Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetYaş ilerleyince bakım gerekebilir :) Göz lazer ameliyatı
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Yaş ilerleyince bakım gerekebilir :) Göz lazer ameliyatı  (Okunma Sayısı 1290 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« : Haziran 23, 2024, 19:46:37 ÖS »

Aramızda göz lazer ameliyatı olan var mı? Birçok yöntem olduğu için tecrübelerimizi buradan paylaşırsak ,benim gibi olmak isteyenler için faydalı olabilir diye düşündüm

Hangi yöntem, ameliyat sonrası durumlar vs gibi

C64 ve A500 gerisi teferruat
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Haziran 23, 2024, 20:03:30 ÖS »

Ben, eşim, ablam, birçok arkadaşım Lazer göz ameliyatı olduk, sonuçtan memnun kalmayan bir tek kişi bile duymadım.

onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Haziran 23, 2024, 20:08:10 ÖS »

Sinan abi çok yöntem var.  Ben bir ara niyetlenmiştim yöntemlerin içinde kayboldum sonra vazgeçtim. Siz hangi yöntemde olmuştunuz acaba? Bir de hastaneler arasında çok fiyat farkı var.  Dünya göz dışında hiç diğerlerine bakmasak mi?

C64 ve A500 gerisi teferruat
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Haziran 23, 2024, 20:20:29 ÖS »

Sinan abi çok yöntem var.  Ben bir ara niyetlenmiştim yöntemlerin içinde kayboldum sonra vazgeçtim. Siz hangi yöntemde olmuştunuz acaba? Bir de hastaneler arasında çok fiyat farkı var.  Dünya göz dışında hiç diğerlerine bakmasak mi?

Ben göz ameliyatı olalı 20 yılı geçti sanırım.
Türkiye Gazetesi Hastanesinde oldum.
Ameliyat öncesinde miyop astigmat gözlük kullanıyordum.
"Kartal gözü" denilen, doğuştan kaynaklanan kusurların da düzeltildiği bir lazer göz ameliyat modeli oldum.
operasyon süresi 2 göz için yarım saati geçmedi, yanlış hatırlamıyorsam.
Acı hissetmedim.
Ameliyattan sonra; göz damlası ve güneş gözlüğü benzeri bir gözlük vermişlerdi, birkaç gün kullandım.
52-53 yaşımdan sonra yakını daha net görmek için tekrar okuma gözlüğü (hipermetrop) kullanmaya başladım.
Miyop olanlara lazer ameliyatı tavsiye ederim. (Bunun adı ameliyat ama kan yok, yatmak yok, diğer ameliyatlar gibi değil.)

Feandreu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Haziran 23, 2024, 20:56:02 ÖS »

Ben no touch lazer operasyonu oldum.
6.75/6.00 Miyopi 2.50/2.50 Astigmat ile görüşüm 1.5/10 - 2/10 tespit edildi.

İlk tavsiyem birden fazla doktora muayene olmanız. Bana 10 sene evvel yanlış teşhis konuldu, ameliyat olmadım. 4-5 sene kadar lens kullanıp korneamı mahvettim.

No Touch dedikleri şey en eski yöntemlerden birinin yeni isimle pazarlanmış haliymiş. Kornea inceliğinden dolayı bana uygun olan tek operasyon buydu.

Artıları: Gözünüze temas neredeyse hiç yok. Sadece operasyon öncesi bir yıkanıyor. Lazerin kendisi göz başı 10 saniye, operasyon ise toplamda 5 dakika sürüyor.

Eksisi: İyileşme süreci diğer operasyonlara göre daha uzun. Ben hiç ağrım olmamasına rağmen işkence çektim. Gözüm 5 gün aralıksız, bütün kirpiklerim gözümün içindeymiş gibi battı. 6. gün sağ, 7. gün sol gözüm rahatladı. Heh kişisel bir meseleden dolayı 5 aydır sigara 2 pakete çıktı, neredeyse hiç su tüketmiyorum. Çay, kahve, sağlığa zararlı bir takım sıvıları tercih ediyordum. Şimdi bu zararlı alışkanlıklar sebebiyle de sıkıntı yaşamış olabilirim. Öteki yandan bi de ağrılı operasyon diyorlar, şu batıkların üzerine bir de ağrım olsaydı iyice hayata küserdim. Kısaca ağrı/acı kısmı piyango gibi biraz. 

Şu an 3. haftadayım, görüşüm henüz net değil. 4. gün, koruyucu lens çıkarılmadan önce karınca duası gibi yazıları dahi çok rahat okuyabiliyordum. 10.gün yine netleşti görüntü, şimdi gidip geliyor. 1-3 ay arasında oturacak dedi doktor.

Güneş, televizyon, telefon ve bilgisayar en büyük düşmanım. Yazıyı yazmaya yarım saat önce başladım ara vere vere anca bitirebiliyorum. Göz hemen sulanıyor.

Ameliyat olmadan önce telefon ve bilgisayarda alabildiğiniz her uygulamayı gece/karanlık moda almanızı tavsiye ederim.

Şimdilik memnunum. İşimi, gücümü yaparken sürekli ağlamak zorunda kalacaksam sıkıntı.

Biraz karman çorman oldu, gözler biraz rahatlayınca daha derli toplu hale getiririm.
thundermack
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Haziran 23, 2024, 23:32:48 ÖS »

Teknik ismini bilmiyorum ama 20li yaşlarda özel bir durumdan dolayı "göz çizdirme" ameliyatı olmuştum.birkaç türlüsü mevcut.En yaygın olanı göz üzerinde bir tabaka üzerinde lazer ile işlem yapılıp yerine lens takıp operasyonu sonlandırıyorlar.Tüm türleri ortalama 8-10 saniye sürüyor.
Operasyon sonrası sizden bir an önce kurtulmak için elinize ağrı kesici reçetesini tutuşturup gönderirler.Çünkü verdikleri göz damlasının etkisi geçince gözünüzde daha önce hiç yaşamadığınız bir tipte batma başlıyor.Tek çaresi yatıp uyumaya çalışmak.
ağrı ortalama 2 gün sürüyor.1 hafta civarıda tam net görmüyorsunuz
Daha sonra herhangi bir sorun oluşmadı.görüşün tam oturması 1kaç ay alabiliyor.

20küsür yıl sonra baktığımda ne kadar zor bir işlem olsada yaptırdığımdan pişman değilim.
yaşıma göre şimdilik herhangi bir sorun yok.astigmat hala sıfıra çok yakın.Ama ışığa hassasiyet ve karanlığa alışma süresinin uzun olması dışında sorun yaşamadım.Bunlarda miyop olmamın etkisi sanırım.
İlk 2 günü atlatırsanız sonrası çok rahat olur.
Güvenilir bir yerde yaptırmanızı tavsiye ederim.Öyle üstünkörü yapılacak bir ameliyat değil.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Haziran 24, 2024, 02:39:07 ÖÖ »

Hiç ameliyat vs falan olmadım ama yeni yeni fark ettim ki sol gözüm bulanık görüyor, yakın uzak fark etmez yazıları birbirine geçmiş şekilde görüyorum, sağ gözüm normal.

Benim gözler ışığı seven bir göz sanırım, kime sorsam karanlıkta tv, telefon vs ekranına bakmak daha rahat ettirdiğini söylüyor, benim ki tam tersi, karalıkta ekrana baktığımda gözlerim ağrır, sulanır yanma yapar ama bol ışıklı ortamda hiç bir şey olmuyor neden acaba?

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Haziran 24, 2024, 11:09:13 ÖÖ »

Loş ışıkta görememeye sebep olan bir çok çok hastalık var. Hepsi yaşla ilgili.

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Haziran 24, 2024, 15:14:46 ÖS »

Hiç ameliyat vs falan olmadım ama yeni yeni fark ettim ki sol gözüm bulanık görüyor, yakın uzak fark etmez yazıları birbirine geçmiş şekilde görüyorum, sağ gözüm normal.

Benim gözler ışığı seven bir göz sanırım, kime sorsam karanlıkta tv, telefon vs ekranına bakmak daha rahat ettirdiğini söylüyor, benim ki tam tersi, karalıkta ekrana baktığımda gözlerim ağrır, sulanır yanma yapar ama bol ışıklı ortamda hiç bir şey olmuyor neden acaba?

Yaşınız 45 ve üzeri ise katarakt başlangıcı olabilir. Bende var.
Yakın ve uzak sorunu var. Özellikle yakın görüşte gözlüksüz sıkıntı oluyor.
Ve bende ışık az olduğunda, görme sıkıntısı çekiyorum.

Katarakt için lazer tedavisi uygulanmıyor.
Organik mercekler çıkartılıp, yapay mercek takılıyor.

Merceklerde en iyi seçenek şu an için; akıllı mercekler görünüyor.
Uzak yakın kendisi odaklanıyormuş. Ama tabi devlet karşılamıyor.
Gerçi devlet(doktorları), çevremde gördüğüm kadarı ile,
gözler iyice sorun çıkartmadan ameliyat yapalım demiyorlar.
Genelde 65 yaş ve üzerine ameliyat yapıyorlar ve akıllı mercek kullanmıyorlar.

Bir ara akıllı mercek işini ciddi ciddi düşündüm.
Eğer sorunsuz işlem yapılırsa ölene kadar, katarakt ortadan kalkıyor.
Kesin çözüm yani.
Ama çok bilindik göz hastanelerinde bile yapılan dolandırıcılıkları okuyunca, vazgeçtim.
Ve okuduklarımdan yanlış anlamadıysam, bir kere yapılabilecek bir işlem.
Parası da çok yüksek. Parasını geçtim. Düzgün yapılırsa bence verilen paraya değer.
Ama düzgün yapılmazsa; ömür boyu sıkıntı.
« Son Düzenleme: Haziran 24, 2024, 15:17:59 ÖS Gönderen: Cengiz Demir » Logged

Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Haziran 25, 2024, 09:03:26 ÖÖ »

2004 yılında 4.5 derece miyoptan kurtulmak için laser olmuştum. Nazar değmesin gözümde hiç bir sıkıntı yok hala. Yarım saat sürmüştü yaklaşık. Ameliyat sonrası evde ara ara uyanıp damlalarımı damlatıp akşama kadar uyumuş, akşam da maç izlemiştim net olarak. Bandaj vesaire de yoktu.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
arne_saknussemm
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Haziran 26, 2024, 15:15:01 ÖS »

2018'de -yanılmıyorsam- iLasik yöntemi ile miyop kaynaklı 14 yıllık gözlük esaretinden kurtuldum (4.00 / 3.75 miyop. Biraz da astigmat vardı ama unuttum onun detayını). Adana Nivgöz Merkezi'nde oldum. İnternet araştırması yaparak, gideceğim doktor ile ilgili yorumları okuyarak gittim. Hastane odaklı konuşursam doktorundan personeline herkes çok ilgili ve güleryüzlü idi, ilk bilgi alımı anından son kontrol anına kadar çok memnun kaldım. Operasyon sonrası telefon ile iletişim yönünden de iyiydi.

Bana uygulanan yöntemde korneada işlem yapılacak bölge çapında kornea zarı kesilip alınmıştı. Doktor, alınan dokunun belli sürede tekrar kendiliğinden kaynayacağını söylemişti (ameliyat sonrası, gözün iyileşene kadar en dikkat edilmesi gereken yöntemlerden biri sanırım. Gözü temastan, sudan, tozdan, güneş ışığından korumak vs.).

Süreci, kendi açımdan ilk kontrol aşamasından başlayıp en sona doğru yazayım.

- Köklü, çok ünlü hastaneler / merkezler harici olan yerlerden korkmayın, önemli olan doktorun ve hastanenin donanımı. Detaylı bir araştırma şart.

- Hastane ve doktora karar verdikten sonra, hastanede belli bir ücret karşılığı standart göz ölçümü yapılıyor. Kornea zarı kalınlığı ölçümü için de göz topografisi çekiliyor. (göz bebeğinin büyümesi için damla da damlatılmıştı öncesinde)

- Daha sonra doktorun odasına giriyorsunuz, orada tekrar bir ölçüm yapılıyor. Değerlendirme sonrasında, kornea yapınıza göre sizin için uygun olan yöntemi / yöntemleri anlatıyor. Yani büyük ihtimal yönteme siz karar veremezsiniz.

- Yöntem belirlendikten sonra, operasyon için kararınız olumlu ise gün ve saat belirleniyor. Doktorun baştan sona tüm sürece dair kısaca anlattıkları adımları bu sefer hastanedeki -yanılmıyorsam- halkla ilişkiler / iletişim personeli ayrı bir odada size çok daha detaylı şekilde, hiçbir noktayı atlamadan anlatıyor. Kafanızda soru işareti kalmıyor.

- Operasyon günü, işlemden önce bekleme alanında önlük ve bone giyiyorsunuz. Gözünüze yine 1 veya 2 tür damla damlatılıyor. Gözünüz hafif puslu görmeye ve uyuşmaya başlıyor. İşlem sıranız geldiğinde odaya giriyorsunuz ve uzanıyorsunuz. Doktor (ve birkaç asistan) tekrar genel bilgilendirmeyi, cihazın çalışma şeklini, sizin işlem sırasında yapmanız/yapmamanız gereken şeyleri tekrar anlatıyor. Her şey çok net, anlaşılır. Korkacak, gerilecek hiçbir şey yok. Ben zaten çok fazla operasyon videosu izlediğim için kafam rahattı, adımları sırasıyla biliyordum

- Ve işlem başlıyor. Yüz bölgenize sadece gözleriniz görünecek şekilde bir örtü seriliyor. Göz kapağı ayırıcıları takılıyor. Oda ışıkları kapanıyor, sadece gözünüze güçlü bir ışık vuruyor, sessizlik hakim. Bize konuşmak ve başı hareket ettirmek yasak. Doktor gerekli yönlendirmeleri söylüyor zaten. Gözünüz uyuşuk ve az puslu ama tüm işlem boyunca uyanıksınız, her şeyi görüyorsunuz. Doktor ucu halka şeklinde bir aletle gözünüze bastırıyor. Baskıyı hissediyorsunuz ama acı yok. Bu adım muhtemelen kornea zarına kesi yapılan adım. Daha sonra kesi yapılan alana kazıma yapılıyor, zar doku bir araya toplanıp alınıyor. O an görüşünüz daha da bulanık hale geliyor. Buraya kadar sık sık gözünüze su/solüsyon da sıkılıyor kuruluğa karşı, malum gözü kırpamıyoruz. Bu adımdan sonra asıl lazer cihazı başınızın hizasına geliyor ve işlem başlıyor. Kırmızı bir ışık sürekli yanıp sönüyor ve elektrikli set üstü ocakların çakmak sesi gibi çat çat çat gürültülü bir ses çıkarıyor. Bu adımda gözümüzü asla hareket ettirmiyoruz.

- Lazer işlemi bittikten sonra, kornea zarının bir bölümü alındıktan ve doğal olarak alınan bölge dokusuz kalıp hassas olduğundan koruyucu lens takılıyor. 3 gün boyunca, ilk kontrole kadar takılı kalacak. O güne kadar lensi çıkarmak, göze dokunmak, kaşımak, su değdirmek, direkt güneş ışığına bakmak yasak.

- Aynı işlemler diğer göze de uygulanıyor. Toplamda 10-15 dk. civarı sürüyor tüm işlemler. Tamamen ağrısız, acısız bir süreç. İşlemler bittikten sonra refakatçi personel ile tekrar doktorun odasına çıkıyorsunuz. Rutin bir kontrol sonrası doktor tekrar önemli detayları anlatıyor. Yapmanız ve yapmamanız gerekenleri, gözünüz için evde yapılacak işlemleri, nasıl hareket etmeniz gerektiğini vs. her şeyi anlatıyor. 1 suni gözyaşı damlası, 2 de antibiyotik damla reçete ediliyor. İlaçları hemen alın gecikmeden.

- Güneş gözlüğü takılı halde eve varıyorsunuz. Yol uzunsa, daha yoldayken uyuşma etkisi geçmeye başlıyor ve 3 günlük acı dolu macera start alıyor Bu acının içinde lensin 3 gün boyunca çıkarılmadan takılı olması, kesi yapılan alan kadar kornea zarı dokusunun artık olmamasının etkisi yoğun. Öyle bir his ki sanki gözünüzün dibinde ateş yakılıyor ve tüm duman gözünüze doluyor. Sanki gözünüzün her yeri kumla kaplanmış gibi batma hissi mevcut. Gözünüz hem sulanıyor hem de kupkuru gibi.

- Gözünüze yanlışlıkla bile olsa dokunmamak için güneş gözlüğünü uyurken bile çıkarmadım. Güneşi geçtim odadaki led lamba bile inanılmaz rahatsız ediyordu. Yemeğimi hızlıca yer, hemen damlaları damlatır ve uyumak için can atardım. Sırf saatler hızlı geçsin diye. Ama acı, rahat bir uyku vermiyordu maalesef. O 3 günü, gece-gündüz, zaman kavramını çok bilmeden geçirdim. Çoğunlukla uyudum.

- 3 gün sonrası ilk kontrol ve nihayet koruyucu lensler çıkarıldı. Dünya varmış ki acının çoğunluğu lenslerden kaynaklıymış. O an öyle bi rahatlama geldi ki anlatılmaz, yaşanır. Görüş halen puslu bu arada. Doktor, kornea zarının yavaş yavaş kaynayacağını, görüş netliğinin de günden güne hatta haftalar boyunca yavaşça geleceğini belirtti. Biraz kaygılıydım ve doktor da farkındaydı. Biraz sabırlı olmamı telkin etti.

- Damlaları çok düzenli kullandım. Göz kuruluğu sorun olmaya devam ediyordu fakat sabırlı olmak gerekiyormuş. 3. kontrol sonrası görüşüm oldukça iyiydi fakat tam istediğim çözünürlük değildi Aradan haftalar geçince göz kuruluğum azalmaya ve görüş netliğim artmaya başladı. Her şey inanılmaz güzel görünüyordu artık. Gözlük derdi bitmişti. Gece gökyüzünü yıllar sonra ilk defa çıplak gözle çok net görüyordum. Gündüz ve gece araç sürüşleri inanılmaz konforlu hale geldi. Gece, yoldaki tehlikeleri, parçalanmış lastikleri vs. daha hızlı farketmeye başladım. Telefonu yüzüme yaklaştırmaktan, yüzümü de PC ekranına ve okunacak materyallere yaklaştırmaktan kurtuldum.

- Aradan aylar geçince tam netliğe kavuştum. Göz yaşı damlasını da son kontrol sonrası 1 kutu daha kullanıp bıraktım, ihtiyacım kalmadı. Kuru ve havasız ortamlarda yine göz kuruyor ama bir şekilde gözü yaşartma refleksi edindim. Normalde de susamadan su içerim sürekli. Göz kuruduğu an, içten ve sessiz şekilde esner gibi yapıyorum. Göz yeteri kadar yaşarıyor yine.

- Çok uzun oldu evet, bitireyim artık. Başta da dediğim gibi, bu benim tecrübem idi, gözünüz korkmasın, herkeste aynı süreç ve yöntem işler diye bir kural yok malum. Benden yıllar sonra kuzenim ve abim de miyop kaynaklı operasyon geçirdi. En acısız abiminki oldu, yöntemin adını unuttum, no-touch gibi bir şey olsa gerek.
Göz-kornea yapısı uygunsa, sağlam da bir doktor bulduysanız, bütçe de varsa hiç düşünmeyin yaptırın. Fiyatlar uçuk hale gelmiş maalesef, ben 2018'de olduğumda çok uygundu. Karar verip işlemi yaptıracaklara şimdiden geçmiş olsun.

# Buraya kadar kesintisiz okuyanları da tebrik ederim  Kahkaha
« Son Düzenleme: Haziran 28, 2024, 22:32:46 ÖS Gönderen: arne_saknussemm » Logged

Mütevazı yoldaşlarım;

Sony Vaio VGN-FE590P / PS1 / PS2 Slim / PSP

Nintendo GB DMG-01 / GBC / GBA SP AGS-101 / DS Lite

Nokia N-Gage QD
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Haziran 28, 2024, 22:13:13 ÖS »

@arne_saknussemm, ben okudum

Geçmiş olsun biraz yorucu olmuş. Bende ve tanıdıklarımda lens olayı yapılmadı, kornea yerine konuldu o kadar. Bir kac gun puslu ama net görüntü vardı.  Güneş gözlüğü kullandım ama bir batma yanma kaşınma acı ağrı hiç yaşamadım.

Bir de bir kutu vardı gözlüklerin bağışlanması için. Çıkarken oraya atıyorsun. Kıyamadım ben, son çerçeve ve lenslerimi hala saklarım. Kahkaha

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
arne_saknussemm
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Haziran 28, 2024, 22:47:15 ÖS »

@arne_saknussemm, ben okudum

Geçmiş olsun biraz yorucu olmuş. Bende ve tanıdıklarımda lens olayı yapılmadı, kornea yerine konuldu o kadar. Bir kac gun puslu ama net görüntü vardı.  Güneş gözlüğü kullandım ama bir batma yanma kaşınma acı ağrı hiç yaşamadım.

Bir de bir kutu vardı gözlüklerin bağışlanması için. Çıkarken oraya atıyorsun. Kıyamadım ben, son çerçeve ve lenslerimi hala saklarım. Kahkaha

Teşekkür ederim, bu zamana kadar olanlara da ben geçmiş olsun diyeyim.
Maalesef lensin kesintisiz takılı olduğu ilk 3 gün eziyet gibiydi. Sonrası rahattı. HD görüntü de geç geldi biraz

Doktor, bahsettiğiniz yöntemden de bahsetmişti. Kornea zarında yarım kesi yapılması, zarı kaldırıp lazer işlemi bitince tekrar aynı yerine yayılması işlemini. Fakat bunda da göze yanlışlıkla dokunulması sonrası, henüz kaynamamış dokunun kırışıp toplanmasına yol açabilirmiş. Bu da rahatsız bir durum yaratacağı için tekrar hastanenin yolunu tutmayı gerektirecekti. Ben de farklı ilden geldiğim için risk istemedim, yol da uzundu. Daha risksiz ama acılı olanı seçtim. Acıyı yaşadık ve geçti gitti. Güzel günler kaldı geriye

Ben de gözlüğümü saklıyordum, sonra kuzenime verdim, çerçevesi çok karizmatikti  Kahkaha

Mütevazı yoldaşlarım;

Sony Vaio VGN-FE590P / PS1 / PS2 Slim / PSP

Nintendo GB DMG-01 / GBC / GBA SP AGS-101 / DS Lite

Nokia N-Gage QD
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: