Slm arkadaşlar.
Amiga600 ümü gün yüzüne çıkarayım biraz kullanayım dedim, dediğim gibide yaptım heyecanlı heyecanlı disketlerimi tek tek denerken bir süre sonra ortalığa bir koku yayıldı herkes birbirinden şüphelendi

ben acayip bir koku var nedir bu diye sordum kimse üzerine alınmadı bende oynamaya devam ettim ama koku hala vardı. Bir süre sonra aklıma geldi Amigama kötü kötü baktım senmisin yoksa dedim

ses çıkarmadı, kokladım şöyle bir gerçektende suçlu Amiga! kokutan oymuş

. Tabi hemen anladım yıllara yenik düşen kutuplu kondansatörlerin gaz kaçırmasından doğan kimyasal gaz kosundan başka birşey değildi bu. Amigamın devrelerine zarar vermemesi için cihazımın enerjisini kestim ve çalışmaya ara verdim. Saatte bihayli geç olmuştu ertesi gün hallederim dedim ve sabah işe gideceğim gidip yatayım dedim Amigamı rafa kaldırdım.
Amigam altına yapmış bebek gibi orada dururken ben rahat edebilirmiyim gözüme uyku girmedi. Eğer kondansatör asiti akma yaptıysa elektronik devrelerde ciddi tahribat oluşturuyor teknik arkadaşlar iyi bilir. Böyle birşey varsa hemen önlemini almam gerekiyordu. Amigamı masaya yatırdım ve hızlıca içini açarak elektrolitik kondansatörlerin bulunduğu bölümleri gözden geçirdim. Tamda düşündüğüm gibi birkaç smd elektrolitikler işeme yapmıştı. Elimde kondansatörler yoktu ama en azından bu bölgeleri iyice temizleyip asitten arındırmalıydım. Bölgeleri bol Alkolle güzelce yıkadım fırçaladım sonra Beta c101 cleaner spreyle iyice yıkama yaptım. Asitten tamamen arındırana kadar işlemi yaptım kuruladım ve ertesi gün onarımını yapmak üzere anakartı ters bir şekilde rafa kaldırdım.
Böyle birşey başınıza gelirse unutmayın cihazınızın hangi retro olursa olsun önleminizi hızlı bir şekilde almalısınız aksi taktirde asit bakır yolları boyanın altından yiyerekten çiplere kadar ulaşabiliyor, buharıda ayrıca tahribatlara yol açıyor zamanla arızalar oluşuyor.
Onarım görüntülerini sonra buradan paylaşacağım,....
Sağlıklı Amigalarla kalın.