ATARI 800XL 512 KB RAM Proje Satış
@runal arkadaşımızın yaptığı projeyi hayata geçiriyorum. Proje ile detay bilgiler
https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=21239.0 burada detaylı anlatıldığından tekrar üzerinden geçmeye gerek duymuyorum.
Basitçe anlatmak gerekirse bu upgrade yardımı ile 64 KB olan ATARI 800XL ram kapasitesi 512 KB a yükseliyor. Bu sayede yeni nesil oyun ve demoları ATARI 800XL de kullanabiliyorsunuz.
Önemli bir noktaya dikkatini çekmek istiyorum. Devreye kullanabilmek için 800XL board üzerinde işlem yapılması gerekiyor:
800XL Board üzerinde yapılması gereken işlemler:
1) CPU (Sally) nun board üzerinden sökülmesi (Not: soketli ise soketi sökülecek)
2) PIA nın board üzerinden sökülmesi (Not: soketli ise soketi sökülecek)
3) MMU board üzerinden sökülmesi
4) POKEY çipinin soketli ise soketinin sökülüp POKEY çipinin board direk lehimlenmesi gerekli.
Bu işlemler yapıldıktan sonra:
1) RAM kartı CPU ve PIA nın eski yuvasına lehimlenecek.
2) MMU kartı eski mmu yerine lehimlenecek.(Yada buraya sokette takabilirsiniz.)
NOT: Projeyi yaparken CPU ve PIA yı soketli yapıp üstüne RAM kartı takmayı planladım ama klavyenin kapanmasına mani olduğu için RAM kartın direk montajı gerekli oldu.
Projeyi şu şekilde satışa sunmayı planlıyorum.
A) ATARI 800XL 512 KB RAM Kart satışı: 600 TL (İçerik: 512 KB RAM Kartı+MMU Adaptörü İlk rasimdeki set)
B) ATARI 800XL 512 KB RAM kartının montajının tarafımca yapılıp hazır edilmesi: 1100 TL (NOT: Kargo ücretleri cihaz sahibine aittir. Kargo hasarlarından müessemiz sorumlu değildir
Paketlemeyi iyi yapın lütfen. İkinci resimdeki gibi montajlı ve test edilmiş. )
1. Parti Satış Listesi (NOT: imalat ödemeden sonra başlayacaktır, ödeme yapılmaması durumunda imalat hakkı sonraki sıraya geçecektir, ödeme yapanların imalatı başlayacak teslim için malzemelerin tamamlanması beklenecektir(1. parti önceliklidir))
(Ö:ödeme yaptı, Ü:üretimde, H:Hazır, S:Sevk edildi)
1) phoenix (A) 2. Ö_Ü_H_S. Teslim aldı.
2) PROTEUS1968 (B) 1. Ö_Ü_H_S. Teslim aldı.
3) Voltron (A) 4. Ö_Ü_H_S. Teslim aldı.
4) kaptatheold (A) 3. Ö_Ü_H_S. Teslim aldı.
2. parti 5) appiah4 (A) 8. Ö_Ü_H_S. Teslim aldı.
6) savagery (B) 6. Ö_Ü_H_S. Teslim aldı.
7) WildLord (A) 7. Ö_Ü_H_S. Teslim aldı.
8 ) LW3D (A) 9. Ö_Ü_H_S. Teslim aldı.
9) LW3D (A) 10. Ö_Ü_H_S. Teslim aldı.
10) freedom (A) 5. Ö_Ü_H_S. Teslim aldı.
11) Özgür Dereli (A) 11. Ö_Ü_H_S. Teslim aldı.
*** SATIŞ SONLANMIŞTIR ***