Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetMINIWARE MHP30 Mini Hot Plate Preheater Hakkında?
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: MINIWARE MHP30 Mini Hot Plate Preheater Hakkında?  (Okunma Sayısı 1342 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Mart 27, 2023, 21:41:14 ÖS »

Kullanan veya bilgisi olan arkadaşlar varsa; MINIWARE MHP30 Mini Hot Plate Preheater hakkındaki düşüncelerinizi merak ettim.

https://www.pcbway.com/project/gifts_detail/MINIWARE_MHP30_Mini_Hot_Plate_Preheater.html

https://youtu.be/7qwftc3q9is

Teşekkürler. Saygılar.

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mart 27, 2023, 23:00:22 ÖS »

laptop ana kartlarını bölgesel ısıtmak kartta yamulma gibi sorular çıkartıyordu bu sebeple anakarttan bga veya başka bir parça sökmek veya takmak için kartın komple 100-150 derece ısıtılması daha iyi sonuçlar için iyi oluyor bu cihaz ufak bir bölgede ısıtma yapacağından büyük kartlarda yamulma veya lehim çatlakları gibi sorunlara sebep olma ihtimali olabilir boyutuna uygun kartlar için ise güzel iş görebilir gibi duruyor. Birde çift tarafı malzeme dizili kartlarda ısının uygulandığı yüzey tarafında kalan mazlemeyi fazla ısıtmak gerekeceğinden ısınan taraftaki malzemeyi bozabilir diye düşünüyorum keza ısıyı direk malzeme üzerinden karta vericeği için fazladan ısı uygulama gerekecektir.
« Son Düzenleme: Mart 27, 2023, 23:30:45 ÖS Gönderen: ibo1973 » Logged
ksercan5
Deneyimli

80ler candır... Commodore fan since ‘86

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mart 28, 2023, 12:00:32 ÖS »

Ben de PCBWAY'deki puanlarımla iki hafta önce aldım. Boyutu küçük, büyük kartlarda alttan destek yapmak gerekiyor. Isıtma ile ilgili bir sıkıntısı yok. 300 dereceye kısa zamanda ulaştı. Üzerine senin yaptığın SD2IEC kartı koydum, krem lehim ile saniyeler içerisinde ATmega644'ü lehimleyebildim. SMD lehim ile neredeyse hiç tecrübem yoktu ama cihaz ile lehim yapmayı başardım. Bence güzel bir cihaz, boyutuna göre amatör olarak uğraşanlar için gayet yeterli, daha fazla cihazı kullandıkça tecrübelerimi paylaşırım. :)Saygılar.

A500 - Rev6 - 1Mb RAM - GOTEK - Multi-rom
C64C - Multikernel cart - TapeCartSD - Pi1541
C64C - EPYX Fastload
Atari 800XL - Restored
Gameboy DMG-01 - RIPS v2 Upgrade
seco.gen.tr | Satış Sayfam
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: