Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetAnnemin kanser ile imtihanı
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Annemin kanser ile imtihanı  (Okunma Sayısı 4925 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 06, 2023, 22:24:08 ÖS »

Günün özeti.
arkadaşlar yazı uzun biliyorum ancak yaşadığımız ve aklımda kalan her detayı sizler ile paylaşmak istedim. kimin başına ne geleceği belli olmaz lütfen kontrollerinizi yaptırın düştüğümüz durumlara düşmeyin diye yaşadıklarımızı paylaşmak istedim. hakkınızı helal edin.

merhaba arkadaşlar. annem(63 yaşında) 16.09.2022 tarihinde rektum kanserine yakalandı. kanser maalesef önden haber vermedi. annemde genel olarak 3-4 gün tuvalete çıkamama problemleri oluyordu ve sonra kendi kendine çözülüyordu. defalarca doktora gittik ve bir sorun olmadığını yaşlılarda olabilecek bir durum olduğunu ve lağman vb. ilaçlar yazıp gönderiyordu. kansere yakalandığını öğrendiğimiz gün 4 gündür tuvalete çıkamadı gündü yine ve ağzından bildiğiniz dışkı çıkmaya başladı. acilen devlet hastanesine götürdük kendi imkanlarımızla. emar - tomografi - ultrason - kan gibi şeylere baktılar ve genel cerrah geldi hemen yatışını yaptılar. 17.09.2022 öğleden sonra ameliyata alındı annem. her şey olabilir hazırlıklı olun dediler bize. 2 saatlik bir operasyonun ardından annem çıktı ve artık annem dışkısını torbaya yapacağını ve çok kan kaybettiğini mucize eseri yaşadığını söylediler. annem çok şanslıymış. 9.5 gün hastane yatışından sonra bizi onkoloji bölümüne sevk ettiler. onkoloji ilk etapta "kapeda" isimli ilaçla tedaviye bağladı. aynı zamanda ışın tedavisine yolladı. ışın tedavisi 28 gün sürdü. ancak ışın ve hap tedavisi çok yorucu ve çok isal yapıcı hale gelmeye başlamıştı ancak umudumuzu kaybetmedik sonuna kadar 28 günü tamamlamaya kararlıydık'ki ışın tedavisinin bitmesine son 2-3 gün kala koronaya yakalandığımızı öğrendik. yakalandığımızı öğrenmemiz kolay oldu. annem ışın tedavisine girdikten sonra kan verdirirken ben doktor kapısı önünde otururken olduğum yerde baygınlık - titreme vb. şeyler yaşamaya başlamışım hastanenin içinde acile taşıdılar beni. bol bol serumdan parolu basmışlar yolladılar eve. sonraki gün ailecek tahlil yaptırdık ve korona olduğumuz çıktı ortaya. 2-3 gün kala ışın tedavisi bitecekken evde 7 gün tecrid altına alındık. ancak şükür bitirdik ışın ve hap tedavisini. sonra doktor kemoterapi alacaksın şimdi git ameliyatla port taktıracaksın dedi. annem tam oh diyecek acısı diniyor bir şey çıkıyor devamlı başımıza. tabikide mecburiyet yapacak bir şey yok. gittik randevu aldık portumuzu taktırdık. artık damar yolu aramaya son. 6 adet aldığımız kemoterapiyi porttan aldığımız için çok rahat geçti o dönem. şimdi en zorlu aşamaya geliyoruz yavaş yavaş. 2. ameliyat günü gelip çatıyordu. tabi unutmamak lazım ara ara dönemlerde emar-tomografi gibi şeylerle uğraşıyoruz çünkü ne durumda doktor kontrol ediyor belli aralıklarla. doktor artık kemoterapi almayacaksın 2. ameliyatın için cerrahına söyle gün versin dedi. bizde ilk ameliyat eden doktorumu bulduk bize mayıs başı ameliyat tarihi verdi bizde o tarihi onkoloji doktorumuza söyledik bize kızdı desem yeridir. çünkü nisan ortası zorunluymuş ameliyat tarihi. ancak dedimki sen bize bu konu hakkında bilgilendirme yapmadın neden kızıyorsun dediğimde susuyor daha'da kükremeye devam ediyordu. neyse sustuk doktordur candır dedik içimize attık ve önerdiği doktora gittik istediği tarihte günümüzü aldık. 17 nisan 2023 yatış 18 nisan 2023 ameliyat günü tayin edildi. yeni doktorumuz önce lağman yaptırdı bize sonra kolonoskopi yaptı. çok iyi haberler verdi. mikro olanlar yani göremediklerimiz hariç kanseri diye bir şey kalmadığını belirtti. tabiki bu ameliyat öncesi büyük bir sevinç oldu anneme. cesaret geldi diyebilirim. yatış yapılırken bize ameliyat öncesi 3 ünite kan lazım acil bulun dendi. ancak annemin kan grubunu bilmiyordum. hastanenin annemin kan grubunu öğrenmesi tam 4 saat sürdü. kan veriyoruz her seferinde bozuldu diyorlar tekrar alıyorlar. 4 saatin sonunda 0+ olduğunu öğrendik. 3 ünite kan bulmak için tugay-155-bekçi-hastane güvenlik görevlileri-sosyal medya-sokaktaki insanlar-esnaflar kısacası dolaşmadığımız yer kalmadı. size yalan gelir belki telefonda sadece 100den fazla kişi ile buhatap olduk arkadaşlar ile birlikte 100 kişiden sadece 3 kişiyi zor ikna edebildik. yeri geldi adamı evinden aldık kızılaya götürdük. nihayetinde zorda olsa bulduk diyebiliriz 3 ünite kanı. 18 nisan 2023 sabah saat:10 civarı annemi ameliyata aldılar. 2 saat sürecek dedi ancak 6 küsür saat sürdü ameliyat. şükür ameliyat bitti hemen doktor çıktı ve bilgilendirme yaptı. anneni yoğun bakıma aldık eğer bu geceyi atlatır ve gözlerini açarsa sonraki 4 günde komplikasyon gerçekleşmezse korkacak bir şey kalmadı dedi. ışın ve kemoterapi çok iyi yanıt vermiş dedi. ancak maalesef çoğu organlar birbirine yapışmış az daha ameliyatı yarıda bırakıyordum kolostomiyi eski halinde bırakacaktım dedi ancak birden kanserli bölgeyi gördüm ve devam etmeye karar verdim dedi. ancak rektumdan 4 parmak kestim dedi. bazı organlara zarar verildi ancak tamir edildi herhangi bir sorun yok. artık torbalı değil annen dedi. çok zor bir ameliyat oldu ancak anneni kanserden ve harici torba kullanmaktan kurtardık dedi. şimdi ne olur ne olmaz 2-3 ünite kan bul dedi bana. tamam dedim. doktor dedi burdan ayrılma şimdi seni çağıracaklar yoğun bakım ile ilgili kağıtları imzalayacaksın dedi. tamam dedim. 40 dk sonra beni yoğun bakım girişine çağırdırlar. orası hem ameliyathane hemde yoğun bakım bölümü 2'ye ayrılmış halde. neyse ilk kapıdan girdim tam kağıtları imzalayacağım annemi ameliyattan çıkarıp yoğun bakıma götürürken o halde görünce başladım ağlamaya. içim parçalandı annemi öyle görünce. kağıtları imzalatan hemşirede üzülmeyin sağlık durumu iyi sadece korkmuş olabilir canı acıyor olabilir dedi zavallı kız beni neyle teselli edeceğini şaşırdı. neyse imzaladım ve o moralle anneme doktorun istediği 2-3 ünite kan bulmaya gittim. kendimi toparlamalıydım. annem orda yaşam mücadelesi verirken oturamazdım. annem yoğun bakımdayken gece 12'ye kadar açık olan kızılayın kapısının önüne gittim. önüne gelenin yolunu kesmeye başladım. yoldan geçen bir kişi ile tanıştım adamın güvenlik görevlisi firması varmış gruba hemen yazdı ve kanı uyan eli boşta gönüllü vermek isteyen hemen geldi. o geceyide öyle tamamladık diyebilirim. 19 nisan 2023 sabah 09:00'da yoğun bakımdan telefon ettiler. anneniz gözünü açtı annenizi servise alacağız gelin dediler. koşa koşa hastaneye gittim. annem kendine gelmişti ve hemen servise götürdük hizmetli arkadaşlarla sağolsunlar yardım ettiler hemen yatırdık annemi. hastaneye 17 nisan 2023'de girdik 03 mayıs 2023 çıkış yaptık. şimdi evdeyiz şükür tuvaletini çok uzun tutamıyor ondan dolayı tuvalete en yakın odada kalıyoruz steril bir ortamda. ancak doktor zamanla eski haline geleceğini belirtti. 24 mayıs 2023 tarihine onkoloji gün verdi. onkoloji doktorumuz çok iyi olduğunu eğer gerekirse en fazla 2 doz kemoterapi uygulayacağız sonrasında artık hayatına mutlu bir şekilde devam edebileceğimizi söyledi.

son durum budur arkadaşlar. annemin rektum macerası umarım 24 mayıs 2023 tarihinden sonra son bulur ve hayatına kaldığı yerden devam edebilir. annem tamamen bu kanserden kurtulduğunda son durumu sizler ile paylaşacağım. lütfen bir dua'da annem için ederseniz çok memnun olurum arkadaşlar.

