En iyi yol keyif aldığın yol demek lazım ama mükemmeliyetçilik arayışına girersek sıralamam şu şekilde:
orjinal arcade board > rgb-pi jamma > diğerleri (retropie'lı raspberry, mister, pc, psp, pandora, ps vita veya herhangi bir emülatörlü konsol vb.)
rgb-pi devresinin kendine özel yazılımının OS4 sürümü (yani pi4 için olanı) final fight'ı 59.630hz'de, shadow dancer'ı 57.230hz'de, mortal kombat'ı 54.706840hz'de, commodore 64 oyunlarını 50.125 hz'de küsuratına kadar doğru tazeleme hızında çalıştırıyor. Tabii ki bu sadece CRT'de mümkün.
Şimdiye kadar emülatörlerde oynadığımız şekliyle oyunlar ekranımızın sabit tazeleme hızına (genelde 60fps'ye) sabitlendiği için olduğundan hızlı çalışıyor. örneğin Mortal Kombat'ta saniyede 54 kare göstermesi gereken sistem, akıcı olsun diye saniyede 60 kare göstererek %11.11 daha hızlı çalıştırıyor oyunu. Kendi hızında çalışmasını sağlamaya zorlarsanız da smooth scrolling yani ekranın kesintisiz kaymasından feragat etmeniz gerekiyor.
RGB-pi şu an gerçek board'a en yakın çözüm. input gecikmesi olarak mister'den bile daha iyi sonuç veriyor. Mister fpga olmasına rağmen emülatörden nasıl daha yavaş kalır, öyle saçmalık mı olur diyecekler için, öngörüsel bir save state load state mantığı ile tuş basımından sonraki emülasyon tepkisini 1-2 frame öne çekebiliyor. Retropie teknolojisi aslında ama kendi yazılımlarına uydurmuşlar geliştirerek. Şu videoda test ediyor ispanyol birisi:
https://youtu.be/QmNovlUUepICRT'yi dönemin oyunlarını doğru tazeleme hızında oynatarak çalıştırıyor. Ama dediğim gibi yazılımının pi4 için olanında bu mümkün. pi3+ larda bu küsuratlı ekran raporlaması işi donanımsal olarak mümkün değil(miş).
şu videoda psp'de 60fps'de çalışan final fight ile rgb-pi takılı kabinimde 59.630fps olarak çalışan final fight'ın nasıl farklı hızlarda çalıştığını bölümün geri sayım sayacından görebilirsiniz. bu fark 54hz MK'da ve 57hz sega oyunlarında daha belirgin.
https://youtu.be/Jcyey_ZWga457.230 hz'de çalışan Shadow Dancer'ı da 60fps ekranda çalışan Mame ile test ettim. Mame versiyonu belirgin şekilde daha hızlı.
https://youtu.be/jt7TnOyciBgÖzetle aslında emülatörlerde retropie gibi raspberry emülatörleri de buna dahil, oyunları büyük ölçüde olduğundan daha hızlı oynuyoruz tabii bunlar keyfe keder, fazla detaycı bakarsanız peşine düşülecek şeyler. yoksa LCD ekranda da keyifle oynanıyor bu oyunlar. Ben de şans eseri en iyi çözümü bu şekilde bulmuşken en azından paylaşmak istedim.