Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bir Yayın ile ilgili  (Okunma Sayısı 3224 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Haziran 29, 2023, 16:51:45 ÖS »

Arkadaşlar Çizgidiyarında sordum burada da sorayım, belki hatırlayan ve bileniniz vardır.

90lı yıllarda ATV'de yayınlanan ŞOK isimli absürt içerikli bir TV programı vardı.

Yine 90lı yıların ikinci yarısında (1996-97 yılları olabilir) bu TV programına benzer içerikli bir gazete ya da haftalık yayın çıkarılıyordu. (Belki aynı ekip tarafından) Fazla uzun soluklu bir yayın değildi.

Yayının adı ŞOK değildi diye düşünüyorum, çünkü o isim ile arama yaptığımda erotik bir magazin gazetesine ait çıkıyor.

Sorum şudur ki bu yayının adını hatırlayanınız var mı?
Basılı ya da dijital formatta aramam için yayının adına ihtiyacım var.
hakdead
Deneyimli

Other computers play, Amiga kill!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Haziran 29, 2023, 17:01:00 ÖS »

O yıllardan hatırladığım absürt içerikli tv programı olarak bir tek "Aranan Adam" var. Müfit Can Saçıntı (Mandıra Filozofu filminde oynayan) arkadaşımızın sunduğu eğlenceli bir programdı.

Amiga 1200 3.1 rom + fast ata mk3 + Blizzard 1260 50mhz + 128 mb ram + 60 gb 2.5 ide + pcmcia cf reader + pcmcia ethernet
Amiga 3000 3640/25 mhz 2 Chip 8 Fast + 10 gb scsi
feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Haziran 29, 2023, 17:25:18 ÖS »

TV programının adı ŞOK'tu.

https://www.youtube.com/watch?v=1Y-9djF1Pj0&pp=ygULxZ9vayB0diBhdHY%3D

Ancak basılı yayının adını hatırlamıyorum.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Haziran 30, 2023, 00:13:04 ÖÖ »

TRT'de yayınlanan "İster İnan İster İnanma" programı ile karışıyor olabilir mi? İster inan İster İnanma'nın dergisi olduğunu hayal meyal hatırlıyorum. Belki de kitapları süreli yayın olarak fasikül halinde yayınlıyorlardı.

İster İnan İster İnanma'nın konsepti Şok'tan biraz farklıydı. Şok gibi uydurmaca şaka haber değil komplo teorisi, söylenceler ve hatta sahte bilim üzerine bir yapımdı. Yani biraz daha ikna ediciydi. Gerçi Şok'da bayağı bir ikna ediciymiş ki programı izleyip gaza gelerek televizyona sprey sıkanlar, Nicole Smith'i görmeye Edirne'ye akın edenler olmuştu.

16bit_lover
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Haziran 30, 2023, 01:06:27 ÖÖ »

Feuer,bahsettiğiniz basılı yayını bir dönem(97 senesi) satın aldığımı hatırlıyorum.Haftalık çıkan bir dergiydi.Adı yine "Şok" olarak geçiyor diye hatırlıyorum.İlk sayının haberler kısmında kendi kullandığı kamyonun dorsesi arasında kalıp ikiye bölünen bir kamyoncunun belden aşağısının fotoğrafı vardı.
Birde başı ezilmiş bir kişinin haberi vardı.
Travma yaratmış ki hala unutmamışım.Derginin kalanında içerik olarak ne vardı derseniz inanın hatırlamıyorum.

Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Haziran 30, 2023, 02:38:11 ÖÖ »

Ben hatirliyorum o programi. Zaten aklimda kalan tek sey Pesamed isimli klozet yaratigi. Fare/Sican benzeri bir mahlukat, klozet deliklerinden firlayip saldiriyor isiriyor gibi ciddi gorunumlu absurt troll haberdi. Cogu kisinin bunu ciddiye alip bir muddet klozet kullanamadigini da hatirlarim.  Kahkaha

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
phoenix
Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Haziran 30, 2023, 19:21:05 ÖS »

Korcan Karar programın sunucusuydu. Bütün yorumları okumadım, yazan varsa kusura bakmasın. @voltron un dediği canavar ile kardeşimi iyi korkutmuştum o dönem. Ek olarak cine 5 şifresi çözen sprey de vardı. Yayını açıp TV ekranına sıkıyorsun, sonra şifreli görüntü çözülüyor diye haber yapmışlardı.
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Haziran 30, 2023, 19:54:19 ÖS »

En komik olanı da Pamela Anderson'un Edirne olayı idi. Edirne'de Millet inanıp sıra olmuş demişlerdi Kahkaha

onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Haziran 30, 2023, 23:20:02 ÖS »

Korcan Karar programın sunucusuydu. Bütün yorumları okumadım, yazan varsa kusura bakmasın. @voltron un dediği canavar ile kardeşimi iyi korkutmuştum o dönem. Ek olarak cine 5 şifresi çözen sprey de vardı. Yayını açıp TV ekranına sıkıyorsun, sonra şifreli görüntü çözülüyor diye haber yapmışlardı.

Gözü kısınca ve amuda kalkarak da Cine5 şifre çözme denemelerimiz olmuştu en son oc de biraz başarmıştım
Korcan Kararla şok hayirlamaz miyiz .

Sadettin Teksoy varı bir programdi . Teksoy çok daha ciddi kalıyordu yanında tabii
« Son Düzenleme: Haziran 30, 2023, 23:25:12 ÖS Gönderen: onursapci » Logged

C64 ve A500 gerisi teferruat
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Temmuz 01, 2023, 19:16:54 ÖS »

Sizin uygulama yöntemi yanlış olmuş muhtemelen o yüzden şifreyi çözememişsinizdir.

Cine 5 için;
Saç spreyi aynaya sıkılıyor.
Ve TV nin karşısına koyulup aynadan çözülmüş şekilde seyrediyordunuz. Kahkaha

« Son Düzenleme: Temmuz 03, 2023, 23:20:21 ÖS Gönderen: Cengiz Demir » Logged

feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Temmuz 03, 2023, 23:17:30 ÖS »

Feuer,bahsettiğiniz basılı yayını bir dönem(97 senesi) satın aldığımı hatırlıyorum.Haftalık çıkan bir dergiydi.Adı yine "Şok" olarak geçiyor diye hatırlıyorum.İlk sayının haberler kısmında kendi kullandığı kamyonun dorsesi arasında kalıp ikiye bölünen bir kamyoncunun belden aşağısının fotoğrafı vardı.
Birde başı ezilmiş bir kişinin haberi vardı.
Travma yaratmış ki hala unutmamışım.Derginin kalanında içerik olarak ne vardı derseniz inanın hatırlamıyorum.

16bit_lover tam olarak bu yayından bahsediyorum. Ancak derginin adı ŞOK değil sanırım. ŞOK olarak cinsel magazin içerikli bir gazete çıkıyor.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: