Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetCommodore Amiga oyun çeken eski dükkanlar
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Commodore Amiga oyun çeken eski dükkanlar  (Okunma Sayısı 9311 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Aralık 12, 2024, 08:02:59 ÖÖ »

Bir zamanlar tanışmıştık. O dönemler her yerde çekim 10 TL idi. Çektirdiğim disketin birinde Joy Bilgisayarın reklamını gördüm. Daha yakın diye; Joy Bilgisayara uğramaya başladım.

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Aralık 12, 2024, 08:06:44 ÖÖ »

Galiba forumda sahibi . Ama ben başlığı yanlışlıkla sildigimden herşey gitti

C64 ve A500 gerisi teferruat
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Aralık 12, 2024, 10:12:49 ÖÖ »

Daha önce vefat haberini okumuştum. Allah rahmet eylesin.

https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=18969.0

Amiga fanatiği.... 

LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 2000
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
sys64738
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Aralık 18, 2024, 20:32:24 ÖS »

Çok yazık olmuş başlığın gitmesi. En yakın zamanda kafamı toparlayıp tekrar yazacağım. Yazı dediğiniz nedir ki zaten yine bizlerin o güzel anıları. Silinmesi sebebiyle yeniden yad eder yazarız birşey olmaz.

-----------------------
Sys64738              -
----------------------------------
Resetçi geldi hanıııııııııımmm!!!-
----------------------------------
unay
Üye

Amstrad CPC sever

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Aralık 19, 2024, 08:19:15 ÖÖ »

Yazıcıoğlu'nda Uygar Elektronik vardı, hatta 90 larda kopya oyun çekmekten ceza yemiş ilk yerlerdendir muhtemelen. Yine yazıcıoğlu'nda Amstrad oyunlarını hem kasete hem diskete çeken Dağbim Bilgisayar Ali Rıza abi vardı, rahmetli oldu çok iyi insandı. Yine hatırladığım kadıköy rıhtım caddesi ara sokaklarda Atari'ye oyun çeken Geka bilgisayar ve yerini hatırlamadığım Göge bilgisayar vardı.

Yazıcıoğlu'nda Amstrad'a oyun çektiğim dönemlerden kalma mecidiyeköyde Ekonomat ve şişlide Memoreks vardı. Hatta bir gün bakırköyden bir firmadan 2 arkadaş ellerinde 50 ye yakın disket ile gelmişler, oyun takası önermişlerdi. Altın küpü bulmuş gibi olmuştum.
dodogildo
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Aralık 19, 2024, 12:13:23 ÖS »

mecidiyeköyde Ekonomat ve şişlide Memoreks vardı.

Memoreks'in Amstrad kasetleri için oluşturduğu format (kutu, açıklama) kalitesi efsaneydi. Tüm ülkede ilgili ilgisiz bilgisayarcı, elektronik dükkanı, kırtasiyeci gibi yerlere oyunların dağıtımını sağlamıştı. Kötü yanıysa, yeni oyunları pek getirmezlerdi. (Herhalde kaset çoğaltma sürecini, kutulama kalitesini ve dağıtımını abarttıkları için: kataloğu güncellemek onlar için kolay olmuyordu.)

Bir gün Nişantaşı'ndaki yerlerine gitmiştim. Laser Basic seti alacaktım ve bunu sadece kendi ofislerinden satıyorlardı. Bir odada, ekranın karşısında deliler gibi Operation Wolf oynayan bir çocuk vardı. Sorduğumda oyunun tüm level'larının sorunsuz yüklendiğinden ve master'ın bozuk olmadığından emin olmak istediklerini söylemişlerdi. Bunu her oyun için yapıyorlardı..

Memoreks'in kısa süreli bir Sizin Amstrad dergisi yayınlama macerası da hatırlardadır. Dergideki oyun tanıtımlarının çoğu, yeni oyunlar yerine kendi kataloglarındaki demode oyunlar hakkındaydı. Mizanpaj, yazılı ve görsel içerik İngiliz Amstrad Computer User dergisinden alınıyordu.

Komik bir detay, Memoreks logosu Goonies'den araklanmıştı.

« Son Düzenleme: Aralık 19, 2024, 15:42:08 ÖS Gönderen: dodogildo » Logged

Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Aralık 19, 2024, 14:44:36 ÖS »

Memoreks 'in adı da Memorex'den araklanmış zaten Kahkaha

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
unay
Üye

Amstrad CPC sever

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Aralık 20, 2024, 18:44:10 ÖS »

Memoreks Amstrad camiasında gerçekten iz bırakmıştır. Dodogildo'nun dediği gibi dergi, logo (bunun da alıntı olduğunu bilmiyordum, öğrendim.) (ç)alıntı da olsa kaset dizaynı dahil iyi işlerdir.
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Temmuz 16, 2025, 12:16:33 ÖS »

Bu arada üzücü de olsa haber vermek zorundayım. Joy Bilgisayar artık kapandı.

Amiga fanatiği.... 

LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 2000
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Temmuz 16, 2025, 12:43:05 ÖS »

Bu arada üzücü de olsa haber vermek zorundayım. Joy Bilgisayar artık kapandı.

Çok üzüldüm, bir garip oldum..  Yan çekmecemde Joypack disketi var hala..

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Temmuz 16, 2025, 18:19:10 ÖS »

Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Temmuz 16, 2025, 21:57:11 ÖS »

Burayı kimse mi bilmiyormuş ya

https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=21375.0

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
sgi
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Temmuz 24, 2025, 06:47:43 ÖÖ »

Gümrah'ın Çınar Caddesi'ndeki eski dükkanı güzel, huzurlu bir yerdi. Gerçi o zamanlar bütün bilgisayarcı dükkanları güzel gelirdi bana Oğuz Gümrah'ın babası eski tv tamircisi, Oğuz bilgisayarcı olmuş. Şimdi bunu buraya yazmak ne kadar doğru olur bilmem ama Oğuz biraz sevimsiz bir adamdı. Sonra Atalar'a taşındı, Semiha Şakir lisesinin karşısında minibüs caddesinde bir binanın ikinci katında bir yer açtı. Oraya hiç gitmedim, muhasebe yazılımı vs gibi bir şeyler satıyor sanırım, tabeladan anlaşılan o. Hala da orada o ofis.
« Son Düzenleme: Temmuz 24, 2025, 07:06:58 ÖÖ Gönderen: sgi » Logged
lunarstrain
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Temmuz 24, 2025, 09:42:33 ÖÖ »

Gümrah'ın Çınar Caddesi'ndeki eski dükkanı güzel, huzurlu bir yerdi. Gerçi o zamanlar bütün bilgisayarcı dükkanları güzel gelirdi bana Oğuz Gümrah'ın babası eski tv tamircisi, Oğuz bilgisayarcı olmuş. Şimdi bunu buraya yazmak ne kadar doğru olur bilmem ama Oğuz biraz sevimsiz bir adamdı. Sonra Atalar'a taşındı, Semiha Şakir lisesinin karşısında minibüs caddesinde bir binanın ikinci katında bir yer açtı. Oraya hiç gitmedim, muhasebe yazılımı vs gibi bir şeyler satıyor sanırım, tabeladan anlaşılan o. Hala da orada o ofis.

Forumda olabilir mi acaba? Benim de o dükkanda çok anım var. Amiga'yı oradan ikinci el almıştım, ilk getirdim eve çalışmadı, bir iki gitti geldi. Sonra rom 1.2 olduğu için bazı oyunları açmadı. Ben de gittim dükkana o kadar diskete oyun çektiren çocuğun içinde Oğuz abi bana sattığın Amiga hiçbir işe yaramıyor, sen bana iteledin bunu gibisinden konuştum, getir halledeyim dedi bu sefer. 1.3 rom taktı, sorunlarım çözüldü sonra.
sgi
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Temmuz 25, 2025, 03:39:29 ÖÖ »

Forumda olabilir mi acaba? Benim de o dükkanda çok anım var. Amiga'yı oradan ikinci el almıştım, ilk getirdim eve çalışmadı, bir iki gitti geldi. Sonra rom 1.2 olduğu için bazı oyunları açmadı. Ben de gittim dükkana o kadar diskete oyun çektiren çocuğun içinde Oğuz abi bana sattığın Amiga hiçbir işe yaramıyor, sen bana iteledin bunu gibisinden konuştum, getir halledeyim dedi bu sefer. 1.3 rom taktı, sorunlarım çözüldü sonra.
Bir zamanlar KMP TV vardı Kartal Maltepe Pendik yerel TV. Bir gün gittik Oğuz Amiga'da deluxe paint açmış meşhur Porsche 911 imajına bakıyor, şimdi araştırmaya üşendim lansman imajlarından veya Jim Sachs'ın işlerinden biri olabilir. Dedik abi bu ne, KMP için hazırladığım bazı olaylar demişti. Bunu da unutmam nedense. Sanki bana Industrial Light & Magic CGI artisti idi, o havayla konuşmuştu.

Bir de o zaman Çınar caddesi'nin minibüs yoluna en yakın noktasında bir gazete bayii vardı, ilk defa sarı Commodore dergisini orada görüp almıştım. Her ay yürüye yürüye gider dergi alırdım, yeni sayıyı almak için sabırsızlanırdım. Bazen hiç gelmez veya geç gelirdi. Ne günler. Şimdi gazete bayi filan hak getire. Varoşlarda hiç yok, merkezi yerlerde tek tük.

Bir de Kadiköy'de Ziverbey minibüslerinin son noktasında, rıhtıma dik inen sokakta bir ayakkabıcının üstünde adını hatırlayamadığım bir yer vardı. Minibüsten iner inmez dükkanın önüne gelirdik. İkinci kata çıkıp disketleri bırakır Saray'da pizza mizza yer dönüşte oyunları alırdık. Bir gün bu adını hatırlayamadığım bilgisayarcıdaki eleman beni çok nerd görmüş olacak ki boşver bu işleri biraz gez dolaş başka şeylere bak demişti. Tabi bir daha oraya gitmedim, boyut bilgisayar olabilir belki adı, emin değilim. Çok gücüme gitmişti o tavır, bunu da hiç unutmam.

Elektronik komponent satan esnaf ve bilgisayar (korsan oyun satma) işini çok eksantrik insanlar yapıyordu, neden bilmem. Galiba şimdiki internet kafeler gibi tekinsiz tipler ve yerlerdi bunlar. Buralardan çok iyi çevre kuranlar da vardır ama ben öyle bir dükkana rastlamadım. Internet alışverişi çıktı da kurtulduk her türlü esnafla muhatap olmaktan.

Düşündükçe aklıma geliyor Pendik'te dükkanda oyun çekmediği zamanlar Atari ST ile müzik yapan biri vardı adını hatırlayamadım, benim bir arkadaş o dükkandan çıkmazdı bilmem ne abi (Cem olabilir) öyle süper böyle harika biri diye de kafamızı ütülerdi akşama kadar... Benim müzikle bir alakam olmadığından ilgimi çekmezdi, gitmezdim. Bu arkadaş yıkılıp kalır elemana salça olurdu akşama kadar
« Son Düzenleme: Temmuz 25, 2025, 04:04:26 ÖÖ Gönderen: sgi » Logged
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: