlarınız için teşekkürler

Bence harika bir dizi serisi. Şu açıdan tavsiye etmem korku ve şiddet öğeleri içeriyor. Bilincinizin olumsuz etkilenmemsi için 16 yaş uyarısını dikkate almanızı öneririm. Beni de etkiliyor sahneler normalde korku izlemem ama Stranger Things'te bu kredimi kullanıyorum.
Herhalde bu bana gönderme  Kahkaha
AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Mayıs 31, 2022, 02:49:38 ÖÖ »

Anladım dizi hakındaki görüşler biraz karışık sanırım ama kendim denemeden bilemem yorumlarınız için teşekkürler

Diziyi yeni bitirdim. 4.Sezonun 2.yarısı 2 temmuz da yayına girecekmiş. Şiddet ve korku unsurları özellikle 3. ve 4. sezonlar da çok yoğun. Elm Sokağı Sokağı etkisi çok fazla var (Temalarda atmosferde). Hatta deologlarda da geçiyor.

4. Sezonda Amiga'da workbench 1.3 ekranı gördüğümüz sahneler de mevcut Kahkaha

Stranger Things korku olması hariç diyeceğim ama filmin asıl olayı o bana çok hitap etti. Ben bayıldım.

Ama gerçekten korkutucu yaş sınırına dikkat edin. Psikolojinizi olumsuz etkileyebilir.

Bunu ısrarla yazmamın nedeni geçmişte bu filtrelerin (yaş sınırlamalarının) çok önemsenmemesi. Bu yüzden bilinç altıma çok etki eden korku temalı film izledim ve sonuçları en azından bende çok olumlu oldu diyemem.

Geçmişe dönüp keşke izlemeseydim o yaşlarda dediğim çok film var. Beyin henüz erken yaşlarda gerçekle hayali çok net ayıramıyor ve farkında olmadan bu duyguları beyne hızlı işleyebiliyor. Aslında birşey olmaz dediğimiz o sahneler bir anda beynimiz tarafından iyi kodlanmayarak kayıt oluyor. Sebeb sonuç bağlamınıda yapmayıp geri plana ittiğimizde ise hayatımızı olumsuz etkileyen durumlar söz konusu olabiliyor.

O yüzden beyniniz belli olgunlukta olduğunda durumları kavramada ve anlamlandırma da daha başarılı olacağı için. Genç arkadaşlara önerim acele etmeyin izlemek için.

Sevgiler
« Son Düzenleme: Mayıs 31, 2022, 10:59:36 ÖÖ Gönderen: AmigaEsref » Logged

Foxbat
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Haziran 03, 2022, 19:25:35 ÖS »

Diziyi yeni bitirdim. 4.Sezonun 2.yarısı 2 temmuz da yayına girecekmiş. Şiddet ve korku unsurları özellikle 3. ve 4. sezonlar da çok yoğun. Elm Sokağı Sokağı etkisi çok fazla var (Temalarda atmosferde). Hatta deologlarda da geçiyor.

4. Sezonda Amiga'da workbench 1.3 ekranı gördüğümüz sahneler de mevcut Kahkaha

Stranger Things korku olması hariç diyeceğim ama filmin asıl olayı o bana çok hitap etti. Ben bayıldım.

Ama gerçekten korkutucu yaş sınırına dikkat edin. Psikolojinizi olumsuz etkileyebilir.

Bunu ısrarla yazmamın nedeni geçmişte bu filtrelerin (yaş sınırlamalarının) çok önemsenmemesi. Bu yüzden bilinç altıma çok etki eden korku temalı film izledim ve sonuçları en azından bende çok olumlu oldu diyemem.

Geçmişe dönüp keşke izlemeseydim o yaşlarda dediğim çok film var. Beyin henüz erken yaşlarda gerçekle hayali çok net ayıramıyor ve farkında olmadan bu duyguları beyne hızlı işleyebiliyor. Aslında birşey olmaz dediğimiz o sahneler bir anda beynimiz tarafından iyi kodlanmayarak kayıt oluyor. Sebeb sonuç bağlamınıda yapmayıp geri plana ittiğimizde ise hayatımızı olumsuz etkileyen durumlar söz konusu olabiliyor.

O yüzden beyniniz belli olgunlukta olduğunda durumları kavramada ve anlamlandırma da daha başarılı olacağı için. Genç arkadaşlara önerim acele etmeyin izlemek için.

Sevgiler

Güzel cevabınız için çok çok teşekkürler genel de bu tarz uyarıları ciddiye almam Kahkaha. Ama sizin cevabı ve verdiğiniz öneme hayran kaldım geç cevap verdiğim için özür dilerim. Cevabınız için tekrardan çok çok teşekkürler uyarınızı dikkate alacağım.
AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Haziran 03, 2022, 19:56:16 ÖS »

Rica ederim. Zihnimiz bizi biz yapan en yegane unsur ona sağlıklı bakmak en doğrusu olur. Bende çocuğumun zihin gelişimi için elimden geldiğince ona yardımcı olamaya çalışıyorum. Duygularını yaşarken, aynı zamanda ön belleğini kullanarak mantığı ile olayları çözümse sürecini sağlıklı kılmak için. Önce sevgi verip sonrasında iletişimimi güçlü tutarak. Olaylara sağlıklı bir bakış açısı kazanmasına yardımcı olmaya çalışıyorum. Bu süreci en azından 23 yaşına kadar dengeli götürmesi için çabalayacağım.

Tabi hayat kaos ne kadar yardımcı olabilirim onu bilemiyorum. En azından yanında olmaya çalışacağım.

Bu arada size tavsiye ettiklerimi çocuğumun psikoloğundan öğrendim. Kitaplar okuyorum. Anne baba olarak zorda hissettiğimiz zamanlarda süreci doğru götürebilmek için doktorlardan destek alıyoruz. Konu bir insan yetiştirmek olunca hassas olmak lazım.

Bizim zamanımızda ailelerimiz geçim derdinden bu tarz detaylara çok önem veremediler. Bizler de ve onlar da da tramvatik, sıkıntılı psikolojik durumlar yaşandı hali ile. Neyse çok uzatımıyım. Sevgiler.

Bu arada kitapları buraya da yazalım belki merak edenler olur. Bu kitapları biri bana 12 yaşındayken verseydi şuan bambaşka bir insan olurdum. Sende belki bir ara okursun. Zihnimizde neler oluyor süreçler nasıl ilerliyor anlamlandırma şansın olur.

Bütün Beyinli Çocuk - Daniel J. Siegel
Çocuklarda Sınırlar - Dr. Henry Cloud
Duygusal Zekası Yüksek Çocuklar Yetiştirmek - Daniel Goleman

« Son Düzenleme: Haziran 03, 2022, 20:10:54 ÖS Gönderen: AmigaEsref » Logged

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Haziran 04, 2022, 17:56:09 ÖS »

İzlemediyseniz, West World tavsiye
Mandalorian ve Boba Fett'den sonra Obi-Wan'dan beklentim vardı... İki bölüm hayal kırıklığı oldu (star wars hayranı değilim). Halo'dan hiç beklentim yoktu, ucuz dandik bir dizi beklerken, başarılı buldum...Son 2 bölümünü çok beğendim... Star Trek New Worlds yine son dönemde göz dolduran dizi (çok iyi gidiyor kanımca). Stranger Things ne kadar dandik olsa da 80'ler bizim için başka...Her tür gidiyor Kahkaha

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: