Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriProjeModern Sisteme CRT Monitör Bağlama Problemi
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Modern Sisteme CRT Monitör Bağlama Problemi  (Okunma Sayısı 253 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Efecan4102
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« : Kasım 02, 2024, 19:42:19 ÖS »

Selamlar herkese

Uzun yıllardır foruma haftada bir girer başlıkları okurum ama ilk kez bir konu başlığı açıyorum. 2024 yılında hala hayatta kalan aktif bir forumun varlığını bilmek insanı mutlu ediyor. Benim bir sorunum var;

Kullandığım modern bilgisayara ikinci bir monitör olarak CRT monitör bağlamaya çalışıyorum lakin başarılı olamıyorum. Şöyle ki;
Bilgisayarın ekran kartında 2 Display Port 2 HDMI çıkış var. Bu HDMI'lardan biri ana monitörüme bağlı. Diğerinden ise HDMI to VGA çevirici ile CRT monitör'e bağlamaya çalıştım lakin monitörü açtığımda açılıp kapanıyor ve ışığı yanıp sönmeye başlıyor. Bağlantı yok da demiyor (Monitör Samsung SyncMaster793DF). Ama eğer bilgisayarı kapatır, ana monitörün hdmı soketini söker ve bilgisayarı açarsam bu sefer CRT monitör gayet güzel çalışıyor, ana ekranı tekrar bağlarsam yine kapanıyor.

Tüm bunlar olurken, ana monitör açıkken taktığımda ekran ayarlarında CRT monitörü göremiyorum da. Yabancı forumları baya okudum ama çözüme ulaşamadım. Eminim modern sistemde CRT kullanan birileri vardır. Yardımcı olabilecek ya da en azından fikir verebilecek kimse çıkar mı?
malik
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Kasım 03, 2024, 20:25:19 ÖS »

İki monitör bağlı iken ana ekranda monitor ayarlarından ikinci monitörü uygun çözünürlüğe ve tazeleme hızını 50hz veya altına ayarlayınca olmazı lazım.
malik
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Kasım 03, 2024, 20:34:40 ÖS »

Crt tek çalışırken uygun ayarda çalışıyor ikinci monitor takılınca o an iki monitörlu modda varsayılan ayar farklı olabiliyor o anda elle desteklenen sınırlara ayarlamak gerekebilir daha sonra çıkarıp takınca windows son ayarları hatırlıyor.
En son ayarladığın tek veya çift monitor moduna otomatik geçiyor söküp takınca.

Umarım olur.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: