Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: 6 TB Harddisk gümledi,help  (Okunma Sayısı 5688 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Mayıs 15, 2023, 18:35:47 ÖS »

Kafa disk üzerinde kalmıştır maalesef bu durumda kolay kolay kendi kendine düzelmez
İçini açtım(nasılsa gümledi diyerek:)disk dönüyor,kafa üstüne doğru gelirken bir uğultu oluştu kapattım disk çizildi diye,baktım bişey yok kapatıp tekrar çalıştırdım yine aynı güçlü bir okuma sesi gibi çatırtı sonra duruyor.İçinde 8000 kadar film vardı,bende artık arşiv yapma korkusu oluştu,2 yılda biriktirdiğim 2 dk.da çöp oldu artık bir daha uğraşmam herhalde.

Geçmiş olsun, özgürleşmişsin bahaneyle
Film, dizi arşivi bende de bir 20 TB vardır ama artık arşivlenecek film, dizi falan fazla çıkmıyor. 20 sene önce emule ile 7/24 indirirdim, tatilde bile uzak masaüstü ile bağlanıp indirmeleri yönetir, ilaveler yapardım. Suprnova, Emule, Virtualdubmod zamanları. Zamanla fake server'lar ve fake dosyalar tüm ağı kapladı, eski dosyalar paylaşımdan kalktı ve torrent'e talim eder olduk. Eskilerden birşey seyretmek istediğimde HDD arşivinden çıkartmaya uğraşmadan 10-15 dk içinde 1080p-2160p bir sürüm bulup indiriyorum. Şu anda daha çok Türkçe ses dosyalarım uçmasın diye dikkat ediyorum.
Aynen,kurtuldum bahaneyle,tedavi oldum,her arşivciye tavsiye ederim:)
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Mayıs 15, 2023, 18:48:24 ÖS »

Sahip oldukların, zamanla sana sahip olur
feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Mayıs 16, 2023, 21:36:01 ÖS »

Yıllar önce harddisk sorunu yaşadım. Sadece harddiskte ve kız arkadaşımda olan dosyalarım gitmişti. Aynı tarihlerde kavga etmiştik o da dosylarımı silmiş ne yazık ki.

Arşivleme yapıyorsanız, ve kaybı riskli görüyorsanız birden fazla yerde olmalı.

Herkes akış dinliyor ama mp3 olayım devam ediyor benim. Film ve dizi müzikleri, Slipknot ve Rammstein oldukça ayrıntılı arşivleri, +10 grubun discographysi (100den fazla grup vardı eskiden eledim seçme şarkı yaptım.) harici harddiskte ve telefon hafızamda duruyor.

Benim için önemli mortal kombat içerik videoları 2 ayrı harici harddiskte duruyor.

Kişisel fotoğraf ve videolar, dökümanlar, pc + 2 harici lokasyonda.

Program yedekleri ve kurulum dosyaları,  pc + 2 harici lokasyonda.

Eskiden çok vakit harcadığım nadir bulunan konser videoları vardı ancak şuan yüzde 99u youtubeta var bunlar / film arşivi / oyun arşivi tek lokasyonda duruyor.

Oyun arşivi için bozulursa uğraşmamak adına bir harici disk daha düşünüyorum.

Daha önce de değindiğim üzere filmler için 1 harddiskim var ama uyumlu altyazı ve torrent linki saklama yolunu tercih ediyorum.

Birden fazla ortamda arşivin senkronizasyonu ve indekslenmesi için de prosedürler belirlemek gerekiyor.
bazak
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Mayıs 16, 2023, 21:48:51 ÖS »

Aynı harddiskten alıp motorunu ve kartını değiştirerek kurtarma ihtimali olabilir.

Commodore 64/128 ve Amiga 600/1000/1200
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Mayıs 19, 2023, 11:23:57 ÖÖ »

Bu işlere yönelik fiyat-performans uygun hizmet veren bildiğiniz bir yer var mı? Bir yakınımın da yine bu tarz bir HDD'sinde arıza var, muhtemelen yere düşürülmüş ve kafa takılmış durumda. İçindeki veriler bir şirket verileri gibi hayati değil belki ama yine de kurtarılsa güzel olacak. Bir arkadaş Mecidiyeköy'de bu tarz bir ver kurtarma merkezinden bahsetmişti.
muhendis
Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : Mayıs 19, 2023, 11:55:14 ÖÖ »

mecdiyeköyde var benimde bildiğim kadarı ile ama payagı pahalıya patlıyor bu işlem
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Mayıs 19, 2023, 19:49:15 ÖS »

mecidiyeköyde eski stadın orda baya bir var bu işleri yapan dükkan mecidiye köy stadın orda sorsun bir dünya var diye biliyorum ama bayadırda gitmedim değişmediyse durumlar vardır
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: