Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbet90'larda Chat Kanallarında Takılanlar
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: 90'larda Chat Kanallarında Takılanlar  (Okunma Sayısı 3191 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« : Ocak 17, 2024, 09:02:22 ÖÖ »

Bir başlık da ben açayım dedim bugün.

90'larda hangi serverların hangi odalarında takılırdınız?

Ben Microsoft'un chat server'ında başladım chat'e.

Nick'im DukeNukem'dı.

#TR-KARDES
#TR-DESTAN

grubunda çok mesaim oldu sabahlara kadar 36K modemle

Ardından yeni açılan FORNET sunucusunda adminlik de yaptım.

client olarak mIRC + SeYTaN Script kullanırdım

Sizler de durum nedir?

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ocak 17, 2024, 09:08:44 ÖÖ »

Ben de direkt asl pls falan işte o kadar Kahkaha
« Son Düzenleme: Ocak 17, 2024, 09:21:42 ÖÖ Gönderen: onursapci » Logged

C64 ve A500 gerisi teferruat
appiah4
Uzman

COMMAND.COM

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ocak 17, 2024, 10:34:30 ÖÖ »

1996'dan itibaren IRC'de aktiftim.. Undernet'te #f1, #metal ve #blackmetal op'uydum ilk ve orjinal #zurna 'nın kuruluşunu bilirim..  Türkiye'de birçok sunucuda çeşitli kanallarda bulundum, en aklımda kalanlar Prisma ve Raksnet olmuş.  Hatırlayan varsa #arsmoriendi

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
Najaz
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ocak 17, 2024, 10:45:06 ÖÖ »

Raksnet'in irc sunucularını hatırlıyorum en eski. Sunucunun admin'i mikado diye bir elemandı. O dönem bir şekilde Fatih Ürek'le sohbetimiz olmuştu; kullandığı nick COLDLIPS idi Kahkaha

Sonra bir dönem aidata sunucularına takıldım. Orada da Ahmet Kaya sunucu admin'iydi; cabbar nickini kullanıyordu.

Sunuculardan bağımsız, o dönemin en popüler, en kalabalık kanalı #zurna idi diye hatırlıyorum. Sonra #punk kanalında Zoban Raftik ile tanışmıştım; kendisi Disguast diye bir fanzin yayınlıyordu. Benim de birkaç yazımı koymuştu fanzine. irc ortamında tanıdığım en derin, özellikle müzik, estetik ve görsel tasarım konusunda kendisinden çok değerli şeyler öğrenebildiğiniz, nev-i şahsına münsahır biriydi.

Bu anlattığım dönem 1997-2001 arası. Türkiye'de internet'e dair her şeyin bebek adımlarını gördüğümüz dönem. O yıllardan sonra da popülerleşen her şeyde olduğu gibi irc sunucuları kalabalıklaştı, bazı şeylerin tadı kaçtı ve uzaklaştık biz de o mecradan.
Feandreu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ocak 17, 2024, 12:17:34 ÖS »

Yaş itibariyle (m)IRC ile geç tanıştım, 2000'lerin başı olsa gerek. Server hatırlamıyorum ama pokemon.gen.tr ve antikoyun'un kanallarına giriyordum. Genel olarak her serverda bir #zurna bir #arpa vardı. İki tane script hatırlıyorum; birinin adı Karınca gibi bir şeydi. mIRC istemcisini Flash TV teletextine çeviriyordu. Diğeri fena değildi, kanalda bir şeyler oldukça komik sesler çıkarıyordu.

ICQ'dan MSN'e geçince mIRC defteri de kapandı.

Mynet mail adresim vardı, oranın da -IRC sunucusu haricinde- siteye gömülü bir chat bölümü olduğunu hatırlıyorum. Sohbetlere katılmazdım ama okurken nutkum tutulurdu. Yeşilçam misali romantik anlardan küfür kıyamete geçiş hızı, ışık hızıyla yarışıyordu.
feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ocak 18, 2024, 19:38:28 ÖS »

Fazla takılmadım bu chat kanallarında ancak Zurna'yı hatırlıyorum.
16bit_lover
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ocak 19, 2024, 18:35:06 ÖS »

97 yılında mirc programı vasıtasıyla chat alemine giriş yapmıştım.İlk chatimide bir arkadaşımın evindeki yeni alınan bilgisayarda yapmıştım.
Bir yıl sonra kendi bilgisayarım olunca bu sefer arkadaşlar bize gelmeye başladı😄

Birde windows 98'de microsoft comic chat diye bir sohpet programı vardı.Kendinize bir avatar seçiyorsunuz.Uzaylı,sanatçı,kafasına kese kağıdı geçirmiş tip ve genç kız gibi karakterler vardı.Diyaloglar ilerledikçe çizgi roman formatında görsel oluşuyordu.Güzel zamanlardı.

Bu arada mirc hala aktif ama kitle tindere çevirmiş ortamı.

Najaz
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ocak 19, 2024, 18:45:23 ÖS »

Birde windows 98'de microsoft comic chat diye bir sohpet programı vardı.Kendinize bir avatar seçiyorsunuz.Uzaylı,sanatçı,kafasına kese kağıdı geçirmiş tip ve genç kız gibi karakterler vardı.Diyaloglar ilerledikçe çizgi roman formatında görsel oluşuyordu.Güzel zamanlardı.

PC WORLD Kasım 1996 Sayısı. Volkan Ersoy'un anlatımıyla Comic Chat

Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ocak 19, 2024, 22:14:22 ÖS »

DALNet, #Turkey kanalında çok takılırdık. Kanal sahibi @nahro (orhan) diye biriydi yanlış hatırlamıyorsam. Belki 10 dan fazla nick değişmişimdir hiçbirini hatırlamıyorum. Kocaeli'den, Erman isimli bir arkadaşla tanışmıştım. Baya güzel muhabetimiz olmuştu hatta benim için içi Compiler dolu 3 CD yazmış ve göndermiş, ben de zarf içinde kendisine para göndermiştim. 95-96 gibi.

Son dönemlerde MS Comic Chat ile (Sonraki sürümler MS Chat), DALNet, Efnet,
Undernet gibi bilindik server'lara bağlanınca ban yiyordunuz.

Hala yazılım projelerimde, iletişim gerektiğinde bazen ircd + services kullanıyorum. Kullanıcılar şirket içinde mobil üzerinden chat yaptığını, dosya alıp verdiğini sanıyor, aslında arkada IRC koşuyor.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
CaiSSoN
Uzman

C64 Fan

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Ocak 19, 2024, 22:16:44 ÖS »

aşağıdaki server'ların çoğunda vardık, ve çok güzel günlerdi :=)
dcc server'lardan çoook program, müzik, film indirmiştik. garip garip illegal mirc scriptleri kurardık, denerdik add-on'lar ile beraber, sonrasında tabii ki nuke atmak ve aggressor'ın gelişi ile herkes kendini hacker diye pazarlardı.

irc.metu.edu.tr
aidata
irc.ada.net.tr
irc.efes.net
irc.superonline.com / .net
irc.funet.fi
irc.scs-trc.net (bunu unutmamak lazım)
« Son Düzenleme: Ocak 19, 2024, 22:19:20 ÖS Gönderen: CaiSSoN » Logged

HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ocak 19, 2024, 22:17:42 ÖS »

1999 yılında bir ay kadar Canavar Script kullandım, sonra hiç işim olmadı, bilgisayarı oyun ve web sitesi gezmek için kullandım.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: