Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga DonanımAmiga için USB C güç kaynağı: Powershark
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga için USB C güç kaynağı: Powershark  (Okunma Sayısı 916 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
dodogildo
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Mart 05, 2024, 23:47:02 ÖS »

Bugün Alman Amiga forumu A1k'ya katılınca önümde yeni bir dünyanın kapıları açıldı. Hayran olduğum şöyle bir projeyle karşılaştım:
https://retrousbpower.com/

Bu cihaz sayesinde Amiga 500, 600 ya da 1200'ü 12v kapasiteli herhangi USB C adaptör ile çalıştırabiliyoruz. Buna powerbank'lar da dahil. Linkteki sıkça sorulan sorulara göz atmanızı tavsiye ederim.

dodogildo
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mart 06, 2024, 10:51:57 ÖÖ »

Sitede yazana göre ilk seri tükenmiş. İkinci seri üretime geçmeden önce geri bildirimleri toplamak istiyorlarmış.

X'te biraz bakındım, ilk alanlar sevinçle resim koymuşlar. Bazılarını aşağıya bıraktım, güzel görünüyor.

leventp
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mart 06, 2024, 11:00:26 ÖÖ »

Çok ilgimi çekiyor ama pahalı bence.
Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mart 06, 2024, 11:26:38 ÖÖ »

Powersharkı nette görüp incelemiştim.  Pico psu mantığı ile yapılmış . Pico psu da 12v 5amper iyi bir adaptör istiyor. Pico ile testlerimde normal turbo kartlı bir 1200 çalışıyor. PPC gibi kartlar çalışmıyor. Çalışma çalışıyor ama bu tarz şeylere pek güven olacağını sanmam. Fiyatı da el yakıyor.

Sağolsun Oğuzhan bana Cisco marka Notebook adaptörü tarzında bir adaptör göndermişti. Adaptör üstünde 12v -12v ve 5v var. Onun içini alıp 1200 adaptörü kasasının içi ile değiştim. PPC kartlarda dahil her şey çalışıyor. Meanwell den kesinlikle daha iyi onu da test etmiştim.

Amiga Repair Service
dodogildo
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mart 06, 2024, 12:52:46 ÖS »

Bizde de satılan Macdodo, Ugreen, Spigen, Anker gibi markaların genellikle yüksek vatajlı veya GaN cihazların bazılarında denemişler.
Şuraya detaylı test sonuçlarını koymuşlar:
https://retrousbpower.com/power_supplies.html

Verminaard
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mart 06, 2024, 17:13:30 ÖS »

Güzel fikir ama aşırı şişirilmiş fiyatı var. Ortalama elektrik elektroinkten anlayan birinin rahatça yapabileceği bir devre olduğunu düşünüyorum. Ben yapamam ama aramızda çok çok iyi yapacak insanlar var. Bunlar resmen fahiş fiyatla satış yapıyor ama alan oldukça satan da olur tabii.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: