Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore YazılımKasete oyun yazma ve kafa ayarını yapma
Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Kasete oyun yazma ve kafa ayarını yapma  (Okunma Sayısı 17787 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #30 : Ocak 19, 2023, 09:07:13 ÖÖ »

Alttaki linkten kartuş hakkında daha detaylı bilgiler bulabilirsiniz.

https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=11034.0

AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #31 : Ocak 19, 2023, 09:08:05 ÖÖ »

IRQ HACK64 için buraya yazabilirsin Kaan abinin elinde varsa satabilir.
https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=12852.0

Dataset için led devreleri var. Onlardan bir tane yaparsanız. Uzun süre rahat kullanırsınız. Oyundan oyunada kafa ayarı fark ediyor sanırım o yüzden böyle bir devre daha iyi olacaktır. Elinde olan bir arkadaş var ise paylaşabilir bu konu hakkında bir konu açabilirsiniz. Belki yapımı çok basittir. Sizde evde yaparsınız.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #32 : Ocak 19, 2023, 09:17:53 ÖÖ »

Bence siz henüz bir cihaz satın almayın, iyice deneyim kazanmayı bekleyin, ondan sonra neye ihtiyacınız olduğuna zaten karar verirsiniz.

yucelbilik
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #33 : Ocak 19, 2023, 12:25:49 ÖS »

Wizofwor’un değindiği nokta önemli; program yazıp yüklediğiniz teyp ünitesini değiştirmediğiniz veya kafa ayar vidasıyla oynamadığınız sürece yazdığınız programı okuması gerekir çünkü hala yazarken kullandığı ayar değişmemiştir. Eğer yükleme hatası veriyorsa, büyük ihtimalle teyp ünitesinin okuma kristal kafası ömrünü tamamlamıştır, değişmesi gerekir.
« Son Düzenleme: Ocak 19, 2023, 12:29:52 ÖS Gönderen: yucelbilik » Logged

yb
Ramalasamala
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Ocak 19, 2023, 12:40:48 ÖS »

Yazdığım , normal evimdeki müzik seti okuyan ise dataset.
Demek istediğim bu ses şiddeti sesin ayarları vs kaynaklıysa nasıl bir ayar yapmam gerekiyor aygıtlarda sorun olduğunu sanmıyorum.
yucelbilik
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #35 : Ocak 19, 2023, 12:58:18 ÖS »

Neden datasette kayıt yapmadınız. Yazdığınız programı C64 den müzik setine nasıl bir bağlantı ile kaydettiniz? İki farklı cihazın kafa ayarları mutlaka farklıdır.

yb
Ramalasamala
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Ocak 19, 2023, 13:00:59 ÖS »

Şöyle c64 ü müzik setine bağlamadım setten pc ye bağladım audio tap ile kayıt ettim sonra kasedi c64 e taktım daha kesin çalışan bir kayıt yöntemi varmı?
yucelbilik
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #37 : Ocak 19, 2023, 13:08:35 ÖS »

Bu anlattığınız bağlantıları yapıp kayıt yapan bir c64 kullanıcısına bir şey söylemek doğru olmaz, siz uzmansınız zaten Ama merak ettim, madem klavyeden bir şey yazdınız  C64C e dataseti bağlayıp, “save” diyerek doğrudan datasete kayıt yapsanız iyi olmaz mı?

yb
yucelbilik
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #38 : Ocak 19, 2023, 13:23:22 ÖS »

Forumda @Remzi hocamın bir projesi vardı linki aşağıda. sizin sorunuzun tam karşılığı bu olur sanırım, bir inceleyin isterseniz. Kendisi ile bir temasa geçin belki elinde vardır,
https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=17219.msg263999#msg263999

yb
Ramalasamala
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #39 : Ocak 19, 2023, 13:24:45 ÖS »

Datasete neyi kaydedicem ?
Ramalasamala
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Ocak 19, 2023, 13:26:03 ÖS »

Demek istediğiniz dataset i pc ye bağlamakmı
yucelbilik
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #41 : Ocak 19, 2023, 13:36:09 ÖS »

Audiotap ile kasete kayıt yaparken “to a sound” seçeceğini kullanmanız lazım, “to a WAV” seçeneğini değil.

yb
yucelbilik
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #42 : Ocak 19, 2023, 13:37:18 ÖS »

Başka da bir şey  gelmiyor aklıma. Bildiklerimin hepsi bu kadar zaten 

yb
Ramalasamala
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #43 : Ocak 19, 2023, 13:44:19 ÖS »

Zaten 2 yontemlede yaptım invert sound ta yaptım farklı bir şekilde kasete oyun yazma yöntemi yokmu? Yada DB si falan önemli mi frekansı falan.
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #44 : Ocak 19, 2023, 13:56:21 ÖS »

C64 le klavyeden oyun kodladığınızı varsayarsak:
Bu kodları kasete (dataset ile) kayıt yapabilirsiniz.

Yanlış hatırlamıyorsam. Datasetteki record ve play tuşlarına aynı anda basıp. (Tuşlar Kilitleneceklerdir) daha sonra
Save "Program İsmi" yada sadece Save yazıp enterladığınızda kaydın başlaması lazım.
Bu kodları tekrar yüklemek için; kaseti sinyal başlangıcının olduğu yere sarıp load yazıp enterlamanız yeterli olur.

Tabi senelerdir uğraşmıyorum. Hatalı eksik anlatım olmuş olabilir. Bilen bir arkadaş teyit edebilir.

Bu işlemleri doğru yaptığınız halde, yükleme yapmıyorsa, dataset ile ilgili bir sorun vardır.

Hatta datasetin düzgün çalıştığını teyit etmek için; kısa bir kod yazıp, kasete kaydedip yeniden çalıştırmayı deneyebilirsiniz.
Daha sonra kafa ayar vb. konularına geçersiniz.

Konuda kafa ayar ledinden bahsedilmiş. Zamanında C64 datasetim için yaptırtmıştım. Çok faydalı oluyor. Zahmetsizce kafa ayarı yapılabiliyor.

Datasete neyi kaydedicem ?

Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: