Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetEski telefon hakkında yardım(ÇÖZÜLDÜ)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Eski telefon hakkında yardım(ÇÖZÜLDÜ)  (Okunma Sayısı 2133 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
SHARKHONN
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Ekim 12, 2023, 23:53:36 ÖS »

Elimdeki telefonun sıkıntısı nedir anlayanlar varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
Telefonun modeli:Motorola micro tac 7200 sorunun videosunu çektim linki aşağıdadır

Link: https://drive.google.com/file/d/1nFkL8mr-FtF1C8dFwgyKROSR7dsQrib7/view?usp=sharing
« Son Düzenleme: Ekim 16, 2023, 00:27:10 ÖÖ Gönderen: SHARKHONN » Logged
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ekim 13, 2023, 13:14:45 ÖS »

Ben bu tarz sıkıntılarda önce içini açıp temizlik yapıyorum, eğer yapmadıysanız içini açıp bol ipa ve diş fırçası ile güzel bir temizlik yapın, sarı temas noktalarında kararma varsa oraları iyice parlatın,

sorun düzelmezse ya yazılımsal ya da donanımsal bir arıza vardır, yazılımsal sorun varsa ve gerekli bağlantı kabloları varsa rom flashlamak için gerekli programlar bulunuyor, bunu deneyebilirsin. Donanımsal bir arıza varsa ve görünürde bir şey yoksa arızayı tespit edebilmek için  konunun uzmanı olmak gerekiyor.

SHARKHONN
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ekim 13, 2023, 14:35:04 ÖS »

Ben bu tarz sıkıntılarda önce içini açıp temizlik yapıyorum, eğer yapmadıysanız içini açıp bol ipa ve diş fırçası ile güzel bir temizlik yapın, sarı temas noktalarında kararma varsa oraları iyice parlatın,

sorun düzelmezse ya yazılımsal ya da donanımsal bir arıza vardır, yazılımsal sorun varsa ve gerekli bağlantı kabloları varsa rom flashlamak için gerekli programlar bulunuyor, bunu deneyebilirsin. Donanımsal bir arıza varsa ve görünürde bir şey yoksa arızayı tespit edebilmek için  konunun uzmanı olmak gerekiyor.
İçini açıtım ama temizlemedim elimde ipa yok kolonya ile temizlesem sıkıntı olurmu Sorun galiba bataryadan kaynaklı olabilirmiş
« Son Düzenleme: Ekim 13, 2023, 18:34:58 ÖS Gönderen: SHARKHONN » Logged
CockroacH
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ekim 13, 2023, 21:52:41 ÖS »

İlk yorumum bataryanın çok kötü bir durumda olduğunu söylemek olacak.

Bende var baya bir 5200-7200 serisi cihaz ama hep yeni batarya çaktım.

Emin olmak için telefona pil uçlarından direk uygun bir adaptörle enerji vererek deneyebilirsin hocam.

Retro sevdalısı
SHARKHONN
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ekim 14, 2023, 00:12:55 ÖÖ »

Öncelikle yorumunuz için teşekkür edim birkaç gruba da göndermiştim mesaj sorun bataryada ama dediğiniz gibi uygun bir adaptörle deneyeceğim .Bu arada micotaclardan satmayı düşündüğünüz olursa almayı isterim
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ekim 14, 2023, 02:03:23 ÖÖ »

Videoda basmış olduğunuz tuşu normal bir tuş zannettim yani telefon nomralde açık tuşa bastığınızda ışıklar yanıp sönüyor sandım, o tuş açma kapama tuşu ise evet ölü bir bataryayı işaret ediyor. 

CockroacH
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ekim 14, 2023, 12:56:09 ÖS »

Öncelikle yorumunuz için teşekkür edim birkaç gruba da göndermiştim mesaj sorun bataryada ama dediğiniz gibi uygun bir adaptörle deneyeceğim .Bu arada micotaclardan satmayı düşündüğünüz olursa almayı isterim

Valla hocam atölyemi tekrar ayağa kaldırınca epey bi fazla cihaz çıkacak ama satmaya kıyabilir miyim bilmiyorum:)

Retro sevdalısı
SHARKHONN
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ekim 14, 2023, 22:51:57 ÖS »

Valla hocam atölyemi tekrar ayağa kaldırınca epey bi fazla cihaz çıkacak ama satmaya kıyabilir miyim bilmiyorum:)
Sizide anlıyorum zor oluyor:) kendimden biliyorum ama  satmayı düşünürseniz bana yazın z kuşağından bir genç olmama rağmen eski teknolojiye eşyalara acayip hayranlığım var
SHARKHONN
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ekim 16, 2023, 00:29:32 ÖÖ »

Elimizde imkanlar ile güç verdik sonuç
https://drive.google.com/file/d/100QqP-ys5H2yuubd0VEALoomyh7OX7UE/view?usp=sharing
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: