Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetLinux Kullananlar Mekanı (Tek Konu)
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Linux Kullananlar Mekanı (Tek Konu)  (Okunma Sayısı 8644 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
agg1401
Ziyaretçi
« : Kasım 14, 2023, 07:15:13 ÖÖ »

Burası bizim mekanımız olsun. Linux ile ilgili bildiklerimizi veya masaüstü ortamlarımızı paylaşalım. Ben başlıyorum.

Masaüstü ortamı;

Dağıtım: Linux Mint
BlitzBasic
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Kasım 14, 2023, 09:40:37 ÖÖ »

Son kullanıcı penceresinden linuxun en büyük sıkıntısı masaüstü resmi paylaşımından ötesinin bir türlü gelmemesi

Büyük yazılım firmaları ürünlerinin linux sürümlerini çıkartmadan atılım kaydetmesi zor.

Yan sanayi çözümler, emulatörler olmadan Windows ile yaptıklarımı aynısını veya daha iyisini Linux ile yapabildiğim zaman geçerim. Bunun dışında spor seviyorsanız uğraşın tabii, sevmiyorsanız WIN / MAC + sanal Linux en iyi çözüm.

A500|ACA500Plus42Mhz8MB|GoTeK|IndivisionECS|OS3.1
ZX Spectrum 48K, 48KPlus | Amstrad CPC6128
agg1401
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Kasım 14, 2023, 09:55:37 ÖÖ »

Son kullanıcı penceresinden linuxun en büyük sıkıntısı masaüstü resmi paylaşımından ötesinin bir türlü gelmemesi

Büyük yazılım firmaları ürünlerinin linux sürümlerini çıkartmadan atılım kaydetmesi zor.

Yan sanayi çözümler, emulatörler olmadan Windows ile yaptıklarımı aynısını veya daha iyisini Linux ile yapabildiğim zaman geçerim. Bunun dışında spor seviyorsanız uğraşın tabii, sevmiyorsanız WIN / MAC + sanal Linux en iyi çözüm.

Windows kullanmam için bir sebep yok ama dediklerine katılıyorum. Mac'i de sevmem her ne kadar kardeş gibi görünse bile. Bilgisayarımda tek işletim sistemi var o da bu zaten. Büyük yazılım firmaları Steam dışında, Linux'u sevmediğini düşünüyorum
emarti
Uzman

Only Amiga Makes It Possible █

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Kasım 14, 2023, 23:00:34 ÖS »

Bana göre şu an için en iyi dağıtım Manjaro (Arch Linux tabanlı). Ben Gnome'cuyum ama KDE Plasma da hoşuma gidiyor. Bazen Openbox ile sadece işime yarayan uygulamaların kurulduğu sistemi kullandığımda oluyor.

En güzel Linux; boot sonrası terminalde login bekleyendir.

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB

READY.
SYS(64767): EMARTI
MC_Skywalker
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Kasım 15, 2023, 09:15:08 ÖÖ »

Linux ta bence şöyle bır sıkışıklı var desem yeridir, Geliştiriciler ve bilimsel alanda çalışanlar. Son kullanıcıyı cezbedemedi. Gömülü sistemler ve mobil ürünlerde Linux kerenel üzerinden üretilmiş ürünler var.

Ubuntu dağıtımı, donanım üreticileri tarafından desteklen bir seçenek. Dell FreeDOS seçeneği gibi Ubuntu yüklü olarak Netbook, Laptop pazar sürüyor. Nvidia AI tarafında Ubuntu kullanıyor. (Jetsonn ailesi vb.)

Sırf oyun merakım yüzünden Linux yerin Win11 ile devam ediyorum. Keşke Bliz amca WoW, Diablo ve diğer oyunlarını Linux'a port etse.
agg1401
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Kasım 15, 2023, 09:17:37 ÖÖ »

Bana göre şu an için en iyi dağıtım Manjaro (Arch Linux tabanlı). Ben Gnome'cuyum ama KDE Plasma da hoşuma gidiyor. Bazen Openbox ile sadece işime yarayan uygulamaların kurulduğu sistemi kullandığımda oluyor.

Eğer evde birileri olmasın bende bir WM kurarım ve tozunu attırırım.

Linux ta bence şöyle bır sıkışıklı var desem yeridir, Geliştiriciler ve bilimsel alanda çalışanlar. Son kullanıcıyı cezbedemedi. Gömülü sistemler ve mobil ürünlerde Linux kerenel üzerinden üretilmiş ürünler var.

Ubuntu dağıtımı, donanım üreticileri tarafından desteklen bir seçenek. Dell FreeDOS seçeneği gibi Ubuntu yüklü olarak Netbook, Laptop pazar sürüyor. Nvidia AI tarafında Ubuntu kullanıyor. (Jetsonn ailesi vb.)

Sırf oyun merakım yüzünden Linux yerin Win11 ile devam ediyorum. Keşke Bliz amca WoW, Diablo ve diğer oyunlarını Linux'a port etse.

Böyle şeyler için haklısın ama bir yerden başlanması lazım. Her şeyi firmalara yıkmamak lazım.
runal
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Kasım 15, 2023, 10:51:09 ÖÖ »

Arch seviyorsanız Archman ı da deneyin derim. Türkiye de yapılan bir dağıtım düzenli güncelleniyor ve güzel bir forumu da var.
Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Kasım 15, 2023, 10:56:08 ÖÖ »

Sadece yaptığım bazı yazılım projelerinde Linux ile işim oldu ama Ubuntu gerçekten hoşuma gitmişti.
Rakipsiz sayıda oyuna sahip olması Windows'un en güçlü itici güçlerinden.
« Son Düzenleme: Kasım 15, 2023, 10:58:09 ÖÖ Gönderen: Theoden (CYON4D) » Logged

emarti
Uzman

Only Amiga Makes It Possible █

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Kasım 15, 2023, 11:55:21 ÖÖ »

Arch seviyorsanız Archman ı da deneyin derim. Türkiye de yapılan bir dağıtım düzenli güncelleniyor ve güzel bir forumu da var.

Teşekkürler

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB

READY.
SYS(64767): EMARTI
agg1401
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Kasım 15, 2023, 13:13:06 ÖS »

Sadece yaptığım bazı yazılım projelerinde Linux ile işim oldu ama Ubuntu gerçekten hoşuma gitmişti.
Rakipsiz sayıda oyuna sahip olması Windows'un en güçlü itici güçlerinden.

Projelerini şahsen merak ediyorum. Paylaşabilir misiniz tabii, gizli değilse.

Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Kasım 15, 2023, 13:56:36 ÖS »

Projelerini şahsen merak ediyorum. Paylaşabilir misiniz tabii, gizli değilse.

İkisi de endüstriyel projeydi.
Biri büyük kahve kavurma kazanlarının ısı ve fan devir hızlarını kontrol eden bir otomasyon projesiydi.
Diğer yazılımı da yüksek akım elektrik regülatörlerini kontrol eden bir sistem için geliştirmiştim.
« Son Düzenleme: Kasım 15, 2023, 14:01:03 ÖS Gönderen: Theoden (CYON4D) » Logged

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Kasım 15, 2023, 14:38:35 ÖS »

Windows Copilot ile işi bitirdi. 1-2 seneye bu sistem oturmuş ve pek çok işi copilot ile hallediyor olacağız. Tabi büyük ihtimalle copilot ücretsiz devam etmeyecek ve bir tür abonelik sistemine geçeceklerdir. Diğer işletim sistemlerindeki akıllı asistanlar da bununla yarışmak için daha da akıllanacaktır. Açık yazılımının böyle bir şeyle baş etmesine imkan yok. Sunucularda yoğun işlem gücü gerektiriyor çünkü.

CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Kasım 15, 2023, 15:57:43 ÖS »

Son 2-3 senedir windows hiç açmadım. Microsoft'a kalsa çoktan çöp olması gereken cihazlarla hd video (hatta x265) izliyor, oyun oynuyor ve günlük işlerimi hallediyorum.

En az 15 yıllık amd işlemcili bir cihazda debian 12 kurulu (bundan önce mint kuruluydu), odamdaki yeni cihazda arch tabanlı endeavouros kurulu ve ikisinden de çok memnunum. Windows'un en son "güvenlik nedeniyle" wifi kartını ve usb portlarını iptal ettiği, benim için bile tarihi eser sayılacak tek çekirdekli bir cihazı da başka bir arcade projem için kenara ayırmıştım, babam heveslenince 32 bit mint kurup verdim. Şu an yetmiş küsür yaşından sonra linux kullanıyor ve çok memnun Yani diyeceğim; aynı makinaların windowstaki acınası hallerini (fan açmalar, kasmalar vb.) görünce insan planlı eskitmenin seviyesini ve artık planlı başka bir şeye dönüştüğünü rahatlıkla görüyor. Hayatta hiç bir firma tekel olmamalı. Ayrıca lutris, proton ve steam sistemleri sayesinde oyun sıkıntısı da hemen hemen çözüldü gibi, birkaç yıla linux bugün bulunduğu durumdan çok daha iyi yerlere gelecek diye düşünüyorum.

Bir garip COMMODORE fanatiği...
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Kasım 15, 2023, 16:08:28 ÖS »

Şu anda HD video izletemeyen (genel amaçlı) bir işletim sistemi olduğunu zannetmiyorum. Öte yandan Windows 11, son güncellemeden sonra izlemeye vaktim yok dediğinde sana filmin özetini çıkartabiliyor. Linux'ün bunu yapabileceğini zannetmiyorum.

CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Kasım 15, 2023, 16:19:48 ÖS »

Şu anda HD video izletemeyen (genel amaçlı) bir işletim sistemi olduğunu zannetmiyorum. Öte yandan Windows 11, son güncellemeden sonra izlemeye vaktim yok dediğinde sana filmin özetini çıkartabiliyor. Linux'ün bunu yapabileceğini zannetmiyorum.

Eski bir cihazla (15 yıl civarı) online hd video denemek lazım, ancak bu şekilde anlaşılabilir. Bahsettiğim cihazların hiçbiri firefox browser'de bile 480p video oynatamıyordu, bir tanesinin windows sayesinde bıraktığı iz masamda duruyor. O kadar ısınıyordu ki masanın rengini değiştirdi, şu an kafasına göre fan açıp kısa süre sonra da kapatıyor. 

Bir garip COMMODORE fanatiği...
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: