Selamlar,
Elimde çalışan bir A500+ olmaması uzun zamandır canımı sıkıyordu. Kaç tane A500+ aldıysam, hepsi pil akması nedeniyle bozuk çıktı.
Neyse, geçenler Orhan bana tüm montajı yapılmış, çalışır durumda bir SMD 500+ anakart verdi. Kartı masa üstüne yatırıp çalıştırdığımda her yönüyle sorunsuz işlediğini gördüm. Galiba 2020'den beri bu anı bekliyordum, hemen kartı elimdeki tertemiz A500+ kasasına oturtmak için işe koyuldum ki, kötü sürpriz tokat gibi yüzüme çarptı. Anakart, A500+'ın orijinal metal korumasına sığmıyordu. Anakart tam olarak, milimi milimine metal ile aynı büyüklükte üretilmiş olduğundan metalin içine sığmıyor.
Nasıl oluyor da böyle bir şey olabiliyor anlamadım, ama hadi metali takmayalım dedim, yine olmadı. Anakartın vida delikleri, plastik alt kasanın vida deliklerini tutmuyor. İki üç vidayı denk getirseniz, diğerleri kayıyor. Kayanları denk getirseniz diğer vidalar tutmuyor. Montaj yapmanın mümkünü yok.
Keza, anakartın arkasındaki paralel, seri, joystick portlarının da birisi ileride, diğeri geride düzensiz üretilmiş. Paralel portu yerine tam oturtsanız, joystick portları geride kalıyor vs. vs. Tüm portları düzgün oturtmak mümkün değil, PCB bariz yanlış tasarlanmış.
Neyse, bu gariplikler nasıl olabiliyor araştırmaya çalıştım ama pek yanıt bulamadım, proje sayfasına ticket bile açtım, yanıt yok. Tek elle tutulur yanıt Facebook'ta yabancı bir kullanıcıdan geldi. Elimdeki anakartın prototip olduğu için kasaya uymadığını, zaten bu projede prototip aşamasından ileriye de gidilmediğini söyleyerek konuyu açıkladı (ve beni de kahretti) arkadaş.
Neyse, bende durum böyle. Sizler arasında bu SMD 500+ anakartı Amiga 500/500+ kasasına oturtabilen var mı? Çözüm öneriniz var mı?
Sevgilerle, LP