Merhaba arkadaşlar
1998 Dükkanımdan bana hatıra kalan amiga 600 e uzun zamandır bakamamıştım. Geçen yıl cidden niyetlendiydim ama kardeşim 8 ay önce beyin kanaması geçirince sıkıntılı bir döneme girdik.
Bu Amiga 600 ile dükkanda oyun çekiyordum. Cihaza HD bağlıydı. Ama IDE mi SCSI mi unuttum, (zira bir de el yapımı kablo dönüştürücünün varlığını hatırlıyorum, şimdi o kablo diğer ıvır zıvırla beraber bir kutunun içinde) şu an kasanın içinde IDE kablo ve güç kablosu bağlı.
Amiga’nın floppy drive’ı yok. Fare de yok. Ama malum kutuda PS2 dönüştürücü var, demek ki PC faresi kullanmışım. Orijinal adaptör var. Kablolar (görüntü, tv, ses, hdd, dönüştürücü vs…) var.
Amiga’yı bu haliyle TV ye bağlayıp açmayı denemiştim. Boot ekranına gelecek gibi olup beyaz boş bir ekranda takılıp kalıyordu.
Sizlere göstermek amaçlı olarak Amiga’nın fotoğraflarını çekeceğim için daha fazla rezil olmamak adına bugün elimden geldiğince tozundan kirinden arındırayım dedim.

Ve beceriksiz ellerim yüzünden kasayı açarken power-hdd-floppy led devresindeki kabloların ikisinin ucu çıktı, lehimlenmesi gerekiyor. Kaderden kaçış yok, yine mahcubum.
Dostlarım, biliyorum, verme kalsın diyeceksiniz ama buralarda harab oluyor.. Zor bir karar ama merak ediyorum.. Cihazın bu haldeki ederi nedir? (Orijinal adaptör ve Kutudaki bir sürü kablo ve ıvır zıvır ile)
Fotoğraflar şurada :
https://mega.nz/folder/Ekk2VYSQ#_6CoE9X_08s4UTf-9PBuFg