27" Curved 165Hz ekranda retro oynayan çılgın genç
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mayıs 07, 2023, 01:44:02 ÖÖ »

Geçmiş olsun Allah acil şifalar versin. Ameliyetın başarılı bir şekilde geçmesi sevindirici ancak bundan sonra ihmal etmemek gerekli, bu kanser illeti geçti denilse de bir süre sonra kendini tekrarlıyor o yüzden sık sk kontrol ettirmeyi unutmayın.

Mad_Wolf
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mayıs 07, 2023, 02:56:36 ÖÖ »

Çok çok geçmiş olsun.
Son evresinde kanser olan annem bu illet ile 7 sene savaştı.
Acil şifalar diliyorum. Hem sizin hem de anneniz için çok çok zor bir süreç.
Size verebileceğim tavsiye lütfen tahlilleri kontrolleri pas geçmeyin.
Bir de tabiki biliyorsunuzdur ama yanınızda olduğu her dakikanın kıymetini bilin.
modelist
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mayıs 07, 2023, 06:51:51 ÖÖ »

Çok geçmiş olsun
Solomon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mayıs 07, 2023, 07:39:52 ÖÖ »

Hem hastalar hem de yakınları için çok zorlu bir süreç. Çok geçmiş olsun, kısa zamanda eski sağlığına kavuşur anneniz umarım.

C64 Breadbin | C64C | C64G | SX64 | VIC 20 | Plus4 | C128 | C128D | 1541 I-II
A500 | A500+ | A600 +Gotek | A1200 | A2000 | A4000 | CD32 | CDTV | A590
1084S-MPS1230-MPS801-MPS1200-Vic 1520
Atari 2600,800XL,65XE,1040ST |Sinclair ZX Spectrum | Amstrad CPC464,6128 | Oric 1 | Oric Atmos | MSX vb.
integer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mayıs 07, 2023, 09:30:40 ÖÖ »

Çok geçmiş  olsun. İnşallah anneniz tez zamanda sağlığına kavuşur.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mayıs 07, 2023, 10:51:26 ÖÖ »

Çok çok geçmiş olsun, acil şifalar dilerim. Hayırlı evlat sevabı almışsın.
MC_Skywalker
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mayıs 07, 2023, 13:34:16 ÖS »

Geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin.
ekenciz
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mayıs 07, 2023, 13:53:28 ÖS »

Çok geçmiş olsun. Sıkıntılı bir durum. Umarım iyi haberlerini alırız sevgili annemizin.
sbaslar
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mayıs 07, 2023, 14:47:27 ÖS »

acil şifalar dilerim. mutlu haberlerinizi bekliyoruz.
muhendis
Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Mayıs 07, 2023, 16:55:24 ÖS »

Geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah
nightwolf
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mayıs 07, 2023, 17:18:02 ÖS »

Öncelikle çok geçmiş olsun.en kısa zamanda sağlığına kavuşur inşallah.
Benim annemde aynı durumda, bağırsağının %80 ni alındı.hala rutin bakımları devam ediyor.Her na kadar kanserli yer alınsada yinede çıkma ihtimali var ki bizdede öyle oldu.
Beslenmesine dikkat etsin,Ağır birşeyler kaldırmasın,rutin bakımlarını aksatmayın.
Tekrardan geçmiş olsun.

dr.alban_ it's my life,no coke,born in africa,hello africa
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Mayıs 07, 2023, 18:03:48 ÖS »

Acil şifalar dilerim. Rabbim kısa zamanda şifasını verir inşallah.

Amcam da aynı durumdan ameliyat olmuştu. Ameliyat sonrası kontroller tedavi sonrası çok şükür durumu iyi. Artık kontrolleri 6 ayda bire kadar düştü.

ercanersoy
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Mayıs 07, 2023, 22:23:36 ÖS »

Çok geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin. Annenizin iyileşmesine sevindim.

Artık sık sık düzenli kontrollerin yapılması gerekiyor. Hayatına daha da dikkatli olunması gerekiyor. En önemli şeylerden biri de moralinin düzgün olmasıdır.
Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Mayıs 08, 2023, 01:32:20 ÖÖ »

Çok geçmiş olsun, acil şifalar dilerim.

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: