Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbetaklımı yitireceğim bunaldım
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: aklımı yitireceğim bunaldım  (Okunma Sayısı 3297 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Ağustos 25, 2024, 03:02:23 ÖÖ »

öncelikle herkese merhaba arkadaşlar. şimdi anlatacağım olayda sadece kendi şahsi fikirlerimi beyan ediyorum.

konu;
annemle normalde artık hastane işimiz olmadığı sürece bahçe ev arasında gidip geliyoruz. pek avlunun dışına çıkmıyoruz alışveriş dışında. ancak annem geçen merkeze gidelim biraz bunaldım insan içine çıkalım dedi. annem kanser hastalığını şükürler olsun atlattığı için yinede tedbirli davranıyoruz. fazla ortalığa çıkmıyoruz açıkcası. tedbiri elden bırakmamak lazım. karanlık çökünce fazla gecikmeden saat 20:00 civarı merkeze indik. herşey bundan sonra başladı. merkezde yürüyüş yaparken bir baktık ara sokaklarda bay bayan gençler(15-19+ arası) karışık ellerinde alkol şişeleri(hem alkol tüketiliyor hemde o yaşta neler konuşuluyor kulağınızla duysanız inanamazsınız midem bulandı), sonra belediye önündeki ATATÜRK büstünün oralarda devamlı bekçi ve polis olduğu halde oradaki banklarda yaşlı genç farketmeksizin alkol içenler vardı. anlamadığım şey alkol içenlerin yanında çoluğu çocuğu ile oturanlar vardı. ne kadar genişlemişiz hayretler içindeyim. şahsi görüşüm. banklar ile polis arasında çok bir mesafede yoktu. neyse dayanamadım annemle beraber gördüklerimizi polis arkadaşların yanına gidip söyledim. halka açık yerde alkol içmek yasakmı yasak ise hangi cesaretle alkolünü alan sokağa çıkıp alenen içebiliyor dedim. bana polis arkadaş halka açık yerde alkol tüketimi yasak dedi ve nerede bunlar dedi yerini tarif ettim. zaten göz ile görülebilecek mesafedelerdi. tamam dedi ilgileneceğiz dediler. annemi aldım fırından ekmek aldık ve aynı yol istikametinden geri döndük. bir baktık adamlar kadeh tokuşturuyor. yemin ederim artık az kaldı kendi müdahalemi yapacak duruma geldim. ama annemin benden başka dayanağı yok diye başıma bela almamak için susuyorum.

bu kadar şey yaşadım sinirlerimi dizginledim diye düşünürken eve giderken bir bayan arkadaşımıza rastladık. konu konuyu açtı yaşadığımız durumu anlattık. bize dediği şey;
01-) bu ülkede özgürlük var
02-) avrupai yaşamamız gerekiyor. sokaklarda alkol içmekten zarar gelmez
03-) bayanların ne giyeceğine karışamazsınız. isterse sütyen giymez sizene (affola ne söylediyse onu yazıyorum)
diye bir başladı hiç tanıdığımız gibi biri değilmiş.
biz zaten giyim kuşama karışmadıkki dedim. özgürlük sadece giyimle sokakta alkol içmeklemi oluyor dedim. neyin kafasını yaşıyorsun dedikçe sinirlenmeye başladı. dedimki sokakta kanunen diyelim alkol içmek serbestleşti diyelim (gerçi içen içiyor) kızınla beraber özgür bir şekilde ifil ifil giyindin ve yolda yürüyorsun. alkol içmediği zaman normal bir insan ama alkol içince sapık ruhlu birine denk geldin ve yolda tacize uğradın hatta duruma göre tecavüze uğrama durumun bile var dedim. peki o şahsada bana söylediklerini söyleyecekmisin sence seni dinleyecekmi dedim. ben böyle söyleyince iyice delirdi söyleyecek kelime bulamayınca ben artık sizin gibi dar kafalılarla konuşmak istemiyorum vb. hatta hakarette etti. inanın psikolojim bozuldu. kendimi komple resmen eve kilitledim. annem istemedikçe çıkmıyorum. bahçede otlarımla kedilerimle köpeklerimle zaman geçiriyorum.

ya nereye gidiyoruz. bana isteyen geri kafalı desin. ben 90 doğumluyum. ortaokul-lise-üniversite hayatım boyunca etek giyen bir kız arkadaşımız veya tanımadığımız aynı okulda okuyan bir kız geçtiğinde kafamızı çevirirdik. etek boyunu bile abartmazlardı. herkes sınırını bilirdi. bunun özgürlükle veya vb. birşeyle alakası yok.

eski oturduğum evin dibinde ortaokul ve lise vardı. okul çıkışı olduğunda evin önünden maç çıkışı gibi geçerlerdi. okuldan bir çıkıyorlar kızlar erkekler sevgililer yani el ele kol kola. öpüşen ararsan oda var merak etme. işin en enterasan yanı okul girişi ve çıkışında polis arkadaşlar eşliğinde girip çıkıyorlardı. ve göz göre göre polisin yanında böyle geçiyorlardı. hadi özgürlük varya karışma hakkı yok diyelim. hiç mi artık korkmuyorlar anam babam görür ağzıma s.çar diye. kızların makyajdan yüzleri gözükmüyor. orjinal hiç bir yerleri kalmamış. o yaşta kafası kadar takma tırnak. anneler babalar okula giderken hiç görmüyorlarmı bu çocukları. evin önünden geçerken telefonla bağıra bağıra konuşarak geçiyorlar. hadi sorun değil ama cinsel içerikli konuşmalar. nereye gidiyoruz. bu işin sonu ne olacak. bu yaşadıklarım bir tek banamı garip geliyor. yoksa benmi aşırı aşırı derecede geri kafalıyım.

bu yazıda yaşadıklarımı ve düşündüklerimi paylaştım. bu dünya'da herkes doğar/büyür ve ölür. büyüme ve ölme arasındaki yaşama tercihi her insanın kendisine aittir. amacım burada büyüme ve ölme arasındaki tercihleri sorgulamak değildir. zaten hakkımda yok. sadece bana garip geliyor.

27" Curved 165Hz ekranda retro oynayan çılgın genç
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ağustos 25, 2024, 05:16:26 ÖÖ »

Tam olarak nerede yaşadığınızı belirtmemişsiniz.
Polis görevini yapmıyorsa, olayı detaylarıyla CİMER'e yazıp şikayet edebilirsiniz.

Benim bakış açıma göre; eğer, benim özgürlüğümü kısıtlayan veya yaşam tarzıma müdahale edilen bir durum yoksa, yasalara aykırı olmamak kaydıyla herkes özgür şekilde dilediğini yapabilir, kimsenin yaşam tarzı bir başkasını ilgilendirmez.

1924 anayasası Madde 68.- Her Türk hür doğar, hür yaşar.

Hürriyet, başkasına muzır olmıyacak her türlü tasarrufatta bulunmaktır.

Hukuku tabiiyeden olan hürriyetin herkes için hududu başkalarının hududu hürriyetidir. Bu hudut ancak kanun marifetiyle tesbit ve tâyin edilir.

« Son Düzenleme: Ağustos 25, 2024, 05:38:07 ÖÖ Gönderen: fort_apocalypse » Logged

onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ağustos 25, 2024, 07:31:12 ÖÖ »

Merhaba . Sizin yaşadığınız devede kulak bence. İnsanoğlu hiç de masum bir canlı değil. Eskiden muhallebicide  buluşan asil insanlar dediklerimizin devamı nesil tiktok, sosyal medya programları vs görünce sapıttı . Yakında entegre edilebilirse çocuk da telefondan yapılır diye tahmin ediyorum . Sözün özü bu daha iyi günler maalesef
« Son Düzenleme: Ağustos 25, 2024, 07:33:37 ÖÖ Gönderen: onursapci » Logged

C64 ve A500 gerisi teferruat
16bit_lover
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ağustos 25, 2024, 12:25:49 ÖS »

Öncelikle annenize acil şifalar dilerim.Geçmiş olsun.

Bence asıl endişelenmeniz gerekenler ülkede artan uyuşturucu kullanımı,kontrolsüz göçle ülkeye giren ne idüğü belirsiz ortadoğulu nüfus ve bireysel silahlanma.

Uyuşturucu kullanımı ilkokula kadar inmiş durumda ve buna dur diyen yok.Göstermelik baskınlar buzdağının görünen yüzü ve iş yapıyoruz algısı yaratmaya yönelik.

Sığınmacı adı altında "bilinçli" olarak ülkeye sokulan çer çöp nüfus yıllar içinde Türk nüfusu geçecek ve buna dair bir göç politikasıda işlemiyor.
3 aydır hastaneden randevu alamadığımdan diş tedavimi yaptıramadım.
Fakat bir Suriyeli yada Afgan çok rahat gidip tedavisini yaptırıyor hem de bedavaya.
Annenizin hastalığına sahip olup randevu alamadığı için tedavisi geciken ve ölen hastalar var.Bu haberleri havuz medyasında göremezsiniz.

Herkeste silah var,en ufak tartışmada birileri birilerini vuruyor.
İnternetten pompalı tüfek satın almak serbest ve vergisiz ama Çinden nintendo oyun kartuşu yada kendi tasarladığım commodore 64 devre kartını getirtmek fahiş vergili yada yasak.
Bu nasıl bir saçmalık.

Malesef Türkiyede hayat A haber ve Atv'de size gösterildiği gibi toz pembe değil.
Almanlar bizi kıskanmıyor,coca cola logosunda Allah yazmıyor ve uçaklardan zehirli gaz sıkmıyorlar.

Birde Atatürk'ün adını, ortada bir suç varmış ve sorumlusu onun kurduğu Cumhuriyet ve O'muş gibi vurgulamak için büyük harflerle yazmışsınız,
Yakıştıramadım size.
« Son Düzenleme: Ağustos 25, 2024, 12:28:11 ÖS Gönderen: 16bit_lover » Logged

16bit_lover
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ağustos 25, 2024, 12:58:35 ÖS »

Bende bu ülkenin ormanları her sene kasıtlı yakıldığı ve bilinçli olarak yakanlara ceza verilmediği için aklımı yitirmek üzereyim.

Bu ülkenin 3. büyük şehri İzmir 3 gün boyunca cayır cayır yandı.Tv'lerde 15 dk haber bile yapılmadı,haberleri eşimizden dostumuzdan aldık,meclisteki b...ktan bir kavga ise saatlerce gösterildi.

Hayvan besliyorsunuz empati kurabilirsiniz.Bir katliam yasası çıktı, sapık katillere,cellatlara gün doğdu.Ülkenin her yerinden korkunç görüntüler geliyor.Öldürecek hayvan kalmayınca sıra çocuklara gelecek,bunlardan haberiniz var mı?

Sokak röportajında görev verilirse laik kafası kesmek istediğini belirtip
Türk halkını alenen tehdid eden meczub sokakta serbestken sizinle aynı yaşta bir genç kadın sırf instagram yasağını eleştirdiği için haftalardır hukuksuz şekilde zindanda tutuluyor.Büyük ihtimallede azılı katillere dahi verilmeyen ağır bir ceza alacak.

Tepki gösterecekseniz sesinizi bunlara yükseltin, çoluğa çocuğa değil.

16bit_lover
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Ağustos 25, 2024, 13:08:10 ÖS »

Bu zihniyeti çok iyi bilirim.
"Benim gibi değilse imha olsun, yokolsun" zihniyeti.
Tamda bizim toplumdaki çürümüşlüğün sebebidir.

Nerede yaşadığınızı yazmamışsınız.Ben doğma büyüme İzmir'liyim.Burda sahilde isteyen istediğini içer,kimse kimseye karışmaz.Hatta zaman zaman görüyorum, namazını sahilde kılan insanlar var ve kimsede bundan rahatsız olmuyor.Onlarda içenlerden.

Artık bu önyargıları, kalıplaşmış düşünceleri söküp atmak lazım.Yıl 2024, insanlık diğer gezegenlere yerleşmeyi planlıyor.

Selam ve dua ile.

kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Ağustos 25, 2024, 13:09:12 ÖS »

Bence bu tarz konuların ve muhabbetlerin yeri bu forum değil tahmim ediyorum ki sadece bu tarz konuların konuşulduğu muhabbetlerin döndüğü forum ve facebook grupları vardır o mecralar daha uygun olur günlük olarak hepimizin karşısına absürt rahatsız edici şeyler çıkabiliyor herkesin rahatsızlık duyduğu durumlar farklı olabilir ama bunların her birini bu forumda konuşmaya tartışmaya kalkarsak forum Esra Erol Müge Anlı programlarına döner o yüzden bu tarz konulara gerek yok burada sadece C64 amiga ve benzeri konular konuşulması ve paylaşılması daha uygun diye düşünüyorum.
onursapci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ağustos 25, 2024, 13:20:03 ÖS »

Özgür'e katılıyorum. Konu da dallanıp budaklanacak gibi

16bit_lover
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Ağustos 25, 2024, 13:28:08 ÖS »

O zaman konuyu baştan kilitleseydiniz keşke.
Konuyu açan arkadaş retroyla ilgili bir paylaşım yapmamış çünkü.

"Köyden şehre indim, insanların ar namus elden gitmiş" gibi bir argümanı savunuyor.

Bizimde kızımız,kızkardeşimiz,anamız var.Bıktık artık bu ülke sahipsiz değil,

Eskiden trollüğün bile adabı vardı,sürekli belden aşağı vuruyolar.

Rahmetli Can Yücel'in dediği gibi"Valla hakim bey bizim köyde g,...te  g,,t derler.

Dahada söyleyecek sözüm yok.

Keyifli haftasonları dilerim.

onursapci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ağustos 25, 2024, 13:41:50 ÖS »

Saydir saydir sonra tatlıya bağla güzelmiş.  Kilitlenip kilitlenmeyeceğine ,suresine yöneticiler karar verir sen canını sıkma . Atatürk'e de bir laf atıldığını görmüyorum öyle olsa ilk ben cevap verirdim. İyi pazarlar dilerim

16bit_lover
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Ağustos 25, 2024, 13:49:55 ÖS »

👍Peki.

kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Ağustos 25, 2024, 14:01:11 ÖS »

O zaman konuyu baştan kilitleseydiniz keşke.
Konuyu açan arkadaş retroyla ilgili bir paylaşım yapmamış çünkü.

"Köyden şehre indim, insanların ar namus elden gitmiş" gibi bir argümanı savunuyor.

Bizimde kızımız,kızkardeşimiz,anamız var.Bıktık artık bu ülke sahipsiz değil,

Eskiden trollüğün bile adabı vardı,sürekli belden aşağı vuruyolar.

Rahmetli Can Yücel'in dediği gibi"Valla hakim bey bizim köyde g,...te  g,,t derler.

Dahada söyleyecek sözüm yok.

Keyifli haftasonları dilerim.

Benim yazdıklarım size ithafen yazılmış bir şey değil hatta ben yazarken o arada yazmışsınız okumadım bile tek okuduğum konuyu açan ve bir şekilde gördüklerinden yaptığı konuşmalardan rahatsız olduğunu dile getiren arkadaş için yaşadığı şehirde bunlardan rahatsız oluyorsa gelsin 1 hafta istanbul a gider kendini boğaz köprüsünden atar heralde konunun retroyla alakası yok forumda alakasız bir çok konu oluşmaya başladı gerek yok bu tarz konulara
16bit_lover
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Ağustos 25, 2024, 14:18:42 ÖS »

Özgür Bey bana yazdığınızı zannettim, özür dilerim.

Ama ilk mesajı yazan arkadaşın yazdıklarının hiçbirine katılmıyorum.
Sanırım izole bir ortamda yaşıyor,Alkolü savunacak değilim ama turistik yerlerde ve büyük şehir merkezlerinde bunlar sıradan şeyler.

Bunlara gelene kadar Konuşulması gereken acil konular var.

AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ağustos 25, 2024, 14:26:27 ÖS »

Herkes hayatında birşeyleri savunur,yaşam insanları biryerlere doğru çeker çünkü hayat kontrol edilemez,birgün hiç ummadığımız bir olayı savunuyor olabiliriz,ama ne olursak olalım adil ve tarafsız olursak tüm suçlamalar bizi teğet geçer,bu forumda dini bayramları sürekli kutlayan insanlar var,kimse çıkıp demiyor burası yeri değil,eğer siz önce adil olmayı öğrenirseniz hiç kimse sizi suçlayamaz.
guru68
Deneyimli

arıyor: SONY MSX

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Ağustos 25, 2024, 15:09:28 ÖS »

Vay vay dünya vay
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: