Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetCRT(tüplü) TV için hoparlör arayışı
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: CRT(tüplü) TV için hoparlör arayışı  (Okunma Sayısı 4688 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Foxbat
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Kasım 30, 2024, 22:08:46 ÖS »

Merhabalar, geçtiğimiz haftalarda pek çok sorunu olduğunu bilmeme rağmen içinde Sony'nin PVM-2730QM modeli CRTsi ile aynı model tüp olduğunu öğrendiğim için Sony KV-C27M model bir televizyon satın aldım.

Bu sorunlardan biri de, artık yıllarca eskime sonrası oluşan ve dönemin pek çok hoparlöründe görüdüğünü öğrendiğim "çeperin" eskiyip çürüme problemi.

Bu sorunun tamiri olduğu duysam da tamir edecek bir dükkanı bulamadım, yerine başka bir model uydurmaya gelince ise Karaköyü ve Yazıcıoğlunu saatlerce dolaşmama rağmen sadece benzer ve cihazda modifikasyon yapmamı gerektirecek modellere denkgelebildim. Bu yüzden tamirini yapabilecek bir tamirci veya aynı model hoparlörlerden alabileceğim bir websitesi vb. arıyorum

atakantas
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Kasım 30, 2024, 22:45:47 ÖS »

Merhaba.
Face'de HIFI guruplarında hoparlör tamir edenlere denk geliyordum.
https://www.facebook.com/ali.cura2
Böyle bir vatandaş var.Tanımam etmem bu arada.
Bir şansınızı deneyin isterseniz.

AMIGA 1200 | GVP A1230 TURBO+ JAWS II | 20 MB RAM | INDIVISION AGA MK2CR | 3.9 ROM | 32 GB CF
AMIGA 500 | VAMPIRE V500 V2+ | GOTEK | 2 MB CHIPRAM | HDMI520 |
C64 BREADBIN | 1071 CRT| 1541 | IRQHACK64
phoenix
Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Kasım 30, 2024, 23:35:06 ÖS »

Hoparlör tamircisi var karaköy de. Tavsiye ederim.
Foxbat
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Aralık 01, 2024, 04:25:54 ÖÖ »

Hoparlör tamircisi var karaköy de. Tavsiye ederim.
Merter abi, tam hangi dükkan acaba?
Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Aralık 01, 2024, 10:37:05 ÖÖ »

Hoparlör işinden çok iyi anlayan birisi var.

Burak Yılmaz

https://www.facebook.com/groups/232138707317563/user/650901958/

Benim Pioneer HPM50 hoparlörüm yanmıştı onu tekrar sarmıştı.

Tek işi de bildiğim kadarıyla bu. Ve işinde çok iyi.

İstersen özelden numarasını yazayım? İstanbulda kendisi.

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
Foxbat
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Aralık 01, 2024, 23:02:17 ÖS »

Hoparlör işinden çok iyi anlayan birisi var.

Burak Yılmaz

https://www.facebook.com/groups/232138707317563/user/650901958/

Benim Pioneer HPM50 hoparlörüm yanmıştı onu tekrar sarmıştı.

Tek işi de bildiğim kadarıyla bu. Ve işinde çok iyi.

İstersen özelden numarasını yazayım? İstanbulda kendisi.

Teşekkürler Oğuzhan Ağabey, yarın iletişime geçeceğim kendisi ile.
« Son Düzenleme: Aralık 01, 2024, 23:12:53 ÖS Gönderen: Foxbat » Logged
Foxbat
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Aralık 05, 2024, 17:55:59 ÖS »

Tekrar merhaba, Oğuzhan Ağabeyin önerdiği kişiye ulaştım lakin sorunumu anlattıktan sonra geri dönüş alamadım. O yüzden tekrar arayıştayım tanıdığı olan varsa yardımcı olabilirse çok makbule geçer .
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Aralık 05, 2024, 18:25:59 ÖS »

Foxbat, dostane bir tavsiye, hiç bir "zanaatkar"ın pek de kaliteli olmayan bir TV hoparlörünü para karşılığı tamir edeceğini sanmam. Eğer gerçekten hoparlör tamir eden birileri kaldıysa nadir, ses'i camiada ün salmış kaliteli ve pahalı hoparlörlerle uğraşırlar...

Sen mesela kaç TL para verip aldın o TV'yi? Lütfen 2000-3000 TL falan deme Adam 300-500 TL ye aldığın TV nin hoparlörünü tamir için evet dese kaç para vereceksin?

Özetle, istersen oval bir hoparlör uydurmayı deneyebilirsin veya hurdacıları gezip kendin bir şeyler bulabilirsin veya "sen" tamir etmeyi deneyebilirsin sana bir ipucu "kauçuk hoparlör körüğü" diye arat google da

dodogildo
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Aralık 05, 2024, 18:49:13 ÖS »

@Foxbat bence bence tv'yi sadece monitör olarak kullanın (hoparlörü bozuk olmasa bile). 100 TL'lik bir scart switchbox üzerinden hem tüm cihazlarını bağlayın hem de switchbox'tan dışarı sesi alarak 3mm jak girişi olan bir aktif hoparlöre taşıyın. Günümüzde bir çok bluetooth hoparlörde ses girişi var. Bunarın çoğu o eski tv'lerden x1000 daha immersive bir ses deneyimi sunar.
Ben CRT işlerinde şu switchbox'ı kullanıyorum ve sesi de dışarı alıyorum:
https://www.hepsiburada.com/scart-coklayici-dagitici-dortlu-rca-butonlu-p-HBCV00006ZEBLZ?magaza=Electrokey

Foxbat
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Aralık 08, 2024, 13:15:06 ÖS »

Foxbat, dostane bir tavsiye, hiç bir "zanaatkar"ın pek de kaliteli olmayan bir TV hoparlörünü para karşılığı tamir edeceğini sanmam. Eğer gerçekten hoparlör tamir eden birileri kaldıysa nadir, ses'i camiada ün salmış kaliteli ve pahalı hoparlörlerle uğraşırlar...
Haklısın abi.

Sen mesela kaç TL para verip aldın o TV'yi? Lütfen 2000-3000 TL falan deme

Yok canım o kadar da değil Kahkaha. Ama haklısın abi yapılcaksa kendim halletmem lazım, bu konuda (anlaşıldığı üzere) pek bilgili olmadığım için çekiniyordum ama yapacak birşey yok. Ancak sorun bende mi bilmiyorum ama uygun boyutta körüğe denk gelemedim Kahkaha:D:D

@Foxbat bence bence tv'yi sadece monitör olarak kullanın (hoparlörü bozuk olmasa bile). 100 TL'lik bir scart switchbox üzerinden hem tüm cihazlarını bağlayın hem de switchbox'tan dışarı sesi alarak 3mm jak girişi olan bir aktif hoparlöre taşıyın. Günümüzde bir çok bluetooth hoparlörde ses girişi var. Bunarın çoğu o eski tv'lerden x1000 daha immersive bir ses deneyimi sunar.
Ben CRT işlerinde şu switchbox'ı kullanıyorum ve sesi de dışarı alıyorum:
https://www.hepsiburada.com/scart-coklayici-dagitici-dortlu-rca-butonlu-p-HBCV00006ZEBLZ?magaza=Electrokey

Bana kalsa benimde tercihim olur, hem de çok daha kaliteli bir ses alırım. Zaten cihazda bunun için ses çıkışları da var lakin masamda maalesef immersiveliği sağlayabilecek kalburüstü ek hoparlöre ayırabilecek bir yerim yok.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Aralık 08, 2024, 14:12:35 ÖS »

Körük işi kolay, tam uyanı bulman bu hoparlör boyutu için zor olabilir (genelde 6x9 var piyasada) ama nadir hassas bir akustik parça değil bu elindeki o yüzden daha büyük bir oval körük alıp ortadan kesip sağlı sollu kısaltıp o şekil yapıştırabilirsin.

Yok uğraşama diyorsan 3x5" (inch) ya da 12x8 cm oval hoparlör diye arayabilirsin. Ama oto ses sistemleri satan yerlerde ara bu hoparlörler genelde oto kapı içinde falan kullanılır. Ama 14-16 Ohm'luk olmalı alacağın hoparlör.

Bunun gibi mesela:

https://www.antenci.net/12CMx8CM-Oval-Mini-Hoparlor,PR-983.html

Bir ara bi arcade kabin projemde sony TV kullanmıştım ama içinden çıkan hopaerlörleri kullanmamıştım. Ne yaptım acaba onları hatırlamıyorum. Kasasıyla beraber atmışmıydım? Bi ara garaja bakayım bari belki bi yerlerde duruyordur

knighTeen87
Deneyimli

SNK ve Dragon Quest Hastası

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Aralık 09, 2024, 12:33:17 ÖS »

Yarısı yenmiş TOPİTANEM ne kadar acaba? Kahkaha

Merhabalar, geçtiğimiz haftalarda pek çok sorunu olduğunu bilmeme rağmen içinde Sony'nin PVM-2730QM modeli CRTsi ile aynı model tüp olduğunu öğrendiğim için Sony KV-C27M model bir televizyon satın aldım.

Oyunlarımın resimlerini paylaştığım tumblr adresim: http://knighteen87.tumblr.com

Oyun listem: http://www.rfgeneration.com/cgi-bin/collection.pl?&name=knighTeen87&fo
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Aralık 09, 2024, 17:39:12 ÖS »

Yavuz abiye katılıyorum. önemli parçaların hepsi sağlam görünüyor. Bence elin yatkınsa standart bi körüğü kısaltarak yapabilirsin. youtubeda süreci gösteren bazı videolar vardı.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
malik
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Aralık 20, 2024, 07:08:14 ÖÖ »

Bende  bir tane şu resimdekilerden varmış.
Ölçüsü 12.5 cm x 6 cm

Çerçevesinin kenarları seninki gibi oval değil 90 derece.
Köşelerinden bir miktar kesilip modifiye edersen belki yerine oturabilir.

İşini görürse hediye olarak göndereyim.

* 1-.jpg (134.77 KB, 686x1243 - Görüntüleme: 219 kez.)

* 2-.jpg (196.43 KB, 1354x795 - Görüntüleme: 223 kez.)

* 3-.jpg (202.68 KB, 1588x840 - Görüntüleme: 207 kez.)
« Son Düzenleme: Aralık 20, 2024, 07:12:02 ÖÖ Gönderen: malik » Logged
Foxbat
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Aralık 28, 2024, 21:20:35 ÖS »

Bende  bir tane şu resimdekilerden varmış.
Ölçüsü 12.5 cm x 6 cm

Çerçevesinin kenarları seninki gibi oval değil 90 derece.
Köşelerinden bir miktar kesilip modifiye edersen belki yerine oturabilir.

İşini görürse hediye olarak göndereyim.

Kusura bakma abi, gözümden kaçmış ama halletim hoparlör işini. Gene de teşekkür ederim.

Lakin televiyonun diğer sorunları hala devam ediyor, PVM Tüpü kullanıyor diye çile üstüne çile Kahkaha.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: