Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore GenelC64'ün ticari hikayesi ve Tramiel'in yöneticiliği
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: C64'ün ticari hikayesi ve Tramiel'in yöneticiliği  (Okunma Sayısı 5486 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
aeymur
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« : Mayıs 03, 2008, 23:14:55 ÖS »

Yazı biraz uzunca ve esasen teknolojinin ekonomik yönüyle ilgili. Ancak seçilen örnek vaka C64. C64'ün ticari hikayesi ve Tramiel'in Commodore'u nasıl yönettiğiyle ilgili ilginç bilgiler içeriyor.

Ben bir kaç yıl önce severek okumuştum. O kadar beğenmişim ki yazdırmışım da. Bu gün başka bir şey araken tesadüfen elime geldi. Burada paylaşmak istedim. Google'da biraz izini sürdüm, sadece bir yerde görebildim:
http://www.bilgisayarmuzesi.com/blog/commodore-64un-yukselith-ve-cokuthu/

C64TPC|Dingoo A-330
cemx
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mayıs 04, 2008, 01:07:46 ÖÖ »

Bende yıllar önce okumuştum.. Hatırlattığın için teşekkürler.. Tekrar okudum yau
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mayıs 04, 2008, 11:11:40 ÖÖ »

Tramiel ve o zamanın Commodore'u hakkındaki en kapsamlı bilgiler, okumaktan keyif alacağınız aşağıdaki şu kitapta en geniş şekliyle mevcut:

The Home Computer Wars: An Insider's Account of Commodore and Jack Tramiel

Ed2k link:
ed2k://|file|The%20Home%20Computer%20Wars%20-%20History%20of%20Commodore.doc|679936|F9D8066A75EF22BBCB4911431D0F7DE6|/

Manyak bi' kitap
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Mayıs 05, 2008, 10:27:32 ÖÖ »

Internet dünyasında birçok döküman ve bilgi yok olup gidiyor. Bahsi geçen yazıyı okuyup, beğenmiş ve eklemiştim. Bu tür yazılara rastladıkça, bir kopyasını almak, paylaşmak, bu nedenle çok önemli.

teşekkürler.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: