Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga GenelAmiga 500+ Güç ışığı 10 defa kısa 1 defa uzun yanıp sönüyor bunun anlamı nedir
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga 500+ Güç ışığı 10 defa kısa 1 defa uzun yanıp sönüyor bunun anlamı nedir  (Okunma Sayısı 7917 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
retroexpress
Üye

Hr zmn yşmnz dğştrck br krrl krş krşy klrsnz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Haziran 22, 2022, 14:58:05 ÖS »

Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Haziran 22, 2022, 15:26:34 ÖS »

Varta!

* varta.jpg (62.46 KB, 602x451 - Görüntüleme: 275 kez.)

fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Haziran 22, 2022, 15:39:34 ÖS »

Bu fotoğrafları Varta müşteri hizmetlerine gönderip zararın tazminini talep etmek gerek.
Bence, Varta bu başvuruyu karşılıksız bırakmaz.

https://www.varta-ag.com/en/about-varta/contact

onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Haziran 22, 2022, 15:48:02 ÖS »

Bu fotoğrafları Varta müşteri hizmetlerine gönderip zararın tazminini talep etmek gerek.
Bence, Varta bu başvuruyu karşılıksız bırakmaz.

https://www.varta-ag.com/en/about-varta/contact

Denemekte yarar var bence mantıklı

C64 ve A500 gerisi teferruat
agathon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Haziran 22, 2022, 20:42:51 ÖS »

Hocam pillerin 30 senelik olduğunu söylerseniz bırakır bence.

retroexpress
Üye

Hr zmn yşmnz dğştrck br krrl krş krşy klrsnz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Haziran 23, 2022, 03:06:19 ÖÖ »

Bildiğim kadarıyla dandik piller akma yapıyor ama Varta aklımda Alman malı olan iyi bir markaydı gerçi 30 yıllık pil olduğu için net bir şey söyleyemiyorum ben de. Son attığım 5 adet fotoğraftan bakıldığı zaman hiçbir şekilde bu anakart kurtarılamaz mı acaba? Anakart tamiri beni aşar ve ayrıca Amiga 500+ olması nedeniyle hiç ellemem. Bir kenarda duruyor şimdilik.
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Haziran 23, 2022, 08:26:46 ÖÖ »

Amıga Teknik arkadaşımızla bir görüşmeni öneririm. Amıganı tamir eder.
murtek
Deneyimli

DO-IT-YOURSELF (AMIGA FOREVER)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Haziran 29, 2022, 23:23:24 ÖS »

Esenlikler Cgtr ailesi! Uzun zamandır çalışmayan Amiga 500+ cihazı dün çalıştırmayı denedim çalışıyor ancak güç ışığı 10 defa kısa ve 1 defa uzun olmak üzere yanıp sönüyor ve aynı işlemi döngüye alıp tekrar ediyor. Bu sırada ekran, güç ışığı 10 defa kısa yanarken yeşil, 1 defa uzun yanarken siyaha dönüp aynı şekilde tekrar ediyor. Bu ne anlama geliyor? Cevaplarınız için teşekkürler!

Geçmiş olsun @retroexpress.
Arızalı cihazı gelişigüzel kurcalamak daha büyük arızalara neden olabilir. Hiç dokunmadan anlayan birine baktırırsanız daha iyi olacağı kanısındayım. İsterseniz gönderin bana yardımcı olayım size. "Amiga lar ölmesin" Karizmatik

DO-IT-YOURSELF
murtek
Deneyimli

DO-IT-YOURSELF (AMIGA FOREVER)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Haziran 29, 2022, 23:53:38 ÖS »

Fotoğraflardan gördüğüm kadarı ile durum çok kötü değil, daha berbat olan kartları onarmıştım daha önce. Pilden akan asit sıvı ve buharı çevresine hızla zarar verir. Bakır yollara temas eden asit bakır yollardan içten ilerleyerek dağılır, bir an önce temizlenmesi ve kopuk yolların onarılması gerekmektedir. Akıntı sirke veya limon suyu gibi zayıf bir asitle nötralize edilmeli, ardından izopropanol alkol ile temizlenmelidir. Büyük ihtimal veri yollarında sıkıntı var gibi. Cihaz sistem hatası veriyor (Guru maker daki gibi). Çipler kendi aralarında olması gereken haberleşmeyi yapamayınca sistem kendini resetliyor, bu döngü sürekli tekrar ediyor. Masum

DO-IT-YOURSELF
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: