Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore Genelcommodore 64 çalıştırma
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: commodore 64 çalıştırma  (Okunma Sayısı 2992 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
birol
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 20, 2024, 20:23:30 ÖS »

Ben ANKARA' dan Mimar BİROL EMER orijinal ilk sahibi olduğum tüm aksesuarları ve kaset, disket oyunları dahil bir commodore 64 bilgisayarım var çalışıp çalışmadığını test etmek için yardım istiyorum; istenilen her yere getirebilirim. 542 734 24 84 birolemer@gmail.com
Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mayıs 20, 2024, 20:35:02 ÖS »

Hosgeldiniz,

Kendinizi tanitirsaniz memnun oluruz
https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=14367.0

Ankara ekibi mutlaka yardimci olacaktir.
« Son Düzenleme: Mayıs 20, 2024, 20:59:06 ÖS Gönderen: Kaan Akkurt » Logged

freedom
Uzman

Retro allowed me to be free.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mayıs 20, 2024, 21:27:47 ÖS »

@birol

Hoşgeldin.
Öncelikle seni tanımak isteriz. Kısaca hikayeni paylaşırsan menun oluruz.

Bu arada @KaanAkkurt un da ifade ettiği gibi ANKARA ekibi yardımcı olacaktır.

birol
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mayıs 21, 2024, 10:59:09 ÖÖ »

Merhaba arkadaşlar ben Mimar Birol Emer TRT den emekliyim, 69 yaşındayım commodure mizi ilk çıktığı yıllarda aldık teknoloji gelişmesi ve çocukların büyümesi nedeniyle tavan arasına kalttı yeniden bulunca çok sevindik nostaljiyi canlardırmak istiyoruz; Ankara Oran'da yaşıyorum 80 ve 87 doğumlu bir oğlum ve bir kızım var oğlumdan bir erkek torunum var ilkokul 2. sınıfa gidiyor,eşim'de Mimar sınıf arkadaşıyız 46 yıllık evliyiz, yazın Mersin Limonluda yazlık dairemiz var 3-4 ay orada oluyoruz. Tüm arkadaşlara selamlar saygılar. Yardımlarınızı bekliyorum.
birol
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mayıs 21, 2024, 11:02:52 ÖÖ »

commodore nin resimlerini göndermek isterim ama nasıl yapılacağını bilmiyorum whatsapp tan gönderebiliyorum
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Mayıs 21, 2024, 12:30:02 ÖS »

Foruma hoş geldiniz.

Commodore 64'ü uygun bir görüntü kablosu ve düzgün çalıştığından emin olduğunuz bir adaptörle çalıştırabilirsiniz. Ankara'daki arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Resimler için: 1MB'a kadar olan resimleri doğrudan foruma yükleyebilirsiniz. Ek seçenekler kısmındaki eklenti bölümünden yüklenebilir. Eğer büyük dosyalar paylaşacaksanız; imgur.com, hizliresim.com gibi yerlere yükleyip, mesaj kutusunun üstündeki resim ekle aracıyla foruma linkleyebilirsiniz.

* Screenshot 2024-05-21 122431.png (20.77 KB, 685x338 - Görüntüleme: 262 kez.)

onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mayıs 21, 2024, 22:35:15 ÖS »

Farklı bir bakış açısıyla ve tepki alacağımı bilerek şunu söylemek isterim.Adaptörü test etme imkanınız yoksa , zaten yeterince geri dönüş için geç kalınmış olduğunu düşünürsek riski alın ve adaptörü prize takin derim . Mavi ekran geliyorsa ne güzel bir saniye bile kayıp artık bizim için ve enerjimiz azalıyor . En kötü tavan arası cihazı zarar gorecek ama tecrübelerimden test edilmeyen çoğu adaptörün cihazı çalıştırıp zarar vermediği yönünde . Çünkü bir arkadaştan destek alacağınızi dusundugunuzde aman şimdi ugrasamayacagim diyeceginize kabloları bağlayın fişi takım derim .
« Son Düzenleme: Mayıs 21, 2024, 22:40:21 ÖS Gönderen: onursapci » Logged

C64 ve A500 gerisi teferruat
dodogildo
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mayıs 22, 2024, 00:45:16 ÖÖ »

Kaan Akkurt'ta Power Saver denen (adaptörle C64 arasına takılan) koruma ünitesinin yerli millisi var. Ben olsam C64'ü çalıştırmadan önce bir tane ondan edinirdim.

https://zebramo.com/products/commodore-64-powersaver-350352355

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: