Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetTüplü televizyonda ön cam değişimi
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Tüplü televizyonda ön cam değişimi  (Okunma Sayısı 3902 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Foxbat
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Aralık 03, 2022, 12:58:04 ÖS »

Kendime sonunda aradığım sony crt yi aldım. Kv-141td model tv'yi oldukça beğendim önceki Profilo'dan (Pheonix abiye tekrardan teşekkürler) çok daha iyi bir görüntüsü var (veya bana öyle geliyor Kahkaha ). Fakat ekranın üzerinde bazı çizikler var ufak çizikler olsa bile beni rahatsız ediyorlar. Acaba değiştirmenin bir yolu var mıdır? Aslında Redditte yabancı bir sayfaya sorduğumda yapamayacağım söylendi ama biz Türkler genelde bu tarz "yapılmaz" denilen işlemci pini değişimi gibi işleri bile yaptığımız için belki aranızda bir yöntem bilen vardır diye buraya da sormak istedim.
kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Aralık 03, 2022, 13:12:41 ÖS »

Crt tv ler de ön cam diye bir şey olmaz ön cam dediğin şey tüpün kendisi ve bu zaman da artık bulunmayan şeyler o yüzden ya elindekiyle idare edicen ya da çok rahatsız edici derin çizikler varsa başka bir tane alıcaksın bunu da elden çıkarmak saklayacak yerin varsa yedek olarak saklamak en güzeli tercih senin
Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Aralık 03, 2022, 13:26:04 ÖS »

Şu araba cilaları var polisaj süngeri ile bir deneyebilirisiniz. Belki işe yarayabilir. Bu yöntemle çizik cd ve dvd'leri kurtarıyorlar. Kendimde bizzat denedim. Sipral varsa elinizde ona polisaj süngeri ucu alın birde kaporta cila düzeltici kremler var. Onu alıp yüzeye uygulayın belki çok derin hasarlı çizikler yoksa onları düzeltebilir. Yani en azından denenebilir Kahkaha
Commandate
Üye

Ruhunu Özgür Bırak O kalbine Giden yolu Bulacaktır

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Aralık 03, 2022, 13:54:10 ÖS »

ben tv tamircisiyim özgür hocam doğru söyledi ön cam yok tüptür o ve değişimi olmaz ancak aynı modelini bulursan  hayırlı günler..

Onurum Sadakatimdir !
1975-1995 Arası Oyun Konsolu Mod-Restorasyon-Tamir
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Aralık 03, 2022, 14:23:22 ÖS »

Antika eşyaların ve tıbbi cihazların cam parçalarında kullanılan özel kimyasallar var ama pahalıya gelir ve uygulaması da profesyonel tecrübe gerektirir.

canorhan78
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Aralık 03, 2022, 14:35:12 ÖS »

Aynen mevzu budur.

Foxbat
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Aralık 03, 2022, 14:45:56 ÖS »

Olmaması üzse de  cevap veren herkese teşekkürler
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Aralık 03, 2022, 14:48:47 ÖS »

Önüne uygun ölçüde ekran koruyucu yapıştırmayı deneyebilirsin. Cep telefonlarında çizikleri maskeliyor bazı tip ekran koruyucular, çeşitli ebatlarda da satılıyor.

Ya da pasta ve polish ile çizik gidermeyi deneyebilirsin ama daha da kötü hale gelebilir.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Aralık 03, 2022, 18:23:44 ÖS »

Cerium oxide tabanlı cilalar ile tırnağa takılmayan çizikler giderilebiliyor ancak dremelin ucuna takılan sünger ile saatlerce uğraşıyorlar.
ben tv tamircisiyim özgür hocam doğru söyledi ön cam yok tüptür o ve değişimi olmaz ancak aynı modelini bulursan  hayırlı günler..
Benim vestel ferguson'da ön koruyucu cam var. Bütün tv'lerde yok diyemeyiz. Sony'lerde bilmiyorum.

Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Aralık 03, 2022, 18:25:55 ÖS »

Aslında Redditte yabancı bir sayfaya sorduğumda yapamayacağım söylendi ama biz Türkler genelde bu tarz "yapılmaz" denilen işlemci pini değişimi gibi işleri bile yaptığımız için belki aranızda bir yöntem bilen vardır diye buraya da sormak istedim.

Ben de bu Türk kim diye merak etmiştim.

Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Aralık 03, 2022, 18:37:42 ÖS »

Dramelle olmaz. Spiral aleti lazım. Ucuna polisaj süngeri takınca onunla çok daha kolayca halledilir. Ön cam hikayesi son dönem flat ekranlı tüplü tvlerde var. Oda tüpteki dışbükey görüntüyü görmeyelim diye yapılmış bir çözüm diyelim. Onun haricinde tüm CRT tv ve monitörler yekparedir. Ekstra önünde bir cam yüzey yoktur.
« Son Düzenleme: Aralık 03, 2022, 18:40:23 ÖS Gönderen: Tonyukuk » Logged
Foxbat
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Aralık 03, 2022, 18:47:25 ÖS »

Aslında Redditte yabancı bir sayfaya sorduğumda yapamayacağım söylendi ama biz Türkler genelde bu tarz "yapılmaz" denilen işlemci pini değişimi gibi işleri bile yaptığımız için belki aranızda bir yöntem bilen vardır diye buraya da sormak istedim.

Ben de bu Türk kim diye merak etmiştim.

Kahkaha
Dramelle olmaz. Spiral aleti lazım. Ucuna polisaj süngeri takınca onunla çok daha kolayca halledilir. Ön cam hikayesi son dönem flat ekranlı tüplü tvlerde var. Oda tüpteki dışbükey görüntüyü görmeyelim diye yapılmış bir çözüm diyelim. Onun haricinde tüm CRT tv ve monitörler yekparedir. Ekstra önünde bir cam yüzey yoktur.

Elimde ne dramel ne de spiral var olsa bile kendime pek de güvenmiyorum
Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Aralık 03, 2022, 19:07:52 ÖS »

Bilgi edinmek için soruyorum. Merak ettiğim bir konu. Buradaki değiştirilebilen içe patlama koruması ne anlama geliyor peki? (ekteki foto benim tv'den)

* IMG_20220330_155606.jpg (160.32 KB, 648x378 - Görüntüleme: 98 kez.)

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Aralık 03, 2022, 19:21:19 ÖS »

ben kendim arabanın camlarına seryum oksid uygulaması yaptım bi ara hemde matkapla yaptım gayettte memnun kaldım durum şu zımpara artı çeşitli işlemelerden geçirerek gayet güzel sonunç alınabilir ben memnun kaldım seryum oksid ugulamasından ama aynı seryum oksidi birine verdim o beğenmedi internette videolar mevcut ancak el işçiliğin varsa kendine güveniyorsan yapmanı tavsiye ederim eğer elin yatkın değilse çizikle kulanmaya devam et örnek video linki
https://www.youtube.com/watch?v=pI18px76__8
« Son Düzenleme: Aralık 03, 2022, 19:26:23 ÖS Gönderen: ibo1973 » Logged
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Aralık 03, 2022, 19:33:53 ÖS »

Ekrana bir şeyler sürüp çizik yok etmeni tavsiye etmiyorum, hatırladığım kadarıyla daha önce bende böyle şeyler denemiştim daha kötü hale gelmişti,  elde ettiğim sonuç gaussian blur efekti olmuştu.  Kahkaha

En iyi çözüm ekran koruyucu gibi geldi.

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: