hangi ülkenin olursa olsun, devlet kargosu veya devlet postası olmadımı uzak durun ups vs dhl vs vs dinlenmeden kaçın ben ürün alınca bunlardan uzak duruyorum satıcı göndermez ise ürün iptal ediyorum takılmayacak kargoyu takıyorlar,tamamen para düzeni
Devlet postası daha fena. Ptt gümrüğe gidiyorsun orada memur “ben sana seni bir daha görmeyeceğim demedim mi? Vermeyeceğim bu sefer” diyebiliyor…
Dip not: 2 defa gittim sadece.
Ne yaptın adama böyle ya seni bir daha görmeyeceğim demedim mi sözünü söyleyecek kadar. Tuhaf geldi ne oldu da bu sözü söylüyor, kavga da bile söylenmez.

Bir arcade board geldi. Kıbrıstan. Hem klon bir boarddu hem de hurda durumdaydı. Bir kaç parçası kullanılabilir diye ve çok ucuz diye aldım.
Dediler ki Kıbrıs'dan gelen ürün gümrüklüdür (bilmiyordum)
Gittim gümrüğe gümrükçü baktı. Bu ne kadar dedi (o zaman limit 150 euro)
dedim para vermedim takas yaptık takriben 50 euroya gelmiş gibi oldu (hakikaten öyleydi)
Gümrükte takas olmaz dedi.
Dedim tamam 50 euro işte.
Dur bakacağım dedi.
Sahibindende 20.000 liralık ama aynı board'un orijinalinin sağlamını buldu

oooooh 20bin lira dedi.
1 saat anlattım bu ikinci el bir ürün filan.
Gümrükte 2. el eşya da olmaz dedi.
Yalvarınca üst sınırdan (150 euro gibi muamele edip) ürünümü verdi. Bir daha gelme bana dedi.
Sonra bir kez daha gittim.
bu sefer ebayden alınma faturası ilanı her şeyi aktif her belgem hazır gittim.
Az önceki lafı beni görünce etti "Ben sana bir daha gelme dememiş miydim" lafını.
Sen bunları 100 euroya mı aldın dedi.
Evet dedim buyur bak ebay burada kart ekstresi burada. Hesabıma gir bak.
o da "konuşmuşsundur adamla, üstünü haricen yollamışsındır paranın, buradan ucuz ilan açmasını söylemişsindir."
yine üst limit 150 eurodan itinayla aldı gümrüğünü.
Bir daha da gitmedim. Gitmem de.
Komple kapasalar yurtdışını da kurtulsak