Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2] 3 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Black Amiga 1200  (Okunma Sayısı 38256 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Nisan 14, 2008, 16:53:08 ÖS »

Kasa uzerinde bulunan abs plastikten ibaret parcalari boyali sekilde kullanmak pek sorun
yaratmiyor.El deymiyor,strese maruz kalmiyor.Mat sprey boyalar is goruyor yani.

Diger taraftan isin icine klavye yada computer-in-keyboard tarzi edevatlar girince teferruat
artiyor.Tabii teferruat seviyesi sizin kozmetik mukemmeliyetciliginiz kadar olacaktir.Orjinal
fabrika cikisi gibi gozukmesini istiyorsaniz c-i-k aletinizin, isiniz var demektir.

Once mat sprey boya kullanarak bir a600'e giristim.Beni tatmin etmedi.Yuzey cok guzel
gozukuyordu fakat belli bir sure sonra hikaye oldu.Ardindan abs plastigi boyamanin yollarini
aradim ve iki farkli cozum oldugu gordum.

Cozum 1 : Bulasik makinasinda yikama,tamiya sprey plastik/metal astar ile primer,tamiya sprey
mat boya (ts-63 nato black),mat sprey vernik (enamel boya ile etkilesime girmeyecek.Ucuz mat
vernikler sarilastirir,batirir.Kalitelileri parlamaz,fark edilmez)

Dogru sekilde uygulanirsa cok uzun omurlu olur.Lakin cok vakit alir,nisbeten pahaliya mal olur,
alisik degilseniz uygulamasi zordur,dikkat ister,uygun kosullar ister.Sonuc kusursuzdur. (gercek
anlamda kusursuz,tolerans yok)

Cozum 2 : Krylon fusion veya Molecubond.On hazirlik gerektirmeksizin abs,pvc,vinil gibi plastik
yuzeyleri kapatir,tutunur.Genel amacli boyalara 5 basar.Turkiyede bir alternatifi yok.Mat ve
parlak renkleri mevcut.Parcayi yikayin,spreyi basin.

Uygulamasi kolay,nisbeten dayanikli,hesapli.Kimyasal yapisindan dolayi verniklerle arasi iyi
degildir.Genel amacli sprey boyalardan cok daha uzun dayanir yuzey uzerinde.(Krylon daha saglam)

Elinizin sikca temas edecegi bir yuzeye vernik elzemdir.Kaliteli,mat sprey vernik bulmak cok
zor.Vernik uygulanmayan yuzey elbet su koyvermeye baslar,rezil bir goruntu olur.Bende de boyle
oldu yani.

Bu arada senin a1200 de gayet sugar gozukuyor.

Bu kadar mi ?
Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Nisan 14, 2008, 16:57:54 ÖS »

Acaba şöyle birşey yapılabilir mi:

1- Amiga klavyesi scannerda taranır.
2- Taranan resim dosyası "raster to vector" yapan bir program ile vektörel hale çevrilir.
3- Vektörel resim dosyası üzerinden ölçüler kontrol edilir.
4- Vektörel resim dosyası bir tabelacıya görütürülüp "cutter plotter" ile istediğiniz cins yapışkanlı kağıttan tek tek tuşlar kesilir.

***Terimleri bilhassa ingilizce yazdım. Googlelarsanız kaynak çok.

« Son Düzenleme: Nisan 14, 2008, 17:01:08 ÖS Gönderen: Alcofribas » Logged

max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Nisan 14, 2008, 17:03:51 ÖS »

Ayrica vernikleme yontemiyle printable custom decal denilen hadiseyi uygulayabilirsiniz klavye tuslarina.Bir seyi taratmaya luzum yok aslinda,butun malzeme mevcut net uzerinde.Gerek font,gerek eps gibi formatlarda.

Bu kadar mi ?
Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Nisan 14, 2008, 17:06:12 ÖS »

EPS gibi bir formatta varsa zaten olur gibime geliyor. Sorun "raster to vector" esnasında ölçülerin değişmesinde falan çıkar zaten.

Ha maliyet ne olur onu bilmiyorum. Sormak lazım.

мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Nisan 14, 2008, 18:57:14 ÖS »

Ehehehehe...

* spectrum_48k_blanco.jpg (37.53 KB, 608x418 - Görüntüleme: 1398 kez.)

* SinclairMemrahBeyaz.jpg (114 KB, 640x853 - Görüntüleme: 1623 kez.)
« Son Düzenleme: Nisan 14, 2008, 19:13:46 ÖS Gönderen: memrah » Logged
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Nisan 15, 2008, 01:02:37 ÖÖ »

Evet şu üstteki beyaz kauçuk tuşlu speccy, clive'ın da evinde bir tane olan 1.000.000 sınırını aşıldığında üretilen birkaç speccy'den biri gibi..

tolga abaci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Nisan 15, 2008, 09:34:35 ÖÖ »

Devilish, gerçekten çok güzel olmuş. Beni de iştahlandırdın. max_damage'in bahsettiği şu boyaları bir araştıracam Sararmış etmiş makinalara da birebir bu boyama olayı...

"Finished products are for decadent minds." -- attributed to Hari Seldon, in Isaac Asimov's Second Foundation.
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Nisan 15, 2008, 15:14:07 ÖS »

Teşekkürler arkadaşlar

kaptan akgun
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Nisan 16, 2008, 10:47:59 ÖÖ »

Güzel olmuş
Nazmiye
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Nisan 16, 2008, 13:20:16 ÖS »

Ben pek resimlere ısınamadım.
Belki de siyah rengi sevmememdendir.
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Nisan 16, 2008, 17:49:55 ÖS »

Bir de yanlis hatirlamiyorsam bir ara leopar derisi Amiga mi vardi?
Diabolic_Wizard
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Nisan 16, 2008, 17:51:13 ÖS »

Evet leopar desenli özel bir sürümü vardı amiganın.
Bir de bir tane daha özel desenli sürümü daha vardı, sanki zamanın ünlü bir sanatçısının yaptığı garip bir dizayndı ama tam hatırlayamadım.

"The user is an important input hardware of a computer system"
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Nisan 16, 2008, 18:12:24 ÖS »

Alıntı
Acaba şöyle birşey yapılabilir mi:

1- Amiga klavyesi scannerda taranır.
2- Taranan resim dosyası "raster to vector" yapan bir program ile vektörel hale çevrilir.
3- Vektörel resim dosyası üzerinden ölçüler kontrol edilir.
4- Vektörel resim dosyası bir tabelacıya görütürülüp "cutter plotter" ile istediğiniz cins yapışkanlı kağıttan tek tek tuşlar kesilir.

***Terimleri bilhassa ingilizce yazdım. Googlelarsanız kaynak çok.

Yukardaki işlem için taranmış dosyayı direk corel draw a atıp kendi raster to vector düzeneğiyle (corel trace) yapıp düzenlemeniz mümkün ölçüleri de tutturabilirsiniz ama iş harf kesme olayına gelince orda işiniz zor hale geliyor. 1 mm civarı çizgi kalınlığına sahip harfleri kestirmeniz oldukça zor mutlaka fire olacaktır. 3 4 tabaka kestirmeniz lazım. Harfleri kestirseniz bile yapıştırmak oldukça zahmetli olur. hadi çok sabırlısınız yapıştırdıktan sonra bu meret kolalıkla yerinden kayacaktır.(yapışma yüzeyi çok az olacağından) (Şu ana genelde oracal marka folyo kullanılıyor bu incelikte sürekli temasda dayanmayacağını söyleyebilirim).
İlla bu şekilde olmasını istiyorsanız tarif edeceğim yöntem çok daha garantili olur.Klavye tuşunun üstünü tam kaplayacak şekilde siyah kare, içine harf oyulmuş şekilde kestirin , altına da aynı ebatlarda içi oyulmamış beyaz folyo kestirerek birbirlerine yapıştırın ( yani önce klavyenin tuşlarının üstüne beyaz folyo, onun üstünede içine harf oyulmuş siyah folyoyu yapıştıracaksınız). reflektörlü yada fosforlu beyaz folyo kullanılırsa sonuç daha etkileyici olur. iyi günler

DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Nisan 18, 2008, 01:19:23 ÖÖ »

Ya tabi olur o kadar da, mesela senin klavyede özellikle enter tuşu sırıtmış. Bir süredir nette fellik fellik amiga klavye içi / uyumlu tuş stickerı aramaktayım ama bulmak baya zor sanırım.

Aslında enter tuşuda sırıtmazdı ama bu başlığı biraz MeG 'in gazına gelerek proje bitmeden hayata geçirdiğimiz için böyle oldu

Bence Gitti Gidiyoru sürekli takip edersen uygun etiketler bulabilirsin.Bende, bu Amiga'nın sahibi arkadaşıma ilk başta arkadaşıma CDTV klavyesi öneriyordum.Ama arkadaşımın boyama konusundaki kararlılığı ve  boyama işleminden sonra CDTV klavyesi tuş takımının ton farkı yaratacağı için boyama kadar güzel olmayacağını düşünmemi sağladı.Boyama işinin zevkide cabası Şimdi bende Pink AmigA 1200 yapmayı düşünüyorum  Çok ciddiyim.Yeterki aradığım pembe mat boyayı bulabileyim.Madem, AmigA = Kız Arkadaş , yaz geliyor hep siyaha bürümek olmaz Kahkaha İş sadece güzel etiketler bulmakta...

Uygulamayı düşünen arkadaşlara kolay gelsin diyorum...

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Nisan 18, 2008, 08:46:35 ÖÖ »

Alıntı
Pink AmigA 1200 yapmayı düşünüyorum

Amiga'nın anlamını biliyoruz da..karizmayıda bu kadar çizmemek lazım

Sayfa: 1 [2] 3 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: