Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)Arcade makinası için yeni emulator cihazı arıyorum
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Arcade makinası için yeni emulator cihazı arıyorum  (Okunma Sayısı 4286 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hurşit
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Mayıs 11, 2023, 08:42:41 ÖÖ »

aslında sadece yazılım değil
Bunu yapan arkadaş Analog sinyal teknolojisine çok hakim.
Scart kısmında ufak bir devre var, her hattın üzerinde direnç, condansatör koyarak mümkün olduğunca filtremele yapmış. Ayrıca kablo uzunluğunu 25CM tutmuş ki, en iyi ve kayıpsız görüntüyü alabilesin.

Ben kullanıyorum, ve gerçekten çok iyi görüntü kalitesi var.
Emulasyon kısmında ise çok yapacak bir şey yok. Sonuçta piyasadaki emulatörler belli. Tabi ki onlara da bazı optimizasyonlar yapmışlar, ama yine de çok farketmiyor.

Bu arada gerçekten ARCADE zevkini de yaşamak istiyorsanız, Mister tavsiye ederim.
FPGA teknolojisi ile orijinalin birebir aynısı olarak oyun oynarsınız.
Tabi ki bu çok maliyetli bir yöntem şu an için.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Mayıs 11, 2023, 09:24:43 ÖÖ »

Raspberry Pi bile artık lüks. Zamanında aldıysanız tamam ama şimdiden sonra alınmaz, Raspberry Pi 4, 4GB liste fiyatı 4300TL, 8GB versiyon 5000TL.
En pratik ve ucuzu 2.el PC ve biraz elden geçmiş GBS8200 türevleri galiba. Bana MAME'de HLSL filtreleri ile CRT emülasyonu bile yetiyor, bir de FreeSync, G-Sync gibi adaptif framerate desteği gelirse güzel olacak. Nedense bu teknolojiler yıllardır mevcut ama emülasyon dünyasına girmedi, girdiyse de ben bilmiyorum. Bu şekilde 50FPS emülasyon güzel olurdu.
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Mayıs 11, 2023, 09:52:39 ÖÖ »

RGB-pi veya alternatifi CRT-pi, scartcade (umsa) entegre edilmis, open source vga666 dan başka bir şey değil. Sadece Uygun bir Scart kablo ve vga666 ile CRT/RGB-pi ile ne yapabiliyorsaniz aynisini yaparsiniz.

Uzun zamandir CRTpi ve CRTpi 15khz imaj kullaniyorum.  Görüntu/ses Arcade Perfect diyebilirim. En kasici hardware makineler bile orijinalden farksiz emule ediliyor.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Mayıs 11, 2023, 13:39:37 ÖS »

Makineniz LCD'li ise ben Windows PC tavsiye ederim, kendi kabinimde Maximus Arcade + RetroArch + Final burn neo gayet güzel, 1000 liraya alcağın Core 2 duo, Gt 220 li bir makina bile yeter. Grafikleri vektörel grafik gibi yapan efeklerin üstüne birde scanline opengl vsync msync çaktığın zaman mis gibi. Diğer arcade eletlerin gücü anca kendini çalıştırmaya yetiyor. Bu kişisel görüşüm herkes istediğini kullanır.

* Image2.jpg (252.92 KB, 894x671 - Görüntüleme: 123 kez.)

* 02.jpg (61.51 KB, 600x800 - Görüntüleme: 131 kez.)

* 01.jpg (65.7 KB, 600x800 - Görüntüleme: 129 kez.)
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Mayıs 11, 2023, 15:34:55 ÖS »

OK Baby kabin gibiymiş. Kendi yapımın mı?
HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Mayıs 11, 2023, 17:09:28 ÖS »

OK Baby kabin gibiymiş. Kendi yapımın mı?

Dong Man tipi kabinden esinlenerek yaptım, mdf'den bu kadar oluyor.

* dong.png (368.63 KB, 615x751 - Görüntüleme: 1416 kez.)
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Mayıs 11, 2023, 23:04:47 ÖS »

Şimdıye kadar raspberry pi 3 b+ hiç yarı yolda bırakmadı hemen hemen istediğim tüm oyunları oynattı crt evo fınal surumunu yukleyın ıstediğiniz emulatorleri seçin içine rom ları atın kolu ayarlıyın bitti gitti..c64 amıga atarı2600 daha nediyim...
ejderfunk
Üye
**

Retro Manyağı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Mayıs 11, 2023, 23:06:23 ÖS »

Konu çok farklı yerlere kaydı Kahkaha
cemtezcan (blockmind)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Mayıs 12, 2023, 10:31:51 ÖÖ »

En iyi yol keyif aldığın yol demek lazım ama mükemmeliyetçilik arayışına girersek sıralamam şu şekilde:

orjinal arcade board > rgb-pi jamma > diğerleri (retropie'lı raspberry, mister, pc, psp, pandora, ps vita veya herhangi bir emülatörlü konsol vb.)

rgb-pi devresinin kendine özel yazılımının OS4 sürümü (yani pi4 için olanı) final fight'ı 59.630hz'de, shadow dancer'ı 57.230hz'de, mortal kombat'ı 54.706840hz'de, commodore 64 oyunlarını 50.125 hz'de küsuratına kadar doğru tazeleme hızında çalıştırıyor. Tabii ki bu sadece CRT'de mümkün.

Şimdiye kadar emülatörlerde oynadığımız şekliyle oyunlar ekranımızın sabit tazeleme hızına (genelde 60fps'ye) sabitlendiği için olduğundan hızlı çalışıyor. örneğin Mortal Kombat'ta saniyede 54 kare göstermesi gereken sistem, akıcı olsun diye saniyede 60 kare göstererek %11.11 daha hızlı çalıştırıyor oyunu. Kendi hızında çalışmasını sağlamaya zorlarsanız da smooth scrolling yani ekranın kesintisiz kaymasından feragat etmeniz gerekiyor.

RGB-pi şu an gerçek board'a en yakın çözüm. input gecikmesi olarak mister'den bile daha iyi sonuç veriyor. Mister fpga olmasına rağmen emülatörden nasıl daha yavaş kalır, öyle saçmalık mı olur diyecekler için, öngörüsel bir save state load state mantığı ile tuş basımından sonraki emülasyon tepkisini 1-2 frame öne çekebiliyor. Retropie teknolojisi aslında ama kendi yazılımlarına uydurmuşlar geliştirerek. Şu videoda test ediyor ispanyol birisi:

https://youtu.be/QmNovlUUepI

CRT'yi dönemin oyunlarını doğru tazeleme hızında oynatarak çalıştırıyor. Ama dediğim gibi yazılımının pi4 için olanında bu mümkün. pi3+ larda bu küsuratlı ekran raporlaması işi donanımsal olarak mümkün değil(miş).

şu videoda psp'de 60fps'de çalışan final fight ile rgb-pi takılı kabinimde 59.630fps olarak çalışan final fight'ın nasıl farklı hızlarda çalıştığını bölümün geri sayım sayacından görebilirsiniz. bu fark 54hz MK'da ve 57hz sega oyunlarında daha belirgin.

https://youtu.be/Jcyey_ZWga4

57.230 hz'de çalışan Shadow Dancer'ı da 60fps ekranda çalışan Mame ile test ettim. Mame versiyonu belirgin şekilde daha hızlı.

https://youtu.be/jt7TnOyciBg

Özetle aslında emülatörlerde retropie gibi raspberry emülatörleri de buna dahil, oyunları büyük ölçüde olduğundan daha hızlı oynuyoruz tabii bunlar keyfe keder, fazla detaycı bakarsanız peşine düşülecek şeyler. yoksa LCD ekranda da keyifle oynanıyor bu oyunlar. Ben de şans eseri en iyi çözümü bu şekilde bulmuşken en azından paylaşmak istedim.
« Son Düzenleme: Mayıs 12, 2023, 10:47:00 ÖÖ Gönderen: cemtezcan (blockmind) » Logged

badocan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Mayıs 12, 2023, 15:37:50 ÖS »

Ben de emulatörler neden bu kadar hızlı orijinal konsollara göre düşünüyordum. Detaylı açıklamlar için teşekkürler cemtezcan ..
cemtezcan (blockmind)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Mayıs 12, 2023, 16:21:15 ÖS »

Rica ederim hocam. Ben teşekkür ederim.

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: