Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga DonanımAmiga adaptöründen gelen ses
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga adaptöründen gelen ses  (Okunma Sayısı 5142 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Şubat 07, 2024, 21:53:04 ÖS »

Yani kusura bakmayın da adama iyice yangına davetiye niteliğinde tavsiyeler veriliyor. Kahkaha Arkadaşlar bence böyle iptidai çözümler yerine gidip doğru dürüst bir güç kaynağı alıp kullanması daha mantıklı. Hayır amigayı bozmasını geçtim adam evini duman edecek bu gidişle... Kahkaha

Ben yukarıda değişim yapılmasının iyi olacağını siz yazmadan önce yazdım, ama sanırım siz işinize gelmeyen kısımları okumuyorsunuz.

Eğer maliyetini siz karşılayacaksanız forumdaki arkadaşların Amiga PSU'larını meanwell ile değiştirelim. Masrafını siz üstlendikten sonra ben de isterim değiştirmek.

İnsaların ekonomik durumunu düşünmeden aklınıza geleni yazıyorsunuz.

Ben kendim yapmadığım bir şeyi başkasına önermiyorum, herkesin kendi aklı var.
« Son Düzenleme: Şubat 07, 2024, 22:02:36 ÖS Gönderen: fort_apocalypse » Logged

Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Şubat 07, 2024, 22:09:59 ÖS »

Şimdi neden ofansif birşey yazıyorsunuz ki ben yukarda yazdığımı farkındaysanız biraz da şakayla karışık yazdım gülüyorum. Maliyeti siz karşılarsanız falan çok talihsiz bir laf olmuş. Ne alaka şimdi burda ekonomi vs diyerek populist yaklaşım yapmanın alemi yok. Kimse alkış tutmuyor yani değil mi Ekonomi konuşacaksak benim söylediğim daha ekonomiyi düşünen birşey. Günümüz ekonomisinde yeni bir A1200 almak hiçte kolay değil. Custom çipleri almak neredeyse imkansızken fayda zarar dengesine baktığımızda 800 900 TL'lik bir maliyet binlerce liralık maliyetleri önler. Burada kimsenin aklına fikrine birşey demiyorum ama nedense bu forumdaki bazı insanlar gereğinden fazla alıngan ve her şeyleri üzerilerine alınıyorlar. BU tip tartışmalar bizi bir yere götürmez. Amacım muhalefet etmek değil. Yardımcı olmak herkes gibi. Lütfen artık benim yazdığım yaptığım her yoruma yerli yersiz saldırı eleştiri yapmayın ne olur. Bakın kibarca yazıyorum ve konuyu kapatıyorum uzamamasını tercih ederim. Saygılarımla...  
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Şubat 07, 2024, 22:42:49 ÖS »

Şimdi neden ofansif birşey yazıyorsunuz ki ben yukarda yazdığımı farkındaysanız biraz da şakayla karışık yazdım gülüyorum. Maliyeti siz karşılarsanız falan çok talihsiz bir laf olmuş. Ne alaka şimdi burda ekonomi vs diyerek populist yaklaşım yapmanın alemi yok. Kimse alkış tutmuyor yani değil mi Ekonomi konuşacaksak benim söylediğim daha ekonomiyi düşünen birşey. Günümüz ekonomisinde yeni bir A1200 almak hiçte kolay değil. Custom çipleri almak neredeyse imkansızken fayda zarar dengesine baktığımızda 800 900 TL'lik bir maliyet binlerce liralık maliyetleri önler. Burada kimsenin aklına fikrine birşey demiyorum ama nedense bu forumdaki bazı insanlar gereğinden fazla alıngan ve her şeyleri üzerilerine alınıyorlar. BU tip tartışmalar bizi bir yere götürmez. Amacım muhalefet etmek değil. Yardımcı olmak herkes gibi. Lütfen artık benim yazdığım yaptığım her yoruma yerli yersiz saldırı eleştiri yapmayın ne olur. Bakın kibarca yazıyorum ve konuyu kapatıyorum uzamamasını tercih ederim. Saygılarımla...  

Asıl benim yazdığıma cevap yazarak gerilimi başlatan sizsiniz.
Benim yazdığım cevabı "yangın, duman" vs. diyerek, yerli yersiz eleştirmeseydiniz ben sizin yazdığınıza karışmıyordum.
Başkasının yazdıklarını alay konusu yapmayı ve aşağılamayı bırakınız.
42 senedir trafolu güç kaynaklarıyla uğraşıyorum, hepimizin kendine göre bilgi ve tecrübe birikimi var, kimsenin kimseyi aşağılamaya, alay etmeye hakkı yok.

Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Şubat 07, 2024, 22:53:52 ÖS »

Valla tek tecrübeniz trafolar değil. Çok güzel niyet okuyorsunuz... Nereden çıkardınız alay ettiğimi. Her konuda olduğu gibi bu konuda da üste çıkmayı gayet iyi başarıyorsunuz. Hiç uğraşamayacağım Emarti arkadaşım lütfen benim yazdıklarımı unut. Ben hiç bir fikir vermedim nolur beni kale alma. Burada bu kadar bilir kişi ve üstat varken bize laf düşmez.
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Şubat 07, 2024, 23:10:00 ÖS »

Valla tek tecrübeniz trafolar değil. Çok güzel niyet okuyorsunuz... Nereden çıkardınız alay ettiğimi. Her konuda olduğu gibi bu konuda da üste çıkmayı gayet iyi başarıyorsunuz. Hiç uğraşamayacağım Emarti arkadaşım lütfen benim yazdıklarımı unut. Ben hiç bir fikir vermedim nolur beni kale alma. Burada bu kadar bilir kişi ve üstat varken bize laf düşmez.

Yazdıklarınız ve kullandığınız emojiler apaçık ortada, okuyanlar karar versin.
"Her konuda olduğu gibi bu konuda da üste çıkmayı gayet iyi başarıyorsunuz." Derken ne kastettiğinizi lütfen açıklar mısınız?
"Her konuda olduğu gibi..." hangi konuda ben kime karşı üste çıkmışım?

Not.Haksızlık yapıp kalbini kırdığım kimse varsa lütfen bana mesaj atsın, söylesin.
« Son Düzenleme: Şubat 07, 2024, 23:20:36 ÖS Gönderen: fort_apocalypse » Logged

Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Şubat 07, 2024, 23:19:17 ÖS »

Sinan Ustam zamanında forumda alttaki yorumu yapmış bir arkadaşa sanırım pek laf anlatılacağını sanmıyorum. Bende artık bu tarz tartışmalara girmiyorum. Sanada önerim tartışmalara girmemek. en güzeli bu.

Tonyukuk ; "Kabahat bende ki sizi muhatap alıp konuşuyorum. Alın forumunuzda her şeyiniz sizin olsun. Oturduğunuz yerden millete ahkam kesmekten başka yaptığınız bir şey yok. Neyin gerçeğinden bahsediyorsun. İnsanlık yapanda kabahat. Ben ona sorduğu segmentte bir kart önerdim. Kalkıp bana 1050 deseydin bu iş buralara gelmez idi diyorsun. Size kendi küçük dünyanızda başarılar. Birbirinize ahkam kesin. Körler sağırlar birbirlerini ağırlar..."

Amiga Repair Service
emarti
Uzman

Only Amiga Makes It Possible █

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Şubat 07, 2024, 23:37:01 ÖS »

Bazı devrelerde (12V altı DC devrelerde) silikon sıkılmış görüntüler gördüğüm için sordum böyle bir soru. Adaptör için belki 220 giriş bölümüne ait komponentlerdeki ısınma sebebi ile problem çıkarabilir emin değilim.

Lütfen, birbirimizi kırmayalım. Önceleri çok üye ayrıldı gitti. Forum için bence büyük kayıp.

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB

READY.
SYS(64767): EMARTI
Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Şubat 07, 2024, 23:48:55 ÖS »

Emarti; En basit yöntem hızlı yapıştırıcı sürmek. Sista marka soğuk silikon sıkabilirsin ama geç kurur sonra kemik gibi olur. Normal sıcak ile eriyen silikon olmaz zamanla ısıdan dolayı erime yapacaktır.

Maalesef bende dahil bu tür tartışmalara çok giriyoruz. Bundan dolayı çok tanıdığım kişi forumdan ayrıldı yada aktif değil. Ben bu tartışmalara artık girmeme kararı aldım. Ama bazı kişilerinde kendine öz eleştiri yapmaları da şart. Senden yaşça büyük ve deneyimli bir kişi ile konuşurken saygılı olmayı bilmek gerekir.

Amiga Repair Service
Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Şubat 07, 2024, 23:52:01 ÖS »

Bana saygı göstermeyene ben hiç saygı göstermem. Burada konuştuğum bir sürü benden yaşça büyük kişi var ve kimseye bu güne kadar terbiyesizlik etmedim. Etmem. Ama gelip bana saygısızlık edilirse ben de kendimde göre cevabımı veririm. Adamlar müthiş organize ya Kahkaha Yemeyip içmeyip laf yetiştiriyorlar. Adamlar apartman yönetimindeki sürekli muhalefet yapan emekli Albay amcalar gibi. Hayır nedense sürekli benim yazdıklarıma muhalefetler. Başka kimseye yaptıklarını görmedim. Benimle alıp veremedikleri ne anlayamıyorum. Ne diyeyim arkadaşlarda böyle tipler. Yapacak bişey yok. Bu arkadaşların foruma kayıp olacağını felan düşündükleri yok ki. Onların dedikleri kabul görsün de isterse kıyamet kopsun umurlarında değil. Kahkaha Ne güzel ya akşam akşam eğlence çıktı bana da Kahkaha Kahkaha Kahkaha Kahkaha Proje çizmekten kafam bir dünya oldu. Azcık meşgale çıktı sağolsunlar... Teşekkürler Def Leppard ve fort_apocalypse siz olmasanız forumun tadı çıkmaz... Kahkaha Kahkaha Kahkaha
« Son Düzenleme: Şubat 07, 2024, 23:59:25 ÖS Gönderen: Tonyukuk » Logged
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Şubat 08, 2024, 00:02:17 ÖÖ »

Herkes kendi bilgisini ve düşüncesini yazarsa sorun olmaz, ama birisi çıkıp başkasının yazdığına olumsuz yorum yaparsa tartışma çıkar.

Örnek:

Yani kusura bakmayın da adama iyice yangına davetiye niteliğinde tavsiyeler veriliyor. Kahkaha Arkadaşlar bence böyle iptidai çözümler yerine gidip doğru dürüst bir güç kaynağı alıp kullanması daha mantıklı. Hayır amigayı bozmasını geçtim adam evini duman edecek bu gidişle... Kahkaha

Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Şubat 08, 2024, 00:08:49 ÖÖ »

Haklısın ben hatalıyım Ama napayım işte insanız ya fikrimizi dile getirmek istiyoruz. Huy işte ne yaparsın Yani aşırı ısınması muhtemel ve hatta komponentlerinin durumu belirsiz her an kıvılcım çıkara bilecek bir "ELEKTRİKLİ" cihaza kolay alev alabilen malzemelerle müdehale etmek ne kadar doğru bir yaklaşım bunu bir düşünmenizi tavsiye ederim. Benim amacım olumsuz yorum yapmak değil yada seni kötülemek de değil. Bana yanlış gelen birşeyi dile getirdim. Yani burada kızdığınız benim yorumum mu yoksa olmaması gerek birşeyi söylediğinizi fark etmeniz mi ? Neyse madem herkes benden tecrübeli ve deneyimli onların yorumlarına bırakıyorum bu durumu. Ben arkadaşımıza geçici ve tehlikeli bir çözüm değil kalıcı ve zararsız bir çözüm üretmek istedim. Takdir sizindir...

Unutmadan ufak bir dip not düşeyim. Ben alaycı yada olumsuz yorum yapmadım ve bu yorumuma güzelce espirili bir cevapla konu derinleştrilebilirdi. İnsanları bilgilendirecek ve malzeme bilgisi ile herkesin işini görecek bir çözüm geliştirebilirdik. Lakin benim mesajıma cevap direk insanların ekonomik seviyeleri vs gibi alakasız konulara ve deneyim vs gibi ego savaşına girildiği için bu hale geldi. Kaldı ki sorunun sahibi kişi benim şu kadar bütçem var bana ne önerirsiniz demedi değil mi. Bir anda egolar şişip konu bam başka yerlere savruluyor.
« Son Düzenleme: Şubat 08, 2024, 00:16:02 ÖÖ Gönderen: Tonyukuk » Logged
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Şubat 08, 2024, 00:13:46 ÖÖ »

Haklısın ben hatalıyım Ama napayım işte insanız ya fikrimizi dile getirmek istiyoruz. Huy işte ne yaparsın Yani aşırı ısınması muhtemel ve hatta komponentlerinin durumu belirsiz her an kıvılcım çıkara bilecek bir "ELEKTRİKLİ" cihaza kolay alev alabilen malzemelerle müdehale etmek ne kadar doğru bir yaklaşım bunu bir düşünmenizi tavsiye ederim. Benim amacım olumsuz yorum yapmak değil yada seni kötülemek de değil. Bana yanlış gelen birşeyi dile getirdim. Yani burada kızdığınız benim yorumum mu yoksa olmaması gerek birşeyi söylediğinizi fark etmeniz mi ? Neyse madem herkes benden tecrübeli ve deneyimli onların yorumlarına bırakıyorum bu durumu. Ben arkadaşımıza geçici ve tehlikeli bir çözüm değil kalıcı ve zararsız bir çözüm üretmek istedim. Takdir sizindir...

Yukarıda yazdıkların için teşekkür ederim.
Yaptığın çalışmaları takip ve takdir ediyorum.
Sağlıkla kal.

Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Şubat 08, 2024, 00:16:29 ÖÖ »

Rica ederim. Sende sağlıkla kal.
murtek
Deneyimli

DO-IT-YOURSELF (AMIGA FOREVER)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Şubat 08, 2024, 19:02:43 ÖS »

Tatlıya bağladığınıza sevindim arkadaşlar. Tekrarlamamsı dileği ile bir iki tavsiyede de ben bulunayım.  Karizmatik
Eskilerde çok trafo sardım çok bobin söktüm vede rafta uzun yıllar kalmış bobinlerin nasıl izalasyonlarının bozulduklarını ve çöp olduklarını gördüm. Genelde transformatörler sarıldıktan sonra komple verniklemeye sokulur, zamanla bu trafolar bazı etmenlerden dolayı sarsıntı ısınma soğuma genleşme daralma gibi etkenler trafoların bobinlerinde gevşeme yapar ve akım çekildiğinde zırıltı yapmaya başlarlar, bu gibi durumlarda trafonun zırıltısını kesmenin en sağlıklı yolu tekrardan trafoyu verniklemektir. İster bobin kısmına vernik uygulayın isterseniz komple trafoyu verniğe batırıp çıkarın; güzelce frındada kurutursanız sapasağlam bir trafoya sahip olacaksınız.

@ emarti kardeşim silikon çok sağlıklı bir çözüm olmaz trafo ısındığında kendini bırakır, japon yapıştırıcıyı hiç tavsiye etmem içerisi asit bazlıdır primer sargılarda izalasyonlarında deformasyon varsa arada iletkenlik oluşturur.
  Bu japon yapıştırıcı ile bir maceram var çamaşır makinesi beyin tamiri dokunmatikleri ile ilgili, oda ayrı bir konu Masum

Burda yorum yapan arkadaşlar gerçekten çok kıymetli birbirine yardımcı olmak için uğraş veriyorlar zamanlarını ayırıyorlar anlayışlı ve sabırlı olmak ta bir okadar önemli, herkese iyi takipler diliyorum 

DO-IT-YOURSELF
Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Şubat 08, 2024, 19:25:15 ÖS »

Hocam verdiğin bilgi çok kıymetli sağolasın. 😊
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: