Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetTüplü televizyonda ön cam değişimi
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Tüplü televizyonda ön cam değişimi  (Okunma Sayısı 4824 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Foxbat
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Aralık 03, 2022, 19:49:49 ÖS »

Ekrana bir şeyler sürüp çizik yok etmeni tavsiye etmiyorum, hatırladığım kadarıyla daha önce bende böyle şeyler denemiştim daha kötü hale gelmişti,  elde ettiğim sonuç gaussian blur efekti olmuştu.  Kahkaha

En iyi çözüm ekran koruyucu gibi geldi.

Redditte biri önermişti bunu benimde aklım n64'ün blurlu görüntüsü geldi ve vazgeçtim Kahkaha
ancak el işçiliğin varsa kendine güveniyorsan yapmanı tavsiye ederim eğer elin yatkın değilse çizikle kulanmaya devam
Sanırım öyle yapıcam gibi duruyor

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Aralık 03, 2022, 20:00:59 ÖS »

Ekrana bir şeyler sürüp çizik yok etmeni tavsiye etmiyorum, hatırladığım kadarıyla daha önce bende böyle şeyler denemiştim daha kötü hale gelmişti,  elde ettiğim sonuç gaussian blur efekti olmuştu.  Kahkaha

En iyi çözüm ekran koruyucu gibi geldi.
bir önceki mesajımda yazdığım kısmı gözden kaçırdın sanırım ben kendim arabama uyguladım ve çok memnun kaldım aynı seryum oksidi bir tanıdığa verdim o memnun kalmadı (sanırım beceremedi) Bu şu anlama geliyor bence kişinin el becerisi varsa düzgün bir uygulama yapabilirse benim düşünceme göre o ekranın camı ilk alındığı günkü hale dönebilir ancak el becerisi olmayan birinin elinde daha kötüde olabilir daha kötü olduğunda uygulamayı tekrar yaparak düzeltme şanşı olabilir. Bunun için önce farklı camlarda deneme yaparak el bencerisi kazanıp sonra uygulama yapma yoluna gidilebilir yada el becerisi olan birine yaptırılır parasıyla yada parasız yada hiç bir şey yapmaz öylede kullanılabilir.
Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Aralık 03, 2022, 21:35:33 ÖS »

Doğru ekipman ve biraz titiz işçilik ile yapılamıyacak birşey yok. O çizik giderme aletleri her yüzeyde işe yaramaz. Birde polisaj plastik yüzeylere uygulanmaz. Çünkü yapılan işlemde ısı oluştuğu için plastik ister istemez deforme oluyor. Metal Cam Plex ve Cila yüzeylerde sonuçlar gayet başarılı. Önemli olan pif nokta tek bir noktada sabit kalmadan dairesel hareketlerle yüzeye o malzemeyi yedirmek. Hatta gitar kasasını partlatmaya yarayan waxlar bile bu işi görür. Kılcal çizikleri çok güzel kapatıyor.
Najaz
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Aralık 04, 2022, 10:58:42 ÖÖ »

Bilgi edinmek için soruyorum. Merak ettiğim bir konu. Buradaki değiştirilebilen içe patlama koruması ne anlama geliyor peki? (ekteki foto benim tv'den)

"değiştirilebilen içe patlama koruması" diye tanımladığınız şey, TV tüpüne entegre olan bir özellik; tüpten bağımsız ve ayrıca değiştirilebilen bir bileşen değil.

Üretici uyarı mesajındaki "replace with a tube of the same type" cümlesiyle, TV'nin tüpü değişmesi gerekiyorsa, aynı özelliği taşıyan bir tüple değiştirilmesi gerektiğini ifade ediyor.
Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Aralık 04, 2022, 14:53:54 ÖS »

Anlaşıldı. Teşekkür ederim...

Aktug
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Aralık 04, 2022, 17:48:38 ÖS »

Seryum oksit ile 12 yıl önce kendi aracımın camında polisaj ile çalışmıştım. Çiziği tam olarak gidermesi için ya dolgu yapması lazım ya da bütün yüzeyi inceltip çiziğin dip seviyesine getirmesi lazım. İkisinden birisini yapabilse bile yine kırılma ya da dalgalanma kendini belli edecektir. Hatırladığım kadarıyla seryum oksit çizik içerisine ince bir dolgu yapıp "V" formundaki çiziğin üst iki köşesini yuvarlatıyordu. Araç camında bu etkili oluyor ama monitör camında cam ışık-görüntü kaynağıyla bitişik olacağı için yine "ben buradayım" diyecektir. Çok çok ince işçilikle çalışırsa beli belirli açılardan bakıldığında kaybolmuş gibi gözükebilir.

Uygulama yapılacaksa televizyonun plastik aksamının tamamen sökülüp tüpün ön camının tamamen çıplak kalması gerekiyor. Aksi durumda seryum oksit plastik aksamda ağartma-aşındırma yapılabilir. Yine malzeme fazla kullanılırsa tüple-plastik çerçeve arasına girip konuyu daha da can sıkıcı hale getirebilir.

Geçtiğim aylarda 20" Sony CRT monitöre temizlik-retrobright işlemi yaptım. Üzerindeki plastik aksamın sökülmesi, tüpün deşarj edilmesi v.s bile başlı başına bela. 
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: