Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetRetro Cihazının Arkasından Ağlayanlar Kulübü
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Retro Cihazının Arkasından Ağlayanlar Kulübü  (Okunma Sayısı 6758 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Ocak 16, 2024, 14:58:22 ÖS »

Bende bu şarkıyı ilk haluk levent söyledi sanıyordum ama yine de haluk levent daha güzel söylüyor.

Najaz
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Ocak 16, 2024, 18:50:47 ÖS »

Almayıp da pişman olduklarımız sayılıyor mu? Kahkaha

Yaklaşık 10 sene evvel, Gittigidiyor'da, orijinal kutusu, sürücü CD'leri, kitapçıkları vb. her şeyi tam takım olan bir Diamond Voodoo II 12 MB ekran kartını 60 TL'ye almamıştım. Kart uzun bir süre ilanda kaldıktan sonra ya birine satılmıştı, ya da sahibi satmaktan vazgeçip ilanı kaldırmıştı.

O kartı düşündükçe ruh halimin geldiği durumu 3 Hürel değil ama şu arkadaş çok iyi anlatıyor:

https://www.youtube.com/watch?v=GkdmZ8LDQAU
Feandreu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Ocak 16, 2024, 20:05:26 ÖS »

Benim de blacksmith karakterim vardı, karakterin ismi o zaman da Theoden'di, madenlerde kesin denk gelmişizdir
Şu an çocukluk arkadaşımla hala Demise server'ına arada girip nostalji yapıyoruz.
Yeni serverlardan Outlands çok popüler onu da tavsiye ederim.

İsmi kesinlikle hatırlıyorum, benim karakter HattoriHanzo'ydu.

Daha önce UO indirmiştim, vakit ayıramadım bir türlü. Oyunun hala canlı olması muhteşem

sad_face05
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Ocak 17, 2024, 01:29:30 ÖÖ »

Bozulduğu için arkasından ağladığım, hala da koleksiyonumda duran Radeon 9800 SE ekran kartı var. Bendeki model 128bit değildi, 256bit idi ve Omega driverları ile kapalı pipeline'ları açılınca Radeon 9800 PRO ya dönüşen modeliydi. Kart birgün benchmarklar sırasında artifact vermeye başladı ve o an bozulduğunu anladım. Elimde bir tane daha 9800 SE var ancak onun çekirdekleri açılmıyor. Burada artifactli ekran kartını tamir edebilen varsa çok mutlu olurum Kahkaha

AV Famicom NESRGB, Super Famicom, NTSC NES, MegaDrive 2 60Hz, N64 Crystal Blue NTSC RGB, Wii, PS3, SONY PVM 20L2
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Ocak 17, 2024, 08:53:56 ÖÖ »

Yıl 2004-2005 olmalı.  Dolaptan çıkan Sega Game Gear'imi açıp da çalışmadığını görünce bir kutu dolu oyunla atmıştım.  Büyük ihtimalle tek ihtiyacı kapasitör değişimiydi.  Hala içimde yaradır..

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
Faradrim
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Ocak 17, 2024, 13:56:25 ÖS »

Bende şöyle bir ekran görüntüsü ekleyeyim. Aktif olarak halen oynuyorum Demise sunucusunu daha önce denedim belli bir süre. Aslında derdim win98 sistem ile bağlanmak sonuçta P3 sistemle oynayabilirsin yazıyor halen. Yada ona uygun bir sunucu kuracağım retro sistemden bağlanabildiğiniz Orijinal sunucu Europa halen ICQ kullanıyoruz bu arada Kahkaha

« Son Düzenleme: Ocak 17, 2024, 13:58:12 ÖS Gönderen: Faradrim » Logged
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Ocak 17, 2024, 21:03:58 ÖS »

Çocukluğumda, gençliğimde ne varsa bir şekilde yerine koydum. Demirbaşlarımı attırmamakta direndim, yıllarca çöpçü damgası yedim ama değdi. Çocukluk ansiklopedilerimi (Çoğu 70-80 yıllarında basılmış) bu günlerde hikaye kitabı yerine oğlum karıştırıyor ve çok seviyor. Bazen beni elimden tutuyor, baba hadi gezegenleri (Dünyamız Ansiklopedisi) okuyalım, hadi makineleri ( Bu nasıl çalışır ? 300 den fazla aletin çalışma prensibi) okuyalım diye çekiştiriyor.

Üzüldüğüm, arkasından ağlayabileceğim tek şey geçen zamanım, eski ben.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Ocak 18, 2024, 22:03:10 ÖS »

Atari 2600 üm, tetrisim, araba oyunlu kol saatim, gazetenin verdiği databank.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Ocak 18, 2024, 22:33:14 ÖS »

Sene herhalde 85-86 falan C16'ımı satıp c64 almıştım. Hiç pişman değilim. Sprite olmayan bilgisayarın *** koyarım demiştim

89 da üniversiteye gidip evden uçunca c64 satıp a500 almıştım. a500 ile pek bi eğlenmiştik arkadaşlarla...

92 de eğlencenin türü değişti, a500'ü satıp bir kaç kasa bira almıştım. pişman değilim

herşey anında güzel.

cidocego
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Ocak 18, 2024, 23:37:27 ÖS »

Zamanında bit pazarında Commodore Vic 20 bulmuştum. Ama elimde ne adaptör, ne joystick kaset vs hiç birşey yoktu. Ödünç bir adaptör bulup çalıştırmıştım ama bir iki satır basic kodu dışında hiç bir şey yapamadım.Sonra da bir arkadaşın dükkanında bıraktım öylece kaldı. Kim bilir nereye gitti. Bir de elimde c64, A500 ve 1084S monitör vardı. Yok paraya sattık ama seneler sonra onları sattığıma pişman oldum. Geriye satmadan önce çektiğim resmi kaldı. O da sadece C64 ün resmi.

RoborG
-Commodore PC10-III, 12" Monochrome Monitör,5.25 360 KB FDD
-P3 450 CPU, 128MB SD-Ram,80GB HDD, 32X Creative infra, 5,25" Audicom-727 PC Kasetçalar
SHARKHONN
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Ocak 18, 2024, 23:42:26 ÖS »

3d yazıcı almak için elimdeki amiga 1200 ve 600 satmıştım sonradan çok pişman oldum şimdi elimdeki 500 ve 500 plus ile idare ediyorum.İlerde belki 1200 ve 600 bulursam bana göre uygun almayı düşünürüm.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Ocak 19, 2024, 00:33:08 ÖÖ »

Hangisi saysam pişmanlıklar bitmiyor. Cep telefonunu yenilemek için sega mega cd model 1 pal cihazımı satmıştım çok pişmanım.
Oyun bulamıyorum gerekçesiyle mint kondisyonda neo geo AES konsolumu satmıştım, aynı şekilde para ihtiyacından pc engine interface unit sistemimi satmıştım en çok bunlara pişmanım.  Kahkaha

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: