Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore YazılımKasete oyun yazma ve kafa ayarını yapma
Sayfa: 1 2 3 [4] 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Kasete oyun yazma ve kafa ayarını yapma  (Okunma Sayısı 1640 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yucelbilik
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #45 : Ocak 19, 2023, 13:57:44 ÖS »

Ses şiddetini ayarlamak datasetten PC ye aktarırken önemli. Ama hazır tap uzantılı oyunu Datasete kaydederken gerekmiyor. Küçük bir ayrıntı ama şu da önemli, programda OK butonuna tıklamadan önce datasetin REC ini başlatın sonra Ok ye tıklayın.

yb
Ramalasamala
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #46 : Ocak 19, 2023, 13:58:02 ÖS »

Şimdi koca oyunu basicten nasıl yazacaz çok uzun sürmezmi ?
Ramalasamala
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #47 : Ocak 19, 2023, 13:59:11 ÖS »

Hazır tap dosyasını datasete nasıl kayıt edicez benim yaptığım audio tap yöntemini mi kastediyorsunuz.
yucelbilik
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #48 : Ocak 19, 2023, 14:08:30 ÖS »

Sizin anlattığınıza göre siz doğrusunu yapmışsınız, ama ben de bir sıralama yapayım.
- Audiotap programı başlat.
- Convert from a TAP file. ——-seç
- to a sound——————seç
- OK
- Tap dosyasının yerini göster, (ama “AÇ”ı tıklamıyoruz)
- Datasetin “Rec-Play” tuşlarına bas kayda başlasın
- şimdi tap dosyamızı gösterdiğimiz penceredeki “AÇ” ı tıklayın.
Bu kadar.

yb
Ramalasamala
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #49 : Ocak 19, 2023, 14:12:24 ÖS »

Aynen peki kafa ayar dışında tek sorun kaydeden aygıt ile mi alakalı yada okuyan yani sorunun bir ses ayarında olmadığınımı söylüyorsunuz.
yucelbilik
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #50 : Ocak 19, 2023, 14:13:01 ÖS »

Audiotap progress status göstergesi bandın kayıt hızı ile orantılı yani çok yavaş ilerliyor ise kayıt doğru yapılıyor demektir. Bu kaydı dataseti PC’ye bağlayarak yapsanız yüzde yüz çalışır, ama başka bir cihazda yapar datasete takarsanız kafa ayarları tutmayabilir.

yb
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #51 : Ocak 19, 2023, 14:15:13 ÖS »

Deneme amaçlı kısa bir kodda yazabilirsiniz demiştim. Bu konuda kafa ayar programı paylaşılmış.
İsterseniz onu kodlayıp, kasete kaydedip yeniden yükleyin. Sorunsuz kayıt, yükleme yaparsa en azından datasetin sağlam olduğu anlaşılır. Aklınızda kalmaz.

Şimdi koca oyunu basicten nasıl yazacaz çok uzun sürmezmi ?

yucelbilik
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #52 : Ocak 19, 2023, 14:16:03 ÖS »

Kesinlikle ses ayarında değil  Audiotap tap dan sounda kayıtta kendi ayarlarını yapar, ben diz üstünde çok kullandım bunu ama ben doğrudan dataseti bağlamıştım yazanda okuyanda aynı cihaz olmuştu,

yb
Ramalasamala
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #53 : Ocak 19, 2023, 14:16:32 ÖS »

Kafa ayar için kodla yapılıyor dediğim yazılımı yazıp deneyeceğim onun dışında waw yapıp audiacity ile de kayıt ettim pc sesi full idi aygıt mic sesi ise balance modundaydı onu da full yapıp deneyeceğim audiacity de sesin uzunluğu 5 dk idi büyük ihtimalle hızda sorun yok çünkü yanlış hatırlamıyorsam audiacityden aldığım ses ile direk olarak to a sound seçeneği ile aldığım aynı uzunlukta idi.
Ramalasamala
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #54 : Ocak 19, 2023, 14:20:05 ÖS »

Cengiz demir o kafa ayar programını yazdım save aldım fakat load lar iken "data error in 13" tarzı bir hata aldım sorun kasette de olabilirmi çünkü ürünü aldığımda gelen dragon ninja oyununun Bi kısmını yüklüyor tabi sonra bozuluyor ama yüklediği için bence hata yoktur sonuçta oyunuda buluyor fakat load diyince error veriyor.
yucelbilik
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #55 : Ocak 19, 2023, 14:29:08 ÖS »

Hocam Audacity programında kayıt yaparken sesin çok şiddetli olması iyi değildir -1 +1 bandına tam oturmalıdır içinde de kalmamalıdır, taşmamalıdır da, her bilgisayarın ses ayarına göre değişir mesela benim bilgisayarımda yüzde 30 ses ayarı banda sesi tam uturtur.

yb
Ramalasamala
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #56 : Ocak 19, 2023, 14:30:53 ÖS »

Ben 0 db yani tam ortada kayıt yapıyordum youtubede sesi fulledikleri içinde bende öyle yaptım tam oturur derken onun yüzde kaçta oturduğunu nereden anlarız.
yucelbilik
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #57 : Ocak 19, 2023, 14:47:49 ÖS »

-Kasetçalara sağlam bir oyun veya program kaseti koyun
- Play tuşuna basın.
- Audacity programını başlatın ve “Kayıt” tuşuna basın.
- programın sol orta kısmında mikrofon ses ayarını bulun ve -1 +1 bandını tam doldurana kadar sağa sola kaydırın, bu sizin bilgisayarınızın ayarıdır
- kaydı durdurun kaseti başa sarın
- temiz kayıt için ayarlar tamam.
- sesi Export to WAV olarak kaydedin.
Yapılacak bir iki iş daha var aklıma gelmedi, ben akşam size bir PDF kılavuz göndereyim.

yb
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #58 : Ocak 19, 2023, 14:58:07 ÖS »

-2dB civarında bir seviyeye normalize etmek faydalı olur diye düşünüyorum.

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #59 : Ocak 19, 2023, 15:01:21 ÖS »

Kasette de sorun olabilir, datasette de. Dataseti doğrulamadan, düzgün çalıştığından emin olmadan, diğer yaptığınız işlemler biraz boşa kürek sallamak gibi olacaktır.

Dragon Ninja'yı;
yazdığınız kafa ayar programı ile datasetin kafa ayarını yaptıktan sonra mı yüklediniz ?
Herhangi bir oyunu, programı, datasette düzgün yükleyip çalıştırmadan datasetten de emin olamazsınız.

Cengiz demir o kafa ayar programını yazdım save aldım fakat load lar iken "data error in 13" tarzı bir hata aldım sorun kasette de olabilirmi çünkü ürünü aldığımda gelen dragon ninja oyununun Bi kısmını yüklüyor tabi sonra bozuluyor ama yüklediği için bence hata yoktur sonuçta oyunuda buluyor fakat load diyince error veriyor.

Sayfa: 1 2 3 [4] 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: