Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetBir Mahcub Amigacının Mağdur 600'ü
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bir Mahcub Amigacının Mağdur 600'ü  (Okunma Sayısı 3216 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Vefa
Üye
**

Üyelik Bilgileri WWW
« : Kasım 09, 2022, 21:53:14 ÖS »

Merhaba arkadaşlar

1998 Dükkanımdan bana hatıra kalan amiga 600 e uzun zamandır bakamamıştım. Geçen yıl cidden niyetlendiydim ama kardeşim 8 ay önce beyin kanaması geçirince sıkıntılı bir döneme girdik.

Bu Amiga 600 ile dükkanda oyun çekiyordum. Cihaza HD bağlıydı. Ama IDE mi SCSI mi unuttum, (zira bir de el yapımı kablo dönüştürücünün varlığını hatırlıyorum, şimdi o kablo diğer ıvır zıvırla beraber bir kutunun içinde) şu an kasanın içinde IDE kablo ve güç kablosu bağlı.    

Amiga’nın floppy drive’ı yok. Fare de yok. Ama malum kutuda PS2 dönüştürücü var,  demek ki PC faresi kullanmışım. Orijinal adaptör var.  Kablolar (görüntü, tv, ses, hdd, dönüştürücü vs…) var.

Amiga’yı bu haliyle TV ye bağlayıp açmayı denemiştim. Boot ekranına gelecek gibi olup beyaz boş bir ekranda takılıp kalıyordu.

Sizlere göstermek amaçlı olarak Amiga’nın fotoğraflarını çekeceğim için daha fazla rezil olmamak adına bugün elimden geldiğince tozundan kirinden arındırayım dedim. Ve beceriksiz ellerim yüzünden kasayı açarken power-hdd-floppy led devresindeki kabloların ikisinin ucu çıktı, lehimlenmesi gerekiyor. Kaderden kaçış yok, yine mahcubum.

Dostlarım, biliyorum, verme kalsın diyeceksiniz ama buralarda harab oluyor.. Zor bir karar ama merak ediyorum..  Cihazın bu haldeki ederi nedir? (Orijinal adaptör ve Kutudaki bir sürü kablo ve ıvır zıvır ile)

Fotoğraflar şurada :  https://mega.nz/folder/Ekk2VYSQ#_6CoE9X_08s4UTf-9PBuFg

-BİZ DÜŞLER ORTASINDA BÜYÜDÜK-
Onlar sadece "bilgisayar" kullanabilmekteler, Biz "Commodore-Amiga Efsanesini" yaşadık!
Geos
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Kasım 10, 2022, 00:36:12 ÖÖ »

selam vefa nasılsın Amiga içinde 2.5 ide hdd takılıyor. sen oguz abiden joy bilgisayardan 2.5 ideden 3.5 cevirmiş kablo almıştın hatırlıyorum
Geos
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Kasım 10, 2022, 00:37:06 ÖÖ »

bence satma  led kabloları lehimlerim
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Kasım 10, 2022, 07:13:18 ÖÖ »

4000-8000 TL arası bir rakama satabilirsiniz diye düşünüyorum ama son rakamı alıcı ve sizi  aranızdaki pazarlık belirler. Geçmişle bağınız olarak bu cihaz kalmış, iyi düşünün derim. Her Commodore, Amiga satıcısı zamanla pişman olmuştur...
atakantas
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Kasım 10, 2022, 09:56:09 ÖÖ »

Bence de satmayın.

AMIGA 1200 | GVP A1230 TURBO+ JAWS II | 20 MB RAM | INDIVISION AGA MK2CR | 3.9 ROM | 32 GB CF
AMIGA 500 | VAMPIRE V500 V2+ | GOTEK | 2 MB CHIPRAM | HDMI520 |
C64 BREADBIN | 1071 CRT| 1541 | IRQHACK64
Vefa
Üye
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Kasım 10, 2022, 10:45:47 ÖÖ »

bence satma  led kabloları lehimlerim

Sağ olasın Bülent. Şükür. İyiyim.

Belki Amigama masamda yer açabilirim. Minik şirin ve yetenekli bir cihazdı. Yan kanepede dergilerin üzerinde bana bakıp gülüyor sanki.. Oof of )

Oğuz Abi'ye uğramak istiyorum ama bir türlü nasip olmadı. Bu yazdığım vesile olsun da gidip göreyim Üstadımızı inşaallah.. Ne günler yaşadık.

Onlar sadece "bilgisayar" kullanabilmekteler, Biz "Commodore-Amiga Efsanesini" yaşadık!
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Kasım 10, 2022, 12:18:37 ÖS »

Geos arkadaşımız lehimlemeyi halledip, kapasitörleri değiştirilip güzel bir temizlik yapıldı mı canavar gibi olacaktır. IDE44 pin kablo, IDE-CF adaptörü ile bir CF kart, tercihen modlanmış bir PC floppy'si veya Gotek floppy emülatörü iyi bir deneyim sunabilir. Orijinal adaptörün işlevselliğinin voltaj ve amper ölçümü ile test edilmesini de öneriyor bu işi bilen arkadaşlar.
Vefa
Üye
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Kasım 10, 2022, 12:29:57 ÖS »

Haklısın, Bülent'in elleri ve gözleri cerrah gibi maşaallah. 
25 yıl olmuştur tanışalı, güzel hatıralar.
Kabul ederse, Cihazı ona emanet edeceğim uygun bir zemin ve zamanda.

hakdead
Deneyimli

Other computers play, Amiga kill!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Kasım 10, 2022, 13:22:56 ÖS »

Bence hiç satmayın cihazınıza az biraz masraf yaparak çok güzel bir amiga yapabilirsiniz. Sonuç olarak hem sizde anısı olan bir cihaz hem de maddi getirisinin yanında yarın tekrar almak istediğinizde geçmişini bu kadar iyi bildiğiniz bir cihaz bulmanız çok zor olacak ve elbette daha masraflı olacak.

Önerilerim; ide to cf disk veya ide to sd ve a600 için 4 veya 8 mb bir ram kart almanız, ki çok pahalı bir ürün de değil. bu sayede bir çok whdload oyununu, güzel bir workbench 3.1 ve bir çok güzel programı disket derdi olmadan kullanabilirsiniz. ram kart konusunda forumda yapanlar olmuştu diye hatırlıyorum. Eğer bulamazsanız gözüme çarptığı kadarıyla Ozkano (Özkan) abi yapmıştı bir mesaj atabilirsiniz kendisine. bir de bunların yanında pcmcia cf okuyucu veya pcmcia ethernet takarsanız veya sdbox dediğimiz paralel porttan sd kart bağlantısı çok rahat veri aktarımı yapabilirsiniz.

Amiga 1200 3.1 rom + fast ata mk3 + Blizzard 1260 50mhz + 128 mb ram + 60 gb 2.5 ide + pcmcia cf reader + pcmcia ethernet
Amiga 3000 3640/25 mhz 2 Chip 8 Fast + 10 gb scsi
murtek
Deneyimli

DO-IT-YOURSELF (AMIGA FOREVER)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Kasım 11, 2022, 20:57:56 ÖS »

Merhaba, Cihazın içi biraz hırpalanmış zamanında çok açılmıiş el değdiği için metal sac  korozyona uğramış, tırnaklar kırılmış, Floppy sürücü yok, HDD yok, beyaz ekrana düşmüş tamirat gerekiyor, büyük ihtimalle kapasitörler de deformasyona uğramış değiştirilmesi gerekiyor, başka masraflarda çıkarmı bilinmez.
Aktif olarak kullanacaksanız masraf yapıp kullanın derim, ama kullanmayacaksanız boşa masraf yapmayın haliyle uygun bir fiyata değerini bilecek bir arkadaşa veriniz ve dostunuzla vedalaşınız derim. Karizmatik

DO-IT-YOURSELF
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: