Ana Sayfa
Amiga Dokumantasyon Projesi
Medya
Yardım
Ara
Giriş Yap
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.tr
Genel Kategori
Genel Sohbet
Param Güvende ile ne kadar güvendeyiz?
« önceki
sonraki »
Sayfa:
1
[
2
]
3
Aşağı git
Gönderen
Konu: Param Güvende ile ne kadar güvendeyiz? (Okunma Sayısı 4126 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
segaa
Deneyimli
Ynt: Param Güvende ile ne kadar güvendeyiz?
«
Yanıtla #15 :
Şubat 16, 2024, 23:17:50 ÖS »
Alıntı sahibi: Najaz üzerinde Şubat 16, 2024, 21:59:31 ÖS
@segaa İade etmek, "geri vermek" anlamına geldiği için, "geri iade etmek" şeklindeki kullanım hatalı. "Geri geri vermek" gibi bir şey ortaya çıkıyor öyle yazınca. GAP Projesi gibi, Güneydoğu Anadolu Projesi Projesi
@Najaz Evet haklısın, cümle içindeki yazımı hatalı, el alışkanlığı diyelim ama bu cümleyi nasıl anladığına bağlı bir durum, geri geri vermek anlamı çıkmaz çünkü ''iade'' kelimesi tek başına ''geri'' kelimesinin anlamını taşımaz, bir şeyi tekrar yapma, reddetme, eski durumuna geri getirme gibi anlamlarda taşır.
Ayrıca bu konudaki en önemli şeye değindiğin için tebrik ederim.
LW3D
Yönetici
Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)
«
Yanıtla #16 :
Şubat 17, 2024, 14:18:05 ÖS »
Alıntı sahibi: Oğuzhan üzerinde Şubat 14, 2024, 20:46:47 ÖS
Dün Sarı siteden param güvende ile bir ürün aldım.
Bu sabah PTT'ye kargoya verildi.
sarı siteden kargolandığına dair mail geldi.
sarı siteden kargolandığına dair sms geldi.
ptt'den kargolandığına dair sms geldi.
1-2 saat evvel akşam üzeri sarı siteden "satıcı satışı iptal etti" bilgisi geldi.
Takip kodu ptt'de arattım.
Satıcı bayağı üşenmemiş sabah verdiği paketi gidip iptal edip kargodan geri almış.
Aradaım sarı siteyi. Kargolanan ürün iptal edilemez diyor. Ettiniz diyorum. Bunu araştıralım size dönelim diyor. Yaptıkları dönüş "kartınıza iade olacak" dönüşü.
Neden bir tane adam çıkıp da eski gittigidiyor'u geri getirmiyor. Açık artırmamız vardı. Keyfimiz yerindeydi.
sahibinden.com 90'ları yaşıyor... Bir ürün aldım (Atari Portfolio - arkadaşıma aldım). Ödemeyi yaptım. Satıcı ürünü iptal etti. Satıcı daha sonra aynı ürünü tekrar satışa koydu, fiyatını arttırdı vs. Sahibinden.com'a, satıcı ilanı iptal etmesine rağmen negatif puan almadı, yanıltıcı! yazdım. Para iade olunca eksi alır dediler. Para iade oldu, yine negatif almadı - teknik bir sorundur dediler. Velhasıl, sahibinden.com satışı iptal eden bu satıcı için hiç bir şey yapmadı. Böyle kötü işleyen bir siteye para kazandırıyor olmak insana koyuyor.
SineFX
*
Bilgisayar Müzesi Koleksiyonu
hayat bir oyundur
Üye
«
Yanıtla #17 :
Temmuz 01, 2025, 00:03:06 ÖÖ »
konuları okuyordum bu konu önemli
https://www.sikayetvar.com/sahibinden/param-guvende
bu sistemde neler dönüyor görmeniz için linkteki durumları bir okuyun on binlerce mağdur var ve bu sözde güvende sistemleri danışıklı dövüşten başka bir şey değil.durum sizin sandığınızdan da daha karmaşık.
linkteki şikayetleri okuyunca dönen dolapları da görürsünüz
önemli okuyun izleyin.yüz bin yüz bin götürüyorlar artık bilginize.
https://m.youtube.com/watch?v=YTzHFPwKtuo&pp=ygUkcGFyYW0gZ8O8dmVuZGUgZG9sYW5kxLFyxLFjxLFsxLHEn8Sx
https://m.youtube.com/watch?v=dyt4Ik5CKLg&pp=ygUkcGFyYW0gZ8O8dmVuZGUgZG9sYW5kxLFyxLFjxLFsxLHEn8Sx
images-1.png
(7.15 KB, 300x168 - Görüntüleme: 63 kez.)
«
Son Düzenleme: Temmuz 01, 2025, 00:36:11 ÖÖ Gönderen: hayat bir oyundur
»
Najaz
Üye
«
Yanıtla #18 :
Temmuz 02, 2025, 10:53:25 ÖÖ »
Alıntı sahibi: hayat bir oyundur üzerinde Temmuz 01, 2025, 00:03:06 ÖÖ
konuları okuyordum bu konu önemli
bu sistemde neler dönüyor görmeniz için linkteki durumları bir okuyun on binlerce mağdur var ve bu sözde güvende sistemleri danışıklı dövüşten başka bir şey değil.durum sizin sandığınızdan da daha karmaşık.
Bahsedilen yöntemle dolandırılanlarla ilgili Sahibinden.com'un herhangi bir sorumluluğu yok.
Sahibinden.com'da Param Güvende ile yapılan alışverişlerde ödeme sadece kredi kartıyla yapılıyor. Banka hesabına havale/EFT gibi yöntemlerle ödeme seçeneği yok. Kredi kartıyla yaptığınız her ödeme de ödeme kuruluşunun güvencesi altındadır.
Aklı birazcık çalışan biri, bir anonim şirket olan Sahibinden.com'un (Sahibinden Bilgi Teknolojileri Paz.ve Tic. A.Ş.), ödeme alırken "muhasebe müdürünün hesabı" gibi 3. kişilerin hesabına para gönderilmesini talep etmeyeceğini bilir.
Bu yöntemle dolandırılanlar genelde kendini uyanık zannedenler, yani 30 bin TL'lik Playstation 5'i 10 bin TL'ye, 20 bin TL'lik Dyson süpürgeyi 5 bin TL'ye alabileceğini düşünen şark kurnazları oluyor. Yerli ve milli dolandırıcımız Sülün Osman'ın da dediği gibi: "Ben sadece beni dolandırmak isteyenleri dolandırdım."
hayat bir oyundur
Üye
«
Yanıtla #19 :
Temmuz 02, 2025, 12:22:46 ÖS »
bu sülün ve sözü de klasiktir her yerden çıkar
onlara neden yaptın sülünüm derler onlarda biz şey yapmadık abi kendileri atladı dümene der.
doğru evladım haydi şimdi gezin.
yani dolandıranların suçu yok dolandırılanlar suçlu diyorsun
onlarda böyle diyor böylece işin sonu gelmiyor tezgah son hız sürüyor güzel iş.on binlerce dolandırılan insan var adamlar bunu biliyor sülün osman tek kişi ama bu sefer karşıda sülün osman ordusu var binlerce dolandırıcı halkı soyup soğana çeviriyor dümen aynı paran güvende ve adamlar hepsine tek tek kusura bakmayın yazıyor ve aynı sistemi ısrarla sürdürüyor biri senden malını alıyor güvenli sistemde içine karnıbahar koyup veya istediği parçaları koyup geri yolluyor ve siz güven vaad ettiğiniz insanlara kusura bakmayın istediğiniz yere şikayet edin diyorsunuz dolandırılanlar üçer beşer kez soyuluyor böyle bir sistem kurulmuş ve yıllardır herkese çok üzgünüz yapabileceğimiz bir şey varsa yazın görüşürüz yazıyorsunuz bu iş basit bir iş değil milyarlar dönüyor bu işte ve bu milyarlar nereye akıyor belli değil biz de ona gülelim insan bunlara kanar mı ya diye ama malesef herkes aynı zekada değil on binlerce kanan var bu tezgah hızla sürüyor sen ben o kanmayız işi biliyoruz ama hatçe amca selami dede ve en garibi profösörü doktoru dekanı daha çok kanıyor bunlara bu tezgah son hızla sürüyor herkes görmezden geliyor birileri her şeyi biliyor ama susuyor herkes kendi tezgahında onun suçu yok denecek kimse yok herkes suçlu.alan da susan da suçlu.önlem almayıp her şeyi bilip ısrarla bu yolda devam etmek üstünde biraz düşünün.haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan.sadece bir site değil internet dolandırıcı kaynıyor ama evet haklı olan onlar millet te kanmasın kardeşim.
«
Son Düzenleme: Temmuz 02, 2025, 12:53:25 ÖS Gönderen: hayat bir oyundur
»
segaa
Deneyimli
«
Yanıtla #20 :
Temmuz 02, 2025, 13:10:21 ÖS »
Alıntı sahibi: hayat bir oyundur üzerinde Temmuz 02, 2025, 12:22:46 ÖS
dolandıranların suçu yok dolandırılanlar suçlu diyorsun
onlarda böyle diyor böylece işin sonu gelmiyor tezgah son hız sürüyor güzel iş.on binlerce dolandırılan insan var adamlar bunu biliyor sülün osman tek kişi ama bu sefer karşıda sülün osman ordusu var binlerce dolandırıcı halkı soyup soğana çeviriyor dümen aynı paran güvende ve adamlar hepsine tek tek kusura bakmayın yazıyor ve aynı sistemi ısrarla sürdürüyor biri senden malını alıyor güvenli sistemde içine karnıbahar koyup veya istediği parçaları koyup geri yolluyor ve siz güven vaad ettiğiniz insanlara kusura bakmayın istediğiniz yere şikayet edin diyorsunuz dolandırılanlar üçer beşer kez soyuluyor böyle bir sistem kurulmuş ve yıllardır herkese çok üzgünüz yapabileceğimiz bir şey varsa yazın görüşürüz yazıyorsunuz bu iş basit bir iş değil milyarlar dönüyor bu işte ve bu milyarlar nereye akıyor belli değil biz de ona gülelim insan bunlara kanar mı ya diye ama malesef herkes aynı zekada değil on binlerce kanan var bu tezgah hızla sürüyor sen ben o kanmayız işi biliyoruz ama hatçe amca selami dede ve en garibi profösörü doktoru dekanı daha çok kanıyor bunlara bu tezgah son hızla sürüyor herkes görmezden geliyor birileri her şeyi biliyor ama susuyor herkes kendi tezgahında onun suçu yok denecek kimse yok herkes suçlu.alan da susan da suçlu.önlem almayıp her şeyi bilip ısrarla bu yolda devam etmek üstünde biraz düşünün.haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan.sadece bir site değil internet dolandırıcı kaynıyor ama evet haklı olan onlar millet te kanmasın kardeşim.
Devir teknoloji devri, sahibinden param güvende sistemi de daha çok alıcıyı koruyan bir sistem, param güvende ile bir ürün alıp dolandıralan kişiler varsa kusura bakmasın onların cahilliğinden iş bilmezliğinden kaynaklanıyor, şikayet.com sitesine hesap açıp şikayet konusu açacak kadar kafası çalışıyorsa bir zahmet sahibinden sitesinde de önce bir satıcı profiline baksın, yaptığı satışlara yorumlara üyelik tarihine vs baksın, onay vermediği ürünün parasını albileceğini ürünü iade edebileceğini bilsin, bunları bilmiyorsa sahibinden sitesi bu durumda hiç bir şey yapamaz.
Sahte sitelerden alışveriş yapıp kişisel hesaplara para gönderip sonra da dolandırılıp şikayet konusu açanlar maalesef bu işleri bilmiyor kendini bu konularda geliştirmemiş insanlar.
hayat bir oyundur
Üye
«
Yanıtla #21 :
Temmuz 02, 2025, 13:56:12 ÖS »
evet arkadaşlar konu kapanmıştır dolandıranların suçu yok dolandırılanlar suçlu siz de kanmayın kardeşim sahibinden e ve dolandırıcı arkadaşlara başarılarının devamını diliyoruz
paraları çarçur etmeyin ha ibizaya tatile gidin bol bol güneş yağı haydi geçmiş olsun.
dünya çok acaip bir yer.
https://m.youtube.com/watch?v=z5gm_EbciNo&pp=ygUbdXlhbsSxa2xhciBkw7xueWFzxLEgaMSxeWFy
https://m.youtube.com/watch?v=HJz2GpaM3kk&pp=ygUda2VtYWwgc3VuYWwga8O2cHLDvCBzYXTEscWfxLE%3D
https://m.youtube.com/watch?v=Uyrw3Wwhags&pp=ygUcbGV2ZW50IGvEsXJjYSB0cmFrdMO2ciBmaWxtaQ%3D%3D
https://m.youtube.com/watch?v=atrqwlNK3PA&pp=ygUYZGF2YXJvIGFsbsSxbsSxbiB0ZXJpeWxl
olay düzenle ilgili götürenlerin suçu yok.
bu devir de güvenli alışveriş mi olur akıl etseydiniz kardeşim bitti
bu arkadaşlar adam furiii araba soyiii alnının teriyle kazaniii
gün gelecek hırsızlar kral olacak herkes bundan ders alıp mutlu olacak.
o gün bu gün işte
9000tl ye playstation almaya kalkarsan böyle 45 000 tl kaybedersin işte kız olman da fark etmez.sen git iki ps5 parasını ver başkasına olmaz ki ama değil mi
böyle her gün binlerce kişi mağdur oluyor yazmayanlar da ayrı alışın artık buna. ;)birinin de ddr 5 ram lerini alıp kutuya iki cd koymuşlar bekleyin otuz beş sene o cd ler antika olacak adam size iyilik yapmış.güzel meslek sanırım bu yüzden yapan çok ses çıkaran yok.en alttakinin de kartından habersiz yüz bin lira çekmişler suç mu sanki bir tek onun parasını çekiyorlar bilgisizlik işte.
Screenshot_2025-07-02-17-39-54-330~2.jpg
(104.64 KB, 718x1175 - Görüntüleme: 69 kez.)
Screenshot_2025-07-02-17-50-21-199~2.jpg
(112.15 KB, 720x1143 - Görüntüleme: 72 kez.)
Screenshot_2025-07-02-18-45-33-666~2.jpg
(112.12 KB, 720x1119 - Görüntüleme: 72 kez.)
Screenshot_2025-07-04-20-50-47-753.jpg
(271.57 KB, 720x1440 - Görüntüleme: 69 kez.)
«
Son Düzenleme: Temmuz 04, 2025, 20:51:59 ÖS Gönderen: hayat bir oyundur
»
Judge_Dredd
Üye
I never broke the law!!! I AM THE LAW!
«
Yanıtla #22 :
Temmuz 04, 2025, 23:39:56 ÖS »
Alıntı sahibi: hayat bir oyundur üzerinde Temmuz 01, 2025, 00:03:06 ÖÖ
bu sistemde neler dönüyor görmeniz için linkteki durumları bir okuyun
Okuyamadım. Adamlar nokta virgül paragraf filan kullanmışlar. Karışık geldi. Senin gibi su gibi yazmamışlar.
I never broke the law!!!
I AM THE LAW!
wizofwor
Genel Yönetici
Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam
«
Yanıtla #23 :
Temmuz 05, 2025, 14:34:59 ÖS »
@Judge_Dredd,
Yapay zekaya verilen linkteki metinleri özetleyen bir koşma yazdırdım.
Çok sürükleyici oldu. Dene istersen.
Sahibinden derler, adını duydum
Param güvende deyince umutla uyudum
Bir süpürgeye niyetle yola koyuldum
Meğer tuzakmış yolun başıymış bu.
Bir link yolladılar, sanki gerçekti
Logosu vardı, her şey yerli yerindeydi
Bastım ödemeye, içim ferahlıydı
Sonra öğrendim ki pusuymuş o su.
“Açıklama eksik” deyip istediler tekrar
Yazıştım, aradım; döndüler azar azar
Savcılığa git dediler, sanırsın karar
Ne hak yerindeydi, ne döndü kuru.
Satıcı da yandı, alıcı da küstü
On binler, yüz binler zarara düştü
Sistem çökmüş ama kimse üstlenmiyor suçu
Yanan hep gariban, dönen dolu kuyu.
ChatGPT der ki: düşme bu derde,
Güvenme her linke, bak önce nerede.
Gerçek mi, sahte mi çözmeden sende,
Tıklama, ödeme, kalma elemde.
Tanışma Sayfam
| GitHub:
C64 assembly örnekleri
,
C64 assembler üzerine notlar
Judge_Dredd
Üye
I never broke the law!!! I AM THE LAW!
«
Yanıtla #24 :
Temmuz 05, 2025, 19:46:51 ÖS »
Alıntı sahibi: wizofwor üzerinde Temmuz 05, 2025, 14:34:59 ÖS
@Judge_Dredd,
Yapay zekaya verilen linkteki metinleri özetleyen bir koşma yazdırdım.
Çok sürükleyici oldu. Dene istersen.
buna beste bile yazılır
I never broke the law!!!
I AM THE LAW!
Aykiri1
Uzman
«
Yanıtla #25 :
Temmuz 06, 2025, 00:21:24 ÖÖ »
Param güvende sistemi ile kimsenin parası güvende değil.
knighTeen87
Deneyimli
SNK ve Dragon Quest Hastası
«
Yanıtla #26 :
Temmuz 10, 2025, 22:55:26 ÖS »
Param Güvende alıcılar tarafından inanılmaz sömürüye açık bir sistem. Eğer kötü niyetli biriyseniz istediğiniz şeyi satın alıp, iade açtıktan sonra çok alakasız bir ürünü geri gönderebilirsiniz, ürün de paranız da size kalır. Şartsız iade var çünkü. Satıcı siteye başvurursa da site kesinlikle ilgilenmiyor ve "Sorununuzu Tüketici Mahkemelerinde çözün" diyor.
Oyunlarımın resimlerini paylaştığım tumblr adresim:
http://knighteen87.tumblr.com
Oyun listem:
http://www.rfgeneration.com/cgi-bin/collection.pl?&name=knighTeen87&fo
fort_apocalypse
Uzman
«
Yanıtla #27 :
Temmuz 11, 2025, 01:56:18 ÖÖ »
Eğer karşınızdaki kişi kötüniyetli ise, paranız bir bankada bile güvende değildir, buna örnek olarak Seçil Erzan davası gösterilebilir.
https://www.bbc.com/turkce/articles/c8rl83gdmr4o
«
Son Düzenleme: Temmuz 11, 2025, 01:58:07 ÖÖ Gönderen: fort_apocalypse
»
Teknik soruları özel mesajla değil forum aracılığıyla sorunuz, herkes faydalanabilsin.
...
Najaz
Üye
«
Yanıtla #28 :
Temmuz 13, 2025, 21:20:51 ÖS »
Alıntı sahibi: fort_apocalypse üzerinde Temmuz 11, 2025, 01:56:18 ÖÖ
Eğer karşınızdaki kişi kötüniyetli ise, paranız bir bankada bile güvende değildir, buna örnek olarak Seçil Erzan davası gösterilebilir.
https://www.bbc.com/turkce/articles/c8rl83gdmr4o
Seçil Erzan olayında dolandırılanların da iyiniyetinden söz etmek pek mümkün değil yalnız. Dolar bazında %70-80 getiri vaadeden bir yatırım fonu var olayın merkezinde. Ecnebilerin
"too good to be true / gerçek olamayacak kadar iyi"
diye tabir ettikleri, hiçbir ekonomik gerçeklikle uyuşmayan bir getiri vaadi ve kolay yoldan para kazanma hırsı yüzünden bu tuzağa düşen, bile bile lades diyen insanlar söz konusu.
Kaldı ki Seçil Erzan olayı tamamen bankacılık sistemi dışında gerçekleşmiş. En temel düzeyde finansal okur-yazarlığı olanlar bile bilirler ki, hiçbir banka gişeleri, ATM'leri ve havale/EFT dışında hesaba para kabulü yapmaz. Bankacılık kanununun esaslarından biridir bu. Banka müdürünün odasında, alışveriş merkezlerinde, cafelerde el değiştiren paralar var ortada. Bu şekilde hareket eden bir insan, parasını bankacılık sistemi dışına çıkardığının, kayıtdışı (ve yasadışı) gelir edeceğinin pek tabii ki farkındadır.
«
Son Düzenleme: Temmuz 13, 2025, 21:26:39 ÖS Gönderen: Najaz
»
Oğuzhan
Genel Yönetici
There's no place like 127.0.0.1
«
Yanıtla #29 :
Temmuz 14, 2025, 09:44:27 ÖÖ »
Alıntı sahibi: Aykiri1 üzerinde Temmuz 06, 2025, 00:21:24 ÖÖ
Param güvende sistemi ile kimsenin parası güvende değil.
Sistemin adı malım güvende olmalı
İşin komiği halen param güvende açtığım ilanlara elden alım teklifleri geliyor olması.
Yaw zaten aldığı komisyon ancak kargo parası
Hele ki artık satıcıdan da komisyon alması daha da komik. O kadar reklam yaptılar tüm kazanç sizin diye....
Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
Sayfa:
1
[
2
]