Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore GenelCommodore 1541 Disk Drive Fiyatı
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Commodore 1541 Disk Drive Fiyatı  (Okunma Sayısı 4943 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hawk2022
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« : Ocak 08, 2023, 17:37:33 ÖS »

Merhabalar, retro pc parçaları toplarken elime bir yerden Commodore 1541 Disk Drive geçti, cihazı satmak istiyorum ancak Commodore ve donanımları konusunda hiçbir bilgim/fikrim yok. Fiyat belirleme konusunda, bu konuda uzman olan arkadaşlarımın samimi yardımına ihtiyacım var.

Cihaz, çiziksiz şekilde temiz, güç ve ara bağlantı kablosu mevcut, garanti belgesi vb. orijinal zarfında, kullanım kılavuzu çiziksiz-temiz, 5.25" Test Disketi zarfında mevcut, hatta taşıma esnasında okuyucu kafası zarar görmesin diye disket bölümüne takılan kağıt aparat bile durmakta.

Türkiye'deki hiçbir satış platformunda satışı yok. Fiyat belirleme konusunda bana yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.   
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ocak 08, 2023, 17:42:51 ÖS »

Merhabalar fotoğraf var mıdır? Buradaki arkadaşlarımız samimi bir şekilde yardımcı olacaklardır ancak yeni üyesiniz ve sizin de samimi olduğunuz konusunda emin olmamıza ihtiyacımız var. Sizi tenzih ederek başka bir satıcının ilanını almadan fiyat sorma gibi bir durum olmaması acisindan foto rica ederiz. Teşekkürler
« Son Düzenleme: Ocak 08, 2023, 18:00:22 ÖS Gönderen: onursapci » Logged

C64 ve A500 gerisi teferruat
Hawk2022
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ocak 08, 2023, 18:09:58 ÖS »

Site kuralları ve sizlerin hassasiyetlerine saygım sonsuz, ancak ben burada site üzerinden birşey satmak için bu soruyu sormadım. Kendi çapımda hobi olarak 90'lı yıllara ait pc kolleksiyonu yapıyorum ve bu süreçte elime söz konusu cihaz geçti.

Belirttiğim gibi, Commodore ve bileşenleri konusunda bilgi sahibi değilim ve bu konuda en güvenilir bilgiyi sitenizden alabileceğimi düşündüm. Amacım siteniz üzerinden cihazın ticaretini yapmak değil, tabi ki sitedeki arkadaşlarımdan talep gelirse; bu cihazın kıymetini bilen bir arkadaşıma vermeyi de çok isterim.

Türkiye'de satışını göremedim, yabancı satış sitelerinde fiyat aralığı uçurum şekilde ve bir fikir sahibi olamadım. En güvenilir bilgiyi sizlerden alabileceğimi düşündüm ve sizlerden yardım talep ettim. Saygılarımla.

onursapci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ocak 08, 2023, 18:15:44 ÖS »

Fotoğrafları 1 megabayt geçmeyecek şekilde ekran görüntüsü gibi kaydedip yüklerseniz yardımcı oluruz. Buradan satmanızda da hiçbir sakınca yok memnun oluruz aksine. Fotoğraf yüklememenizde herhangi bir neden mi vardır onu anlayamadım. Hem ürünün görselini görürsek çok daha net bir fiyat biçebiliriz bence

Hawk2022
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ocak 08, 2023, 18:35:09 ÖS »

İlginize teşekkür ederim, fotoğraf yüklememde hiç bir sakınca yok tabiki, yarın atölyeye gittiğimde ayrıntılı olarak çeker yüklerim.

Bir soru sorulması durumuna bu kadar şüpheci yaklaşılmasını yadırgadım sadece. Sadece bir soru sordum; bir şey pazarlamaya çalışmadım, kimseye birşey vermeye çalışmadım, pazarlık oluşturmaya çalışmadım. Amacım satmak bile değildi ve halen değil. Bilmediğim ve ilk defa gördüğüm bu cihazın fiyatını öğrenmek istedim sadece ve bunun içinde en güvenilir bilginin olacağını düşündüğüm sizlere yazdım. Teşekkür ederim.   
onursapci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ocak 08, 2023, 18:44:34 ÖS »

Biz teşekkür ederiz

Feandreu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ocak 08, 2023, 19:34:59 ÖS »

Merhabalar, öncelikle foruma hoş geldiniz. 1541 fiyatları ortalama amibay, lemon64 tarzı retro içerikli forumlarda $45, ebay gibi genel içerikli satış platformlarında $60-$70 aralığında gidiyor. Kargo-gümrük tarzı şeyler de devreye girince bize 1800-2000 lira civarı bir tutara geliyor. 3 aşşağı-5 yukarı fiyat aralığı bu. Türkiye'de satıcısı da alıcısı da az. Kutulu, tertemiz 2500 liraya denk gelmek de mümkün, "güneş sisteminde tek 50000 liraya" denk gelmek de. Ne yazık ki son zamanlarda bu tarz şeylere fiyat biçerken tek rakibimizin vicdanımız olduğu bir dönemdeyiz.

Bu cihazlara fiyat biçerken, kondisyonu ve çalışıp-çalışmaması oldukça önemli detaylar. Mekanik aksamını tamir etmek-yenilemek kallavi bir uğraş, ulaşması zor-pahalı parçalar gerektiriyor. Tamiratı geçtim, hizalama işlemi bile ayrı bir uğraş. Sağlam olup-olmadığını test etme imkanınız olmadığını tahmin ettiğimiz için en azından fotoğrafına bakıp kondisyonuna göre bir fiyat biçeriz.

Bir de forum kurallarını askeriye kuralları gibi düşünün. Askerliğim boyunca hiç su içerken koşan birine denk gelmedim, ama bize imzalattılar o kağıdı. Demek ki birisi su içerken koşmuş başına olmadık işler gelmiş 😁 Size karşı bir güvensizlik olarak algılamayın.
Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ocak 08, 2023, 19:37:07 ÖS »

Selamlar,

ilk mesajınızda satmak istiyorum demişsiniz. Bu forumdan değil demişsiniz ama bu forumdan fiyat bilgisi talep etmişsiniz.

Doğru mu anlıyorum? yazdıklarınızdan onu çıkardım.

Aslında sıkıntı şu üyelik sözleşmesini okumadan kabul etmişsiniz. Üyelik sözleşmesinde açıkça ilk mesajınızda kendinizi tanıtmanızı istediğimizi, bunu yapılmamasının hoş karşılanmayacağı belirtilmiş.

Sorunuza da yanıt vereyim. Alıcısına kondisyonuna göre minimum 500 TL maksimum 2000 TL eder. Ama disket seçmemesi, sorunsuz okuması, kondisyonunun iyi olması ve herhangi bir mod işlem görmemiş olması gibi bir çok kriter durumu değiştirir.

500 tl çalışan disket seçen bir sürücü fiyatı olabilir. 2000 tl ise neredeyse sıfır kondisyonda ve %100 stabil çalışan bir cihazın fiyatı olabilir.

Merhabalar, retro pc parçaları toplarken elime bir yerden Commodore 1541 Disk Drive geçti, cihazı satmak istiyorum

Alıntı
Fiyat belirleme konusunda bana yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Site kuralları ve sizlerin hassasiyetlerine saygım sonsuz, ancak ben burada site üzerinden birşey satmak için bu soruyu sormadım.

* Capture.JPG (154.47 KB, 976x861 - Görüntüleme: 289 kez.)

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
Hawk2022
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ocak 08, 2023, 19:46:45 ÖS »

Verdiğiniz aydınlatıcı bilgiler için teşekkür ederim. Saygılarımla, iyi akşamlar.
emarti
Uzman

Only Amiga Makes It Possible █

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Ocak 08, 2023, 23:15:04 ÖS »

Serbest piyasa dolar sabit istediğin fiyata satışa koyabilirsin. Piyasa dengeyi bulur; sen de.

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB | https://c64kernal.com Genesis

READY.
SYS(64767): EMARTI
buraksoner34
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ocak 09, 2023, 17:00:30 ÖS »

ben yaklaşık 7-8 ay önce 1400 tl ye sattım çok temizdi.. geçenlerde de bir sitede görmüştüm 1.5-1.8 arası ideal sanki
muhendis
Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Ocak 09, 2023, 18:43:38 ÖS »

hawk merhaba sizin kafanızda makul bir fiyat varmı ? talib olabbilirim teşekkür ederim
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: