Bu pirinç çok su kaldırır

tüm boyutlarıyla ele almak ve anlatmak saatler sayfalar alır.
O yüzden çok kısa bir düzeltme yapayım siz oradan devam edin

1) Paylaşılan ilk resim aslında daha kapsamlı (çift frekanslı programlanabilir osilatör) bir mod çözümünün ilk adımı (resmi google dan aratın siz de bulursunuz)
2) Renkleri bir an unutun. Bir oyunun programlanması NTSC bölgede yapılmışsa "olaylar" saniyenin 30 parçasında güncellenir. Oyun popülerse ve PAL bölge için "yeniden" programlandıysa olaylar saniyenin 25 parçasına göre "uyarlanmış" (becerebildilerse) demektir. Bu sebeple "oyunda hız farkı olurmu" sorusunun cevabı bu kapsamda değerlendirilmeli.
3) Modlanmış bir MD'ı RGB-SCART ile TV'ye bağlarsanız renkler vs tutar. Zira orada Composite video decode işlemine gerek yoktur. Ama örneğin PAL bir MD'yi 60Hz modu yaparsanız ve DFO kullanmazsanız ve Composite video ile bağlarsanız standart TV'ler renk sinyalini çözemez. Yani ne PAL ne de NTSC standardında olmayan bir video sinyali olur.
Dolayısıyla, eğer amaç NTSC bir oyunu PAL bir MD'da %100 bir Japon/Amerikalı gibi oynamak istiyorsanız Genesis'de oynayacaksınız.
Yok Genesis nereden bulacam diyorsanız, az bir hız farkı da kabulum diyorsanız bu modlamayı yaparsınız AMA görüntüyü composite videodan değil RGB-SCART'tan almak koşuluyla.
Yok genesis'im de var ama ben fantazi yapmak istiyorum, Composite Video ile görüntü almak istiyorum diyorsanız da DFO (çift frekans osilatör) kullanacaksınız (bu modun orijinal makalesini okuyun).
Ya da PAL bir MD'ı genesis'e dönüştürecem sadece NTSC oyunları 100% hızında oynayacam diyorsanız da zaten bahsedilmiş osilatörü birebir genesis'in kullandığı frekansta olanla (tam aklımda değil) değiştirip + üzerine bir de bu modu yapmanız lazım. O zaman Compoiste Video da NTSC olur.
Başkaca senaryolar da olabilir ama aklıma hızlıca gelenler bunlar...