Ufak tefek lehimleme işlerim için seneler önce Aliexpress'ten aldığım
Mini TS-100 havyayı kullanıyordum. Lakin geçenlerde hakkın rahmetine kavuştu kendisi.. Aslında çalışıyor ama havya ucu takılan kısımdaki plastikte erime meydana geldi. Normalde bu bölgenin ısınmaması gerekiyor ama sanırım bir kaçak vs. var. O yüzden cihazı emekli etmeye karar verdim ve tam da yurtdışı alışverişin yasaklanması arifesinde, n11'de satış yapan ve ürünleri yurtdışından gönderen bir satıcıdan
FNIRSI HS02B havya seti satın aldım.
Ürün elime ulaştığında kalitesi beni epey memnun etti. Sonra FNIRSI'nin diğer ürünlerini de incelemeye başladım. Firmanın
DWS-200 adında sabit lehimleme istasyonunu gördüm ve ürünü Türkiye'de yurtdışı fiyatına yakın bir fiyatla satan bir mağaza buldum. "Amaaan içkim yok sigaram yok; tek lüksümüz de bu" diyerek bir tane de DWS-200 sipariş ettim

Sipariş ettiğim DWS-200 seti, JBC'nin kartuş tipi havya uçlarını kullanıyor. Sette F245 tipinde 6 farklı havya ucu ve bu uçlarla uyumlu bir adet havya kalemi geliyor. Daha önceden aldığım HS02B havyanın yanında 3 adet F210 tipinde, mikro-lehimleme için kullanılan havya ucu gelmişti. Bunları DWS-200'de kullanabilmek için ekstradan bir de F210 uçlarla uyumlu havya kalemi aldım. Böylece lehim istasyonunu hem normal hem de mikro-lehimleme işlerim için kullanabileceğim.
DWS-200 setini
Robot TR mağazasından satın aldım. Satın alma sürecinde firma yetkilisi Metehan bey çok yakından ilgilendi ve ürünle ilgili her sorumu büyük bir sabırla cevapladı. DWS-200'ün ilk parti üretimlerinde,
havya ucunun topraklanmasıyla ilgili ufak bir sıkıntı varmış ve firma bu sorunu bir sonraki parti üretimlerde gidermiş. Metehan bey, ellerindeki ürünlerin sorunu giderilmiş yeni parti ürünler olduğunu, hatta benim sipariş ettiğim ürünün o gün gümrükten çekildiğini söyledi. Ürün elime ulaşıp kontrol ettiğimde, topraklama sorununun olmadığını teyit ettim.
Sabit lehimleme istasyonuna geçiş yapınca, çalışma odamda buna özel bir alan ayırmak da gerekti tabii. "Madem bir işe girdik, adamakıllı girelim" dedim ve yine "İçkim yok sigaram yok" bahanesinin arkasına sığınıp, uzun zamandır aklımda olan ama sürekli ertelediğim yan ekipmanların da siparişini verdim.
*
Bürotime Puzzle Çalışma Masası*
DM12 Dijital Mikroskop*
Hepa Merz N-PRO46 Mikrofon Standı (Mikroskopu takmak için)
*
Yihua 959D-II Sıcak Hava İstasyonuEldeki diğer malzemeleri de biraraya getirince, ortaya şöyle bir tezgah çıktı: